Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 09.07.2025, 16:01
Dnes je streda 9. júla 2025, meniny má Lujza a zajtra Amália

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
 Strešné okno (šíber) - ako renovovať? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Strešné okno mi škrípe píska, motorček ho ledva ťahá a nezapadá do strechy - to ho neviem ani ručne vytlačiť.

Poraďte, čím mám vyčistiť vodiace koľajničky a čím ich namazať? Nechcem mať na nejakú vazelínu za chvíľu nachytaný prach z celého okolia - bude stačiť WD?
Čím namazať tesniacu gumu?

LAND ROVER Discovery II.

Uto, 07.04.2009, 12:16
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
WD nieeee - to iba ak na čistenie
WD je dobre na uvoľnenie a vyčistenie. Ale dlhodobo nie. WD sa odparí a ten bordel tam znovu stvrdne a je to ešte horšie.

ja by som to napríklad vyčistil - trebárs aj tým WDčkom a handričkou... ale potom by som vodiace koľajničky namazal bielou vazelínou (napríklad v spreji od KIM-TEC) a gumu glycerínom.

Uto, 07.04.2009, 12:46
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Haaaa, nice ... A co ked siber okolo seba ma kvazi penu (neviem ako by som to nazval - filc ?)
Ak sa ti tam nachyta bordel (zrnka piesku, prachu, hliny) a parkujes vonku, zacne ti tam rast pekna zelena hmota pripominajuca mach ...

Zatial som to provizorne riesil uschnutim, prebehnutim prstami a odstranenim bordelu (vyprasenim filcu). Nasledne som to nastriekal aspon sprejom na osetrovanie interieru....

Uto, 07.04.2009, 20:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mne siber ani netukne, a este aj tecie :(

Uto, 07.04.2009, 20:12
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aj mne tiekol. Zalepeny. Treba dinitrol (lep na autoskla), alebo nieco podobne a par hodin suche pocasie :wink: (nakolko je drahy jak svina, isiel by som vyskemrat prazdnu tubu niekde do Hornetu, staci ti toho tak za prst, co oskriabes z rozrezanej tuby).

Alebo je este nieco, palo chero napise co, lepil som s tym aj ja, ale uz som zabudol ako sa to vola ..

Uto, 07.04.2009, 20:53
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Alebo je este nieco, palo chero napise co, lepil som s tym aj ja, ale uz som zabudol ako sa to vola ..

TEROSON - tiež lep na čelné sklá

(s kvalitou od firmy Henkel)

Uto, 07.04.2009, 21:22
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Aj mne tiekol. Zalepeny. Treba dinitrol (lep na autoskla), alebo nieco podobne a par hodin suche pocasie :wink: (nakolko je drahy jak svina, isiel by som vyskemrat prazdnu tubu niekde do Hornetu, staci ti toho tak za prst, co oskriabes z rozrezanej tuby).

no a mozes mi popisat ako a co si lepil?

uz je to neunosne, po dazdi mam v aute 2 cm vody...

siber sa ale neda vobec otvorit, ani mechanicky

dik

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Ned, 26.09.2010, 13:40
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked sa pozries zvonku, tak po obvode ma taku nejaku gumu, ktora ako na potvoru konci (spaja) uprostred vpredu. Tam sa mi to nejak odskerilo, a tadial zacalo zatekat. Uz si presne nepametam ako, ci to len trochu mokvalo, ale rozhodne to bolo mimo miesta, kde to bolo schopne odtiect standardnou cestou. Normalne som to ocistil od prachu (handrou) a zacapkal prstom (Ako ked silikonujes). Ak by to nemalo tendenciu byt prilepene, tak to na chvilu niecim zataz (handricka/karton a nejake zelezo ci nieco z betonu. Co dúm dá :D).

Siber ani mechanicky ? Fuuha ... Ani to necukne pri toceni srobovakom ?

Ja zrovna susim koberec v kufri. Bud som zle dovrel dvere pri umyvani, alebo niekde netesni poriadne obvodova guma, a prisiel som na to v podstate nahodou. Vyzera to niekde okolo zadneho prahu. Skody nastastie nie su velke.

Rozmyslam - ak ti zateka do auta, nemas zapchate odtokove kanaliky ?
Po kazdej strane sibra je myslim diera, kde to podla potreby odteka pravym alebo lavym Ackovym stlpikom von ... Ten siber by som skusil za kazdu cenu rozpohybovat, podla mna sa od toho musis odrazit tak ako tak ... Siber nie je spraveny dokonale vodotesne, a to malo vody co prepusti musi odtiect. Ak su kanaliky zapchate, tak sa to tlaci , kadial vie :-(

Zajtra sa pozrem na ten siber ak nebude prsat, ze kde u teba moze byt pes zakopany ...

Ned, 26.09.2010, 19:16
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na základe vašich a iných rád som šiber rozobral (odmontoval sklo s rámom od lyžín) poriadne vyzametal lyžiny a okolie, všetko prestriekal VD-čkom a dosucha vytrel handričkou. Odtokové kamáliky som prepchal zváracím drôtom, vodiace lišty som namazal bielou vodovzdornou vazelinou, gumy som pretrel silikónovám olejom - asi 10 x a všetko poskladal naspäť. Šiber funguje ako má a každý týždeň ho aspoň raz prebehnem - otvorím na doraz a zavriem

LAND ROVER Discovery II.

Str, 29.09.2010, 9:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tiez si myslim, ze su tam upchate tie oddtoky, ale natieklo tam tolko vody a cele to niekolko rokov hnilo, ze ten maly imbus je uz nepouzitelny

este sa na to mrknem

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Ned, 17.10.2010, 20:23
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný