Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 19.06.2025, 4:29
Dnes je štvrtok 19. júna 2025, meniny má Alfréd a zajtra Valéria

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 Nevinný šramot-brutálna deštrukcia 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Motor ktory nema rozvod rieseny retazou do terenu nepatri. ee

Ned, 09.11.2008, 23:04
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To čo popísal LOSI je tak , ale zabudol dopísať fakt že jemu ako aj tým ostatným čo sa to stalo tak im chýbala polovica spodných krycích plechov! Jazdil som to isté a moje tutu je ok.

Ned, 09.11.2008, 23:19
Profil WWW
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pal píše:

Počúvaj ma masti si do tej svojej sekcie,hej! :twisted: :wink:

Ned, 09.11.2008, 23:26
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A prečo sa to potom nestáva aj na benziňákoch,tie majú tiež roz.remeň?

Ned, 09.11.2008, 23:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:), no naftaky maju mohutnejsie rozvody koli vyssim tlakom vo valci si myslim. vacsi odpor, skor si skoci. inak uz len pozdlzne drazkovane remene su na dve veci. Pri motore ktory bol konstruovany na offroad vozitko proste nechapem naco tam cpali remenovy rozvod. Uz len koli loziskam v kladkach.

Ned, 09.11.2008, 23:36
Profil ICQ
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pal píše:

iste, reťaz je istejšia a ozubené prevody úplne najlepšie; napriek tomu tvoj výrok o remeni je silná káva, ak sa neurazíš, lebo chlapec si ty bezpochyby šikovný, ale ten výrok je sprostosť

Ned, 09.11.2008, 23:51
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Napisal som co si myslim a na co som po vlastnyh skusenostiach prisiel. Ja by som ine ako retaz uz nechcel. Ak si myslis nieco ine - napis.

Pon, 10.11.2008, 0:06
Profil ICQ
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Určite je reťaz lepšia ale tvrdiť že roz.remeň nie je do offroadu samizdá trochu pritiahnuté za vlasy.Nechcem sa púšťať zas do debaty toto auto je lepšie ako to druhé a podobne,každému vyhovuje niečo iné.:lol:

JanoJP dúfam že sa nehneváš že som Ťa použil ako príklad! :wink: :lol:

Pon, 10.11.2008, 0:35
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Priatelia ,Palo ma pravdu,gumenny rozvod na offroade nema co robiť,druha vec je ponimanie toho čo za offroad považujeme.Gumenne motory v odlahlých častiach sveta nenajdete ,su odkázane operovať v dosahu odťahoviek .

Pon, 10.11.2008, 9:51
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jasné že kolesá sú najlepčie... ale minule ma nemálo prekvapilo a pobavilo zistenie, že reťaz rozvodov u ktoréhosi auta (fakt neviem ktorého) má predpísaný resurs 70 tkm a remeň v RD28 má 90 tkm :shock: Nikdy by ma nenapadlo, že remeň má dlhšiu životnosť ako retiazka...

O zadretých kladkách remeňa vie svoje Lubo Balušík (CBOne Handlová) On nemohol vidieť vodu aby do nej nevbehol až po okná a patrolové motory mu na kladky kapaly jak muchy.

petertn píše:
no, ale mohli by ste konecne povedat o co slo? rozvody?

žužu mala povolenú maticu na kluke čo drží remenicu a tá už pekne šmatlala. Ona sa Zuz sťažovala, že jej v motore niečo klepe. Tak sme ju prehovárali, že to tak má byť a že to sa motor teší jak je pekne a že ak to klepe, tak sa to časom zaklepe. Ale potom sme otvorili kapotu a aj keď som nič nevidel, PeterB zbadal, že pred motorom poletuje kovový prach a tentiež bol aj usadený na remeňoch a leskol sa. Až na druhý pohľad som rozoznal šmajdajúcu remenicu a hrôze že ma trafí medzi oči som predviedol veľkolepú pantonýmu že okamžite odstaviť. Zuz sme zakázali hýbať motorom a Andrej ju rval na tyčke 80 km až do BA. Jano Toyoťák potom pri obhliadke diagnostikoval veľké šťastie, páč predný koniec kľuky prežil a vec bola riešená iba výmenou remenice a rozžutého kajlíka (v ten týždeň bola v čechách epidémia - viacerým autám sa povolila remenica na kľuke a zničilo im to kónus kľuky. Takže motor von, kľuka von a ak nebolo na novú, alebo zachovalú, tak navariť a obrúsiť)

Pon, 10.11.2008, 10:06
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Palo, Majod a iný s podobne vyjadreným názorom - keby ste o remeni tvrdili, že nie je šťastným/ ideálnym riešením pre off, tak nemám nič proti; ale nekompromisne tvrdiť že "motor ktory nema rozvod rieseny retazou do terenu nepatri" alebo "gumenny rozvod na offroade nema co robiť" je nehnevajte sa na mňa, chlapci a pri všetkej úcte k vám, ozajstná sprostosť.

Rudi, pohoda, čo sa stalo sa ozaj stalo a niet dôvodu to zamlčať a ja som sa pritom naučil napriek mnohoročnému jazderniu na pajerách, že nie je dôležité len včas meniť rozvodový remeň, ale že aj v priebehu používania po pár desať tisíc km ho treba skontrolovať - a to nielen kôli zisteniu stavu, ale aj došpanovaniu; môj remeň totiž preskočil práve kôli nedošpanovaniu a nepreskočil za bežnej prevádzky - chodu motora, ale pri mnohonásobnom marnom štartovaní (motor ostal kôli prasknutej rúrke bez paliva)

Pon, 10.11.2008, 11:51
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rotvodový remeň je ne OFF :-D

Dobrý názor!

Offroad nie je len blato a svinstvo, bordel - si myslím, že to je špeciálna kapitola ťažšieho offroadingu. A na tieto podmienky sa musí človek pripraviť.
Čím zjebanejšie auto od bahna tý vačší offroaďák.... :-D :-D :-D

Ja len žasnem - reťaz výlučne ano, remeň nicht! A čo taký rozvod SV, OHV.... ozubené kolečka s kráľovským hriadeľom. 8-)

Ak auto jebnem do blata, tak by som mal aj vykonať náležitú kontrolu a očistu! Keď naberieš vodu do svetial, tiež vysušíš a neserieš na to...

remeň je plnohodnotná alternatíva rozvodu so svojímy + a aj mínusmi.

HOWGH

-ka-

Pon, 10.11.2008, 12:02
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jaaj, snad sa nebudeme dotahovat za pismenka. Brodenie do 40cm zvladne aj tesco offroad s remenom, viacnasobne na zakalenu vodu po svetla sa remenovy rovod moze jedine pozerat. Ked budes chodit po bazine najskor s metrom v ruke, tak potom mozes bezudrzbovo offroadit kolko len chces ;)

Pon, 10.11.2008, 12:10
Profil ICQ
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... ono ešte je rozdiel medzi brodením za účelom prekonania vody/kaluže/vodného toku a "brodením" za účelom rozstreknutia blatovej vody čo najvyššie a čo najďalej.

Prvým spôsobom brodím koľko mi strach dovolí (zatial som sa dostal cca do pol svetiel a už sa mi aj voda preliala cez kapotu) bez následkov.

Druhým spôsobom nebrodím, pretože je to kravacina a ubližuje to technike.

Pon, 10.11.2008, 12:15
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja sa do témy pripájam ,len teraz, ale po prečítani príspevkov súhlasím z PALom, že do terénu skôr reťaz. a Maťovi odpoveď na to že reťaz x km a remeň xx km je považovaná za optimálnej prevádzky, to jest asfaltka atď. Ak by položili otázku inak, či že off cesty, brody, blato, tak by boli tie parametre v pomere 10:2 v prospech reťaze. A aby som nezabudol Leona má tiež pekné auto :lol: :lol: :lol:

+421905264896, nkdisco@gmail.com

Pon, 10.11.2008, 12:30
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný