Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 20.06.2025, 23:29
Dnes je piatok 20. júna 2025, meniny má Valéria a zajtra Alojz

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 14 ] 
 Vitara cez zimu nestartuje 
Autor Správa
Frajer

Odpoveď s citáciou
Este minuly rok mi nasli na bloku prasklinu tak som to dal vymenit a nestartuje ani teraz. Dal som si objednat tepelne cidlo a po vymene nic. Takze bud je problem v tom ze RJ nevie o tom ze som ho vymenil alebo neviem. Servisak mi povedal ze vylucovacou metodou by to slo ale nechcem kupovat kazdu cievku atd.mozno zbytocne. A ani nepoznam nikoho s vitarou ze by sme to postupne prehadzovali. Na comp to nevedel napojit ani uz nebohy kamarat zo suzuki servisu a tento co mi to riesi teraz mi povedal ze tazko zozeniem niekoho co ma program na suzuki takze neviem. Filtre su vymenene,blok motora tiez a aj to cidlo. Ked je tuha zima tak startujem aj na 15 krat a ked uz sa to podari tak zo zaciatku cca 10sekund hundre a trasie s celym autom. Mate niekto nejaky napad? Ak to do zimy neporiesim tak to bude zase riadny priekak

Štv, 23.10.2008, 18:00
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ktore podhradie ? (lebo su min. 3).
Vies identifikovat typ servisneho konektora ? (nejako ho popisat, odfotit) ...

Štv, 23.10.2008, 18:28
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Podhradie pri Novakoch. Zajtra ho odfotim a poslem. Ten servisak nebohy mi vravel ze mi tam asi bude chybat jeden kabel z konektora lebo tam mam iba 3 a vraj by mali byt 4. A inak ked mam zoznam chyb co ma kontrolka vyblikat tak asi netreba ani pocitac a program nie? Ved ten to rozlusti tak isto ako sa da aj podla toho zoznamu nie? Teda tak si myslim. Akurat ze mne to nevyblika nic. Iba stale svieti check engine. Ono by mi celkom pomohlo keby mam fotku tych konektorov z RJ co idu aby som mal istotu ze niekto zamerne nevybral diagnosticky kabel aj s terminalom
Takto nejako vypada ten konektor Obrázok
Po rusky neviem ale ak to chapem dobre tak by mali byt pripojene iba 3 v tom konektore http://avtodiagnostika.ru/modules/handb ... 730&page=1
Obrázok
No takto to bolo aj robene a nevyblikalo to nic. Nema vitara niekde nahodou ten prepinac ako samik?

Štv, 23.10.2008, 18:38
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No uz nejaku dobu to mam opravene tak ukoncim tento thread. Bola to riadiaca jednotka. Nasral som sa,kupil som druhu a vymenil som si ju. Servisak sa nestihal cudovat ze to auto vobec islo aj bez funkcnej RJ ale zrejme bol poskodeny nejaky nie az tak dolezity obvod. Takze motor teraz startuje na brnk a aj emisie su uz v poradku. A teraz uz su na rade upravy drzte palce :-D ;-)

Uto, 17.03.2009, 18:55
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
samozrejme ze drzime palce :smt023
mas 1,6 8V? za kolko sa da zohnat taka riadiaca jednotka? mas novu ci pouzitu? vdaka

Uto, 17.03.2009, 19:06
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nejaký taký problém sme riešili nedávno na jednej Vitarke.skúšali sme tou už spomenutou vylučovaciou metódou kedže sme mali k dispozícii Vitaru.mala problém že keď bola studená,naštartovala,mala vyššie otáčky a po cca.5-10 minútach začali klesať a nakoniec zhasla.tak sme všeličo vyskúšali,od maličkých prkotín nakoniec až po RJ.mysleli sme že je chybná no nakoniec sme došli k tomu,že nejaký kábel ktorý viedol k RJ bol chybný :wink:

Uto, 17.03.2009, 19:14
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Peto aj tak uspech ze taku chybu ste nasli. Skor by som si myslel "mat taky problem" ze su rozhadzane volnobezne otacky. Rudy ano 1,6 8V. Ja som ju kupil este za skk8000 pouzitu. GaboSB vravel ze by sa dala asi aj lacnejsie zohnat ale chcel som sa toho problemu uz zgabat tak som to riskol no a hla :-D

Uto, 17.03.2009, 21:10
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Lolo píše:
No uz nejaku dobu to mam opravene tak ukoncim tento thread. Bola to riadiaca jednotka. Nasral som sa,kupil som druhu a vymenil som si ju. Servisak sa nestihal cudovat ze to auto vobec islo aj bez funkcnej RJ ale zrejme bol poskodeny nejaky nie az tak dolezity obvod. Takze motor teraz startuje na brnk a aj emisie su uz v poradku. A teraz uz su na rade upravy drzte palce :-D ;-)
nebol si prvý čo mu odišla RJ pred pár rokmi sa to stalo aj mne ked som sa potom informoval je to dosť častá závada ale nie u všetkých vitár.

Uto, 17.03.2009, 21:38
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Lolo píše:
Peto aj tak uspech ze taku chybu ste nasli. Skor by som si myslel "mat taky problem" ze su rozhadzane volnobezne otacky. Rudy ano 1,6 8V. Ja som ju kupil este za skk8000 pouzitu. GaboSB vravel ze by sa dala asi aj lacnejsie zohnat ale chcel som sa toho problemu uz zgabat tak som to riskol no a hla :-D

Pri tej robote bolo super to,že sme mali k dispozícii druhú Vitaru,tým pádom sme skúšali :).Nóó úspech to bol :wink: a ani to nejako dlho netrvalo.a tá cena za tú tvoju RJ je v pohode myslím :smt025 ale vieš že skoro vždy ide všetko lacnejšie,ale treba na to čas,a toho je v takomto prípade málo :smt102

Uto, 17.03.2009, 21:39
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jasne ked je druhe autok dispozicii tak je to super. Ja som ju mal odpalenu tu normalne diera skrz ale bud sa ju niekto snazil uz opravovat alebo ju chceli zblbnut koli vykonu alebo spotrebe
Obrázok

Uto, 17.03.2009, 21:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To je asi častý problém......presne na tom mieste som jednej vitarke robil výmenu diódy a kondenzátora................ale toto nije moja práca. :-D

Uto, 17.03.2009, 21:56
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tunky no veru bol tam jeden kondik co nebol priamo na plosaku ale v mojom pripade sa to dotycnym asik nepodarilo. Ale ak to auto dali do bazaru iba preto tak urobili somarinu lebo ja mam teraz vdaka tomu vitaru bez najmensej korozie co je rarita :-D

Uto, 17.03.2009, 21:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na tej riadiacej jednotke asi dlho nepojazdiš.......kontroluj si tam napätie na sieti.........Možno je to nedostatočnou stabilizáciou . Teda asi bol na figu akumulátor. Alebo zaoxidovaná kosrtriaca svorka. Ale ja som vtedy neskúmal prečo? ........... ale za koľko :-D

Uto, 17.03.2009, 22:04
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja uz na nej nejazdim. To je ta stara. Do svoriek som pred zapojenim novej RJ strekol kontox

Uto, 17.03.2009, 22:15
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 14 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný