Dnes je streda 18. júna 2025, meniny má Vratislav a zajtra Alfréd
problem z TP po predaji auta
Autor |
Správa |
JOE66
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 17.04.2012, 18:31 Príspevky: 2588 Bydlisko: Vychod
|
Je take porekadlo,ze proti kazdemu kokotkovi sa najde este vacsi kokotko a potom druhe porekadlo,ze mudrejsi ustupi-ja by som pouzil to prve Auto odhlasil a to je jedno akym sposobom.... a potom cau pa a ver tomu,ze nic by nezmohla 
|
Ned, 28.10.2012, 22:12 |
|
 |
Klokan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 28.12.2009, 20:22 Príspevky: 1042 Bydlisko: Pezinok Lošonec
|

spin píše: Ja by som normalne nabehol tam [s peniazmi vo vacku] a auto si zobral naspat. A nebal by som sa robit adekvatny cirkus [v ramci slusnosti]. Lebo takato komunikacia; cez maily, ci cez co vlastne dopisujete - to je take, akurat k nicomu. Kazdy ma cez klavcesnicu v prvom rade velku hubu a velke argumenty, ktore si nachystal uz dva dni predtym. Treba tam nabehnut [neboj sa zobrat si so sebou este dvoch kamosov, nech to vyzera lepsie] a ziadaj naspat auto. Nezabudni pritom byt riadne vytoceny a nasraty, ze si ho mohol uz davno predat niekomu inemu a cenu ponukat mensiu, ako bola kupna [ako protiutok k tym im urokom]. Lebo ocividne chcu po Tebe viac a viac a zrejme cim viac budes ustupovat - tym viac budu chciet. Takze treba zahrat divadlo a proste surovo-nasilu nabehnut pre auto, bez toho, aby si sa dva tyzdne dopredu ohlasoval... Povedz, ze kamosi s Tebou su svedkovia a jeden z nich je pravnik.  Bud uspejes, alebo to zacne byt este hustejsie... Ine v tomto pripade zrejme nezostava. A pokial by za kazdu cenu trvala na urokoch a preplacani servisu, tak by som osobne pohrozil, ze teda ziadne peniaze naspat nedostane a nech to vyriesi sud. Ked je to tolko penazi, kolko sa tu rozobera, tak to by bol totalny idiot, kto by to tahal na sudy - jednak sa to moze tahat desat rokov a na koniec ani jeden z vas nebude v pluse, lebo tolko starosti, penazi a casu v tom, ze za 2 litre to urcite nestoji... Tod moj nazor. Podla mna len trubke dakto tlaci kaleraby do hlavy a prehnane mudruje, ci zastrasuje... Len pre zaujimavost, Klokan - kolko mas rokov ?
skoda ze teraz nemam vodicak v seprembry som nabural s motorkou
teraz cakam na vodicak 13 mam riesenie priestupku alebo ako sa to vola ak mi vratia papiere hnet letim po auto pretoze tam uz aj technicka bude koncit a podobne a este aj tak neviem ako na tom to auto v skutocnosti je naozaj
a ja mam 24 rokov 
_________________ Jeep zj 4.0 1994 Jeep xj 4.0 H.O.1996 Mazda 323 bf turbo 4wd Multipla CNG Ex. Jeep cherokee 2.1 Ex.LKT 81 T Ex.UKT 6340 Ex .suzuki samurai 1,3 sj510 0904976223
|
Ned, 28.10.2012, 22:21 |
|
 |
spin
Ťažký Profík
|
JOE66 píše: proti kazdemu kokotkovi sa najde este vacsi kokotko
Neviem sice, ako si to myslel... Ale odhlasit "na silu" auto, aby to tym druhym zostalo na krku neviem ci by bol v tomto pripade zrovna ustup. Podla mna len znasobenie celeho problemu...
A ustupovat je jedna vec, ale ked ten druhy ta stale prenasleduje a neustupne tlaci, tak tiez mas svoj limit, kedy si povies, ze dost...
Ned, 28.10.2012, 22:35 |
|
 |
Klokan
OFFROAD Expert
|
ja som jej chcel pomoct ved viem ze to auto bolo v pohode ved preto ho aj kupili narovinu som s nimi jednal auto skusali aj v terene a aj na ceste ked zacala pisat ze jej odisla spojka tak som zohnal druhy aj jeden a aj druhy valec a aj trubku stacilo to len prehodit a mohla ist na prepis mohla jazdit dalej ale potom ked zacala pisat ze pokial auto nebude fungovat na 100 %tak technicak neposle a to uz ma dostalo ved ja som jej nepredal nove auto v zaruke a ona to dobre vedela
_________________ Jeep zj 4.0 1994 Jeep xj 4.0 H.O.1996 Mazda 323 bf turbo 4wd Multipla CNG Ex. Jeep cherokee 2.1 Ex.LKT 81 T Ex.UKT 6340 Ex .suzuki samurai 1,3 sj510 0904976223
|
Ned, 28.10.2012, 22:43 |
|
 |
mattias
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 13.03.2011, 23:33 Príspevky: 379 Bydlisko: Piestany
|

Fuha tak som tu nebol dva dni a sa to trosku rozvinulo....Nabuduce ked budes chciet rady tak popis podrobnosti problemu, ked si opisal to auto kupujucej tak ako tvoj problem v prvom prispevku, tak bozechran...Dufam, ze to tak nebolo...Keby si napisal hned na zaciatku okolnosti a pomotane pravne jednanie kupujucej, ktore ale moze byt aj pravdive, tak Ti urco neradim riesenie stratou technicaku...tak ako sa uz pisalo, bud ustupit alebo ist do toho s pravnikom...ale ked je aspon nieco pravdy na tom zastrasovani, co Ti pisala, tak je asi lepsie ustupit a nejak sa dohodnut, lebo inak ta povlaci po sudoch a to bude hodne drahe a dlhe...100% pravdu predaja vies len ty, my to tu nevieme, tak si zvaz ci to je presne tak ako hovoris, ked je nejaka cast pravdy na jej strane tak osobne by som bral prachy kamosov a hura na oravu pre auto a asi by som si aj priplatil ( aj ked neviem kolko pyta presne doplatok), ale asi by to stalo za to mat klud a nelietat 10 rokov po sudoch a vyhodit ovela vacsie prachy...takze good luck!!
_________________Daihatsu Feroza trochu inak... viewtopic.php?f=4&t=12594http://www.4x4life.sk - magazin zo sveta offroadu
|
Ned, 28.10.2012, 23:24 |
|
 |
JOE66
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 17.04.2012, 18:31 Príspevky: 2588 Bydlisko: Vychod
|
Rit palovu ako sa vravi-auto si jej predal-bola oboznamena o technickom stave a potom si jej aj neake suciastky kupoval ako si tu spominal tak chod to odhlasit ako ti radili tou legalnou cestou a cau pa  Inak ak kupovali take auto tak na drahych pravnikov na sudne tahanice urcite mat nebudu,jednoducho sa z nich neposer a basta-ak si chceli kupit 100% auto tak si mali kupit nove auto
|
Pon, 29.10.2012, 0:04 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Cudoval by si sa, ako si zazobany ludia nechaju vrtat pre cent koleno ...
Klokan - ak mas kamosa pravnika, nech zavola ich pravnikovi, a vydiskutuju si to, idealne ak kamos zaroven je automobilovo erudovany a zneisti druhu stranu ... (ak sa teda citis v tom bit nevinne, nechce sa mi cele citat, nestiham).
|
Pon, 29.10.2012, 9:25 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|

Ja len k tomu požiadavku na úroky zo zaplatenej ceny auta  to som sa fakt dobre pobavil.
Nepoznám stav auta. Ale ak si niekto mýli Kúpno-predajnú zmluvu s úžerou či vkladovým listom, tak to Ťa dobre ťahajú za rukáv.
Ak auto vrátia (čo za istých okolností môžu - a majú naviac od neho doklady, ktoré si im dal) tak Ty by si mohol žiadať náhradu za všetko, čo používaním poškodili a tiež za 3 mesiace užívania (zaujímalo by ma, koľko je momentálne nabehaných kilometrov oproti dňu predaja).
Evidentne si kúpu rozmysleli, to je jedno prečo, auto už nechcú. Ale zase tak jednoduché to nemajú.
Ak pre auto pôjdeš, v žiadnom prípade tam nechoď sám (aj tak nemáš vodičák), ale minimálne 3 osoby, aspoň jeden zdatný v zákonoch (jedná sa o občiansky zákonník). Inak Ťa vyžmýkajú ako citrón, sú to podľa výpisu komunikácie zdatní špekulanti.
Oznámiť pár dní dopredu že prídeš po auto s automechanikom a právnikom, nech auto pripravia na odovzdanie, že ho preberiete len so spísaním protokolu o prevzatí, keďže chcú zrušiť KPZ. A pri preberaní jednoznačne urobiť protokol o prevzatí, popísať stav vozidla, stav kilometrov, rozdiel oproti dátumu predaja, dodané súčiastky, urobiť fotodokumentáciu a bez podpisu dokumentu nedať ani korunu nazad. Zo sumy odrátať náklady, ktoré si mal, vrátane cestovných nákladov, právnika, atd... a tiež sumu za používanie auta za 3 mesiace + nabehané kilometre.
Ak sa im to auto stále oplatí vracať, OK, prídeš si po auto.
Lepšie by bolo, keby ho doviezli sami, bol by si v domácom prostredí, ale pozor, vždy s automechanikom a právne zdatným kamarátom, s protokolom ako som popísal vyššie atd... inak si nabehneš zase.
Ak neprijmú Tvoj návrh na okamžité riešenie, tak oznam na políciu, že auto kúpili a nechcú vrátiť doklady ani na účely odhlásenia vozidla a máš podozrenie na špekuláciu. Auto totiž môže byť zneužité aj na trestnú činnosť.
EDIT
Ma ešte napadlo - Ten automechanik... ideálne je mať sebou chlapa z autobazáru... ten má obvykle totálne jasno ako postupovať.  A skúsený výkupca (napr. z AAA  ) by bol tiež dobrá opora, aj v "obchodnej" časti debaty.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pon, 29.10.2012, 15:46 |
|
 |
Kristian
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 23.03.2008, 0:33 Príspevky: 100 Bydlisko: Želiezovce
|
Len možno ak by sa nijaký právnik nato pozrel. Na tú zmluvu. Tak by si si auto ani nemusel zobrať naspať. Veď kde ktomu dojdeme že si kúpim auto a za 3mesiace ho vráti. veď takto používajú auto 2-3 mesiace a keď sa im už nepáčí tak ho vymenia za druhé a ešte mu máme platiť aj za PHM prípadne iné výdavky?
Nie tak to vyzerá?
|
Pon, 29.10.2012, 16:24 |
|
 |
Juraj Surovec
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.03.2009, 21:14 Príspevky: 1250 Bydlisko: Lednické Rovne
|
No je to svinstvo ale bohužial ,pokiaľ nieje auto prepísané môže ho vrátiť . Aj ked máš zmluvu ti to nepomôže ,keby si ho mal už aspon odhlásené tak je to úplne iná vec a auto nemusíš vziať späť.Ale zas môžeš tvrdiť trebars že (tieto kolesá sú vymenené alebo turbo je menené a tak .) Proste urobíš sa sprostým že to bol podvod aby si z tvojho pomenili súčiastky . A ked tak zoberieš ho ale za polovičnú sumu čo dali lebo auto vracajú a je v hroznom stave . Vlastná skúsenosť !!!!!!
_________________ Do nedávna Toyota 4Runner 2,4TD potom NISSAN PATROL K 160. 3,3TD+dodatočne i .17 šípi a varené disky, profi šnorchel 8euri. Teraz Jeep Cheroke 4.0i závodní špecial . Land Rover sIII Veterán.Sááb 96.BMW 525i. Jeep Grand Cherokee 3.1td. Mercedes SLC 280 .
|
Pon, 29.10.2012, 17:57 |
|
 |
Klokan
OFFROAD Expert
|
dnes som jej napisal nech opise stav jeepa a v akom je vlastne stave
odpisala len ze je vadny spojkovy valec
tak asi sa moje auto zazracne samo lieci a opravuje
|
Pon, 29.10.2012, 22:01 |
|
 |
janoP
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 15:26 Príspevky: 523 Bydlisko: tisovec
|
..potvrdzuje to, že viacej ta káča len kecá a zastrašuje a má nejaký dôvod si myslieť, že si chmuľo s ktorým môže robiť čo chce...asi si bol prehnané empatický pri predaji a nie obchodne drzý...bojuj chlapče, podľa toho čo si tu dal to nemáš až tak stratené na zdarný výsledok, a daj konečne indíciu na toho kupcu aby sme mu nebodaj nepredali tie naše super káry
..daj sken zmluvy tuna na forum..lepšie to ozrejmí problém, lebo len zmluva je písmo sväté a nie to, čo si ešte sľúbil paničke  ..ono to bude nakoniec celkom dobrý príklad aj pre iných do budúcna....
_________________ už len ex.....jeep xj 2,5 ....patrol gr.... jeep xj 4l......
|
Pon, 29.10.2012, 22:17 |
|
 |
Klokan
OFFROAD Expert
|
asi urobim nasledovne cez vikend sa poeveziem na oravu a pojdem princeznej nahodit spojkovy mechanizmus sam a hned zoberiem aj technicak a ten si vypitam este pred opravou ak ho odmietne dat tak volam chlpačov 
|
Uto, 30.10.2012, 23:16 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Velmi zalezi na tom ako je zmluva napisana. Ak su spomenute vsetky zname poskodenia, opravy a opotrebenia, pripadne spomenute, ze auto bolo odskusane, prezrete bez zjavnych zavad a technicky stav zodpoveda veku auta, potom ta ho tazko donutia vziat s5. Ale ak si nespomenul, ze napr. bolo burane to je zatajenie a moze byt problem. Ale aj ine samo-domo "neodborne" opravy ti v znackovom servise povedia ako zavazny problem aj ked v skutocnosti je to o 200% lepsie ako povodny diel.
Spomenut technicky stav primerany veku je dolezite lebo vela veci na aute odchadza na starobu aj ked auto stoji na dvore a nejazdi.
Ozaj by bolo dobre hodit sem prepis zmluvy, ak nie je dobra nech sa aj ostatny mozu poucit. Kludne daj az ked sa problem vyriesi aby to nenahralo druhej strane, nikdy nevies kto to tu cita. 
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Str, 31.10.2012, 10:23 |
|
 |
janoP
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 15:26 Príspevky: 523 Bydlisko: tisovec
|
..znenie zmluvy...samozrejme na iný typ auta  a bez inicial, mal sem hodiť dávno...lepšie by sa radilo alebo poučilo z jeho chýb...
_________________ už len ex.....jeep xj 2,5 ....patrol gr.... jeep xj 4l......
|
Str, 31.10.2012, 10:53 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|