Dnes je piatok 11. júla 2025, meniny má Milota a zajtra Nina
Autor |
Správa |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
hollyml píše: efendi píše: ... prilozit tam sondu co meria vyfukove plyny a ta ked co len kusok nacucha ukaze daku hodnotu a budes si isty, co dalej , aby si hlavu zbytocne nebral dole,,, taky mozne resenie,,,  To je sice zaujimave, ale hlavu bude musiet dat dole aj tak. A ked nebude na tesneni nic vydno tak moze ratat s novou hlavou. Samozrejme je potrebne si to este pred rozoberanim poriesit u toho kto ti predaval motor.
nuz precital som si dokladne jeho uvod, a priklanam sa k tomu ze tu hlavu tak ci onak misi dat dole, bo ak motor bez vodi fychci a je OK a ked naleje vodu tak ide biely dym, a striela to, tak pravdepodobne voda ide do valca co potvrdzuje biely dym,,, aaale je otazka ci sacie hrdlo neni predhrievane vodou, a ci tam nejde dakde voda do sacieho hrdlaa stadial do valca,, treba sa nato kuknut.. 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pia, 05.09.2008, 18:44 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
hollyml píše: efendi píše: ... prilozit tam sondu co meria vyfukove plyny a ta ked co len kusok nacucha ukaze daku hodnotu a budes si isty, co dalej , aby si hlavu zbytocne nebral dole,,, taky mozne resenie,,,  To je sice zaujimave, ale hlavu bude musiet dat dole aj tak. A ked nebude na tesneni nic vydno tak moze ratat s novou hlavou. Samozrejme je potrebne si to este pred rozoberanim poriesit u toho kto ti predaval motor.
Preco ale novu halvu ved kazda sa da otlakovat a opravit nie ????
Je to dakedy lacnejsie ako kupovat novu.
Joso zbehni do dakeho odborneho servisu a nech ti pozicaju merac splodin vo vode su to dve modre kapaliny a v odmerke co sa da na nadrzku alebo chladic ked sa jedna z kapalin zafarbi do hneda tak je to jasne tesnenie alebo hlava tesnenie sa da zohnat druhe to neni problem a otlakovat a zavarit hlavu tiez neni problem vsetko sa da len treba chciet.
Inac nepredaval ti motor jeden clen na cervenej micine takej upravenej????
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Pia, 05.09.2008, 18:53 |
|
 |
hollyml
Frajer
Registrovaný: Sob, 10.05.2008, 12:03 Príspevky: 240 Bydlisko: Kordíky (obec pri BB)
|
MIrec01 píše: Preco ale novu halvu ved kazda sa da otlakovat a opravit nie ???? Je to dakedy lacnejsie ako kupovat novu.
Zo skusenosti som presvedceny o tom, ze ak je hlava zla tak ju dobre nespravi nikto. A po istom case bude mat podobny problem znovu.
Jasne, ze oprava je lacnejsia ale ak uvazujem sposobom, ze si to auto chcem nehat, urcite by som investoval par tisic navyse a dal hlavu novu.
Aj ked stale je tu otazka preco oprava ked kupil cely motor za tolke peniaze.
_________________http://www.pajero-club.sk http://www.rcepedition.sk http://www.hmsro.sk http://www.hmsro.mitsubishi.skL200 2,4 DI-D MY2016 (dievca pre vsetko) OME, Asfir kryty podvozku pneu: BF Goodrich Mud terrain 255/85R16, BF Goodrich All terrain 265/70R17
|
Pia, 05.09.2008, 20:06 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
hollyml píše: Aj ked stale je tu otazka preco oprava ked kupil cely motor za tolke peniaze.
jj, tu myslím ide hlavne o to bezpečne to identifikovať a ak je to fakt hlava alebo tesnenie, ísť to oplieskať o hlavu predajcovi...nie opravovať
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Pia, 05.09.2008, 20:09 |
|
 |
Majod
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD
|
Joso ,žeby ojebala mačka vtáčka?
_________________ UAZ,,Wrangler CRD
|
Pia, 05.09.2008, 20:26 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 11.10.2006, 22:19 Príspevky: 885 Bydlisko: Šoma - východ SR
|
joso píše: diesel píše: a skúsiť pri bežiacom motore(teda ešte nezohriatom) otvoriť veko nádržky s chlad. kvapalinou...či to tade netlakuje...? To by bol jasný dôkaz prasknutej hlavy alebo netesniaceho tesnenia pod hlavou. ...hádam.  Vdaka za napad idem to skusit dnes a ked to nebude tlakovat co dalej?
Ináč ja som mal podobný problém na nemenovanej značke motora a stačilo mi zhodiť vstrekovače z motora dole a točiť štartérom a pekne sa ukázalo, ktorý válec ťahá vodu. No nemusí to vždy takto byť, hlavne ak je hlava presknutá pri výfukovom ventile, vtedy to rovno ženie do výfuku.
Môže to byť tiež aj prehrdzavetá vložka válca, hlavne ak motor dlho stál bez vody, ale toto som osobne nezažil, len už aj také vraj bolo.
_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Pia, 05.09.2008, 20:29 |
|
 |
joso
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 29.04.2008, 21:41 Príspevky: 1716 Bydlisko: Gbelce
|
Chlopi chcete odpoved? Idem akurat od auta !! Zatial vsetko ukazuje na odidene turbo zas po dvoch mesiacoch  .Zajtra dam info ked tam zozeniem dalsie a skusim. Skusili sme tu vodu ci tlaci z chladica ale nic je OK po chvilke zacalo strasne hucat turbo a v zapati aj strielat do sania a strata vykonu  .
Aso by ma lacnejsie vysla dalsia L200ka  .
|
Pia, 05.09.2008, 21:54 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|

hollyml píše: MIrec01 píše: Preco ale novu halvu ved kazda sa da otlakovat a opravit nie ???? Je to dakedy lacnejsie ako kupovat novu.
Zo skusenosti som presvedceny o tom, ze ak je hlava zla tak ju dobre nespravi nikto. A po istom case bude mat podobny problem znovu. Jasne, ze oprava je lacnejsia ale ak uvazujem sposobom, ze si to auto chcem nehat, urcite by som investoval par tisic navyse a dal hlavu novu. Aj ked stale je tu otazka preco oprava ked kupil cely motor za tolke peniaze.
mnooo zvarovanie hlavy je podla mna iba docasne a nudzove riesenie,, bo taky material ako je hlava asi nemaju a ak to aj zvaria, molekularna struktura toho zvarovaneho materialu neni taka ako je hlavya ,,,,a pri zohrievani zvar ma tepelnu roztazitost odlisnu od hlavy a tam to zvykne zvycajne zasa prasknut alebo vedla,,darmo davaju nato garanciu, to je iba docasne resenie,to je ako ked clovek prekona infarkt,,,vylieci saaa ale uz nikda nebude na 100percent tak zdravy ako predtym,,,a je velke nebezpecie ze dostane druhy atd. a pojde do.....ako aj hlava do zberu, bo je z hliniku..
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pia, 05.09.2008, 21:58 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|

Kapo píše: Tiež by som najprv skočil k predajcovy toho šrotu a tam vybúchať najprv tú hlavu a žiadal späť peniaze.
/videl si pri kúpe a pred demontážou motor naštartovaný?/
Takže celý deň som tu nebol a čumím.Ten motor som predal Josovi Já,nie je a nebol to žiadny šrot,je to s Gallopera čo má naj.79 000km,Joso to sám videl že je to tak aj servisnú knižku,motor išiel ako hodinky a to tu dávam svoje slovo,že to tak bolo,auto bolo plne pojazdné a sám som sa na ňom vozil.Motor Joso neskúšal lebo ho strašne súrne potreboval na Komoču,Já som chcel aby si ho najskôr vyskúšal ale nemal na to čas(chyba,moja).Rozvody dal staré s čím som Já nesúhlasil ale to je na ňom.Podľa mňa to musí prepúšťať vodu s jeho turba alebo výmeníku ako je olejový filter(montovali jeho).Mrzí ma že mu to nejde ale za ten motor ručím že bol dobrý.Chyba sa musela stať niekde pri montáži komponentov na motor.Hlavu by som nedával dole ak teda nepreskočil remeň a nestala sa žiadna iná galiba.Preto predávam motory bez rozvodov aby si nový majiteľ vždy kvôli sebe dal nové a nevyhováral sa na zle naštelované rozvody.Je to v jeho záujme.Dokonca mám ešte vypustený olej s toho motora lebo mám plný sud a nemohol som ho ešte vyliať,môžeš sa Kapo prísť opozrieť či tam najdeš kvapku vody!!! 
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Pia, 05.09.2008, 23:44 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
Ako to teraz vyzera,kopu veci sa na masine menilo. 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Pia, 05.09.2008, 23:53 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
joso píše: Chlopi chcete odpoved? Idem akurat od auta !! Zatial vsetko ukazuje na odidene turbo zas po dvoch mesiacoch  .Zajtra dam info ked tam zozeniem dalsie a skusim. Skusili sme tu vodu ci tlaci z chladica ale nic je OK po chvilke zacalo strasne hucat turbo a v zapati aj strielat do sania a strata vykonu  . Aso by ma lacnejsie vysla dalsia L200ka  .
Škoda Joso že ma nepočúvaš,toto som Ti hovoril do telefónu keď si volal ako prvé,ale zavolaj Kapovi on určite zoženie dobré a skoro zadara!!!
|
Pia, 05.09.2008, 23:55 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
[quote="Milan"]Ako to teraz vyzera,kopu veci sa na masine menilo.  [/quote
Ano Milan bol to úplne holý motor s hlavou.
|
Pia, 05.09.2008, 23:57 |
|
 |
joso
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 29.04.2008, 21:41 Príspevky: 1716 Bydlisko: Gbelce
|
Rudi píše: Milan píše: Ako to teraz vyzera,kopu veci sa na masine menilo.  [/quote Ano Milan bol to úplne holý motor s hlavou.
Neries to snazim sa postupne vsetko selektovat bez otvorenia motorka verim tomu ze kupa bola dobra 
|
Sob, 06.09.2008, 0:04 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
Joso nedá sa na niektoré dobré rady nereagovať!
|
Sob, 06.09.2008, 7:28 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Rudi píše: Mrzí ma že mu to nejde ale za ten motor ručím že bol dobrý.
rudi o tebe nikto nepochybuje.  hladali sme len chybu...nepoctivého predajcu sme pripúšťali ako to posledné. Keby sme vedeli, že je to niekto z fóra, tak by sa tá pravdepodobnosť ešte znížila...kedže si to ty, je asi každému jasné že chybu treba hladať dalej...a inde...
inak problémy s turbom by sa neprejavili čiernym dymom?
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Sob, 06.09.2008, 7:36 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|