Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 01.08.2025, 7:14
Dnes je piatok 1. augusta 2025, meniny má Božidara a zajtra Gustáv

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 59 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 Dodge RAM 1500 quadcab ´05 US-verzia 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať USA
Ja mam F150 origo Canada.STK som prešiel,sice s výhradami ale prešiel.
Pri kontrolach vadí fízlom akurát zadný rám ktorí prekríva značku.inak v poho.
Obrázok

Naposledy upravil robin dňa Pia, 18.06.2010, 11:23, celkovo upravené 1

Pia, 18.06.2010, 11:19
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
standardne pneu boli myslim 245/70 r 17, ale vela ludi jazdi na 265/70 r 17 E nakolko maju zosilnenu konstrukciu a su dost rozsirene. Max co ti tam vlezie a bez liftu je myslim 285/70 r 17. Ak to mas na 20" tak to bude asi 285/60 r 20 je asi standard, mali by ti vojst aj 315 ale nie som si isty vyslou profilu.

ale 33" 17 su v pohode.

Je dobre vediet prevody, nakolko podla prevodov sa ti meni hmotnost privesu. Ak mas 3,92 mozes si dovolit viacej experimentovat s pneu.

Ned, 20.06.2010, 6:31
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... pani , dakujem za rady
... co sa tyka tych prevodov , tak to kazdopadne zistim , az ked to bude doma
... zadne smerovky urobim tak , ako spominal remco - do cuvaciek a dodatocne dorobim nevu cuvacku a pravdepodobne aj hmlovku , len to este mrknem , ze co o hmlovkach hovoria predpisy
... nad liftingom zatial premyslat nebudem , to necam naneskor
... este ma par otazok v suvyslosti s navijakom a nejakym ochrannym ramom - ono to vsetko musi byt zapisane v TP ?
... a ked si podla nejakeho vzoru pozvaram ramy doma , neposlu ma s tym do... ? teda ako policajti , kedze to nebude mat "E" v kruzku a homologacie a ja neviem co este - totiz chcel by som tam vyrobit nejaky ram na korbu za kabinu a mozno (ked vymyslim nejaky vhodny tvar) aj dopredu

Ned, 20.06.2010, 16:07
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
SK predpisy nepoznam, ale co by som ti doporucil namiesto ramu na korbu dat canopy a pripadne na to nosic ak potrebujes nieco dlhe vozit...trebars 8 m rebrik alebo 5 metrove kanoe.

Veci na korbe mas takto pod strieskou a zamknute, pripadne ze rad chodievas do prirody nemusis tahat so sebou stan, ale v pohode sa dvaja dospeli vyspite na korbe, v dazdi nezmoknete, je tam miesta habadej aj na ine veci. Demontaz canopy je otazka 4 svoriek a cca asi 5 minut a je to dole. Akurat musis ratat ze to nieco vazi...cca 80 kg. takze chce to techniku ako na to alebo pomocnika co ti pomoze to zlozit dole.

Na zimu to doporucujem zimne pneu, jedno ake, len nech su zimne, lebo na MT je to o nicom, AT musia mat dobry vzor, aspon 6-7 mm, inak mas z toho 3 tonove sanky. S dobrymi pneu je to maly tank. Nad navijakom by som zatial neuvazoval, nie je to auto do terenu na SK pomery. Tam kde prejde samuraj pravdepodobne neprejdes len preto, ze sa nevmestis pomedzi stromy, ale chova sa to statocne. A tiez je podstatne tazsie, takze na zamokrenych svahoch s tym jazdit tiez nie je sranda ak mas len AT. Zvaz, kde to chces pouzivat a podla toho kup pneu, co pri rozmere kolesa nebude mala polozka.

tiez aby som nezabudol....az ho kupis premaz vsetky capy a krize.

Ned, 20.06.2010, 16:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať Ram
Ram na korbe nikoho nezaujma (organy) ked nepretrca cez obrys auta. Ostatne ramy aj tak pravdepodobne do TP nedostanes a ak sa nemylim homologovane ochranne ramy ma len Australia a US , v EU sa toleruju ak nie su nebezpecne pre chodcov. Ja by som skor riesil predny pevnostak s pripadnym ramom (maju tu tak vela porobene) inak ramom prirobenym k autu porusis rozmer auta v TP a potom je to taky problem na akeho .... narazis.

Ned, 20.06.2010, 17:27
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
zadné smerovky sú riešené tak, že bliká vlákno brzdového svetla v dvojvláknovej žiarovke. Teda potom čo sa urobí z cúvačky smerovka, nedá sa dorobiť hmlovka na miesto smerovky, lebo smerovka vlastne svoje vlastné miesto ani nemala. Netvrdím že to majú tak všetky US autá, ale majú to tak všetky ktoré som videl.

Ned, 27.06.2010, 12:17
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... tak drobec je uz doma

Obrázok
Obrázok
Obrázok

... nakoniec to cele vyslo tak , ze som to viezol z Nemecka a ma uz osvetlenie urobene podla EU noriem a ma uz aj plyn od "Prins VSI"
... zajtra ma caka kontrola originality , stk , navsteva na uradoch a celkom sa tesim , ked budem montovat spz do ramikov :roll:

... potom zase budem mat milion otazok ohladom olejov , filtrov , sviecok , servisnych intervalov , a ja neviem coho este

Štv, 01.07.2010, 20:32
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
plej 5W-20, ak nezozenies 5W 20, nalej 5w-30. Bude troska tichsi, ale zase o nejake decko benzinu si chlipne viacej. Sviecky vymena po 150 tisic km podla katalogu, filtre tiez podla katalogu, nezabudni na palivovy, potrebujes k tomu spec. naradie na odpojenie.

Diferak vzadu asi 3 litre oleja, budes mat predpisany 75W-90 ale daj 140, je lepsi ked tahas privesy.

Pia, 02.07.2010, 6:24
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pekne vozitko si si zadovazil!! :smt133 :smt045 ale na zivo vyzera este lepsie..
Keby som nebol taka lama a vedel vkladat fotky aj ja by som sa pochvalil :-D

Pia, 02.07.2010, 14:15
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak toto ma dostalo, krasny obor 8-) s takym keby som siel na diskoteku.. :D

Pia, 02.07.2010, 21:44
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... no a po jednom dni euforie z noveho auta ma dnes cakal navrat do reality v podobe behania po uradoch , nekonecneho cakania , platenia za najmensie ukony , ktore nasi uradnici zijuci mimochodom z nasich dani s velkou nechutou musia urobit .
Mal som certifikat o montazi plynu aj s tlakovou a unikovou skuskou z Nemecka stary dva dni - u nas nestaci , musel som za nejakych 20€ robit novy
amici nemaju na rame vyrazene VIN , cize som nepresiel kontrolou originality - ze musim poslat ziadost na ministerstvo dopravy , ze potrebujem oficialne vyrazit VIN na ram - 20€ , do par tyzdnov to mam naspat , a musim ist zase na kontrolu originality , lebo platnost tej prvej skonci - dalsich 60€
dovtedy aby som mohol jazdit , musim kupit zelene docasne spz 66€
... ked toto budem mat , mozem ist na emisnu a nasledne na administrativnu STK a ked prejdem , tak konecne na obvodny urad , odbor dopravy aby mi do par tyzdnov vystavili TP a potom koooonecne k polisom po normalne spz
... ciste kocurkovo na jeden a pol mesiaca , pokial nemam niekde znamych
... nemci toto riesia v priebehu jedneho dna aj s obednou prestavkou na schnitzel ze zemákmi
.. ale po dnesku mam aspon tu hnusnu velku zelenu nalepku s napisom LPG na zadnom okne :twisted:

Pia, 02.07.2010, 22:55
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
offroad_fan píše:
tak toto ma dostalo, krasny obor 8-) s takym keby som siel na diskoteku.. :D

velke to bude az na to da 6" lift a 37 " swampers . Zatial sa s tym len tazko hlada miesto na parkovanie :)

v kanade je prepis za cca 3 minuty aj s poistkou.

Sob, 03.07.2010, 0:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Popíšem moje vybavovanie kontroly originality.

Pri návšteve prvej firmy a opise problému s chýbajúcim štítkom o typových údajoch a chýbajúcom vyrazenom VIN ma škodoradostne dvaja zmrdi čo tam sedeli poučili že som si kúpil auto nie na jazdenie ale do garáže. Keď som do nich rýpal že odkiaľ to vedia kde je VIN a že tam nie je, ukázal mi vo svojej databáze fotografie Bronca s miestami ktoré majú kontrolovať. VIN na ráme tam nebolo, len štítok na stĺpiku čo mne chýbal a VIN pod oknom.
Po prečítaní amerických fór som sa dozvedel kde výrobca skrýva na rám VIN, avšak asi nie pre bežné kontroly ale pre interné účely.
VIN bolo vyrazené na ráme ZHORA ! Teda pred usadením kabíny na rám. Ak by som nenašiel presné inštrukcie kde a ako ho hľadať, dnes sa chodim na auto len pozerať. Na druhej KO im to stačilo, aj keď to nebol celý VIN len posledných 8 číslic. Štítok s hmotnosťami dávajú nemci pri individuálnom dovoze svoj, do vnútra motorového priestoru a tento postačoval pre účely pozitívneho výsledku kontroly.
Kde sú normálni ľudia, tam sa dá všetko.
Vybavovanie cez ministerstvo dopravy je jeb...ka na niekoľko mesiacov, skús to VIN pohľadať sám a pred tým študuj US fóra. Jestvuje dokonca firma ktorá vyrobí náhradný štítok, ale ak nemá fotografiu originálneho tak je to problém.

Sob, 03.07.2010, 10:47
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marisko píše:
Jestvuje dokonca firma ktorá vyrobí náhradný štítok, ale ak nemá fotografiu originálneho tak je to problém.

Sem s nou.

Sob, 03.07.2010, 12:27
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ciselniky a abeceda vide lacnejsie a natrieskas to kam to budu chciet.Cele auto je ako vata do usi.Pouzijes a zahodis.Tak naco sa s tym srat.Tatko ma Mercedes r.v.1970.Nech ma niekto presvedci ze tam to cislo po tych rokoch neodhnije,nezhrdzavie alebo sa neznici.A mam sa srat po ministerstvach?A vsetci su spokojny.

Sob, 03.07.2010, 21:01
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 59 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný