Dnes je utorok 15. júla 2025, meniny má Henrich a zajtra Drahomír
Autor |
Správa |
shedou1
Frajer
Registrovaný: Pia, 29.12.2006, 0:52 Príspevky: 220 Bydlisko: Handlová
|
daj si zmerat tlaky valcov ci su na vsetkych aspon priblizne rovnake ak ano nic som nepovedal ak nie tak to soudruzy one toto pryskrely a caka ta generalka
|
Ned, 06.09.2009, 7:19 |
|
 |
david
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.01.2007, 13:10 Príspevky: 857 Bydlisko: vinosady
|
nieco na tom bude Kapo, dam prekontrolovat ten plyn a ak to bude ok tak to znovu vsetko rozoberiem a ak aj to bude ok tak pojde dole hlava
_________________ starý dobrý uaz-469, nejaké sipaky a zivy .... za kniplom
|
Ned, 06.09.2009, 12:04 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Tie tlaky by bolo vhodné tiež zmerať. /napovie to o stave motora/
Po rozobratí motora už chybu nemusíš nájsť, ak nevieš, kde ju hladať.
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Ned, 06.09.2009, 12:10 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Ak sa Ti to teda do psej riti hreje a čo šecko si už poskúšal, tak v chladiči je tiež horúca voda? Ak hej, tak cirkuluje, ale nestíhaš chladiť. Neohrieva Ti fakt niečo v motore vedenie vody - výfuck a podobne. Lebo keď otvoríš kapotu tak si písal že neprehreje sa....
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Ned, 06.09.2009, 22:25 |
|
 |
Jozef Joski
Frajer
Registrovaný: Ned, 14.01.2007, 11:04 Príspevky: 208 Bydlisko: Trnava
|
[quote="david"]prosim o radu nikto mi nevie poradiť
- pri nastartovanom aute sa teplota drzi na osemdesiat pojazdim vsetko ok ale akonahle zastavim auto a stojim bez pohybu teplota zacne stupat az kym sa nerozsvieti kontrolka prehriatia , ak zvysim otacky tak sa zastavi stupanie ak drzim dlho otacky teplotza zacne klesat !!!-
-ak necham kapotu otvorenu tak teplota stupa pomalsie ale predsa tak ze sa mi to prehrieva iba ak sa auto zastavi
No na začiatku si ale riešil toto,čo vlastne riešime teraz-prehrievanie po vypnutí motora alebo sa to hreje aj za jazdy? a ak áno zaujímalo by ma v akom režime jazdy,resp.do akej rýchlosti napríklad to ešte uchladí,pri akej záťaži už nie.To by dosť napovedalo.???
|
Pon, 07.09.2009, 16:22 |
|
 |
david
OFFROAD Expert
|
nie, prehrieva sa to iba ked auto stoji, za jazdy po kominikaciach priemer 80 km/h sa teplota drzi aj po meste ked idem tak je to ok , v terene ked idem krokom sa zvisi ale jak tak drzi a ked zastavim tak hned stupa
voda v chladici ked ju nacham tak vyvre
zajtra odpojim okruh plynu a zmeram tlaky vo valcoch
|
Pon, 07.09.2009, 17:53 |
|
 |
Juraj Surovec
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.03.2009, 21:14 Príspevky: 1250 Bydlisko: Lednické Rovne
|
Toto som tiež mal skúšalo sa de čo a nepomohlo nakoniec sme vystriekali chladič vapkou aby vzduch mal kadial prejst lebo bol taký zadubený že aš vymenil som večšiu vrtulu ktorá je teraz na pevno zvarená a stal sa zázrak nič sa neprehrieva . Je to blbost ale niekedy aj tá pomože.
|
Pon, 07.09.2009, 18:09 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
...nedá mi spať, ten tvoj rusák.....
No, takže sa ti pri otvorenej kapote motor nehreje, /a akože je všetkom ostatné OK/ .
Nemáš tam nabastlené nejaké dodatočné krytie podvozku, motora? Také, čo by bránilo odvetraniu motorového priestoru???
V spolupráci z mierne zadrbaným chladičom by to tomu nasvedčovalo.
Tu to to riešili naši bratia mexikánci:
viewtopic.php?t=393&start=0
|
Uto, 08.09.2009, 0:46 |
|
 |
david
OFFROAD Expert
|
od spodu su tam 2 plechy na motore + izolacna pena po celom priestore motora, ziabre na bokoch kapoty nie su nicim branene
chladic je precisteny zvnutra aj zvonka
kua mam postrhat tie izolacne peny? ale ak by to vadilo tak by ich tam nedavali predsa
vrtulu mam teraz aj ja na pevno a stale sa to hreje
|
Uto, 08.09.2009, 9:37 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
2david: ty uveren cto vodennoj nasos kacajet vodu pravilno?
inak povedané, je tá "nová" vodná pumpa OK?
prípaden, ked si menil termostat - nepridiera sa?
Dával si na silikón alebo tesnenie? Lebo ak na silikón,tak je možné, že
sa zalepila taká malá bypass dierka....
Prípadne sa termostat pridiera...
2Kapo: Lo que tiene con México?
|
Uto, 08.09.2009, 9:49 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Karlito píše: Odvetranie motorového priestoru, izolácia tepelných žiaričov - hlavne výfukové zvody, zle namiešaná zmes, zle nastavené zapalovanie, preklzujúci remeň, remenica nevhodnej veľkosti, znížená kapacita chladiča (chladiacej plochy či vlastnej náplne), znížená účinnosť vodnej pumpy, znížený prietok chladiaceho média - ohyby, spoje, zúženia, nedostatok chladiaceho média... Asi tak v rýchlosti a kocke čo by mohlo mať najvačší vplyv na prehrievanie na voľnobežné otáčky. Reálne, ak v pohybe a výkone uchladíš a na voľnobeh bez pohybu nie, tak k uchladeniu Ti pomáha nápor, takže asi málo luftu tečie cez chladič. Nemože? Alebo ho nemá čo ťahať.... šecko má svoju príčinu. -ka-
Dovolil by som si sa citovať.... odškrtávaj si vo vytlačenom príspevku fixkou čo máš kontrolované a OK. Potom napíš a bude sa laborovať ďalej. OK?
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Uto, 08.09.2009, 10:55 |
|
 |
Maroš Mikloš
Učeň
Registrovaný: Uto, 14.08.2007, 11:40 Príspevky: 25 Bydlisko: B.B.
|
spomenul si už všetko okrem žalúzie ,ked si menil chladiče tiahlo otvárania je v poriadku?
_________________ u nás u vás UAZ
|
Uto, 08.09.2009, 17:42 |
|
 |
david
OFFROAD Expert
|
jasne zaluzie su ok
poradte teraz: problem sa stale javi ako keby nestihal kolobeh kvapaliny teda bud vodna pumpa ale tu som mal vonku a je ok a potom termostat ktory je novy krat 2 , tak som ho vymontoval vlozil do hrnceka a nechal zovret na sporaku aby som pozoroval jeho cinnost a termostat zacalo otvarat az ked voda zacala mierne bublat a to ho otvorilo na 2 mm , ked voda zovrela tak az potom ho otvorilo ale iba na 5-6 mm
pritom ked ho chytim do ruk tak ho otvorim na 15 -16 mm
tak ako keby ten termostat otvaralo malo ale robi to aj ten druhy ktory som kupil cize obidva nove sa otvaraju tak isto- mohla by byt vada na oboch
namate niekto poruke volny termostat ze by ste ho skusili na sporaku pozriet kolko ho otvara a ak by to bol termostat z uazu bolo by najsamlepsie
|
Uto, 08.09.2009, 17:57 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
No, termostat vieš kedy odíde najskôr do kytek? Keď ho riadne prehreješ.
Takže ak ho poriadne povaríš, a potom nešteká, tak sa netreba čudovať. Skapal.
Termostat máva vyrazené, pri akej teplote sa otvára, a treba ho zahrievať aj s teplomerom a kontrolovať.
Na to, aby si zistil, či je kaput, tak to zlož bez neho, a uvidíš. Ale určite s tým dlho nejazdi, lebo motor bude jazdiť podchladený.
david píše: ...tak som ho vymontoval vlozil do hrnceka a nechal zovret na sporaku aby som pozoroval jeho cinnost ...
A toto my pripomína vtip, kde študenti robili pokus na žabe.
....odsekli sme žabe prvú nohu, povedali skoč, a skočila
....odsekli sme druhú nohu, povedali skoč, a skočila
....odsekli poslednú, povedali skoč, a nič. Žaba ohluchla.
|
Uto, 08.09.2009, 18:04 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
pozrel by som sa na motor a chladič a hadice termokamerou, rozloženie teplôt napovie veľa o prietokoch, ideálne porovnať dve rovnaké autá
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Uto, 08.09.2009, 19:19 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|