Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 10.07.2025, 13:34
Dnes je štvrtok 10. júla 2025, meniny má Amália a zajtra Milota

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 59 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 terrano II 3,0 d a max rýchlosť pri zapnutom 4x4 
Autor Správa
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Presne to je to , pravidlo fóra :"vitaj , čítaj ,píš " alebo aj " nečítaš nevieš".

Ked si to tu človek fakt prečíta , tak sa dozvie o prítomných viacej , ako treba .

Cico ? a ty máš od kedy patrol ? :smt148

Uto, 27.11.2007, 1:12
Legenda Offroadu

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
Presne to je to , pravidlo fóra :"vitaj , čítaj ,píš " alebo aj " nečítaš nevieš".

Ked si to tu človek fakt prečíta , tak sa dozvie o prítomných viacej , ako treba .

Cico ? a ty máš od kedy patrol ? :smt148

Nemam Kapo, ja si ho len obcas poziciavam :smt123 :smt148

Uto, 27.11.2007, 1:25
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mal si mokrú vozovku? sedelo terrano dobre?[/quote]

"vozovka" bola sotolina=polna cesta striedana s blatom. sedelo to dobre, aj preto ze mam rozsirene auto podlozkami. ale keby som svoje auto nepoznal, takto by som s nim nejazdil. zastavam nazor, ze prax a skusenosti sa nevyrovnaju ziadnej teorii typu: vtedy treba spravit toto a vtedy toto. kazda jazda je ina a ty musis jazdit tak, aby si predvidal nepredvidatelne. priklad je moj kamos, ktoremu som pozical na 5min volant a mi to zaparkoval do skarpy :shock:

Str, 28.11.2007, 11:37
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tyky píše:
priklad je moj kamos, ktoremu som pozical na 5min volant a mi to zaparkoval do skarpy :shock:

:shock: A NIE JE TO BLBÉ POŽIČIAVAŤ SPOLUJAZDCOVI VOLANT? Z PRAVA SA TO ŠOFERUJE ZLE A 5 MINUT JE KRÁSNY ČAS :-D

-KA-

Str, 28.11.2007, 12:44
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to nebolo ako v groteske, ze sme si prehodili volant z lava do prava :-D normalne si presadol. a mozno si aj cvrkol ked sme zastali :-D

Str, 28.11.2007, 15:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tyky píše:
to nebolo ako v groteske, ze sme si prehodili volant z lava do prava :-D normalne si presadol. a mozno si aj cvrkol ked sme zastali :-D

To sa asi zľakol že ho povesíš za gule.

Str, 28.11.2007, 23:59
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
cico píše:
lubo augustinský píše:
cico..chodievaš niekde to terénu?

:smt126 :smt126 :smt126 :smt121 :smt121 :smt121 ...mnooo, Lubo, musim sa priznat,stane sa, ze obcas aj do terenu zajdem....
Obrázok

... som sa tu už dávno nepobavil.... :-D :-D :-D (sorry)

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Štv, 29.11.2007, 0:34
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
cico, sakra..toto sa dá potom aj umyť...? :-D

Štv, 29.11.2007, 0:53
Profil ICQ
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Obúcha kladivom :-D

Štv, 29.11.2007, 2:24
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Naco buchat kladivom ak je to uz prilis hrube tak to odpadne samooo. gravitacia je sfina. :-D

Štv, 29.11.2007, 9:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Karlito píše:
Samosvor - na ceste otravuje a v teréne nepomože...

-ka-

Ak pojdeš na Slovensko, tak sa zastav u mňa. Dokážem ti, že nemáš pravdu, aspoň nie úplne. Ja sa prikláňam vzadu ku kombinácii samosvoru s mechanickou uzávierkou a vpredu locker. Mechanická uzavierka vpredu obmedzuje ovládatelnosť.

Štv, 29.11.2007, 13:14
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
pejo píše:
Karlito píše:
Samosvor - na ceste otravuje a v teréne nepomože...

-ka-

Ak pojdeš na Slovensko, tak sa zastav u mňa. Dokážem ti, že nemáš pravdu, aspoň nie úplne. Ja sa prikláňam vzadu ku kombinácii samosvoru s mechanickou uzávierkou a vpredu locker. Mechanická uzavierka vpredu obmedzuje ovládatelnosť.

Ahoj,

1.) čítal s aj moj príspevok hneď potom?

2.) uzávierka na predku v OFF režime nemá vplyv na ovládateľnosť a v ON ju redukuje na stav blížiaci sa k 0

-ka-

Štv, 29.11.2007, 13:39
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ahoj,

2.) uzávierka na predku v OFF režime nemá vplyv na ovládateľnosť a v ON ju redukuje na stav blížiaci sa k 0

-ka-[/quote]

-Nečítal. Mam len skúsenosť. Mal som prednú uzávierku na ARE a vtedy sa zle manevrovalo. Zase to išlo aj po dvoch. Zadnú som mával zapnutú často, aj keď nebolo treba, auto prestalo poskakovať, podhrabovať.
-Aký typ uzavierky si mal na mysli?

Štv, 29.11.2007, 14:32
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
pejo píše:
Ahoj,

-ka-

-Nečítal. Mam len skúsenosť. Mal som prednú uzávierku na ARE a vtedy sa zle manevrovalo. Zase to išlo aj po dvoch. Zadnú som mával zapnutú často, aj keď nebolo treba, auto prestalo poskakovať, podhrabovať.
-Aký typ uzavierky si mal na mysli?

Pejo, byvíme sa asi o roznych veciach.

SAMOSVOR - v tom "ďalšom" príspevku som rozvinul moju strohú definíciu Na ceste.... :wink:

Predná uzávierka, uzávierkou sa myslí kompletné zablokovanie rozdeľovania prenášanej sily mezdi kolesami na náprave (alebo medzi nápravami v medzinápravovom dif.) Samosvor - je zariadenie, ktoré diferenciál "pribrzďuje" a tým pádom vždy zaistí isté % prenášanej hnacej sily aj na preklzujúce koleso.
Uzávierka je mechanická záležitosť - to znamená niečo niekam zapadá a je rozdiel v ovládaní (elektricky, podtlakom, mechanicky...automaticky). V prípade použitia uzávierky - ON - dochádza v extréme na 100% prenos sily na zaťažené koleso = to druhé može byť v lufte a to čo má trakciu ženie.
Automatická uzávierka - rozne modifikácie LOCKER systémov reaguje na diferenciu otáčania poloosí.
Uzávierka má veľký handicap - to jest rovnaká rýchlosť otáčjúcich sa kolies na náprave (náprav medzisebou) a keď si urobíš autom oblúk v snehu, zistíš, že vonkajšie kolesá musia urobiť vačšiu dráhu ako vnútorné, predná náprava musí urobiť vačšiu dráhu ako zadná - ale všetko sa točí rovnako.... takže to čo má najslabšiu trakciu proste preklzuje. Uzavretá predná náprava sposobí že vozidlo ide takmer rovno aj pri maximálnom rajde kolies. No a samo sebou všetko týmto trpí.
100% uzavretá zdaná náprava zhorší manévrovateľnost, ale ide to, no a samosvor (podľa účinnosti) len svojími % účinnosti, pretože je tu možnosť rozneho otáčania kolies.

Všetko má aj + a aj - ...

-ka-

Štv, 29.11.2007, 15:24
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
karlito, čiže vlastne pri ON 4x4 je na každom kolese 25% hnacej sily? teda ajked je jedno koleso vo vzduchu, teda nezaťažené točí sa rovnako ako všetky ostatné tri kolesá na pevnej zemi, alebo snehu alebo inom povrchu?

Ned, 02.12.2007, 18:23
Profil ICQ
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 59 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný