Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 21.06.2025, 15:46
Dnes je sobota 21. júna 2025, meniny má Alojz a zajtra Paulína

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší
 Webasto ZJ 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Tie kábliky som si všimol. Treba ich prepojiť aby bežal ventilátor? Asi nie, keď jeden z nich je kostra. :?
Podla schemy hnedy z vypinaca ide niekde na spolocnu kostru.Fialovy z vypinaca ide do Web.Hnedy vo Web.som nikde nenasiel,okrem hrubeho-.O vypinaci sa pise ze prepina kurenie Web.a ventilator na radiatori.Vsetko to mam v nemcine.

Štv, 02.11.2006, 22:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
diesel píše:
Tie kábliky som si všimol. Treba ich prepojiť aby bežal ventilátor? Asi nie, keď jeden z nich je kostra. :?
Podla schemy hnedy z vypinaca ide niekde na spolocnu kostru.Fialovy z vypinaca ide do Web.Hnedy vo Web.som nikde nenasiel,okrem hrubeho-.O vypinaci sa pise ze prepina kurenie Web.a ventilator na radiatori.Vsetko to mam v nemcine.

Vo vseobecnosti u nemeckych zariadeni sa hneda farba pouziva na oznacenie minus polu tj. kostry.

Štv, 02.11.2006, 22:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ok, zajtra to skúsim čo to spraví. :? K tomu vypínaču majú ísť len tieto dva kábliky takže jediné dve možnosti sú spojené/rozpojené. Tam nieje čo pokaziť.

Štv, 02.11.2006, 22:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
V montážnej príručke je to Sommer/Winterschalter prepínač leto/zima.

Webasto resp ovladanie od webasta sa da pouzit aj v lete na vetranie auta. Napr. na diakovom ovladaci si viem nastavit kurenie....vtedy mi indikacna led svieti na cerveno alebo vetranie vtedy mi indikacna led svieti na zeleno.

Štv, 02.11.2006, 22:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
diesel píše:
V montážnej príručke je to Sommer/Winterschalter prepínač leto/zima.

Webasto resp ovladanie od webasta sa da pouzit aj v lete na vetranie auta. Napr. na diakovom ovladaci si viem nastavit kurenie....vtedy mi indikacna led svieti na cerveno alebo vetranie vtedy mi indikacna led svieti na zeleno.

tak to mení situáciu, potom to len odpája výhrev vody. To nerieši moj problém s ventilátorom. :?

Štv, 02.11.2006, 22:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pise sa tu/prepinac leto-zima,vypinac pri EINBAU telestart nieje mozny.Einbau neviem co je.

Štv, 02.11.2006, 23:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
V os.Mercedese su kostra hnede kable.Potom budu aj na Webaste.

Štv, 02.11.2006, 23:11
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
normalne " einbau" znamena zabudovanie.........

Pia, 03.11.2006, 10:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
V podstate by to malo znamenať, že pri montáži dialkového nieje možné tento vypínač namontovať.

Ešte by ma zaujmalo či má ZJ určite len jeden ventilátor. Ten pri nohách spolujazdca. V niektorých režimoch sa mi zdá, akoby sa zapájal do toho aj nejaký druhý...možno to je len zvukový klam pri prepínaní klapiek.

edit:kua, doteraz som čumel na schémy ZJ98 ale niesom o moc múdrejší. Kedže sa to nechce roztočiť malo by to znamenať, že pri vypnutom klúči je od ventilátora odpojené jak plus tak aj kostra. Keby len plus tak webasto by tam malo vedieť poslať svoje plus. Pritom mínus by malo len prechádzať cez niektorú kombináciu rezistorov na kostru. :? Zajtra sa tam povrtam voltmetrom.

Pia, 03.11.2006, 18:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
V podstate by to malo znamenať, že pri montáži dialkového nieje možné tento vypínač namontovať.

Tak neako.Plusovy ide priamo na ventilator a malo by to ist.Premeraj to a daj vedet.

Pia, 03.11.2006, 23:02
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak je to jasné...ovládanie ventilátora ZJ sa koná len na strane mínus pólu. Plus má permanentne napätie. Webasto privádza plus...takže to nemôže fungovať. Sú dve možnosti riešenia. Buď zmeniť zapojenie relé webasta tak aby neovládalo plus ale aby pripájalo kostru. Alebo dokúpiť relé, ktoré by prostredníctvom plusu z webasta pripájalo kostru k mínus pólu ventilátora. Len bude treba nejaké rezistory na stlmenie prúdu, lebo ventilátor sa po pripojení priamo na kostru rozfofroval na plné gule. :? :shock: Takisto chcem tam oneskorovač zopnutia aby nadarmo nehnalo studený vzduch. Takže cez týždeň smer Conrad electric a radioamér. :D Určite tam zbúcham aj nejaké dialkové ovládanie jedného posratého kontaktu, za ktoré chcú blázni z webasta 12k. :P

edit: relé svetiel a rezistor ventilátora zo škody120turbo tam už mám. Funguje to skvelo. Napokon som zistil že webasto zopína ventilátor s nejakým oneskorením...možno podla teploty vody. Otáčky ventilátora sú tak akurát....už aby začalo poriadne mrznúť. :D 8)

Sob, 04.11.2006, 12:35
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Určite tam zbúcham aj nejaké dialkové ovládanie jedného posratého kontaktu, za ktoré chcú blázni z webasta 12k. :P

To teda chcu ale zas to nie je take obycajne dialkove. Jednak ma velky dosah je obojsmerne a da sa nim programovat kurenie-vetranie a doba cinnosti.

Sob, 04.11.2006, 18:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...ešte pár fotiek:

Po dlhom hladaní a zvažovaní som našiel takmer ideálny priestor pod baterkou. Neviem čo povie v lete ale v zime sa jej určite bude páčiť teplo pod zadkom:
Obrázok

Takto to vyzeralo, keď som to tam narval. Ten svinčík narobila striekajúca voda z chladenia. :oops: :
Obrázok

Sanie som dosť odflákol ale nič sa mu nemôže stať:
Obrázok

Naftové čerpadlo v podstate detto :D :
Obrázok

Baterka je vo finále asi o 4cm vyššie. Gumoplast na ktorom sedí som musel značne odlahčiť:
Obrázok

zajtra dopním fotky elektroinštalácie...

Naposledy upravil diesel dňa Sob, 22.03.2008, 9:55, celkovo upravené 3

Sob, 04.11.2006, 19:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
diesel píše:
Určite tam zbúcham aj nejaké dialkové ovládanie jedného posratého kontaktu, za ktoré chcú blázni z webasta 12k. :P

To teda chcu ale zas to nie je take obycajne dialkove. Jednak ma velky dosah je obojsmerne a da sa nim programovat kurenie-vetranie a doba cinnosti.

Je mi to jasné. :wink: Ale bude to ako s mojím mobilom...má 150 funkcií ale ja využívam tak 10. :idea: 8) Nerobím si ilúzie...predajcovia sa vždy budú snažiť predať aj vlastnosti ktoré nepotrebujeme.

Sob, 04.11.2006, 19:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Ale bude to ako s mojím mobilom...má 150 funkcií ale ja využívam tak 10.

Fakt az tolko funkcii vyuzivas.....ja iba na telefonovanie a fotenie (Nokia6630 a N70)

Sob, 04.11.2006, 22:50
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný