Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 08.07.2025, 16:05
Dnes je utorok 8. júla 2025, meniny má Ivan a zajtra Lujza

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 115 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Ďalší
 DAKAR 2011 
Autor Správa
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tonda Kofola píše:
ORC píše:
Zuzuu píše:
a aj českí auťáci sa držia v súťaži.

Nedrzia :cry:
Resp drzia uz len dvaja z troch.
Sladek s Janackom na Hummeri H3 EVO vcera odtrhli koleso a vraj uz nepokracuju v sutazi ... :?

Ano, Mila Janáček (pořadatel Eurotrialu 2011 v Sedlčanech) na Dakaru skončil. Škoda :(
více info na http://www.offroadsport.cz/zprava-rychl ... l--124.htm

Fu chlapci, tak vidím, že ste informačne teraz sakra dopredu. No dnes zaostávam, lebo som makala v robotke a nemala som veľa času čeknúť čo nového. No a fňuk, že odtrhli to koleso, som myslela práve, že ten Hummer dlho vydží, ale čo už nešťastie si nevyberá. Aj toho Sváčila mi je ľúto, taký bol nadšený, dúfam ale ostatné Tatričky to dajú tým Kamazom a ukážu, že sa ich treba báť.

Naposledy upravil Zuzuu dňa Str, 05.01.2011, 11:13, celkovo upravené 1

Uto, 04.01.2011, 20:13
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marcus píše:
Ano ťahala Fiatka Hammra ale Gordon nemá 4x4 !!! A to preto ho ťahali má špeciál pohananý len jednu nápravu na jeho H3 !!! :twisted: Keby mal 4x4 tak by v pohode vyšiel aj sám a nie pomocou FIATky a 8 domácich divákov kde stratil 1 hodku ...
Len mne tam chýbaju Mitsini :( najlepšie umiestnená je na asi 8 mieste

Ja viem, že Boby má dvojkolku, ale paradox bol v tom, že tak malinkaté autíčko vyprošťovalo tak veľké, bolo to jednoznačne zaujímavé. Boby je šikovný a ostrieľaný takže je mi jasné, že mať štyrkolku, tak si pomôže. Inak popravde prečo išiel na Dakar s dvojkolkou? To mi priznám sa nejako ušlo, vysvetlite mi to prosím. To je fakt odvaha.
Mitsubíšatká chýbajú aj mne, roky som im fandila, aj Peterhansel a Nani Roma mi k tým Mitsu viac pristali, ale čo už. Tak nech sa teda Steve drží v X-raidovom Bavoráčiku, vždy mu budem fandiť, aj keby išiel na upravenom Trabante. :D

Uto, 04.01.2011, 20:18
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na Tomovej stránke je krátke video o našich priateľoch a ich účinkovaní na Afrika Race. Tomáš šlape jak ďas a dúfam že mu to vydrží.

http://www.tomastomecek.cz/cz/novinky/1 ... kamion-balé.htm

Uto, 04.01.2011, 21:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zuzuu a to nevieš aké výhody majú dvojkolky ? No kočka sklamala si ma :wink:
Takže : sú rýchlejšie, menšia spotreba, lahšie, menej sučiastok znamená menšiu poruchovosť, nemusia podhusťovať a nestracaju s tým čas atd...
To je len pár výhod tak narýchlo.
Ale majú aj nevýhody ako si mala možnosť vidieť však 4x4 je menšia pravdepodobnosť zapadnutia.
A ak si videla je tam veľa buggýn ako dvojkolky a ide im to.
Dvojkoly budu mať výhodu pri posledných úsekoch vraj budú rýchle trasi.
No ale tam sa musia prebojovať...
Ale ide to Svitko dnes 15 :!: a aj českým guadistom sa darí !

Uto, 04.01.2011, 22:55
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
SAME ZLE SPRAVY !!!
Mila Janacek (navigator Hummer H3 EVO) bol po havarii prevezeny vrtulnikom do nemocnice s podozrenim na zlomeninu chrbtice. To sa nakoniec nastastie nepotrvdilo, ale ma silne narazene stavce a pravdepodobne stravi najbizsie tyzdne v korzete.
Po havarii a odstupeni Marka Spacila (tatra - czech dakar team) sa snazil renome teamu hajit Martin Kolomy na identickej tatre. V uvode etapy drazl krasne 6-te miesto, ale bohuzial ani jemu sa nevyhla nehoda. Pilot a aj navigator Jarda Lamac boli s podozrenim na zranenie chrbtice taktiez prevezeny do nemocnice. Viac info zatial nemame :(

Quady a motocykle si zatial vedu vyborne. Loprais dnes treti.

Na to ze sa ide len stvrta etapa je tych nehod nejak moc a obzvast problemov s chrbticami. :cry:

Uto, 04.01.2011, 23:27
Profil ICQ WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
prosím vás... poradíte nejakú stránku kde sa dajú v pohode pozrieť priebežné výsledky? na oficiálnej stránke sa akosi neviem vysomáriť :oops: a strýko google mi moc nepomohol... vďaka :smt146

Uto, 04.01.2011, 23:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Juraj vieš čo sa hovorí o pretekároch ? Kým si nemal narazenú chrbticu nie si poriadny pretekár :D Ty vieš asi o čom píšem :wink:

No ale DAKAR ma trošku sklamal a hned po tretej etape takéto problémy v českom teame. Škoda velká a to som TATRAM fandil :(
Len aby posadky nemali väčšie zdravotné problémi....

No ale Svitok ide good tak dúfam že sa SK ukáže v dobrom svetle na tomto ročníku.

Str, 05.01.2011, 0:21
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
online vysledky najdes tu: http://gaps.dakar.com/2011/dakar/aso/us - ale tento rok sa mi ich fungovanie vobec nepacii

Jardu Lamaca vraj budu urgentne operovat v miestnej nemocnici v Salte.

Mila Janacek odlieta do CR so silne pohmozdenymi stavcami. Cakaju ho 2 mesiace rehabilitacii.

Str, 05.01.2011, 10:09
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ORC píše:
online vysledky najdes tu: http://gaps.dakar.com/2011/dakar/aso/us - ale tento rok sa mi ich fungovanie vobec nepacii

Jardu Lamaca vraj budu urgentne operovat v miestnej nemocnici v Salte.

Mila Janacek odlieta do CR so silne pohmozdenymi stavcami. Cakaju ho 2 mesiace rehabilitacii.

Takže smola smola a zas len smola Jarda je už na operačke. Tak držte palce nech všetko dobre dopadne a nech je už smola vyčerpaná až do konca súťaže, lebo teraz sa to začalo nejako valiť.

"Míla Janáček je tedy po lékařské prohlídce, která zjistila tři naražené obratle. Čeká jej ještě následná kontrola u lékaře v ČR, které se podrobí hned po příletu domů. Dnes již odlétá zpět do ČR. Hummer H3 EVO I pokračuje po asistenční trase za volantem se Zdeňkem Sládkem.
Martin Kolomý je v pořádku, zůstáva na pozorování v nemocnici. Smutná novinka však je, že Jarda Lamač je na operačním sále a podrobuje se operaci páteře.

Str, 05.01.2011, 13:10
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marcus píše:
Juraj vieš čo sa hovorí o pretekároch ? Kým si nemal narazenú chrbticu nie si poriadny pretekár :D Ty vieš asi o čom píšem :wink:

No ale DAKAR ma trošku sklamal a hned po tretej etape takéto problémy v českom teame. Škoda velká a to som TATRAM fandil :(
Len aby posadky nemali väčšie zdravotné problémi....

No ale Svitok ide good tak dúfam že sa SK ukáže v dobrom svetle na tomto ročníku.

Veru, veru Števo nám robí všetkým veľkú radosť, hlavne nech si dáva veľký pozor a aj ostatné Tatričky. Tá smola prišla skutočne nejako rýchlo, ale už je to snáď všetko, už sa dúfam nič nestane.

Str, 05.01.2011, 13:12
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zuzuu píše:
Veru, veru Števo nám robí všetkým veľkú radosť, hlavne nech si dáva veľký pozor a aj ostatné Tatričky. Tá smola prišla skutočne nejako rýchlo, ale už je to snáď všetko, už sa dúfam nič nestane.

snad to vyjde lopraisovi, vyzera ze konecne moze nasekat kamazom...

Str, 05.01.2011, 13:35
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
visby píše:
Zuzuu píše:

snad to vyjde lopraisovi, vyzera ze konecne moze nasekat kamazom...

Kiež byyyyyyyyyyyyyyyyyyy, chcem tomu veriť, dúfam v to.

Str, 05.01.2011, 14:20
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marcus píše:
Zuzuu a to nevieš aké výhody majú dvojkolky ? No kočka sklamala si ma :wink:
Takže : sú rýchlejšie, menšia spotreba, lahšie, menej sučiastok znamená menšiu poruchovosť, nemusia podhusťovať a nestracaju s tým čas atd...
To je len pár výhod tak narýchlo.
Ale majú aj nevýhody ako si mala možnosť vidieť však 4x4 je menšia pravdepodobnosť zapadnutia.
A ak si videla je tam veľa buggýn ako dvojkolky a ide im to.
Dvojkoly budu mať výhodu pri posledných úsekoch vraj budú rýchle trasi.
No ale tam sa musia prebojovať...
Ale ide to Svitko dnes 15 :!: a aj českým guadistom sa darí !

Ale samozrejme že komplexne viem aké sú výhody dvojkoliek, ja som skôr myslela, že na Dakar volia prevažne všetci štvorkolky, lebo tých štvorkolkových úsekov je tam asi viac, ono máš pravdu, tým že sú rýchle majú navrch v tratiach, ktoré sú urobené na rýchlosť, veľa môžu dobehnúť, ale zase jedno také poriadne zapadnutie ich naopak môže pochovať aj na niekoľko hodín, poprípade na stálo, tak teraz neviem, čo je lepšie, všetko je to o taktike a o šťastí samozrejme, niekto postaví auto super do rýchlosti, niekto super do terénu a ten rýchlostkár just zapadne a ten tereňák zahučí v rýchlostke. To je všetko o risku aj vo formule taktizujú napríklad z pneu, či dať mokré ak je trocha popršané a byť pomalší, alebo to riskú zo suchými, teda s pneu do sucha s vedomím rýchlosti,ale veľkou pravdepodobnosťou šmyku. No risk je zisk a v motošporte to platí snáď dvojnásob. No ja by som ale určite volila štvorkolku, neviem na Dakar ako taký mi viac sedí, ale možno sa mýlim. No vravím to asi preto, lebo ja z Dakaru najviac milujem duny a piesok a tak si myslím, že je štvorkolka väčšia výhoda. Som skôr típek terénny ako rýchlostný, takže to je môj subjektívny pohľad. Nech je to už ako chce, hlavne nech sa nikomu už nič nestane a nech sa máme na čo pozerať a trošička závidieť.

Str, 05.01.2011, 14:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to konštatovanie risk je zisk bohužial niekedy končí s tými otlčenými stavcami - v lepšom prípade.
V súvislosti s tými dvojkolkami ma ako nie moc znalého napadla otázka: môžu tam mať autá namontované navijáky? Do istej miery by to riešilo nebezpečenstvo zapadnutia na úkor pár kg naviac.

Str, 05.01.2011, 14:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
romo11 píše:
môžu tam mať autá namontované navijáky? Do istej miery by to riešilo nebezpečenstvo zapadnutia na úkor pár kg naviac.

Navijak sice mozu mat, ale v motorsporte sa bavime o gramoch a nie 30kg navyse. Usetrit 30kg na aute stoji tazke prachy a nakoniec to zabijes navijakom, ktory si v pusti nemas o co pripnut?
Mam za sebou 5 rocnikov africkej rally. Prve 4 s navijakom. Aj ked sme zapadli, nikdy som ho nepouzil. V pusti len lopata a lyziny. :wink:

Str, 05.01.2011, 15:49
Profil ICQ WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 115 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný