Dnes je utorok 4. novembra 2025, meniny má Karol a zajtra Imrich  

Mitsubishi Pajero 2 - oranžová kontrolka - niečo s brzdami ?   

| Autor | 
            Správa | 

| 

Tomo 
				Začínajúci koumák 

Registrovaný: Str, 14.04.2010, 19:23 Príspevky: 115 Bydlisko: Kremnica

| 

ahojte,
 ked som isiel dolu kopcom na neutrale trosku som dobrzdoval , zacala mi svietit taka oranžova kontrolka, v strede je auticko so šmikom a po okrajoch ako kontrolka brzd.  čo presne tato kontrolka znamena?? v poslednom case mi ostava svietit aj kontrolka ručnej brzdy, neviete kde sa to zasekava?? Pajero Wagon 2,5 TD r.v. 91 

_________________ Pajero II. 1991, 2,5TD Wagon, T3 31x10,5xR15- vpredu Insa Turbo, vzadu Vranik 

| 

| Ned, 05.09.2010, 8:49 | 

| 

| 

| 

Martinoff 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO

| 

Autíčko so šmykom by malo byť ESP, len neviem či ho vôbec v aute máš. 

_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
 L200 - pracovné, a to doslova! 

| 

| Pon, 06.09.2010, 10:01 | 

| 

| 

| 

kupco 
				Učeň 

Registrovaný: Štv, 06.05.2010, 20:19 Príspevky: 94 Bydlisko: Banska Bystrica

| 

Ahoj ta oranzova kontrolka je ABS skus to poriadne vistriekat vodou daj dole kolesa atak to umy a ta druha kontrolka rucna brzda ta je spolocna aj z meranim hladiny brzdovej kvapaliny tak pozri ci mas dost kvapaliny musi byt az po okraj nadrzky 

_________________Ak niečo potrebuješ spraviť pozri  www.we-ton.sk a určite sa dohodneme  

| 

| Pon, 06.09.2010, 13:32 | 

| 

| 

| 

Tomo 
				Začínajúci koumák 

| 

Nazdarte.  s tou kvapalinou to bola pravda, bolo málo. no a s tou oranžovou kontrolkou neviem. niekedy svieti niekedy nie. inak dnes som mal predok na zdviháku a sa mi zdá že kolesa sa tazko tocia ked som ich len tak rukov potocil. nemyslim že by ich brzdili platnicky, nemože to byť niecim iným?? 

_________________ Pajero II. 1991, 2,5TD Wagon, T3 31x10,5xR15- vpredu Insa Turbo, vzadu Vranik 

| 

| Ned, 12.09.2010, 18:30 | 

| 

| 

| 

Tomo 
				Začínajúci koumák 

| 

ešte by som sa chcel opýtať čo treba povoliť aby som dal dolu brzdovy kotuč??   

| 

| Ned, 19.09.2010, 18:53 | 

| 

| 

| 

Tunki 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové

| 

Komplet dolu celý náboj kolesa.  a až potom sa dostaneš ku  kotúču.

Najprv povolíš skrutky označené červenou.  Pod  spojovacím dielom, ktorý takto uvoľníš, je matica zaistená malými skrutkami. Tá drží pokope nábojové ložiská.  Povolíš ju a pomaly opatrne stiahneš náboj dole. Pozor na semering skrytý za kotúčom.  

Zelenou sú označené skrutky, čo držia kotúč.  Ak nemáš uťahovačku,  povoľuj ich ešte pred zložením náboja dole z hriadele. (Nejakým vhodným dpôsobom zablokuješ kotúč proti pootáčaniu a kvalitným  kľúčom sa to ľahko dá povoliť)
 PS:  Píšeš, že ti  ide ťažko točiť kolesami.  Ale to môže spôsobovať viacej vecí.  Máš v poriadku odpojovač poloosi na prednej náprave?  Je  vypnutý predný náhon? Vracajú sa ti ľahko doštičky do východzej polohy po odbrzdení?  Nieje kopa sajrajtu v priestore medzi krytom kotúča a kotúčom?  A niesú  v kozej onej  ložiská v nábojoch?  

_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition  .... Trooper 2.2TD (RIP)    .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí* 

| 

| Ned, 19.09.2010, 18:56 | 

| 

| 

| 

Tomo 
				Začínajúci koumák 

| 

Dakujem za návod ako to rozobrať. ked budem mať čas pozriem sa  na to. 

ten odpojovač prednej napravy to  ani neviem čo je    , predny náhon som mal vypnuty ale aj tak pri otačaní kolesom sa krutil aj hriadel. doštičky som mal dolu a prečistil som to aj premazal piesty v prasiatku. už ostava ten bordel za brzdovym kotucom.  

| 

| Ned, 26.09.2010, 8:48 | 

| 

| 

| 

bobko 
				Ťažký Profík 

Registrovaný: Štv, 15.04.2010, 18:34 Príspevky: 321 Bydlisko: Dobšiná

| 

Chcem sa aj ja niečo opýtať,kámoš kúpil Pajero 2,5 vagon sedem miestny rok 1993.
 A svieti mu na prístrojovke ľavé dolné koleso.Hneď pri kontrolke auta v šmiku zrejme abs ako som tu čítal.Neviete mi povedať čo to znamená,že prečo mu to svieti?

A ešte nenašiel som nikde uživateľský manuál na toto auto vie niekto poradiť kde sa dá zohnať? 

_________________ Nissan patrol gr Y61 2,8 wagon.... ex vitarka 1,6 16v wagon.... 

| 

| Štv, 21.10.2010, 19:34 | 

| 

| 

| 

bacilpyrin 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice

| 

Hoj, koľko som sa ja nazháňal manuálu a nezohnal som. A tú kontrolku skús ofotiť, asi by malo svietiť aj pravé zadné a znamená to, že máš zaradený iba zadný náhon. 

_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.

LAND ROVER Discovery II. 

| 

| Pia, 22.10.2010, 6:34 | 

| 

| 

| 

finder 
				Support 

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6667 Bydlisko: PB

| 

Servisne skuste tu
 http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Mitsubishi/Pajero-Monter
(pajero je montero)
 Nieco skuste pozriet tu, bude to ale asi v ENG, nechce sa mit o luskat, je toho dost.
 http://www.pdfoo.com/resultpage4~free-m ... anual.html 

_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda   . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html 

| 

| Pia, 22.10.2010, 7:34 | 

| 

| 

| 

Sid 
				Koumák 

Registrovaný: Pon, 16.07.2007, 10:38 Príspevky: 191 Bydlisko: Kosice

| 

Tunki píše:  Máš v poriadku odpojovač poloosi na prednej náprave?   
podla obr. to ma napevno...  

_________________  Milan.
  LR DI   

| 

| Pia, 22.10.2010, 8:09 | 

| 

| 

| 

Tunki 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové

| 

Nemal som na mysli voľnobežky, ale dômyselnú spojku na ľavej poloosi vedľa diferáku,  čo odpája poloos. 

_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition  .... Trooper 2.2TD (RIP)    .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí* 

| 

| Pia, 22.10.2010, 22:37 | 

| 

| 

| 

Tomo 
				Začínajúci koumák 

| 

a ked prepnem z hodu 4x4 na pohon len zadnych kolies na palubovke mi niekedy este ostanu predne kolesa blikať, to znemená že ich este neodpojilo? 

| 

| Sob, 23.10.2010, 8:21 | 

| 

| 

| 

Tunki 
				OFFROAD Expert 

| 

Ano. 

| 

| Ned, 24.10.2010, 10:03 | 

| 

| 

| 

bobko 
				Ťažký Profík 

Registrovaný: Štv, 15.04.2010, 18:34 Príspevky: 321 Bydlisko: Dobšiná

| 

bacilpyrin píše: Hoj, koľko som sa ja nazháňal manuálu a nezohnal som. A tú kontrolku skús ofotiť, asi by malo svietiť aj pravé zadné a znamená to, že máš zaradený iba zadný náhon.  
Presne tak svieti mu tam pravá zadná kontrolka  

_________________ Nissan patrol gr Y61 2,8 wagon.... ex vitarka 1,6 16v wagon.... 

| 

| Ned, 24.10.2010, 12:02 | 

| 

| 

| 

Kto je on-line | 

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný  | 

| 
	Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
  | 

|