Dnes je utorok 24. júna 2025, meniny má Ján a zajtra Tadeáš
Autor |
Správa |
Gabo
Čumil
Registrovaný: Uto, 18.09.2007, 13:27 Príspevky: 9 Bydlisko: Poprad
|
OK! Zatiaľ sa tvrdohlavo držím mojej predstavy o GV. Čo by ste mi povedali na XL-7? To je totiž jeden z mojich ďalších problémov- viac miest na sedenie. Má niekto z vás priamu skúsenosť sýmto modelom? Ako sa chová napr. zime a v "nenáročnom" teréne?
_________________ Takže... určite si ho zaparkoval tu?
|
Str, 19.09.2007, 12:29 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
jazdím aj na zadohrabe aj s medzidiffom.už som tu písal že to ide aj len so zadkom,ale medzidiff sa mi páči viac.so zadohrabom je večšia sranda  ,ale
treba s ním vedieť.neboj aj manželke sa zapáči šoférovať také auto.skôr budeš mať problém vyhnať ju spoza volantu  .okrem autosalónu som XL-7 nikde inde nevidel
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Str, 19.09.2007, 17:03 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|

palo-cherokee píše: Tak Finderko sorry ale toto teda si zapotil riadnu haluz. Hlavne s tým že ...taký dážd nezažiješ... Samozrejme že sa DÁ jazdiť v zime na zadný náhon, ale Full-time 4x4 dáva tomu autu DIAMETRÁLNE iný rozmer. A v daždi (ktorých tu máme čoraz viac) to platí tiež. A nejde iba o rýchlosť. Celková kultúra jazdy je iná. Istota pri obiehaní, pri preraďovaní sa..... Ak chceš, dám ti vyskúšať Neviem ako Vitara, ale Jeep na klzkom povrchu a zadnom náhone celkom slušne vrtí zadkom.
Jaj no, ja som zabudol, ze ja sa cajdam, ked nevidim tak noha z plynu a tak a potom to ustojim aj len zo zadkom ...
Iste, aj ja som zazil ustrelenie zadku v zakrute na mokrom listi, alebo v terene (len redukovany zadok), takze v tomto s tebou suhlasim.
Skusat nechcem dakujem, miesto hodin radsej dam nohu z plynu.
A ktomu dazdu - zatial som nesiel v takej rychlosti po dazdi, aby som mal potrebu radit predok. Vecsinou sa radsej v dazdi snazim ist normalne, co je u mna 80 a menej ... (podla viditelnosti)...
XL-7 - ram, zadna tuha, nizka svetla vyska (190mm), ale hlavne brutalny (dlhy) razvor a (maly) zadny najazdovy uhol ...
Bude sice tazit s pomerne silneho motora, ale sucasne v kdejakom potoku (alebo vecsej terrenej nerovnosti) osklbes zadnu cast pod kufrom ...
Ja som par stretol, ale na luke ani jednu ... Jazdili v tom baby po meste ako take velke rodinne SUV ... (kufor to ma fakt velky).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 19.09.2007, 20:59 |
|
 |
mirko
Učeň
Registrovaný: Štv, 19.10.2006, 7:52 Príspevky: 76 Bydlisko: Žilina
|
OK! Zatiaľ sa tvrdohlavo držím mojej predstavy o GV. Čo by ste mi povedali na XL-7? To je totiž jeden z mojich ďalších problémov- viac miest na sedenie. Má niekto z vás priamu skúsenosť sýmto modelom? Ako sa chová napr. zime a v "nenáročnom" teréne?
XL-7 sa k nám dovážala so 7 sedadlami len do určitého roku (neviem presne dokedy) potom sa predávala už len 5 miestna aby to bolo bez ujmy na batožinový priestor. Motor 2.7 V6 ma veľmi slušný záťah, s automatikou dokonca paradoxne väčší ako s manuálom, pričom použitý aztomat je jedným z tých dosť dobrých a pohotových. Mal kratšie odstupňovanie ako manuál. preto tá lepšia dynamika. Problémom je len spotreba, pod 12 L sa mi s tým nepodarilo dostať. Robil sa ešte chvíľu 2.HDI, na tak veľké auto to bolo však dosť slabé, dynamicky asi ako klasická GV s 2.0 TDI od Mazdy. Tak ako však napísal Finder, kvôli dlhému rázvoru a nízkej svetlej výške to je v teréne dosť neohrabané.
_________________ Suzuki Grand Vitara 2.0 TDI
|
Štv, 20.09.2007, 7:50 |
|
 |
Gabo
Čumil
|

OK!
Lúbim dlhé rázvory!!! Kufor nádherne veľký a ako rodinné auto tiež fajn ( pokiaľ s tým nechcem chodiť denne a z učiteľského platu kŕmiť ten motorček).
Tak ja pokracujem dalej s otazkami.
Aké auto má šete 7 miest a odporúčali by ste mi ho?
Ide o to, že sa pravidelne, cca každý 1/4 rok potrebujem vydriapať na Prednú hoľu ( nezamieeňať s Prehnou HOROU!!!). Odkedy som predal DW Tico, nemôžem sa tam dostať. Inak to bolo celkom zaujímavé, že také malé prdítko veselo drncalo po lesných "cestách" kde stretnete len Zetor a V3S. V Ticu sme zvyčajne sedeli dvaja až štyria s batožinou. Nikdy som nechytil spodok ani nič... a občas sme zo stiahnutého okna zbierali "griby"...
Ale teraz je nás viac a 7 miest by bolo fajn.
Finder: Čo si napísal považujem za elementárnu záležitosť. Áno, budem sa musieť s týmto typom auta naučiť jazdiť. Je fakt, že ešte v nedeľu som si myslel, že kedykoľvek a hocikde spustím 4x4 a idem. Síce by som to aj naďalej v kútiku duše rád,ale na to učenie sa začínam tešiť. A zaujímalo by ma, čo hovoríš na RAV, aj keď... to asi nie je celkom off  .
|
Štv, 20.09.2007, 9:10 |
|
 |
finder
Support
|

Gabo píše: Finder: Čo si napísal považujem za elementárnu záležitosť. Áno, budem sa musieť s týmto typom auta naučiť jazdiť. Je fakt, že ešte v nedeľu som si myslel, že kedykoľvek a hocikde spustím 4x4 a idem. Síce by som to aj naďalej v kútiku duše rád,ale na to učenie sa začínam tešiť. A zaujímalo by ma, čo hovoríš na RAV, aj keď... to asi nie je celkom off  .
Budes sa cudovat, ale 2 roky som bol jej spokojnym majitelom ...
2l benzin poskytoval slusnych 94 kW, permanetny pohon 4x4 si pytal cca 8.8-9l/100 km (podla lahkej nohy). (popisujem r.v. 97, malo to uzavierku medzidiffu, aj tak som to nikdy nepotreboval)
Ravke chyba redukcia, inac na chatu alebo light lesnu cestu ok, ale na rychlejsi prejazd vecsimi nerovnostiami treba davat poor, kedze nema ram, swina, kruti sa , a potom sa cudujes ze nedoliehaju dvere a tak ...
7 miestne auta na trhu
Nissan PAtrol a Terrano
Mitsubishi Pajero Wagon a Space Gear (alias Delicia)
(zabudol som na nieco ?)
Okrem Space Gearu pocitaj s trochu mensim priestorom na nohy na poslednej rade sedaciek (neviem ako patrol, ale asi to tam tiez bude ako u inych).
Ten Space Gear je ti celkom zaujimava sranda, je to vlastne dodavka, ci skor rodinny van na podvozku z pajera wagon ... Inac ta otacacia stredna rada naopak (do protismeru) je neskutocna vychytavka
(pozri link nizsie)
Pozor 2.2 benzin je 4x2, a az 2.5TD je 4x4.
2.8 som tu u nas nevidel.
Nejake foto tu -
http://www.kaioh.co.jp/dcar/sg/020816konasg21.JPG
http://www.bestjapancar.com/mitsubishi1.htm
Zvysok ti vypluvne http://images.google.com/images?hl=cs&q ... 1zky&gbv=2
A z ucenia nikto nemusi mat tazku hlavu.
Ja som bol tiez posraty ked som presiel z ravky na terrano, a som tu.
Vec zvyku a trochu rozmyslania. U bab je toho rozmyslania trochu viac (rozumej, budes si manzelku/priatelku musiet vyskolit).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Štv, 20.09.2007, 10:31 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
finder píše: (zabudol som na nieco ?)
LR Discovery 
|
Štv, 20.09.2007, 10:46 |
|
 |
Gabo
Čumil
|
Space Gear sa este vyraba?
Najnovší som našiel z roku 2k.
Je to ozaj interesantné!
|
Štv, 20.09.2007, 11:02 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
|
vo všetkých autách je tretia rada núdzovka.prihrejem polievočku discovery,tretia rada sedadiel sú dve sedadlá proti sebe/ dotyční môžu hrať karty  / a sklopia sa do bočných káps takže v kufri minimálne zavadzajú. a má medzidif
|
Štv, 20.09.2007, 20:51 |
|
 |
finder
Support
|
marcek4x4 píše: vo všetkých autách je tretia rada núdzovka.
Prave Space Gear ma zaujal riesenim, tam je tretia rada naozaj plnohodnotna ... Uz je druha vec, ze za zadnymi sedackami sa kufor zmrskne na dve cestovne tasky

|
Štv, 20.09.2007, 22:54 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
... Space Gear vyborne auticko... ma to EasySelct s redukciou. Samozrejme nie vsetky verzie.... Vo Velkej Fatre ho maju na vozenie zamestnancov do nadmorskej vysky 1400 m.n.m Maju tam 2,5TD EasSelect ma najazdenych 280tisic a nevedia si ho vynachvalit. Funguje ci je ziama a ci leto.... 
_________________ .--. .. -. .. -.
|
Pia, 21.09.2007, 11:59 |
|
 |
Gabo
Čumil
|
Takže dnes sa idem pýtať ďalej.
Zaujíma ma LR Freelander. čo mi poviete o tomto aute? Nie je to síce Suzuki, ale aj tak.
2. Ako je to u terénnych aut so súčiastkami? Zaujímajú ma "staršie" modely r. v. 99-05. Čo sa zvykne kaziť/ničiť na GV, Freelanderi, RAV?
3. Na či si treba dávať pozor pri kúpe ojazdenej GV prípadne RAV? Už som niečo čítal na 4x4club.sk, ale aj tak... KAždá dobrá rada je dobrá (modrá  ).
4. Veľmi ma zaujal ten Space Gear, ale je možné to vôbec zohnať? A čo potom so servisom?
Teším sa na odpovede.
|
Str, 26.09.2007, 7:45 |
|
 |
Gabo
Čumil
|
A samozrejme by ma zaujímalo, kam je najrozumnejšie sa obrátiť pri kúpe. Nerád by som sa sekol...
|
Str, 26.09.2007, 9:46 |
|
 |
Gabo
Čumil
|
Aké sú servisné intervaly pri GV a čo všetko sa mení?
A ako je to okolo 100000km?
|
Str, 26.09.2007, 12:24 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
|
o freelanderoch tu
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 9d4e64db91
náhr. diely na landrovery z angličákova-smiešne ceny
freelander je SUV a GV je ešte poctivý off
u freelandera sa mi nepáči tá viskózna spojka,nemám dôveru v také zázraky
Ozaj r.v. 99-05 sú staršie modely? 
|
Str, 26.09.2007, 12:28 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|