Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 14.07.2025, 13:14
Dnes je pondelok 14. júla 2025, meniny má Kamil a zajtra Henrich

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 Nevinný šramot-brutálna deštrukcia 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
joso píše:
Roland píše:
Rudi píše:
Roland píše:
Zdanlivo spolahlive a neporuchove rozvody sa rozbili.Priebeh:povolila sa skrutka co spaja ozubene koliesko casovania ventilov s vackovkou a koliesko sa kyvalo a kyvalo az ustrihlo poistny kolicek a vackovka za jazdy zastala a veci nabrali rýchly spád :smt139

Roland prosím Ťa tie rozvody si si robil sám alebo Ti to niekto robil? 8-)
prosím pekne sám som si to sk..vil :smt126

Ahoj Roland, ako si dopadol v Čadci? Dufam ze dobre a OFFa uz skladas :-).
zajtra skladam bude tesnenie pod hlavu. Hlavu som musel vymenit lebo staru rozdrapalo jak mokre noviny ventily vsetky nepouzitelne.Inak keby to odniesla len vackovka a ventily tak by to nebolo drahe lebo nova vacka okolo 3500 a ventily tiez neboli astronomicke . Ale ked uz vyletelo ulozenie vacky aj s vikom ventilov nebolo inej cesty.

Pon, 10.11.2008, 21:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A pre vsetkych :kazde rozvody mozu zakapat z toho alebo ineho dovodu. Ja som s najvacsou pravdepodobnostou slabo dotiahol srob na vacke. Takze rozvody v podstate spolahlive ale nie jebovzdorne tak mi treba nabuduce dam pozor :smt028 A remenovy rozvod nepreskakuje len tak sam od seba vzdy ma na to dovod zdoraznujem VZDY.

Pon, 10.11.2008, 21:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak držím palce aby ten motor už poslúchal a konečne dáme spoločné :smt162

Pon, 10.11.2008, 22:49
Profil WWW
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Remeň chlapci v svojej podstate nie je zlý. Keby bo hermeticky uzavretý tak by aj niečo blata zniesol, ale zasral by sa oderkami a trpel asi trošku teplotou :wink:

Taká retiazka s karbónom sa tiež nemá rada a vyťahavá ba dokonca s ohoblovanýma kolieskama je pre časovanie veľká (skoro ako Martin :-D ) prekážka... Zakopajme tomahafky. Opetovne podotýkam, že všetko má svoje klady a aj zápory.

Blato (také to jemné tekúce, ako voda skoro blatko) je zabiják nielen pre remene, ale dá sa povedať že nerobí dobre ničomu. A offroadin, v mojom chápaní je aj prejazd krajinou, kde by som sa musel napríklad po vlastných, spestreným nejakým náklonom, atd, atd.

:wink:

-ka-

PS: celkovo z lásky k autu rád tekúco blatíčkové sekcie obídem inou cestou, aj keď niekto povie, že som sračka, nevadí :wink:

Uto, 11.11.2008, 0:23
Profil WWW
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
JanoJP vyser sa nato,nestojí to zato sa rozčulovať hold niektorý sa sem prišli zabaviť len nechápem prečo nejdú na pokec! :roll:

Uto, 11.11.2008, 0:49
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Roland píše:
A pre vsetkych :kazde rozvody mozu zakapat z toho alebo ineho dovodu. Ja som s najvacsou pravdepodobnostou slabo dotiahol srob na vacke. Takze rozvody v podstate spolahlive ale nie jebovzdorne tak mi treba nabuduce dam pozor :smt028 A remenovy rozvod nepreskakuje len tak sam od seba vzdy ma na to dovod zdoraznujem VZDY.

Roland pekne si to napísal a dúfam že auto už bude poslúchať.Držím palce!

Uto, 11.11.2008, 0:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Roland píše:
Ja som s najvacsou pravdepodobnostou slabo dotiahol srob na vacke.

No, ja som sa tiez musel poucit z vlastnej skody a zainvestovat do kvalitneho momentoveho kluca, ono tie momenty v manualoch nepisu len tak z dlhej chvile... Aj ked ja som mal skor opacne problemy, casto sa mi podarilo zavit urvat :wink:

A oplati sa sem tam pouzit aj lepidlo na zavity...

Drzim palec, nech je to coskoro zase pojazdne!

Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"

Uto, 11.11.2008, 7:55
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vieš, Rudi, Palo je mladý šikovný chalan, vlastnoručne si robí úpravy, ktoré sú veľmi zaujímavé, človek si ho nevdojak začne považovať a zrazu napíše takú kokovtákovinu ktorú by som čakal od iných a nie od neho a ešte na nej aj trvá; keby som ho mal za čuráka, kašlem nato, ale ja ho za čuráka nemám a nechcem mať, tak nekašlem aj za cenu, že sa na mňa bude hnevať...

Uto, 11.11.2008, 9:08
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:) to si cenim Jano ako omne pises, ale uz som pisal ze sa nebudeme tahat za pismenka. pisal som ze remen do offroadu nepatri - o offroade mam inu predstavu. lepsie by bolo asi napisat - remen do blata nepatri. To sa asi zhodneme vsetci a je po probleme. 8-)

Uto, 11.11.2008, 10:37
Profil ICQ
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
vieš, Rudi, Palo je mladý šikovný chalan, vlastnoručne si robí úpravy, ktoré sú veľmi zaujímavé, človek si ho nevdojak začne považovať a zrazu napíše takú kokovtákovinu ktorú by som čakal od iných a nie od neho a ešte na nej aj trvá; keby som ho mal za čuráka, kašlem nato, ale ja ho za čuráka nemám a nechcem mať, tak nekašlem aj za cenu, že sa na mňa bude hnevať...

Trochu prekvapil aj mňa! :lol:

Uto, 11.11.2008, 10:48
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pali, môže byť, ako si napísal;
pre mňa je off predovšetkým o túlaní sa po krajine po cestách necestách, o dostaní sa či odvezení niečoho aj tam, kde sa bežne nedá autom, ideál mám preto v expedičnom prevedení a použití;
občasné nevyhnutné prekonávanie vody či hlbokého riedkeho blata pri túlačkách prežije aj remeň, ale práve to hlboké riedke blato je to, čo neprospieva žiadnemu autu (okrem tapety na karosérii pre efektné foto);

off, ktorý sa radšej vyhne riedkemu hlbokému blatu nie je o nič menej off ako ten, čo do neho bez zaváhania vhupne, akurát má väčšiu šancu byť offom dlhšie...off je aj expedičné, nielen trialové auto

moje auto je aj teraz zasraté aj v motorovom priestore až po kapotu práve od jemného blatíčka a nič mu nie je, ale len vďaka tomu, že sú to špliechance ktoré prešli dnu aj napriek perfektnému zakrytiu aj odspodu a z boku; no keby som to auto v tom blatíčku topil, odišiel by najprv altík (už sa mi stalo) a po ňom ďalšie veci možno vrátane rozvodov

takže ber to tak, nepatrím medzi tesco offroaďákov, ale ani zbytočne netopím auto a ako Karlito píše, tak aj ja mnohokrát "celkovo z lásky k autu rád tekúco blatíčkové sekcie obídem inou cestou, aj keď niekto povie, že som sračka, nevadí "

a čo o tebe píšem, si aj naozaj myslím
tak sa drž a nech ti to čo najdlhšie vydrží

Uto, 11.11.2008, 11:15
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
jasné že kolesá sú najlepčie... ale minule ma nemálo prekvapilo a pobavilo zistenie, že reťaz rozvodov u ktoréhosi auta (fakt neviem ktorého) má predpísaný resurs 70 tkm a remeň v RD28 má 90 tkm :shock: Nikdy by ma nenapadlo, že remeň má dlhšiu životnosť ako retiazka...

No ja som cumel ked som zistil ze u starsich motorov Mercedes 115 D Zralok a Kratas je rozvodova retaz dozivotna.Mam doma motor ktory uz zral miesto oleja aj travu okolo a ked nemal 500 000 km tak ani km.A jednemu Grekovi to po zakladnej udrzbe slapalo 1 milion km.Bol to modry Zralok a firma Mercedes mu zan dala funglovku.Asi pred dvomi rokmi.A ked mam pravdu povedat foter ma kratasa od 1990 a retaz som poriadne ani nevidel.Je sponovana tlakom oleja.Co je v Patrole,je.Nezmenim to.Ale to zakrytovanie rozvodov je derave ako usta starej mamy :smt123 .Kade natecie,tade vytecie.

Uto, 11.11.2008, 22:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dnes ked bude trochu casu dam aj nejake foto ako vyzeraju poskodene casti

Štv, 13.11.2008, 7:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
Martin 4 píše:
jasné že kolesá sú najlepčie... ale minule ma nemálo prekvapilo a pobavilo zistenie, že reťaz rozvodov u ktoréhosi auta (fakt neviem ktorého) má predpísaný resurs 70 tkm a remeň v RD28 má 90 tkm :shock: Nikdy by ma nenapadlo, že remeň má dlhšiu životnosť ako retiazka...

No ja som cumel ked som zistil ze u starsich motorov Mercedes 115 D Zralok a Kratas je rozvodova retaz dozivotna.Mam doma motor ktory uz zral miesto oleja aj travu okolo a ked nemal 500 000 km tak ani km.A jednemu Grekovi to po zakladnej udrzbe slapalo 1 milion km.Bol to modry Zralok a firma Mercedes mu zan dala funglovku.Asi pred dvomi rokmi.A ked mam pravdu povedat foter ma kratasa od 1990 a retaz som poriadne ani nevidel.Je sponovana tlakom oleja.Co je v Patrole,je.Nezmenim to.Ale to zakrytovanie rozvodov je derave ako usta starej mamy :smt123 .Kade natecie,tade vytecie.

Zralok ma retaz sponovanu tlakom oleja? Sikovne, ale nekazi sa to ked tlak vekom postupne klesa ?

Štv, 13.11.2008, 8:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
enduro píše:
Roland píše:
Ja som s najvacsou pravdepodobnostou slabo dotiahol srob na vacke.

No, ja som sa tiez musel poucit z vlastnej skody a zainvestovat do kvalitneho momentoveho kluca, ono tie momenty v manualoch nepisu len tak z dlhej chvile... Aj ked ja som mal skor opacne problemy, casto sa mi podarilo zavit urvat :wink:

A oplati sa sem tam pouzit aj lepidlo na zavity...

Drzim palec, nech je to coskoro zase pojazdne!

to si dovtedy robil motor bez momentoveho kluca a zavitoveho lepidla???

Štv, 13.11.2008, 8:25
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný