|
|
Hľadať • Registrovať •
FAQ •
Anjeli •
Pravidlá •
Rapid Link
• Prihlásenie
|
Dnes je streda 24. júna 2026, meniny má Ján a zajtra Tadeáš
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 2 ] |
|
Sport 3.0 2010 - tecie olej
| Autor |
Správa |
|
Kalaman235
Čumil
|

Ahojte, potrebujem poradit.
Mam Range Rover Sport L320 3.0 TDV6 z roku 2010, 224 000 km.
Takto to cele zacalo: isiel som predbiehat, auto sa rozbehlo a nasledne prestalo tahat, potom nieco puklo. Akymsi zazrakom som dosiel domov, bol som ani nie 3 km od domu takze som mal stastie. Pod autom bola po 2 dnoch obrovska kaluz oleja. Nasledne auto stalo asi 3 mesiace, lebo som sa bal co tam bude.
Dnes som sa odhodlal ho nastartovat. Skontroloval som chybove kody a hladinu oleja. Uprimne som cakal ze bude uplne nepojazdne, ale ked nastartovalo som bol cely stastny. Radost mi vsak rychlo vydrzala kratko, pozrel som pod auto a videl som ze olej tecie dost rychlo, takze som ho hned vypol. Tecie to zozadu motora. Nie som odbornik, takze neviem presne co to je. (prikladam aj fotku, sorry za kvalitu tazko sa mi dostava pod auto)
Chybove kody z diagnostiky:
P006A - korelacie MAP/MAF senzora P00BD - MAF senzor A P00BE - MAF senzor B P1247 - nizky tlak turba P2264 - senzor separatora vody v palive
Chcel by som vediet:
Co to asi moze byt za leak podla miesta kde to tecie? Suvisi to nejako s tym co sa stalo pri predbehani - to puknutie? Da sa s tym este ist do servisu alebo treba odtiahnut? Suvisi nejako ten leak s tymi MAF a turbo kodmi? Kolko to moze stat opravit na Slovensku? Oplati sa vobec riesit opravu alebo je lepsie auto predat? Ak predat, za kolko sa da v takomto stave realne predat na SK trhu?
Dakujem za akukolvek radu, nechcem ist k mechanikovi uplne nevedomý a nechcem ani predat auto pod cenu ak sa to da rozumne opravit.
Prílohy:
rr.jpg [ 73.96 KiB | Zobrazené 63 krát ]
|
| Pon, 22.06.2026, 20:26 |
|
 |
|
palo-cherokee
koumák
|
No podľa tej fotky sa to zistiť nedá. Najčastejšie chladič oleja, tesnenie vákuovej pumpy, zadné gufero na kľuke.. všetko roboty ktoré na tomto aute bez vybavenia doma na dvore nespravíš. Takže servis. Nemusí to byť nutne autorizák. Keďže si z BA tak skús napríklad DD autoservis na starej vajnorskej, chlapci sú celkom šikovní
|
| Uto, 23.06.2026, 0:16 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 2 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|