Dnes je piatok 27. júna 2025, meniny má Ladislav, Ladislava a zajtra Beáta
Autor |
Správa |
troppic
Frajer
Registrovaný: Pia, 27.10.2006, 8:57 Príspevky: 237 Bydlisko: Belper UK
|
Ahoj lidicky.
Mam Pajero, r.v. 1994, 2.8 Td, kratka verze.
Potreboval by jsem okolo auta par rad. Bohuzel se mik zda ze v ceske republice se toto auto bezne neprodava. Dle toho jak ho v nasem foru opomijeji. Coz me dost prekvapilo.
Rad by jsem vedel nejake zkusenosti s timto vozem.
Taky mi neni jasne ajk presne funguje redukce. Pokud ji zaradim auto se chova uplne stejne jako bez ni.
A nadale by jsem potreboval vysvetlit tu special funkci tlumicu. S - M - H,
nikdo mi neumi rict co to vlastne je, zda nastaveni vysky nebo tuhosti.
A jak ty stupne jsou. Moc dekuji za pomoc. Alespon se tady bude neco dit. 
|
Pia, 27.10.2006, 9:11 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|

troppic píše: Bohuzel se mik zda ze v ceske republice se toto auto bezne neprodava. Dle toho jak ho v nasem foru opomijeji. Coz me dost prekvapilo. Tak to dozenieme tu ... PAjero a ze sa nepredava ?  VEd vsetko co je na slovensku je z nemecka alebo ciech, a aj to co je v cechach, je z nemecka .. Ale k veci .. troppic píše: Taky mi neni jasne ajk presne funguje redukce. Pokud ji zaradim auto se chova uplne stejne jako bez ni. Redukcia - no nepovedal by som, ze auto sa chova rovnako ... IDe 2x pomalsie, a hlavne do kopca by si mal poznat, ze auto ide s konstantnymi otackami a netrpi ako pri 4x4 bez redukcie ... Cize hlavny rozdiel je - ano, auto sa chova rovnako .. Len ides pomalsie .. (Mal by si)... Ak sa naozaj nic nedeje, moze byt v hajzli redukcna prevodovka, ale tu je moznost odpisat len ak ju debil radil za jazdy, co si neviem dost dobre predstavit, ale dajme tomu ... Tuto si len tipnem, ze je asi znicena, neviem ako to tam funguje, a ci pri zniceni by to auto bolo do akej miery pojazdne ... K tomuto nech sa vyjadria ti, co mali prevodovky rozobrane ... troppic píše: A nadale by jsem potreboval vysvetlit tu special funkci tlumicu. S - M - H, nikdo mi neumi rict co to vlastne je, zda nastaveni vysky nebo tuhosti. A jak ty stupne jsou.
Tlmice, je to tuhost.
S Meke nastavenie, M stredne, H Tvrde .
Tieto tlmice bohuzial vela nevydrzia, takze ak zmenis nastavenie tuhosti a nie je pocut pomocne cerpadlo, bud sa zmieris s tym, ze to nechas tak ako je, alebo ich vyhodis a das obycajne. V konecnom dosledku tato volba moze byt pre teba lepsia, pretoze si mozes dat kvalitnejsie tlmice, pripadne tlmice vyssie ... Mimochodom - rozdiel nastavenia tuhosti sa bada dost zle, neviem na co to tam davali, tych 1700 kg si proste s autom hupe na lubovolne nastavenych tlmicoch ...
|
Pia, 27.10.2006, 10:24 |
|
 |
troppic
Frajer
|
Ufff to bylo naprosto vycerpavajici vysvetleni vseho co jsem nevedel..
Tu redukci musim tedy poradne otestovat.
Co se tyka tech tlumicu, tak jsem rad ze to konecne vim.
Pokud zmenim polohu nastaveni tlumicu tak slysim takove tiche zabzuceni, predpokladam ze je to teda funkcni. A vzadu by jsem rekl ze je to uplne nove. To zarizeni pridelane na vrchu tlumice. Rikal jsi pomocne cerpadlo> to znamena ze to staveni je hydraulicke? Vzduchove pochybuju.
Ta svetla vyska vozu je dost mala pri srovnani s cherokeem, ty mas nejake skusenosti se zvednutim pajera?
A prosim te nejake stranky kde se daji stahnout nejake data k Pajeru neznas?
P.S. Ta tuhost na S je asi hlavne k nicemu ne? Kdo by se chtel houpat jak na lodi? Do terenu potrebuji aby to bylo meke ne?
|
Pia, 27.10.2006, 15:34 |
|
 |
finder
Support
|
Redukciu zarad pri uplne zastavenom aute, a napriklad do prudkeho kopca, kde by si bez redukcie isiel na 1, pojdes na redukci kludne na dvojke a co je podstatne, motor nebude revat a pojde uplne kludne..
Bzucanie by mal byt motorcek cerpadla, a ano, tlmice su hydraulicke. (Asi  , nemal som to rozobrate).
Skusenosti nemam, viem ze v CZ su nejaky borci vyslovene na pajera, mozem skusit zohnat kontakt, ale neslubujem.
To najjednoduchsie co mozes spravit su vecsie gumy, potom dat podlozky pod pruziny, aj to len do urcitej miery, a potom uz ide tvrdy bodylifting
Mäkke tlmenie je vhodne pre rychlu komfornu jazdu po asfalte, tvrde potrebujes do terenu. Sice auto sa bude snazit z teba vymlatit dusu, ale nebudu ti tolko kolesa mlatit do podbehov .. Dobre vravim chlapi ?
|
Pia, 27.10.2006, 20:15 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
dobre,dobre Finderko,ale čo je nevýhoda u Pajera,že sa nedá až tak zdvíhať,kvoli prednej nezávisle zavesenej náprave-teda aspoň som to počul 
|
Pia, 27.10.2006, 21:12 |
|
 |
finder
Support
|
Vsetko sa da zdvihnut .. Je to vec penazi .. Akurat ze u tuhej napravy to ide o mooooc jednoduchsie ...
Bud spravis par cm podlozkami resp. vymenou tlmicou, alebo do toho pojdes poriadne ...
Svojho casu som si chcel (hlavne kvoli zime-snehu) zdvihnut ravku (nesmej sa). Nejaky tazky borci, kamosovi znami, mi vypocitali ze ak nechcem mat horsiu stabilitu v zakrutach, tak si mozem dovolit zdvihnut auto podlozkami presne o 33 mm ... Potom uz idu kolesa dovnutra (ako nenalozena tatrovka) a auto je nesvojvolne pri vecsej rychlost v zakrutach ... NEz som dal podlozky spravit, ravka bola fuc, a terrano je teraz nestabilne samo o sebe, pac je viac vyssie ako sirsie 
|
Pia, 27.10.2006, 21:26 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
pred pár rokmi sme tu v Prievidzi mali jedno oranžové 5 dverové Terrano-tak to bolo delo-sa mi vidí,že bolo teraz niekde na predaj-nádhera,taký malí tank 
|
Pia, 27.10.2006, 21:44 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Jacko píše: pred pár rokmi sme tu v Prievidzi mali jedno oranžové 5 dverové Terrano-tak to bolo delo-sa mi vidí,že bolo teraz niekde na predaj-nádhera,taký malí tank 
Tusim stoji v KE v bazare ale uz je v ubohom stave co sa pozvozku tyka...uz sa tam robili rozne upravy-opravy
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pia, 27.10.2006, 21:53 |
|
 |
janko
Koumák
|
|
Pia, 27.10.2006, 21:56 |
|
 |
finder
Support
|
Jacko píše: nádhera,taký malí tank 
A to doslova ... Vcera som si vecer frcal z mesta, nejako som bol rozfofrovany (80 miesto 60), prehravac ziapal, nemyslel som, ze idem z mosta do zakruty, este tam aj plynari nechali rygol, peeekne ma tam nadhodilo, a to uz som mal tocit, brzda, ABSko trhalo autom ako dive ... No poviem Vam, 1700 kg vahy nie je prdel, keby je riadne poprsane alebo sneh, tak som tam naproti mozno zrusil garaz  (aj auto  ) ...
No nic ...musim sa naucit chodit ako clovek, jedna buracka v zime uz stacila 
|
Pia, 27.10.2006, 21:56 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
áno to je on,ale fakt vyzerá úboho  to Noro si ho ináč čačkal 
|
Pia, 27.10.2006, 22:04 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Jacko píše: áno to je on,ale fakt vyzerá úboho
ano je to on a stoji v bazare v KE ale fakt uz ten podvozok je v prd....uz tam boli robene upravy koli tomu ze nie su origo nahradne diely.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pia, 27.10.2006, 22:32 |
|
 |
troppic
Frajer
|

finder píše: Redukciu zarad pri uplne zastavenom aute, a napriklad do prudkeho kopca, kde by si bez redukcie isiel na 1, pojdes na redukci kludne na dvojke a co je podstatne, motor nebude revat a pojde uplne kludne.. Bzucanie by mal byt motorcek cerpadla, a ano, tlmice su hydraulicke. (Asi  , nemal som to rozobrate). Skusenosti nemam, viem ze v CZ su nejaky borci vyslovene na pajera, mozem skusit zohnat kontakt, ale neslubujem. To najjednoduchsie co mozes spravit su vecsie gumy, potom dat podlozky pod pruziny, aj to len do urcitej miery, a potom uz ide tvrdy bodylifting  Mäkke tlmenie je vhodne pre rychlu komfornu jazdu po asfalte, tvrde potrebujes do terenu. Sice auto sa bude snazit z teba vymlatit dusu, ale nebudu ti tolko kolesa mlatit do podbehov .. Dobre vravim chlapi ?
Tak redukce otestovana, rekl by jsem ze funguje. Bylo to znat na velkem stoupani temer okamzite. No holt kazdy zacinal ne?-))
Ty podlozky jakjsi o nich mluvil, to se primo prodava nebo je to tak ze si je musis udelat sam na svuj typ auta. Jinak to terrano nic moc. Dnes jsem se take bavil a delal jsem si stranky, tak pro pobaveni, tady mate adresu http://www.offroad-teplice.ic.cz
A jeste jednu vec, co jsou to ty volno bezky co onich porad mluvina cz strankach? Tam je kazdej offroudak a je mu zatezko novackum neco rict.
Tak vam chci podekovat za trpelivost.
|
Sob, 28.10.2006, 16:38 |
|
 |
finder
Support
|
Podlozky sa mozno predavaju, ale najlepsie je si ich urobit ak mas kde ..
Napr. z duralu.
Terrano - porovnavas co ? Ze mas v serii dve uzavierky a terrano vzadu len samosvor ? Ved tie auta su konstrukcne identicke !!! Ci co ti na nom vadi ? Jazdil si v nom ?
|
Sob, 28.10.2006, 17:52 |
|
 |
troppic
Frajer
|
finder píše: Podlozky sa mozno predavaju, ale najlepsie je si ich urobit ak mas kde .. Napr. z duralu. Terrano - porovnavas co ? Ze mas v serii dve uzavierky a terrano vzadu len samosvor ? Ved tie auta su konstrukcne identicke !!! Ci co ti na nom vadi ? Jazdil si v nom ?
To jsi spatne pochopil, neporovnavam. Jen to co je na obrazku v tom bazaru vypada ze toho ma uz dost za sebou.
Jinak vubec netusim ktere z nich je lepsi.

|
Sob, 28.10.2006, 21:10 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|