Dnes je pondelok 14. júla 2025, meniny má Kamil a zajtra Henrich
Pajero uzávierka predného diferenciálu
Autor |
Správa |
FILIPPO ASQUER
Frajer
Registrovaný: Pia, 07.12.2007, 15:55 Príspevky: 222 Bydlisko: SK Banska Bystrica
|
Igor_SB píše: No ARB sa pohybuju cca 25 litrov SK, takže rozdiel v cene bude potom minimálny. A ta talianska firma transtad, na jej stranke som nenašiel Pajero. Keďže po taliansky neviem tak skusim ANJ možno mi odpovedia. Dik za typ. PS: voľnobežky v zime vôbec nevypínam, ja som myslel na jar až jeseň.
Zajtra zistím, či sa vyrába aj pre tvoje auto a potom ti dám vedieť.

|
Štv, 14.05.2009, 22:01 |
|
 |
FILIPPO ASQUER
Frajer
Registrovaný: Pia, 07.12.2007, 15:55 Príspevky: 222 Bydlisko: SK Banska Bystrica
|
Mrzi ma, maju da co aj na pajero ale treba poslat tam uzavierka seriovi, tak ze momentalne NIC.

|
Pia, 15.05.2009, 11:12 |
|
 |
Igor_SB
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 26.10.2008, 21:13 Príspevky: 366 Bydlisko: Drienica - ŠOMA
|
ďakujem snahu. Dostal som tu istu odpoveď.
_________________ Život je prikrátky na to, aby som všetko skúmal sám, preto ďakujem za radu. { PAJERO 3,5L V6, 37",navijak + ostatné potrebné OFF vybavenie...}
|
Pia, 15.05.2009, 13:39 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
pal píše: ...najvacsi problem bysom videl pri jazde na snehu so zaradenym fulltime. V zabere bude mat predne vnutorne kolo v zakrutie tendenciu stale prehrabovat - cize jedno predne kolo bude stale vsmyku - dost neprijemne... presne o to ide a nielen na snehu pal píše: ...kazdy len triafa nezmysly...
čo si sa zle vyspal?
určite s Tebou súhlasím v tom zmysle, že raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť, preto niet nad osobnú skúsenosť; no aby som vedel, že mi hrable dajú po papuli, kleď im stúpim na zuby, nepotrebujem skúsiť osobne rovnako ako je jasné, že automatická uzávierka vpredu skôr či neskôr spôsobí v zákrute na pevnom povrchu pekný problém (v teréne nevadí, na ceste a pri vyšších rýchlostiach pánboh pomáhaj)
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 17.05.2009, 22:57 |
|
 |
fajer
Proviantak
Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin
|
ja osobne by som dal reisenie od PALina : "Dozadu to najlepsie mozne riesenie - cena cc 7000SKK. Podvoch rokoch ziadna znamka opotrebenia."
za tie prachy sa cudujem ze nema uz vacsina s nas aspom zadny locker.
_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova,
Varic - PB, el. konvica, ohnisko,
|
Uto, 19.05.2009, 0:04 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
vie niekto, kde konkretne sa da kupit a pripadne aj namontovat na pajero/galloper ten locker za 7000 sk? pride mi to tiez ako najrozumnejsie riesenie a tiez nad nim silno uvazujem...
|
Uto, 19.05.2009, 7:42 |
|
 |
Majod
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD
|
Janko JP ,pri všetkej ucte,aké máš osobne skusenosti s automat lockerom napr typ aussia?To, čomu všetci hovoríme automat je v podstate mechanický princíp.Funguje to bez problemov aj so zavarenými volnobežkami a dokonca kolega na toyote volnobežky nevypína vôbec.
_________________ UAZ,,Wrangler CRD
|
Uto, 19.05.2009, 8:39 |
|
 |
pal
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 02.11.2006, 1:34 Príspevky: 889 Bydlisko: Ruzindol (TT)
|
thunder píše: vie niekto, kde konkretne sa da kupit a pripadne aj namontovat na pajero/galloper ten locker za 7000 sk? pride mi to tiez ako najrozumnejsie riesenie a tiez nad nim silno uvazujem... mozes kupit tu: http://www.aussielocker.com/Pre micubiši ale nemaju, cesi robia repliky do cohokolvek, ale cena je uz bohuzial niekde inde. Citácia: kolega na toyote volnobežky nevypína vôbec.
Na Jeepoch volnobezky ani niesu, a normalne sa natom jazdi.
Poznam iba zopar ludi, ktori jazdia na aussie. Mnoho ludi snou nielenze nema osobnu skusenost, ale nechape ani princip fungovania a ku vsetkemu ide davat rozumi druhym.
_________________ zelena mrdka
|
Uto, 19.05.2009, 9:10 |
|
 |
pal
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 02.11.2006, 1:34 Príspevky: 889 Bydlisko: Ruzindol (TT)
|
Jano JP píše: je jasné, že automatická uzávierka vpredu skôr či neskôr spôsobí v zákrute na pevnom povrchu pekný problém (v teréne nevadí, na ceste a pri vyšších rýchlostiach pánboh pomáhaj)
Nebavime sa o automatickych sperach vseobecne, ale o Aussie lockery. Uz si siel na aussie vpredu a stalo sa ti nieco z toho co si napisal? Alebo, stalo sa uz niekomu na Aussie nieco take ako je napisane? Ja nikoho takeho nepoznam...
_________________ zelena mrdka
|
Uto, 19.05.2009, 9:14 |
|
 |
viders
Frajer
Registrovaný: Štv, 12.03.2009, 15:30 Príspevky: 242 Bydlisko: RS / Praha
|
thunder píše: vie niekto, kde konkretne sa da kupit a pripadne aj namontovat na pajero/galloper ten locker za 7000 sk? pride mi to tiez ako najrozumnejsie riesenie a tiez nad nim silno uvazujem...
Na ceskom offroad fore je Chorche ktory ich predava za 8000Kc.
http://www.uzaverky.unas.cz/index.htm
|
Uto, 19.05.2009, 9:31 |
|
 |
Roland
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 03.06.2008, 20:42 Príspevky: 521 Bydlisko: Nitra
|
no ja som si myslel do teraz ze mam na paaje vpredu samosvor? 
_________________R-servis Nitra Levická 7 +421 915 405 549 roland@r-servis.sk http://www.r-servis.sk OPRAVY AT PREVODOVIEK, MOTOROV, AUTOSERVIS
|
Uto, 19.05.2009, 18:10 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
takze na vyssie uvedenom odkaze som mitsubishi/galloper nenasiel. mame kontakt na niekoho konkretneho, kto to na tieto auta robi?
a o samosvore na prednej naprave v serii som pravdupovediac nikdy ani nepocul...
|
Uto, 19.05.2009, 20:34 |
|
 |
fajer
Proviantak
|

PALino ve vsi ucte k tebe..
1: existuje aj u JEEPu origos riesenie odpajania poloosi.. , trochu na inom principe ako volnobezky , takze nemas pravdu ze jeep only axle lock.
2: kludne tu presviedcaj o com xces , ausii ako i jej principom podobne automatky(detroid, CZ) su primarne stale zamknute.. - piseme tu o automat lock., nie o torsene ci LSD coz je diferencial s OBMEDZENOU SVORNOSTOU.
nabuduce ked budes nieco moje citovat tak to skus pls. precitat cele.. mozno ti to dojde na komplet..
a pre vysvetlenie prikladam text s www.axlelock.cz - vyrobca MATOSKA CZ ; kopia ausii principu (to snad nepopries.. )
Popis činnosti uzávěrky:
Uzávěrka se skládá z 9 dílů:
2x vnější kolo
2x vnitřní kolo
2x vnitřní distanční podložka
2x vnější distanční podložka
1x rozpěrný čep
Funkce:
Při rovné jízdě je uzávěrka zamknutá. Jakmile jedno kolo začne předbíhat (vnější kolo v zatáčce), uvolní se a může přeskočit o libovolný počet zubů. Tím docílíme na pevném povrchu diference. Tenhle postup kolo opakuje tolikrát, než vyrovná rozdíl otáček kol a nebo, jakmile vnitřní kolo podhrábne.
prepac ale lahsi popis funcie som nenasiel
to IGOR_SB:
podla mojich info treba zaslat kos diffu do tejto firmy a oni ti ho poslu prerobeny na automatku. stava sa v pripade ze sa jedna o vyrobok ktory je castejsie aplikovany , ze ti poslu nieco priamo zo skladu a nie tvoj povodny kos..
|
Uto, 19.05.2009, 20:49 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
fajer píše: ...torsene ci LSD coz je diferencial s OBMEDZENOU SVORNOSTOU.
myslel si asi "s obmedzeným prekzom"
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Uto, 19.05.2009, 21:20 |
|
 |
fajer
Proviantak
|
LSD - LIMITED SLIP DIFFERENCIAL
diferencial s limitovanym preklzom... doslovne
|
Uto, 19.05.2009, 22:46 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|