Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 19.07.2025, 9:57
Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Suzuki Ignis - ochrana a priechodnosť 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Má prosím niekto skúsenosť s priechodnosťou v nerovnom povrchu so Suzuki Ignis 4x2 ?
Dnes som mal možnosť vidieť spodok Ignisa a som troška sklamaný!Svetlá výška 170 mm ,
ale zdá sa mi moc zraniteľný! Ak sa nemýlim najnižší bod je výfukové potrubie , alebo sa mýlim?
A v predu nekrytá lamda sonda!Čo sa dá s tým spraviť?
Manželka má Mazdu Demio a tá ma svätlosť 155 mm , ale má pekne všetko skovaté a chránené!
Tam keď sme sem tam chytili spodok tak sa nič nedialo!
Na Ignise sa bojím , že odvalím výfukové potrubie!Mýlim sa?
ďakujem vopred za názor , skúsenosť , radu

Naposledy upravil beresl83 dňa Uto, 19.03.2013, 22:39, celkovo upravené 1

Uto, 19.03.2013, 22:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
:D do terenu z ignisom ?:D ten igelitentny ??? a dokonca s dvojkolkou naco sa s tym srat do terenu ked to tam nepatri ???

OFFROAD CLUB LÚKY

Uto, 19.03.2013, 22:35
Učeň

Odpoveď s citáciou
pavol2078 píše:
:D do terenu z ignisom ?:D ten igelitentny ??? a dokonca s dvojkolkou naco sa s tym srat do terenu ked to tam nepatri ???

cesta na chatu je vymytá vodou ...

Uto, 19.03.2013, 22:43
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
No osobne nemám skúsenosť s Igniskou,nieje to mooj štýl,ale je pravda čo píše Palči..keď nieje 4x4 tak nevidím dôvod schádzať z cesty.Prato sa asi ani výrobca nezamýšlal nad tým,že "odvalíš výfuk"...A ak je to najnižší bod tak typuj čo pojde ako prvé.
Nezamýšlal by som sa pri tvojom aute nad tým,ako do terenu.
Prepáč..mooj názor.

BMW 320d e90.. rýchlobežka
Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Uto, 19.03.2013, 22:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ignis tak akorat na mestsky obrubnikovy offroad.... ale do lesa ani na nespevnenu cestu a uz vobec na vymitu cestu by som to netahal ... kup si nieco co ma aspon 4x4 a tooto chudatko prosim ta nehaj na ceste .....

OFFROAD CLUB LÚKY

Uto, 19.03.2013, 22:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
u nás v dedine má jeden ignisa 4x4 sem tam vybehne na dáku lesnú cestičku ale dosť sa trápi.. a samozrejme má aspoň 4x4 takže môže ísť aj pomalšie cez nerovnosti nie ako 4x2 že musíš preletieť aby si tam nezostal vysieť..

Uto, 19.03.2013, 23:03
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
No aj ste mu poradili, aj nie ...
Ak este auto nemas, zvaz jeho kupu.
Ak uz ho mas, a potrebujes chodit mimo asfalt, zakrytovat sa da vsetko. Treba to akurat namysliet s rozumom, kvoli neskorsiemu servisu (ale aj prevadzkovym vlastnostiam, hlavne ci nechladeny vyfuk nezacne ohrievat nieco co nema).

S ignisom chodia chalani jedneho operatora na vysielace, a auto stiha, akurat trpi ... no a teraz sa budem musiet zamysliet .... alebo spojka ako taka, alebo nejaka viskospojka (neviem presne co), ktora pripaja zadok.
Viem, ze pri trvalej zatazi v snehu nieco z tohoto odpalili ... asi tu spojku na 4x4.

Str, 20.03.2013, 9:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Sused na chate má ignisa 4x4 - prevedením je to trochu vyššie klasické osobné auto (za tri roky jazdenia mu odišli všetky čapy nápravy a tlmiče) len má možnosť náhonu na obe nápravy. Takže s tým autom iba tam, kde sa odvážiš s klasickým osobákom. A odvalené výfukové potrubie je tá najmenšia škoda, ktorá ťa môže postretnúť.

LAND ROVER Discovery II.

Str, 20.03.2013, 9:29
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
To bol zase nápad, na strechu večer liezť... :-D Fakt "dobrý nápad" trepať sa s takým autom mimo asfalt... :shock:
Ako písal Finder, zakrytovať a upraviť ide všetko, len sa natíska otázka či nakoniec nebudeš cenou niekde pri schopnej štvorkolke. Chcelo to asi trochu viac premýšľať pred kúpou kde a ako sa bude auto využívať. Teraz zostáva len dúfať, že nájdeš niekoho stááááááášne trpezlivého a ochotného, čo Ti to nejak porieši. Ešte taká drobnosť: zakrytovaním určite znížiš svetlú výšku a nakoniec bude priechodnejšia tá Mazda! :twisted:

Str, 20.03.2013, 9:45
Učeň

Odpoveď s citáciou
Otec si kúpil Suzuki Sx4 , ja som predal Hyundai Getz a za dobrú cenu som od neho kúpil Ignisa!
Dal som vymeniť olej a tam som včera zbadal , ako je vedené výfukové potrubie!
Preto uvažujem , radšej asi na chatu naďalej na Mazde Demio!
Len som nepostrehol , či predsa nie sú na Ignise body - výškové , ktoré by obmedzili , keby som
napr. chytal spodok., aby sa nezničilo výfukové potrubie!
Neviete prosím , či 4x2 a 4x4 ignis to má rovnako riešené , myslím výfukové potrubie!

čo sa týka terénu nič zložité len zopár výmolov mimo cesty na chatu!
Takže 4x4 nie je nutnosť , nakoľko každý deň aj dochádzam na Ignise do práce cca 6 km!

ďakujem inak za reakcie , pozitívne aj negatívne

caff

Str, 20.03.2013, 11:34
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ak to nieje nejaký strašne dlhý úsek cesty a tebe by sa chcelo, určite by obom autám prospelo keby sa pohral s lopatou a fúrikom, prípadne zorganizovať si menšiu brigádu s grilovaním ako odmenou a jednoducho tie jamy a výmole pozahrabávať a prípadnej budúce vode urobiť na ceste (ak je to lesná cesta) "odrážky" alebo jak sa tomu u vás nadáva. A nemusíš sa báť o výfuk a ani čapy či už na Mazde alebo Suzukáči :smt023 . A ak máš susedov tak to s nimi možeš dohodnúť a určite sa potešia tiež prípadne priložia ruku k dielu :smt156

Str, 20.03.2013, 12:18
Učeň

Odpoveď s citáciou
Macej píše:
Ak to nieje nejaký strašne dlhý úsek cesty a tebe by sa chcelo, určite by obom autám prospelo keby sa pohral s lopatou a fúrikom, prípadne zorganizovať si menšiu brigádu s grilovaním ako odmenou a jednoducho tie jamy a výmole pozahrabávať a prípadnej budúce vode urobiť na ceste (ak je to lesná cesta) "odrážky" alebo jak sa tomu u vás nadáva. A nemusíš sa báť o výfuk a ani čapy či už na Mazde alebo Suzukáči :smt023 . A ak máš susedov tak to s nimi možeš dohodnúť a určite sa potešia tiež prípadne priložia ruku k dielu :smt156

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

to je pravda asi najlepšie riešenie , je nás na chatovú oblasť cca 50

Aj tak , ak má niekto Ignisa by uvítal informáciu o čom som vyššie písal

Str, 20.03.2013, 12:24
Pandík

Odpoveď s citáciou
Aj Ignis sa da zdvihnut :-) ak je predna naprava Mc Phersom co je viac ako pravdepodobne lebo je lacna tak staci na sustruhu vytocit silonove podlozky na ulozenia tlmicov (medzi kastu a pruzinu) 20-30mm urobi az az. Po zdvihnuti treba ist na geometriu lebo sa trochu zalomia tycky riadenia a zrobi sa rozbiehavost. Pri takej naprave sa moze postavit predok ako tatra ale moze to byt zanedbatelne a ked nie da sa to riesit. Spodok pod motorom staci 3-4mm hlinikova lyzina a z prejazdnosti predokolky sa dostanes na 4x4 prejazdnost :D

Str, 20.03.2013, 16:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Pravda, všetko sa dá. Aj žulová kocka sa dá poku…aziť.
Len to potom stojí veľa peňazí (následky).
Ja by som tiež na Ignis nešahal, je stavaný na iné použitie. Bola to výhodná kúpa, tak by to malo zostať.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Str, 20.03.2013, 18:14
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Dedko má Ignáca je vášnivý hubár chatár a všetko čo sa prírody týka :D Ignác je len predokolka a bol som sním len par krát ale to auto víde takmer všade samozrejme to nieje offroad ale pokial máš trocha skúseností tak v pohode stým možeš jazdiť na chatu a kdekade do prírody :wink: :wink:

Str, 20.03.2013, 20:10
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný