Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 26.06.2025, 16:50
Dnes je štvrtok 26. júna 2025, meniny má Adriána a zajtra Ladislav, Ladislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 44 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Pajero 2.8TD GLS, rady pri kúpe 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
proti garážnikom nemám nič, staršie autá čo som mal som servisoval takto /čo som nedokázal spraviť sám :-) /.
Ako je na tom Pajero tejto druhej generácie s elektronikou, je tam nejaká, alebo je to ešte všetko čistá mechanika? Že ako sa napríklad robí diagnostika, má to už nejakú riadiacu jednotku čo sa napichne na tester a načítajú sa chyby /teda také veci na čo garážnici väčšinou nemajú vercajch/, alebo tieto veci prišli až v novej verzii od '99?

Uto, 16.01.2007, 13:47
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
- a ešte moje osobné doporučenie - správaj sa k svojmu autu slušne a väčšinou sa ti to vráti odbúraním zbytočných opráv...

ja sa k mojim autám správam veľmi slušne, ked sa ešte raz narodiť tak ako môj pes alebo auto :)

Uto, 16.01.2007, 13:49
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
iv@n píše:
troppic píše:
...

troppic díky za postrehy. Ty si kupoval za akú cenu? Akú máš asi kombinovanú spotrebu?

Ahoj.

Ja jsem kupoval za 139 000.- a kombi spotreba je kolem 11 a pul litru, dost mu nakladam a v terenu ji samozrejme nepocitam.

Obrázok

:smt150 :smt150 :smt150

Uto, 16.01.2007, 15:24
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tusim ze nejaka elektronika tady je, mam abs,srs,airbagy atd. tudiz zrejme nejaka ridici jednotka musi byt, vim i o konektoru, ale nevim co a jak je na tom zavisle. Jak rikam zatim bez problemu, tudiz jsem to neresil.

Pajero Sport moc pekny, planujem ho s pritelkyni jako jedno z pristich aut.

Uto, 16.01.2007, 15:30
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na 2.8TD elektronika na motore nie je,aj keď napichnú mutku v servise tak o motore nezistia nič.Jedine nejaké vadné relátka a tak.Takže riadiace jednotky tam sú ale slúžia vlastne len na SRS.ABS a inú elektroniku.A na týchto komponentoch pri napichnutí mutky aj zistia závadu.

Uto, 16.01.2007, 16:17
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
iv@n píše:
proti garážnikom nemám nič, staršie autá čo som mal som servisoval takto /čo som nedokázal spraviť sám :-) /.
Ako je na tom Pajero tejto druhej generácie s elektronikou, je tam nejaká, alebo je to ešte všetko čistá mechanika? Že ako sa napríklad robí diagnostika, má to už nejakú riadiacu jednotku čo sa napichne na tester a načítajú sa chyby /teda také veci na čo garážnici väčšinou nemajú vercajch/, alebo tieto veci prišli až v novej verzii od '99?

Ivan, to máš dosť ťažké - nielen tri diamanty, ale všetky väčšie automobilky majú svoje úlety a niekedy v rámci jedného radu vozov máš rozdiely a tak Ti niekedy má problém odpovedať nielen kamarát, ale aj autorizovaný servis...
...spomínam, ako som minulý rok pátral u niekoľkých firiem zaoberajúcich sa chiptuningom, prečo nemajú v ponuke aj moju verziu športa a ostatné áno...jedna firma sa ospravedlnila, že moje nerobí, iná mi sľúbila chiptuning a dopredu určila aj výšku nového výkonu...ale našli sa aj borci, ktorí sa tým zaoberali seriózne a zistili, že ja mám auto malej série s klasikou - bez riadiacej jednotky, takže žiaden chiptuning samozrejme nie je technicky možný...

Uto, 16.01.2007, 20:31
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
chlapi a čo hovoríte na 3.5 benzín s automatom, r.v. 2000? dnes som sa na tom vozil, celkom príjemné až na trochu hlučné gumy. S auto klímou, v koži, za 520tis. Mňa trochu desí spotreba, podla palubného poč. sme pri takom mixe, väčšina mimo mesta spravili 12l/100km.

Ned, 28.01.2007, 23:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
iv@n píše:
chlapi a čo hovoríte na 3.5 benzín s automatom, r.v. 2000? dnes som sa na tom vozil, celkom príjemné až na trochu hlučné gumy. S auto klímou, v koži, za 520tis. Mňa trochu desí spotreba, podla palubného poč. sme pri takom mixe, väčšina mimo mesta spravili 12l/100km.

tak z toho ťažkú hlavu nerob je to normálka to papká aj moj jeep 4l, mám tam lpg a je pohoda :-D

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pon, 29.01.2007, 9:41
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrej, ten plyn máš oficiálne v papieroch?
Inak tá 12l spotreba bola ešte v pohode, odradzuje ma skôr to, že v meste to má napísané skoro 20l.

Pon, 29.01.2007, 11:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
iv@n píše:
Andrej, ten plyn máš oficiálne v papieroch?
Inak tá 12l spotreba bola ešte v pohode, odradzuje ma skôr to, že v meste to má napísané skoro 20l.

EEE a no ja pre istotu v papírech spotrebu nemám ale na lpg som od nejakých 14,5 do 19l podla nohy a počasia, inač jazdila j benzín mesto a vcelku mi to dalo nejakých 14-15 :-D

EX JGCH 4l - trochu off

Pon, 29.01.2007, 11:48
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nerobia ti problém policajti a STKčka kôli tomu LPG?

Pon, 29.01.2007, 12:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No zatial nie neukazujem im ho a STK no idem na benzín a zatial len čaká

EX JGCH 4l - trochu off

Pon, 29.01.2007, 13:05
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No pri tom 3.5i si treba hlavne uvedomiť na čo a ako budeš používať to auto.Či jazdíš dlhé trasy alebo len ako si písal to potrebuješ na odvoz s práce domov a podobne.A treba si uvedomiť aj dostupnosť ND na ten benzín.Karoséria nie je problém,ale mechanika !?Netvrdím že sa nedajú zohnať ND,dajú ako som Ti už písal,už som tiež také doviezol ale nie je toho toľko ako na DID.A keď toho toľko nie je tak je aj cena potom iná,keď to niekde zoženieš.Je to len môj názor,auto je to určite dobré o tom nepochybujem(viem o čom hovorím,mám také len DID).V žiadnom prípade Ťa nechcem od ničoho odhovárať,ak máš s toho auta dobrý pocit tak ho ber!Čauko :D

Pon, 29.01.2007, 17:46
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ta 2.8 je 4 alebo 6 valec? Moj kamos robil v Brnenskom mitsubishi a povedal mi ze ak pajero tak 98-99 a 2.8 itnercooler.Vraj su to drzaky.Inak vela stastia s vyberom! :wink:

Jeep Grand Cherokee 5.9

Pon, 29.01.2007, 18:31
Profil ICQ
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ťažký to výber. od 2.8 som bol odhováraný lebo ich je málo a tým pádom náhradné diely sú menej dostupné ako na 2.5. Tých 3.5GDI je ešte menej ako 2.8 a teraz babo raď.. autíčko je to pekné, príjemné vozenie, ako mínusy beriem tú spotrebu, ktorá je vyššia ako pri 3.2DID, dostupnosť náhradných dielov a potom prípadné problémy pri predaji - je ich málo, zrejme sa bude dosť dlho hľadať kupec.
Rudi, ty máš akú reálnu kombinovanú spotrebu na tom DID?

Pon, 29.01.2007, 19:23
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 44 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný