Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 10.07.2025, 9:47
Dnes je štvrtok 10. júla 2025, meniny má Amália a zajtra Milota

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
 Predný náhon !!!VYRIEŠENE!!! 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Prosim o radu mam druhy tižden Pajero II 2,5TD bol som snim už v terene a všetko v poho aj dnes doobeda ešte dobre ale neskoršie my na križovatke začali nepravidelne blikať kontrolky na predny nahon a ked som sa chcel rozbehnuť išlo to ako ked prešmikuje spojka potom to trhlo a už išlo ale za chvilu zasa a teraz ked na mieste pripojim predok najprv sa rozsviti predok potom začne blikať nepravidelne ako ked je zli kontakt na žiarovke a ide ako keby prešmikovala spojka. Ked pripajam predok počas jazdy tak to ide ale ked spomalim alebo zastavim hned sa to rozblika, a ked idem len na zadok tak je to OK. Prosim o radu zajtra to chcem pozrie od spodu a vymeniť oleje v celom ustrojenstve lebo my vraveli že ked je malo v pridavnej prevodovke može sa to takto spravať ale niak sa my to nezda no vymenim ho určite. Prosim nevie my nikto podrobnejšie vysvetlit ako to pripajanie predku technicky funguje a čo všetko sa deje ked zradim na pake aj pohon prednich kolies???
Za radu vopred dakujem. :cry:

Naposledy upravil rszele dňa Pia, 26.12.2008, 11:42, celkovo upravené 2

Pia, 19.12.2008, 18:01
Profil ICQ
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Máš tam volnobežky? Origo automaty alebo manuálne? :smt017

rszele píše:
...tižden ...

sorry, ale toto je aj na mňa moc... :smt130

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Naposledy upravil michi dňa Sob, 20.12.2008, 0:17, celkovo upravené 1

Sob, 20.12.2008, 0:13
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
michi píše:

origo automat je to system ss4. mysliš že by to mohly robiť volnobežky? Mne sa hlavne nezda že ked to blika tak to ide ako by prešmykoval spojka pomyli sa rozbieha a otačky su vysoke

Sob, 20.12.2008, 0:16
Profil ICQ
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
rszele píše:
michi píše:

origo automat je to system ss4. mysliš že by to mohly robiť volnobežky? Mne sa hlavne nezda že ked to blika tak to ide ako by prešmykoval spojka pomyli sa rozbieha a otačky su vysoke

Neviem, či sa správne rozumieme. Nemyslel som prevodovku automat/manuál, ale volnobežky predných nábojov, Neviem čo je ss4?

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Sob, 20.12.2008, 0:22
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
skus kuk na podtlakove hadicky ktore ja mam na prednom nahode a idu k pravemu blatniku su pod vduchovym filtrom. Pokial sa mi uplne neodtrhli tiez mi len blikalo ale ked konar urval uplne tak svietila kontrolka. Pokial ovsem mas predny dif ako ja.
Ci to ma nieco spolocne s presmikovanim to neviem ale u mna to cidlo blblo riadne :-(. Teraz je vonku a mam pokoj zalozim az ked zozeniem tie somarinky na podtlakove hadicky :-)

Sob, 20.12.2008, 0:23
Profil WWW
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
michi píše:
rszele píše:
michi píše:

Neviem, či sa správne rozumieme. Nemyslel som prevodovku automat/manuál, ale volnobežky predných nábojov, Neviem čo je ss4?

ss4 je asi prídavná prevodovka SuperSelect. To znamená s medzidifom a teda možnosťou "cestnej" 4x4.
Ako píše joso , skús pozrieť podtlakové hadičky na prednom dife, prípadne
tie ventily čo to prepínajú.
Je to len môj tip teraz presne neviem ako to tam pajero má usporiadané.

Sob, 20.12.2008, 0:40
Profil WWW
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skús možno Ti to pomôže
viewtopic.php?t=5668

Sob, 20.12.2008, 0:45
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak už som na to prišie! :) Je to v tom podtlaku na prednom diffe ale problem je v ovladani toho podtlaku (tie elektroventili na pravom blatniku). Jeden pripojuje predok a druhy odpojuje a mne sa ten jeden pokazil takže prepušta podtlak aj ked nema čo v praxi je že ked jeden zaradi ten druhy ho po chvili vyradi tak preto my to robi tieto veci. Takže som zaradil 4x4 a odpojil som hadičku od odpajacieho ventilu a zablendoval som to koncoukou (akurat tera zasa nemožem vyradiť ale to neva). A k tomu preklzovani ked zaradim 4H tak nejde medzinapravova uzavierka tak to prenaša na napravu na ktorej jej to ide lahšie a kedže my to predok nepripojilo (respektive odpojilo) tak to na predku preklzovalo a malo ten efekt šmikajucej spojky.

Ned, 21.12.2008, 19:57
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
rszele píše:
Tak už som na to prišie! :) Je to v tom podtlaku na prednom diffe ale problem je v ovladani toho podtlaku (tie elektroventili na pravom blatniku). Jeden pripojuje predok a druhy odpojuje a mne sa ten jeden pokazil takže prepušta podtlak aj ked nema čo v praxi je že ked jeden zaradi ten druhy ho po chvili vyradi tak preto my to robi tieto veci. Takže som zaradil 4x4 a odpojil som hadičku od odpajacieho ventilu a zablendoval som to koncoukou (akurat tera zasa nemožem vyradiť ale to neva). A k tomu preklzovani ked zaradim 4H tak nejde medzinapravova uzavierka tak to prenaša na napravu na ktorej jej to ide lahšie a kedže my to predok nepripojilo (respektive odpojilo) tak to na predku preklzovalo a malo ten efekt šmikajucej spojky.

Skus kontaktovať Rudiho bude to mat isto :smt023 :smt023 bo ja mam len jeden kus a ete jeden budem aj ja potrebovat.

Ned, 21.12.2008, 20:01
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ešte ste to neskušali čo stoji origo novi? Lebo asi sa kazia časom všetky tak ked dam novy bude pokoj. (ak to nestoji 4/5litrou)

Ned, 21.12.2008, 20:27
Profil ICQ
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný