Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 08.07.2025, 21:34
Dnes je utorok 8. júla 2025, meniny má Ivan a zajtra Lujza

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Uzávierky diferenciálov jeep ZJ 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
palo-cherokee píše:
co to je za ZJ? lebo ak je vzadu D44A (hlinikova) tak do toho ziadna normalna spera nie je

vzadu je D35 C a 249tku vtom aute uz tiez nenajdes :) zamenena na 231,

Pon, 29.12.2014, 21:30
Profil ICQ
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Luther - vieš mi povedať prečo preferuješ práve uzávierky od OX?

Pon, 29.12.2014, 22:42
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Lebo je plne mechanicka a ovlada sa lankom. Nemam s nou skusenosti, ale ak budem niekedy davat uzavierky (a to ze budem!) tak tam pojde OX dopredu aj dozadu.

Pon, 29.12.2014, 23:40
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Hej už som to pozeral. Je to celkom fajn, len pozeram ze sa dá kúpiť len na Ebay. A cenovo to je je až taký rozdiel oproti ARB. Len kto vie ako dlho by fungovali tie vzduchové.

Pon, 29.12.2014, 23:59
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Chalani zo Ziliny (Jeepparts) su tusim distributor na SR. A k tej zivotnosti, k tomu by sa museli vyjadrit kompetentni.

Uto, 30.12.2014, 0:16
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Luther ano, sme distributor OX (aj) na SK :-D

prečo OX? Pretože je to asi najsilnejšia (najrobustnejšia) uzávierka čo sa dá do tej nápravy napchať.
Materiálovo aj konštrukčne. Zároveň získaš pevnostný dekel diferáku, pretože ten je súčasťou (je v ňom radiaca vidlička).
Ovládanie je štandardne mechanické (bowden, tiahlo, tyčka... ) a na druhý koniec si zaves čo chceš (mechanickú páku, elektrické servo, vzduchové servo, cvičenú opicu....)

Len tak na okraj -mali sme tu JK s OX-om na 37" kolesách, zlomil poloos, vylomil zub na hruške... uzávierka prežila bez ujmy

Uto, 30.12.2014, 13:51
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Dobre uvidime akú cenovú ponuku mi chlapci zo Žiliny urobia :D

Uto, 30.12.2014, 15:24
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OX uzavierka sa mi tiez zda ako naj riesenie. to mechanicke ovladanie mi pride jednoduchsie a robustnejsie ako vzduch, elektrina. otazka este je, ci dopredu nestaci aj true trac locker, s cca polovicnou cenou.

ale ten OX aj s tym deklom sa mi paci :lol:

daj potom daku minirecenziu, ze ako to funguje v praxi, ked sa to rozhodnes nahodit

Uto, 30.12.2014, 17:31
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
tiez som nedavno uvazoval ze ked budu € do akej uzavierky by som isiel, nakoniec som sa rozhodol pre OX aj vdaka vasim prispevkom co tu citam :)

Uto, 30.12.2014, 18:07
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
palo-cherokee píše:
Len tak na okraj -mali sme tu JK s OX-om na 37" kolesách, zlomil poloos, vylomil zub na hruške... uzávierka prežila bez ujmy

Už som aj ja OX na 37"...donedávna na 35"...no s mojimi poloosami ostane všetka karma na tej hruške... :-D

inak ťuk ťuk ťuk...ox stále funguje ako hodinky. Pri ARB to je na ZJ stále také napätie...zaradí sa, nezaradí sa, sfúkne, odfúkne, udrží? :-D S Oxom je to nuda...stlačím gombík a je tam...vypnem, nie je tam :?

Uto, 30.12.2014, 18:16
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
No všetko sa mi to tak javí, že OX mude asi top. Len tie dve páky sa mi tam moc nebudú páčiť.
Zasa u ARB si môžeš v teréne nafúkať pneu. Celkom + si myslím. Neviem, mám už jednu ponuku, uvidime aká bude ďalšia

Uto, 30.12.2014, 21:10
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Luther píše:
...aj keby daval uzavierku na seriu (co mimochodom v mnohych pripadoch pomoze viac ako lift)...

mozem len suhlasit, videl som viac aut s funkcnym podvozkom bez uzavierok a aj ked kolesa su na zemi ked to krizi, nepomoze to ked odlahcene koleso taha (a to druhe malokedy taha aj pri automatike)...
logicka postupnost u prejazdnosti su hore diferaky ako najnizsi bod a cim viac kolies ktore mozu tahat ;)
sam mam 2 vzduchom ovladane uzavierky - predna je ARB a mam aj sadu na dofukovanie kolies - je to uricite plus ale neriskoval by som ze po zraze budem dofukovat kamosom balony podhuste na 0,8 :D
takze zamna urcite ziadna automatika a aj ked nemam jeep tak by som zvolil tu pri ktorej si volis cim to chces ovladat (OX)

mini mpi 98

Štv, 01.01.2015, 4:20
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
gibson píše:
možem len súhlasiť, videl som viac aut s funkčným podvozkom bez uzavierok a aj ked kolesa su na zemi ked to krizi, nepomoze to ked odlahcene koleso taha (a to druhe malokedy taha aj pri automatike)...

Týmto myslíš asi automatiku na spôsob samosvoru - samoseru, alebo diferenciály s obmedzeným preklzom.
Napr .:
http://www.quadratec.com/products/16100_604.htm
http://www.summitracing.com/int/parts/a ... /make/jeep
Sú automatické uzávierky ktoré sa uzatvárajú na 100%, čiže keď je z nápravy odľahčené koleso na druhé sa prenesie celá hnacia sila.
Napr.:
http://www.yukongear.com/ProductDetails ... rodID=9922

Štv, 01.01.2015, 8:43
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
diesel píše:
Pri ARB to je na ZJ stále také napätie...zaradí sa, nezaradí sa, sfúkne, odfúkne, udrží? :-D S Oxom je to nuda...stlačím gombík a je tam...vypnem, nie je tam :?

Prečo myslíš že práve u ZJ je to také napätie? u iných áut to zaradi v poriadku? Pýtam sa preto, lebo vzhľadom na to akú cenovú ponuku som dostal na OX, tak rozmýšľam nad ARB kde je takmer polovičná cena.

Štv, 08.01.2015, 22:29
Profil WWW
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
kolik778 píše:
diesel píše:
Pri ARB to je na ZJ stále také napätie...zaradí sa, nezaradí sa, sfúkne, odfúkne, udrží? :-D S Oxom je to nuda...stlačím gombík a je tam...vypnem, nie je tam :?

Prečo myslíš že práve u ZJ je to také napätie? u iných áut to zaradi v poriadku? Pýtam sa preto, lebo vzhľadom na to akú cenovú ponuku som dostal na OX, tak rozmýšľam nad ARB kde je takmer polovičná cena.

To nie je o ZJ ale o konštukcii náprav. To len Diesel má ARB v ZJ tak popisuje ZJ :mrgreen: :mrgreen:

Samozrejme týmto nechcem nijak spochybniť kvalitu ARB, je to vo svojej kategórii výborná uzávierka. Ale kvôli konštrukcii ovládania je dosť citlivá na určitú štrukturálnu "tuhosť" systému, čo nie je zrovna silnou stránkou náprav Dana 30 a 35. Samozrejme sa tomu čiastočne dá pomôcť ale aj tak je tam stále to Dieslove "napätie"

A pevnostne je OX aj tak o triedu inde. Nie že by na tom pri Dane 30/35 až tak brutálne záležalo, ale je to tak.

A máš PM.

Pia, 09.01.2015, 0:50
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný