Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 20.06.2025, 13:13
Dnes je piatok 20. júna 2025, meniny má Valéria a zajtra Alojz

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Pajero 2,8td -automatická prevodovka 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
po preštudovaní celého vlákna som nenašiel nič o automatických prevodovkách v Pajere ale mám pocit,že sa to tu riešilo...
mám vo výhľade na budúci rok kúpu Pajerka(r.v. 98-99) a dosť ma láka automat. môžete prihodiť pár postrehov a rád...?
nemám v pláne jazdiť nejaké súťaže ale auto používať denne pre svoju potrebu,prípadne občas vozík...

Štv, 17.12.2009, 19:54
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No Laci a aký motor ,lebo 2.5Td je asi málo (nebude taký výber) a 2,8Td bude asi dosť papať.Ale automaty v týchto rokoch boli celkom vydarené čo sa týka poruchovosti.A vďaka dovozu s GB je ich tu dosť. :wink:

Štv, 17.12.2009, 22:14
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rudi 2,8td,je to v názve témy. nemám dobré skúsenosti s automatmi ale tu ma to dosť láka. a hlavne vonku na nich jazdia väčšinou starší páni tak by mohli byť vo veľmi slušnom tech. stave. len hľadať a mať šťastie.

Štv, 17.12.2009, 22:28
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Sorry je to pravda nevšimol som si to.Osobne som ho nemal to Pajero s automatom ale som tiež rozhodnutý keď zničím to moje červené 3.5i 24V bez TP+ŠPZ čo na ňom jazdím do terénu tak idem do krátkeho 2.8Td na značky. :wink:

Štv, 17.12.2009, 22:54
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
S dvaosmou v automatu jsem jezdil normálně i trochu terénku tak za 12,5-13L/100km
Nprosto bez problémů se dá jezdit i za 18L to je fakt ale pokud člověk není lopata tak je to oki
Byl to anglán, tak jsem s ním nebyl nikde daleko protože bylo bez techničáku, ale je to super zábava.

Štv, 17.12.2009, 23:05
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja si teraz prerabam 2,8 manuala na automat tak ti po novom roku poviem ako to zere ale si myslim ze to nebude oproti manualu nic extrem.
Automaty mam rad.

Pia, 18.12.2009, 7:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vyskúšaj automat - manuál už nebudeš chcieť. Tie výjazdy do prudkého zasneženého kopca s manuálom nedáš ako s automatom.

LAND ROVER Discovery II.

Pia, 18.12.2009, 10:26
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
edgarj: no s tou spotrebou počítam viem,že sa nedostanem pod 10l ale oproti tomu čo žerú tie mrchy v mojom podpise je to balada :-)

bacilpyrin: ja som mal automatov(bruchoplazy) veľa a ako píšem vyššie dosť ma sklamali-poruchovosť... a hlavne keď spomeniem manželke automat tak je oheň na streche.

Pia, 18.12.2009, 10:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mám automat. Je bezporuchový a počul som, že tieto na 2,8-čkách vydržia toho dosť. Automat je v podstate nezmar, ale odserrú ho väčšinou ľudia, ktorí nekontrolujú hladinu oleja - väčšina ani nevie, ako sa správne meria, prípadne si myslia, že olej je doživotný (to je možné v rovinách), alebo ťahajú auto niekoľko XXXX kilometrov však "N" je na to. Poprípade sa mu neustále tlačia do roboty a myslia si, že sú pri radení múdrejší ako on - napr. vnútenie nižšieho stupňa pred stúpaním - však auto v otáčkach vylezie všade - debilné zvyky zo škodoviek a žigulov. Pri kúpe si do zmluvy vynúť záručnú dobu na automat (napr. ak sa do roka pokazí vraciaš auto), lebo ak je predajca šikovný, pokazený automat nerozoznáš - nastaví ho tak na skúšobnú jazdu, že pôjde ako lusk.

LAND ROVER Discovery II.

Pia, 18.12.2009, 10:56
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nechat pořádně zahřát. Studený totiž většinou řadí skoro vždycky ale pak se to projeví různě.

Pia, 18.12.2009, 17:34
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pri kúpe si do zmluvy vynúť záručnú dobu na automat (napr. ak sa do roka pokazí vraciaš auto), lebo ak je predajca šikovný, pokazený automat nerozoznáš - nastaví ho tak na skúšobnú jazdu, že pôjde ako lusk.

Neviem ale Ty by si dal niekomu rok záruku na prevodovku?A Ty budeš vedieť čo s ňou stvára?Neviem chlapi ale pripadá mi to tak ako keby v dnešnej dobe chcel kupujúci aby si mu ešte aj rok naftu platil.Treba sa riadne previesť na tom a vyskúšať,ale s rokom záruky na prevodovku asi nikde nepochodíš,si myslím a keď hej tak by som chcel vidieť ako sa zachová predávajúci po nejakých 11 mesiacoch keď mu prídeš prevodovku reklamovať. :roll: Staršie auto je vždy lotéria. :wink:

Pia, 18.12.2009, 17:41
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mám 1 rok automat 2.5 je to fakt pohodlné, jazdím 99% terén a spotrebu nebudem spomínať
uvítal by som 2.8 ale ked som kupoval nebola v ponuke

Uto, 16.02.2010, 19:53
Profil YIM
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rudi píše:
Neviem ale Ty by si dal niekomu rok záruku na prevodovku?A Ty budeš vedieť čo s ňou stvára?Staršie auto je vždy lotéria. :wink:

Ono nemáš tak celkom pravdu. Auto kupuješ v tom stave, v akom ti ho predajca predáva. Ak niečo sprasil, bude sa ošívať. Tá záruka nemusí byť na rok(to som spomenul iba ako prípad).
Ináč ako sa budeš tváriť ty, keď ti do pol roka kľakne automatická prevodovka?

Ináč od istého času, keď mi kľakla hlava na XJ vďaka neodbornej opravy predošlého majiteľa si do každej zmluvy dávam záruku.
A každý predávajúci aj ojazdených áut v zmysle hospodárskeho zákonníka je zodpovedný za vady v záručnej dobe. Samozrejme o vymožiteľnosti je iná debata.

LAND ROVER Discovery II.

Str, 17.02.2010, 9:26
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ináč ako sa budeš tváriť ty, keď ti do pol roka kľakne automatická prevodovka?

Tváriť sa budem tak že keď som si kúpil staršie ojazdené auto ,tak si ju budem musieť zohnať alebo opraviť.To čo opisuješ by som riešil jedine v tom prípade že kúpim auto a minulý majiteľ niečo narýchlo len pozliepal a mne sa to do mesiaca rosypalo.Inak keby niečo bolo fakt urobené len tak na oko tak Ti to nevydrží napr.pol roka alebo by sa to dalo odpozorovať že nie je niečo v poriadku.Vieš len si mi neodpovedal na otázku ako mi TY zaručíš že s prevodovkou budeš zachádzať tak ako sa má.A potom po napr.pol roku prídeš reklamovať. ;-) Inak vždy treba riešiť konkrétny prípad stáva sa aj to že predajca niečo len tak polepí a ide predať.Ale stáva sa aj to že kupujúci špekuluje alebo mu niekto "dobre" poradí a chce reklamovať to čo sám pojebabral. ;-)

Str, 17.02.2010, 10:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chlapi, zaujímavá téma...ale ja som 2,8 automat (napr. krátke) ešte v ponuke nevidel...zle sa dívam? :?
Lebo aj to by bola alternatíva miesto hľadanej 3,5-ky...

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Str, 17.02.2010, 12:09
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný