Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 20.07.2025, 18:26
Dnes je nedela 20. júla 2025, meniny má Ilj, Eliáš a zajtra Daniel

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 28 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 prerabka na pevnu napravu 
Autor Správa
Koumák

Odpoveď s citáciou
chcem prerabat auto s nezavislim zavesenim kolies v predu na tuhu napravu. no moja otazka znie da sa preobit naprava ktora ma diferencial an druhej strane ako povodna ? priklad teraz je difierencial na pravej a na novych napravach na lavej strane. da sa to nejak spravit ? ak ano tak ako ? ak by to slo aj dake fotky alebo nakresy tak by som bol vdacny.

este otazocka ked je diferencial napr na pravej strane tak je to v takej istej osi ako na kazdom aute co ma diferencial na pravej strane ? alebo kazda znacka auta ma svoje mieri ?

Pon, 04.03.2013, 8:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Na pravej ak sa nemýlim ma napr. PATROL , a mimo ine naprava sa dá aj otočiť.

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Pon, 04.03.2013, 9:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Nemáš na takú prestavbu nejak málo vedomostí?

Pon, 04.03.2013, 10:31
Koumák

Odpoveď s citáciou
ano mam malo vedomosti preto sa chcem poradit. instalovat to urcite nebudem sam len pripravit sa chcem na co mozem rozmyslat a co nie

napr o tom otacani napravy som nevedel. ani ma to nenapadlo. dobra infoska :oops:

A tie pomery nahodou este neviete ci sedia ?
teda napr mam napravu s diferencialom na lavej strane dam tam napravu co ma na pravej strane a ked ju otocim tak by to malo sediet? alebo to je specificke pre kazdu znacku ?
teda ci je vzdialenost difu ku stredu napravy rovnako vsade alebo tka ? viem ze ku koncu napravy bude ina koli dlzke ale ku stredu ?

dakujem za info a nervy

Pon, 04.03.2013, 12:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Asi by si mal presne špecifikovať aké auto chceš prerábať (model, rok, motorizácia, prevodový pomer), prečo to chceš prerábať a potom si prečítať, že sa Ti oplatí kúpiť rovno auto s tuhými.
Otázky aké tu kladieš sú typu: Pohne sa auto dopredu alebo dozadu po naštartovaní?

Pon, 04.03.2013, 12:07
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Podľa tvojich otázok, by si sa asi mal poobzerať rovno po inom aute, jak ti napísal Martin. Ono to nie žiadna sranda a treba mať nato nielen schopnosti a chuť, ale aj vybavenie a vedomosti. Nielen kvôli svojej bezpečnosti, ale aj iných, ktorý sa budú pohybovať v tvojej blízkosti. Čo to som už spravil a vytvoril aj keď nemám technické vzdelanie, ale do prekládky náprav by som sa sám nepustil.

Mitsubishi L200, AVM voľnobežky, King One TDS-9.5C , Maxxis Mudzilla

Ex - Nissan patrol GR Y60, MT Nokian Vatiiva 33/12,5/15, naviják 5,4t,

Pon, 04.03.2013, 12:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
myslim ze otocit napravu urcite nieje len tak ze otocim ju naopak....
riesil som nieco podobne, lebo chcel by som raz pajero 3,5 V6 a dat na tuhe.
videl som na zahranicnych forach napriklad prerabky naprav, ze na jednej strane skratili na druhej pridali /tym presunuli diferak/ ale potom poloosy namieru a tak...
da sa vsetko, len bude to urcite dost pracne, a myslim ze ak niesi nejako brutalne zanieteny pre to konkretne auta tak sa nato casom vykasles....je fakt jednoduchsie uz kupit auto s tuhymi.
a keby si sa este aj tak pre tuto upravu rozhodol, asi by som radsej hladal napravu ktora ma diferak na strane aku potrebujes.

Edit: Milan to stihol skor :)

ex: Wrangler JK s talianskym Detroit dízlom
ex: Pajero 2.8

Pon, 04.03.2013, 12:23
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
nezabudnite že treba dodržať rovnaké prevodové pomery v prednej a zadnej náprave takže ideálne je prehodiť nápravy obe ;-)

Pon, 04.03.2013, 12:39
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Tak ako tu bolo písané, aké auto chceš prerabat a z čoho tam chceš dať nápravu. Ked by si dal napr na Vitaru nápravu z trola nie len že by bola širšia ako zadná, čo by sa dalo teoreticky vykompenzovat podložkami, ale ich odlišné diferaky by ti tú prerabku pekne predrazili, keďže obe majú iný prevodovy pomer.

Pon, 04.03.2013, 14:36
Koumák

Odpoveď s citáciou
zhodou nahod to je vitara 1998 2,0TD. auto sa mi paci je v dobrom stave a su mi vhodne aj rozmery auta. Nechcem ani vetsie ani mensie. preto by som chcel zostat u vitari len tam dat pevne napravy. z coho by tam boli dobre ? alebo z coho by tam pasovali aby sa nemuseli upravovat napravi a ako tak sedeli ?

sam sa do toho pustat nechcem uz som pisal. len chcem pokupit veci a odovzdat chlapikovi ktory to robi. a jasan ze menit obe aj prednu aj zadnu.

naprvy by som chcel aby boli kvalitnejsie. lepsi prevod, mohutnejsie a spolahlive. uz som totizto dolamal diferak predni na vitare.

Pon, 04.03.2013, 17:21
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
skús sa t u pohrabať, niekto už prerábal gitaru na tuhé, niekto z východu myslím...bola to taká biela...určite to nájdeš v sekcii môj offroad.

Pon, 04.03.2013, 17:33
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Skús nápravy z M-ky renso ich ma na wrane 4,0 a zatial ako tak držia :-D :-D

Pon, 04.03.2013, 17:43
Učeň

Odpoveď s citáciou
romo11 píše:
skús sa t u pohrabať, niekto už prerábal gitaru na tuhé, niekto z východu myslím...bola to taká biela...určite to nájdeš v sekcii môj offroad.
http://www.youtube.com/watch?v=mShf4lsKRXU v tomto videu je tá vitara a má dokonca i portály a chalani sú tuším so Slavkova alebo okolia a je to fakt super na tých nápravách, len mi nieje jasné ako to môže na cestu teda ako to prejde cez STK :)

Pon, 04.03.2013, 18:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja sa prikláňam k Tomatovmu názoru.Neviem,či je to rentabilné..teda či je to lepšie,lacnejšie alebo čo.
Podla mňa z toho trola neurobíš..Ale ak sa na to dáš,držím palce.
Popýtaj sa Pandoša,on robí s modelmi.. :-D

BMW 320d e90.. rýchlobežka
Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Pon, 04.03.2013, 19:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Momentálne aj kamarát rieši takúto prerábku a asi tiež na takej istej vitare :D
On tam ide dávať nápravy zo samuraja nejak špeci upravené. Ale tie už niekto pred ním mal nahodené na vitare..
bonder ty čo si dal tak to je už grand vitara nie klasická vitara. je tam už trošku inak riešený original podvozok ale teoreticky to nemá daleko od seba.. a romo11 neviem či tiež myslel túto alebo inú..
btw: ten dotyčný to má tú bielu GV je gabosb

Pon, 04.03.2013, 19:37
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 28 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný