Dnes je sobota 5. júla 2025, meniny má nikto a zajtra Patrik, Patrícia
Autor |
Správa |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
Naposledy upravil finder dňa Pia, 09.02.2007, 21:55, celkovo upravené 1
|
Pia, 09.02.2007, 14:57 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
... v tom jednom článku sa píše niečo, čo mi hovorí z duše - Automotoklub podľa Smrečana vždy podporí návrhy ako celoročné svietenie, povinné zimné pneumatiky, či detské autosedačky. "To ani nie sú témy na diskusiu, malo by to byť samozrejmé. Sú protinázory, že to ľudí zbedačí. Lenže ľudský život je dôležitejší."
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
Naposledy upravil Jano JP dňa Ned, 11.02.2007, 17:53, celkovo upravené 1
|
Pia, 09.02.2007, 15:16 |
|
 |
cico
Legenda Offroadu
Registrovaný: Pon, 20.11.2006, 12:05 Príspevky: 1316 Bydlisko: Wychod
|
TAk ako som to tu uz spominal, ja to s tymi svetlami schvalujem  . Nacase. 
|
Pia, 09.02.2007, 20:31 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
tiez svietim stale . je fsak pravda , ze asi tam dam nieco ako Martin4 "svetla na denne svietenie) a neviem , ci neskusim hladat nieco v diodach
_________________ OFF the ROAD
|
Pia, 09.02.2007, 22:43 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
IvoLUCKY píše: ...asi tam dam nieco ako Martin4 "svetla na denne svietenie) a neviem , ci neskusim hladat nieco v diodach
- aj ja sa to už nejakú dobu chystám tak riešiť, aj keď roky svietim celoročne aj cez deň, pri behaní z obchodu do obchodu sa človeku sem-tam stane, že zabudne rozsvietiť - a dvakrát ma rovno zastavili policajti a vysvetľuj im, že svietiš furt, len práve teraz si zabudol - no pripadal som si ako blbec...
...keď tam šupneš tie denné, zapneš ich tak, že sa automaticky rozsvietia s kľúčom v štartéri a vypnú pri zapnutí riadnych svetlometov, takže už nemôžeš zabudnúť svietiť 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 11.02.2007, 18:00 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|
IvoLUCKY píše: tiez svietim stale . je fsak pravda , ze asi tam dam nieco ako Martin4 "svetla na denne svietenie) a neviem , ci neskusim hladat nieco v diodach Akurát v piatok som hovoril zo známim že to nejak takto chcem vyriešiť.Dajte návod ako na to. 
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Ned, 11.02.2007, 18:55 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
http://www.lightsout.org/
len pre tých čo vedia englicky
ale celkom dobré 
|
Pon, 12.02.2007, 16:06 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|

Rudi píše: IvoLUCKY píše: tiez svietim stale . je fsak pravda , ze asi tam dam nieco ako Martin4 "svetla na denne svietenie) a neviem , ci neskusim hladat nieco v diodach Akurát v piatok som hovoril zo známim že to nejak takto chcem vyriešiť.Dajte návod ako na to. 
 Svetla na denne svietenie: vid Hella (5W); Wesem (21W) ... docela by ma zaujimalo, ci je mozne pouzit ine svetla ako vylozene urcene na denne svietenie (?) - a takisto zalezi, ako to bude v danom zakone definovane (mam odovodnenu nedoveru k zmysluplnosti nasej legialativy); pokial bude stanovene, ze vodic je povinny svietit stretavacimi svetlami, tak su denne k nicomu a nikto s tym moc nehne.
 Zapojenie sa tu na fore niekde potuluje, nespomeniem si kde... najjednoduchsie je zapojenie priamo od 15, tych par W pri startovani necini ziadny rozdiel; ak sa chce niekomu s tym hrat, pomocou dvoch (ci troch?) relatiek sa to vie zazinat po zhasnuti kontrolky oleja pri zapatom kluciku... v kazdom pripade doporucujem zapojit este extra vypinac, ktorym sa to bude dat zhasnut - nie vzdy je totiz kyzene byt videny
 diody... no neviem, po skusenostiach s miestnymi tunermi mam k leddiodam docela nedoveru, svieti to inac a spravidla slabsie a niekdedy neni jasne, ci je to len odraz poulicneho, proste to skresluje. Zivotnost (na LEDku) chaba, aspon u tych niekolko malo pripadov s ktorymi som sa stretol. Ak je obava zo zbytocne velkeho odberu, 2x5W od Helly je myslim vhodne riesenie.
Automotoklub (uvedenym vyhlasenim) sa zaraduje (spolu s niekolkymi ctenymi pisatelmi) medzi ostatne pseudoumanisticke organizacie, ktore sa mylne domnievaju, ze odstranovanim nasledkov sa pricina sama od seba nejako strati... respektive populisticky vyhlasuje to, co chce vacsina laickej verejnosti pocut - konieckoncov, to na slovensku funguje vo vseobecnosti. Chvalabohu sa ma to nejak moc netyka.
Na y6o mam nieco, co je viacmenej definovane ako denne svetla - po zapati svetiel do 1 (co by mali byt obrysky), sa rozsvecuju i stretavacky, ovsem menej ako na 2 (v manuali sa to vola dimmed light) - a je legalne toto osvetlenie pouzit cez den ako denne svietenie.
pekny den praje
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Pon, 12.02.2007, 16:10 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
MoostanQue píše: Automotoklub (uvedenym vyhlasenim) sa zaraduje (spolu s niekolkymi ctenymi pisatelmi) medzi ostatne pseudoumanisticke organizacie, ktore sa mylne domnievaju, ze odstranovanim nasledkov sa pricina sama od seba nejako strati... respektive populisticky vyhlasuje to, co chce vacsina laickej verejnosti pocut - konieckoncov, to na slovensku funguje vo vseobecnosti. Chvalabohu sa ma to nejak moc netyka.
- prosím Ťa, vyhoď aj túto blbosť, keď vyhadzuješ moju reakciu, nech je to fér - inak musím konštatovať, že na takú geniálnu myšlienku, ako tu autor uviedol, treba fakt konskú hlavu...
|
Pon, 12.02.2007, 22:16 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Vo vyhláške stojí : bla bla bla aj za nezníženej viditelnosti USTANOVENÉ OSVETLENIE. Čiže nie je taxatívne napísané že stretávacie svetlá.
Predpis EHK pozná denné svetlá a aj ich zapojenie, resp ako majú fungovať.
Takže ako denné svetlá sa môžu použiť iba denné svetlá (svetlá sa môžu použiť iba na to, k čomu sú určené). Denné svetlá nesmú svietiť spolu s obrysovými, stretávacími alebo dialkovými svetlami.
Wesemácke svetlá sú funkčné, účelové, lacné... a nie moc pekné. Hellácke svetlá sú na externú montáž špatné a ukrutne drahé. Mal som denné lampy InPro. Vyzerali dobre, pekne svietili a v krátkej dobe zatiekli a ošúpal sa im chróm
Keď už LEDky, tak som na webe videl anglickú stránku, kde ponúkali LEDkové náhrady 21W autožiaroviek. Pokúsim sa nájsť ju....
|
Pon, 12.02.2007, 22:16 |
|
 |
finder
Support
|
Jano JP píše: - prosím Ťa, vyhoď aj túto blbosť, keď vyhadzuješ moju reakciu, nech je to fér - inak musím konštatovať, že na takú geniálnu myšlienku, ako tu autor uviedol, treba fakt konskú hlavu...
Ja to vyhadzujem ... PRide mi to, ze ta ta zabomysia vojna este nepresla ... Asi to tu zamknem .. 
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pon, 12.02.2007, 22:44 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
myslím, že je zrejmé, že som ju nezačal ja - hatatitla sa zas rozhodol mať polviagrové narážky - pozri dobre ten odstavec;
nikto na tomto fóre ešte nezašiel s blbými invektívami tak ďaleko ako on v tých predošlých vymazaných častiach a dovolil si to voči mne, preto reagujem, inak ho mám u riti
inak sa okrem neho všetkým vrátane Teba ospravedlňujem, že som sa nechal vyprovokovať, ale na blbosť som fakt alergický
tieto posledné výlevy prosím zmaž a zamkni to, ale ak to má byť fér, mal by sa vyhodiť aj ten jeho odstavec
|
Pon, 12.02.2007, 22:59 |
|
 |
finder
Support
|
Musim sa ho zastat, jeho posledny prispevok mi pride celkom normalny a k veci, takze nic mazat nejdem, ale ty si sa nechal zbytocne vyprovokovat a k nicomu ... A vyprosim si inevektivy typu - hatatitla -!!!!.
Toto tu nechcem vidiet. Ziadne flame, ziadne urazky a osocovanie. Kto nema k teme co napisat, tak nepiste, zdrzte sa somarin. Ale urcite ziadne urazanie !!!
|
Pon, 12.02.2007, 23:09 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
Buď tak dobrý, Finder, nikde som nenašiel, ako zrušiť všetky svoje príspevky resp. ako sa odregistrovať. Ak Ty nevidíš nič na odstavci nášho konského priateľa, ktorý som označil, tak ja áno a s takým človekom ja na jednom fóre nebudem, je mi ľúto...
-ja si veľmi dobre pamätám, ako dokonca zneužil info, ktoré som o sebe v dobrej viere, že som medzi chlapmi napísal v časti zbrane a použil to na osočovanie mojej osoby v jednom zo svojich duchaplných príspevkov. Určite neruším kontakty s priateľmi, ktorých som tu našiel, ale žiadneho koňa nemusím...
dík za info, myslím to fakt vážne.
|
Pon, 12.02.2007, 23:50 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|

Jano JP píše: Buď tak dobrý, Finder, nikde som nenašiel, ako zrušiť všetky svoje príspevky resp. ako sa odregistrovať. Ak Ty nevidíš nič na odstavci nášho konského priateľa, ktorý som označil, tak ja áno a s takým človekom ja na jednom fóre nebudem, je mi ľúto... -ja si veľmi dobre pamätám, ako dokonca zneužil info, ktoré som o sebe v dobrej viere, že som medzi chlapmi napísal v časti zbrane a použil to na osočovanie mojej osoby v jednom zo svojich duchaplných príspevkov. Určite neruším kontakty s priateľmi, ktorých som tu našiel, ale žiadneho koňa nemusím... dík za info, myslím to fakt vážne.
Jano nie nieeee,nestlačaj to tlačitko ,,reset,, ,,end,, alebo podobne  myslim,že na ,,starom,, fore sme to všetci ,,skalny,, dobre začali ,tak si to tu snad teraz nepokazime,čo povieš?
vieš,určite ked sa stretne na fore 240 uživatelov a len zhruba polovica bude pisat,tak ver tomu ,že minimalne 1 percento bude mat iny nazor a s tym treba ratat.Aj ked vyrok ,že ,,cteny pisatelia,, neviem ,ako to bolo myslene.Skusme to preskočit a život ide 4x4 dalej 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Uto, 13.02.2007, 0:11 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|