Dnes je piatok 1. augusta 2025, meniny má Božidara a zajtra Gustáv
Dodge RAM 1500 quadcab ´05 US-verzia
Autor |
Správa |
robin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 21.07.2008, 7:51 Príspevky: 540 Bydlisko: Trenčín
|
Ja mam F150 origo Canada.STK som prešiel,sice s výhradami ale prešiel.
Pri kontrolach vadí fízlom akurát zadný rám ktorí prekríva značku.inak v poho.

_________________ Jeep grand cherokee 4,7 V8
Naposledy upravil robin dňa Pia, 18.06.2010, 11:23, celkovo upravené 1
|
Pia, 18.06.2010, 11:19 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
standardne pneu boli myslim 245/70 r 17, ale vela ludi jazdi na 265/70 r 17 E nakolko maju zosilnenu konstrukciu a su dost rozsirene. Max co ti tam vlezie a bez liftu je myslim 285/70 r 17. Ak to mas na 20" tak to bude asi 285/60 r 20 je asi standard, mali by ti vojst aj 315 ale nie som si isty vyslou profilu.
ale 33" 17 su v pohode.
Je dobre vediet prevody, nakolko podla prevodov sa ti meni hmotnost privesu. Ak mas 3,92 mozes si dovolit viacej experimentovat s pneu.
|
Ned, 20.06.2010, 6:31 |
|
 |
Dreamer
Učeň
Registrovaný: Pon, 31.05.2010, 22:13 Príspevky: 45 Bydlisko: Nitra
|
... pani , dakujem za rady
... co sa tyka tych prevodov , tak to kazdopadne zistim , az ked to bude doma
... zadne smerovky urobim tak , ako spominal remco - do cuvaciek a dodatocne dorobim nevu cuvacku a pravdepodobne aj hmlovku , len to este mrknem , ze co o hmlovkach hovoria predpisy
... nad liftingom zatial premyslat nebudem , to necam naneskor
... este ma par otazok v suvyslosti s navijakom a nejakym ochrannym ramom - ono to vsetko musi byt zapisane v TP ?
... a ked si podla nejakeho vzoru pozvaram ramy doma , neposlu ma s tym do... ? teda ako policajti , kedze to nebude mat "E" v kruzku a homologacie a ja neviem co este - totiz chcel by som tam vyrobit nejaky ram na korbu za kabinu a mozno (ked vymyslim nejaky vhodny tvar) aj dopredu
|
Ned, 20.06.2010, 16:07 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|

SK predpisy nepoznam, ale co by som ti doporucil namiesto ramu na korbu dat canopy a pripadne na to nosic ak potrebujes nieco dlhe vozit...trebars 8 m rebrik alebo 5 metrove kanoe.
Veci na korbe mas takto pod strieskou a zamknute, pripadne ze rad chodievas do prirody nemusis tahat so sebou stan, ale v pohode sa dvaja dospeli vyspite na korbe, v dazdi nezmoknete, je tam miesta habadej aj na ine veci. Demontaz canopy je otazka 4 svoriek a cca asi 5 minut a je to dole. Akurat musis ratat ze to nieco vazi...cca 80 kg. takze chce to techniku ako na to alebo pomocnika co ti pomoze to zlozit dole.
Na zimu to doporucujem zimne pneu, jedno ake, len nech su zimne, lebo na MT je to o nicom, AT musia mat dobry vzor, aspon 6-7 mm, inak mas z toho 3 tonove sanky. S dobrymi pneu je to maly tank. Nad navijakom by som zatial neuvazoval, nie je to auto do terenu na SK pomery. Tam kde prejde samuraj pravdepodobne neprejdes len preto, ze sa nevmestis pomedzi stromy, ale chova sa to statocne. A tiez je podstatne tazsie, takze na zamokrenych svahoch s tym jazdit tiez nie je sranda ak mas len AT. Zvaz, kde to chces pouzivat a podla toho kup pneu, co pri rozmere kolesa nebude mala polozka.
tiez aby som nezabudol....az ho kupis premaz vsetky capy a krize.
|
Ned, 20.06.2010, 16:48 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Ram na korbe nikoho nezaujma (organy) ked nepretrca cez obrys auta. Ostatne ramy aj tak pravdepodobne do TP nedostanes a ak sa nemylim homologovane ochranne ramy ma len Australia a US , v EU sa toleruju ak nie su nebezpecne pre chodcov. Ja by som skor riesil predny pevnostak s pripadnym ramom (maju tu tak vela porobene) inak ramom prirobenym k autu porusis rozmer auta v TP a potom je to taky problem na akeho .... narazis.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Ned, 20.06.2010, 17:27 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
zadné smerovky sú riešené tak, že bliká vlákno brzdového svetla v dvojvláknovej žiarovke. Teda potom čo sa urobí z cúvačky smerovka, nedá sa dorobiť hmlovka na miesto smerovky, lebo smerovka vlastne svoje vlastné miesto ani nemala. Netvrdím že to majú tak všetky US autá, ale majú to tak všetky ktoré som videl.
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Ned, 27.06.2010, 12:17 |
|
 |
Dreamer
Učeň
|
... tak drobec je uz doma
... nakoniec to cele vyslo tak , ze som to viezol z Nemecka a ma uz osvetlenie urobene podla EU noriem a ma uz aj plyn od "Prins VSI"
... zajtra ma caka kontrola originality , stk , navsteva na uradoch a celkom sa tesim , ked budem montovat spz do ramikov
... potom zase budem mat milion otazok ohladom olejov , filtrov , sviecok , servisnych intervalov , a ja neviem coho este
|
Štv, 01.07.2010, 20:32 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
plej 5W-20, ak nezozenies 5W 20, nalej 5w-30. Bude troska tichsi, ale zase o nejake decko benzinu si chlipne viacej. Sviecky vymena po 150 tisic km podla katalogu, filtre tiez podla katalogu, nezabudni na palivovy, potrebujes k tomu spec. naradie na odpojenie.
Diferak vzadu asi 3 litre oleja, budes mat predpisany 75W-90 ale daj 140, je lepsi ked tahas privesy.
|
Pia, 02.07.2010, 6:24 |
|
 |
bacaono
Frajer
Registrovaný: Uto, 09.02.2010, 0:01 Príspevky: 222 Bydlisko: Mojmírovce
|
Pekne vozitko si si zadovazil!!  ale na zivo vyzera este lepsie..
Keby som nebol taka lama a vedel vkladat fotky aj ja by som sa pochvalil 
_________________ Tajomstvo pohody spočíva v umení neznepokojovať sa hluposťami.
Zatial sa ucim, citam, sledujem.
Tak po marnom hladani Pajera3,5V6 som skoncil pri Patrole Y61 3,0DDTi
|
Pia, 02.07.2010, 14:15 |
|
 |
offroad_fan
Učeň
Registrovaný: Ned, 04.01.2009, 12:25 Príspevky: 53 Bydlisko: Košice okolie
|
tak toto ma dostalo, krasny obor  s takym keby som siel na diskoteku.. 
_________________ L200
|
Pia, 02.07.2010, 21:44 |
|
 |
Dreamer
Učeň
|

... no a po jednom dni euforie z noveho auta ma dnes cakal navrat do reality v podobe behania po uradoch , nekonecneho cakania , platenia za najmensie ukony , ktore nasi uradnici zijuci mimochodom z nasich dani s velkou nechutou musia urobit .
Mal som certifikat o montazi plynu aj s tlakovou a unikovou skuskou z Nemecka stary dva dni - u nas nestaci , musel som za nejakych 20€ robit novy
amici nemaju na rame vyrazene VIN , cize som nepresiel kontrolou originality - ze musim poslat ziadost na ministerstvo dopravy , ze potrebujem oficialne vyrazit VIN na ram - 20€ , do par tyzdnov to mam naspat , a musim ist zase na kontrolu originality , lebo platnost tej prvej skonci - dalsich 60€
dovtedy aby som mohol jazdit , musim kupit zelene docasne spz 66€
... ked toto budem mat , mozem ist na emisnu a nasledne na administrativnu STK a ked prejdem , tak konecne na obvodny urad , odbor dopravy aby mi do par tyzdnov vystavili TP a potom koooonecne k polisom po normalne spz
... ciste kocurkovo na jeden a pol mesiaca , pokial nemam niekde znamych
... nemci toto riesia v priebehu jedneho dna aj s obednou prestavkou na schnitzel ze zemákmi
.. ale po dnesku mam aspon tu hnusnu velku zelenu nalepku s napisom LPG na zadnom okne 
|
Pia, 02.07.2010, 22:55 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
offroad_fan píše: tak toto ma dostalo, krasny obor  s takym keby som siel na diskoteku.. 
velke to bude az na to da 6" lift a 37 " swampers . Zatial sa s tym len tazko hlada miesto na parkovanie
v kanade je prepis za cca 3 minuty aj s poistkou.
|
Sob, 03.07.2010, 0:00 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|

Popíšem moje vybavovanie kontroly originality.
Pri návšteve prvej firmy a opise problému s chýbajúcim štítkom o typových údajoch a chýbajúcom vyrazenom VIN ma škodoradostne dvaja zmrdi čo tam sedeli poučili že som si kúpil auto nie na jazdenie ale do garáže. Keď som do nich rýpal že odkiaľ to vedia kde je VIN a že tam nie je, ukázal mi vo svojej databáze fotografie Bronca s miestami ktoré majú kontrolovať. VIN na ráme tam nebolo, len štítok na stĺpiku čo mne chýbal a VIN pod oknom.
Po prečítaní amerických fór som sa dozvedel kde výrobca skrýva na rám VIN, avšak asi nie pre bežné kontroly ale pre interné účely.
VIN bolo vyrazené na ráme ZHORA ! Teda pred usadením kabíny na rám. Ak by som nenašiel presné inštrukcie kde a ako ho hľadať, dnes sa chodim na auto len pozerať. Na druhej KO im to stačilo, aj keď to nebol celý VIN len posledných 8 číslic. Štítok s hmotnosťami dávajú nemci pri individuálnom dovoze svoj, do vnútra motorového priestoru a tento postačoval pre účely pozitívneho výsledku kontroly.
Kde sú normálni ľudia, tam sa dá všetko.
Vybavovanie cez ministerstvo dopravy je jeb...ka na niekoľko mesiacov, skús to VIN pohľadať sám a pred tým študuj US fóra. Jestvuje dokonca firma ktorá vyrobí náhradný štítok, ale ak nemá fotografiu originálneho tak je to problém.
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Sob, 03.07.2010, 10:47 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
marisko píše: Jestvuje dokonca firma ktorá vyrobí náhradný štítok, ale ak nemá fotografiu originálneho tak je to problém.
Sem s nou.
|
Sob, 03.07.2010, 12:27 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
Ciselniky a abeceda vide lacnejsie a natrieskas to kam to budu chciet.Cele auto je ako vata do usi.Pouzijes a zahodis.Tak naco sa s tym srat.Tatko ma Mercedes r.v.1970.Nech ma niekto presvedci ze tam to cislo po tych rokoch neodhnije,nezhrdzavie alebo sa neznici.A mam sa srat po ministerstvach?A vsetci su spokojny.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Sob, 03.07.2010, 21:01 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|