Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 29.06.2025, 1:58
Dnes je nedela 29. júna 2025, meniny má Peter a Pavol, Petra a zajtra Melánia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 18 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
 Zdvihnutie GR Y 60 Wagon 
Autor Správa
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
....Totiž pri zdvíhaní auta je taký skrytý problém, ktorý ponajprv nevidno, ale pri prevádzke sa kruto prejaví.

Totiž je bezpodmienečne treba udržať správne zauhlovanie kardanov. Uhol medzi hriadelom a unášačom musí byť na oboch stranách rovnaký.
.......

Čo sa týka uhlu kardanov, tak to samozrejme platí iba v prípade jedno krížových kardanov.

Obrázok

U dvojkrížu to samozrejme neplatí. /ja mám oba kardany z dvojkížom/

Pon, 06.04.2009, 21:02
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Ako to tu tak všetko čítam, radím sa u nás s chalanmi (Marcel+Duri BSP), jedna vec mi (nám) nieje ešte jasná. Ak ja celkovo to moje GRo zdvihnem o napr. 10cm musím A:prevarit (znížit) držiak panhartky taktiež o 10cm B:upravit si panhartky na nastavovacie C:urobit oboje? To okolo úprav brzd hadíc, stabíkov, dorazov, atd je mi jasné. Niesu mi jasné tieto veci, čo tu teraz píšem. Omlúvam sa, ked som písal tento príspevok (vlákno), zle som Vám to tu podal, opýtal sa. Díkes všetkým, čauky :smt039

Sob, 11.04.2009, 0:51
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dvihni auto o 10 cm oproti sérii a bude Ti stačiť predĺžiť samotné panhardky. Zdvihnutie okolo 6-7 cm je maximum so štandardnou dĺžkou panhardiek.
Ak budeš dvíhať viacej, tak sa prevaruje držiak panhardky na ráme tak, aby bola cca malý kúsok pred úvrťou keď auto stojí na kolesách (k náprave malinkato klesá) a súčasne s ňou sa upravuje hlavná tyč riadenia, či samotné páky riadenia, abyo spojnica medzi čapmi na prevodke riadenia a nápravou bola rovnobežná s novouchytenou panhardkou.

-ka-

Sob, 11.04.2009, 1:06
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 18 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný