Dnes je nedela 29. júna 2025, meniny má Peter a Pavol, Petra a zajtra Melánia
Autor |
Správa |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Martin 4 píše: ....Totiž pri zdvíhaní auta je taký skrytý problém, ktorý ponajprv nevidno, ale pri prevádzke sa kruto prejaví.
Totiž je bezpodmienečne treba udržať správne zauhlovanie kardanov. Uhol medzi hriadelom a unášačom musí byť na oboch stranách rovnaký. .......
Čo sa týka uhlu kardanov, tak to samozrejme platí iba v prípade jedno krížových kardanov.
U dvojkrížu to samozrejme neplatí. /ja mám oba kardany z dvojkížom/
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pon, 06.04.2009, 21:02 |
|
 |
Jojo GR
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 31.12.2008, 0:27 Príspevky: 462 Bydlisko: Senica ,,Záhorí" SK
|
Ako to tu tak všetko čítam, radím sa u nás s chalanmi (Marcel+Duri BSP), jedna vec mi (nám) nieje ešte jasná. Ak ja celkovo to moje GRo zdvihnem o napr. 10cm musím A:prevarit (znížit) držiak panhartky taktiež o 10cm B:upravit si panhartky na nastavovacie C:urobit oboje? To okolo úprav brzd hadíc, stabíkov, dorazov, atd je mi jasné. Niesu mi jasné tieto veci, čo tu teraz píšem. Omlúvam sa, ked som písal tento príspevok (vlákno), zle som Vám to tu podal, opýtal sa. Díkes všetkým, čauky 
_________________ Toyota HDJ 80 4.2TD
|
Sob, 11.04.2009, 0:51 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Dvihni auto o 10 cm oproti sérii a bude Ti stačiť predĺžiť samotné panhardky. Zdvihnutie okolo 6-7 cm je maximum so štandardnou dĺžkou panhardiek.
Ak budeš dvíhať viacej, tak sa prevaruje držiak panhardky na ráme tak, aby bola cca malý kúsok pred úvrťou keď auto stojí na kolesách (k náprave malinkato klesá) a súčasne s ňou sa upravuje hlavná tyč riadenia, či samotné páky riadenia, abyo spojnica medzi čapmi na prevodke riadenia a nápravou bola rovnobežná s novouchytenou panhardkou.
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Sob, 11.04.2009, 1:06 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|