Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 27.06.2025, 1:02
Dnes je piatok 27. júna 2025, meniny má Ladislav, Ladislava a zajtra Beáta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
 Zadné svetlá na Pajero 
Autor Správa
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Obraciam sa na priaznivcov značky Myšivbuši. :smt100
Chcel by som na krátkom Pajere 2.8TD r.v.98-99? presunúť zadné svetlá z nárazníka hore do blatníkov. Tam už sú zadné hmlovky, odrazky a čierne kryty miesto svetiel. Viem, že sa také "horné" svetlá montujú snáď do všetkých mimoeurópskych verzií. Lenže kde a za koľko toto zohnať?
Kto vie poradiť? Rudi?
Do Austrálie pre ne nepôjdem. Zuzka mi to nepreplatí :smt010

Uto, 04.12.2007, 3:05
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Oficialne sa s tym v europe nestretnes.

Dalsia vec je, ze to nie je homologizovane, resp. na to treba vynimku (vid vsetky nove SUV, ktore to tiez maju pokope hore).

Ale ak to aj kupis a nahodis, vzdy sa da tvrdit, ze - ja som tak kupil ... :-D

Najhorsie je, ze ak zapnes zadnu hmlovku, tak ta za tebou iduci sofer ukamenuje ...

Riesenim by bolo spodne svetla prehodit (naimplementovat nove) napriklad na zadne dvere, tesne nad naraznik ... Su aj mimo rany v terene, a sucasne nie su o moc vyssie od povodneho umiestnenia ...

Rozpisem sa vecer, zrovna to riesim aj ja ...

Uto, 04.12.2007, 14:55
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rudi, a keď už budeš vo švungu, nepoobzeral by si sa aj po ľavom prednom blatníku? Taká malá nehoda, tmavý stĺp v tme tmúcej. Že Janko... :smt083

Uto, 04.12.2007, 19:39
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No takze som cez den preveroval ako je to s tymi svetlami. Plati to o tej homologizacii, cize legalne si tie australske svetla dat nemozes.

Riesenim je - presunut svetla mimo povodneho umiestnenia, v ramci moznosti so zachovanim vysky od zeme. V autoskole nas ucili ze su predpisane rozmery, kde smie alebo nesmie byt svetlo, aby splnalo ucely a neoslepovalo (toto riesi prave vynimka dovozcov, ktory si osetria, aby svetlo aj ked je vyssie umiestnene, neoslepovalo).

Tvoj zamer je zrejme dostat svetlo mimo naraznika, kde je viac na rane v terene. Riesenim by mohlo byt umiestnenie svetla tesne na spodok dveri. Odhadom sa to svetlo od povodneho umiestnenia presunie o cca 20-25 cm vyssie, ale stale to nie je take provokujuce ako ked ho das uplne hore k brzdam. Svetlo je viac chranene, akurat budes musiet doriesit dotiahnutie elektriky cez spojovaciu gumu vo dverach, kadial ide elektrina pre stierac a rozmrazovanie skla.

Kedze tam nie je pouzitelne povodne svetlo (vybrate z naraznika), mas na vyber niektore zo svetiel co bezne pouzivaju kamiony.

Bud si skoc dobnut do katalogu niekde do predajne, zaoberajucej sa potrebami pre kamionovu dopravu, alebo si nieco vyber na http://www.interlink.sk/zadne-osvetlenie.html (napriklad 3. ci 4. od spodu).

Ja som povodne rozmyslal, ze prave to tretie naimplementujem miesto povodnych brzdovych svetiel (je tam komplet brzda, obrysovka, smerovka a hmlovka alebo cuvacka, takze si ho mozem dovolit zrusit) a budem mat vybavenu vec, ale trochu ma strasi ta nehomologizacia ... Bud sa na to vykaslem a risknem to, alebo to spravim na spodok dveri.

Riesenie miesto povodnych brzd ma vyhodu v lahsom tahani kablov (resp. len stiahnuti povodnych z naraznika) a nie je tam zbytocne olamovanie, ako pri otvarani a zatvarani dveri ...

No a do diery po povodnom svetle naimplementujeme nejaky plech vystrihnuty podla povodneho svetla, a strieknuty do farby naraznika (ak tam nepojde rovno novy pevnostak :-D ).

Naposledy upravil finder dňa Uto, 04.12.2007, 20:51, celkovo upravené 1

Uto, 04.12.2007, 20:49
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
janotoyotak píše:
Obraciam sa na priaznivcov značky Myšivbuši. :smt100
Chcel by som na krátkom Pajere 2.8TD r.v.98-99? presunúť zadné svetlá z nárazníka hore do blatníkov. Tam už sú zadné hmlovky, odrazky a čierne kryty miesto svetiel. Viem, že sa také "horné" svetlá montujú snáď do všetkých mimoeurópskych verzií. Lenže kde a za koľko toto zohnať?
Kto vie poradiť? Rudi?
Do Austrálie pre ne nepôjdem. Zuzka mi to nepreplatí :smt010

Janko, kľudne choď pre ne aj do Austrálie, požičiam Ti koňa :smt077 Má malú spotrebu a keď sa splaší, mydlí jak blesk. Mám to odskúšané :smt119

Uto, 04.12.2007, 20:50
Profil WWW
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Finderko
máš a nemáš pravdu. Skoro každý výrobca offov ponúka v originálnej verzií svetlá hore v blatníkoch. Kompletne všetky, včetne zadnej hmlovky.

Ibaže podľa nejakáho európskeho paragrafu sa asi od roku 1985 predpisujú blinkre, obrysové a brzdové svetlá v nárazníku pri vozidlách, ktoré majú na zadných dverách zavesenú rezervu a pri šikmom zadnom pohlade by tá rezerva mohla zakryť niektoré svetlo.
A tak milí výrobcovia osadia do blatníka čierny plast miesto svetiel a svetlá premiestnia do nárazníka.

Lenže tento paragraf pripúšťa aj výnimku. Túto doteraz využíva napríklad LR Defender, alebo Jeep Wrangler.

Viem, že na Landcruisery a Patroly sa takéto svetlá dajú zohnať a nemajú s tým žiadny problém ani pri bežnej kontrole, ani na STK. Je to totiž originálne svetlo vyrobené Toyotou alebo Nissanom.

Ide totiž o to, že keď sa vyrába zadný pevnosťák, tak by som doňho nedával už žiadne svetlá.

Na mojej Toyote som pôvodne dal do nárazníku zadné svetlá ZETOR kúpené v obchode pre prívesy. Lenže sú škaredé. Na dvere by som ich už vôbec nedával.
Teraz už mám origo horné svetlá a do nového zadného nárazníku nepôjdu žiadne.

Zuzi, ponuka je to lákavá. Len taká jazda by sa pretiahla na dosť dlhý čas. No aspoň by som sa zatial naučil jazdiť. A čo môj pes? Chudáka by aj paprče boleli, keby klusal do Austrálie a späť.
A vlastne, je tvoj kôň očkovaný proti besnote? To zvyknú kontrolovať na hraniciach.

Pia, 07.12.2007, 4:22
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Janko, Rudi teraz nebýva na fóre, zomrel mu internet. Máš mu zavolať na mobil, číslo v pm :wink:

Sob, 08.12.2007, 11:05
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uz ste to nejak doriesili? potrebujem to iste co najskor riesit na gallopera, rozbil som tu spodnu a uz ju tam nechcem davat. a ak ano, tak nejaku lacnu nahradu, nech to tak neboli....
zrovna som chcel prihodit temu na tuto temu, ale vidim, ze uz bezi... super... ak mate riesenie, sem s nim :wink:

Ned, 16.12.2007, 22:49
Profil ICQ WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
thunder píše:
uz ste to nejak doriesili? potrebujem to iste co najskor riesit na gallopera, rozbil som tu spodnu ...

Nehovoril niekto pred tyzdnom, ze on to ma dobre chranene, ze on zdruzene svetla riesit nemusi ? :-D :-D :-D

Ja to riesim stale, prave mi dnes finanlne zdochla smerovka (pitcha jedna, uz ma sere). Alebo poriesim u lipeckeho peticu (mala sanca), alebo nove svetla nejake (z kamiona example), alebo ak bude dobra konstalacia hviezd mozno z Mavericka ...

Pon, 17.12.2007, 1:14
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
idem to skusit vyriesit o nieco mensimi lacnejsimi ledkovymi svetlami, lebo original pajero/galloper stoji od 1700 vyssie a je stale na rane. bude na to treba urcite nejaky pripravok do povodneho osadenia, ale za pokus to stoji. skusim to utopit o nieco hlbsie do naraznika a niecim prekryt na ochranu. ak sa vysledok podari, budem informovat...

Str, 02.01.2008, 10:35
Profil ICQ WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný