Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 21.06.2025, 20:27
Dnes je sobota 21. júna 2025, meniny má Alojz a zajtra Paulína

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 285 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Ďalší
 Reťaze a ich použitie-využitie 
Autor Správa
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
Tie zimne mam podobne ako Ty Martin na foto.Nie su az take traktorky

Aha... a na čom jazdíš v lete? :roll:

Milan píše:
.Myslis tu kalamitu den pred Silvestrom?

Jasssssnééé... 8) :P
Najlepšia zábava v roku .... teda... hneď po Tisovci....

Vozil som sa hore - dole po zlatomoraveckej pozdĺž zafúkanej kolóny a nadával si do telefónu s dispečerom na 112 ktorý opakoval stále dokola "zasadá krízový štáb a situáciu rieši"... možno to fakt bolo len na páske, pretože som mu nedokázal vysvetliť, ža ja nechcem aby bolo mne pomôžené, ale viem doviesť aspoň do mesta tak 100 až 200 osobných áut...

Pon, 23.10.2006, 22:37
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
erik píše:

KONIG POLAR S 296

Ano, take 6000 za par som si po doporuceni odbornikov ze Skalice namontoval na Defendra a vydrzali hodinu? Ale mosim uznat, ze na Discovery 3 maju perfektnu zivotnost....

Urcite tieto ??? Lebo mne zatial drzia a to dostali na hubu uz dost....

Pon, 23.10.2006, 22:38
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
Vozil som sa hore - dole po zlatomoraveckej pozdĺž zafúkanej kolóny a nadával si do telefónu s dispečerom na 112 ktorý opakoval stále dokola "zasadá krízový štáb a situáciu rieši"... možno to fakt bolo len na páske, pretože som mu nedokázal vysvetliť, ža ja nechcem aby bolo mne pomôžené, ale viem doviesť aspoň do mesta tak 100 až 200 osobných áut...

:smt044

Martin 4 píše:

Zo zareťazeným Patrolom som sa vinikajúco zabával v najväčšej kalamite :P :P :P

To je jebaaaaa ... :smt041

Pon, 23.10.2006, 22:52
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...nááá jasné... 8)

Ono to má ešte podtext. Ako bývalý šofér pluhu v zimnej službe sa ohromne bavím na bývalých kolegoch... :lol: :lol: :lol:

A na tomto mieste musím citovať klasika najväčšieho, môjho smenového dispečera zimnej služby Karčiho Országa .... Keď mu zas ktosi prišiel na Tehelnú nadávať, že komunikácie sú nezjazdné, vyvliekol reptajúceho poslance MZ na balkónik pred vchodom, počkal na prvé okoloidúce auto a povedal : Kuknyte.... prešiel.... komunikácia je zjazdná, ostatný sú k****i!" Z čoho plynie morálne ponaučenie : vozidlo má byť na zimnú sezónu riadne pripravené! Zatial nalepšie sa osvedčil Patrol v plnej zbroji na reťaziach :lol:

Naposledy upravil Martin 4 dňa Pon, 23.10.2006, 23:04, celkovo upravené 1

Pon, 23.10.2006, 22:59
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
HE... :lol: ... Milan, budeš sa čudovať, ale na zimu dávam práve menšie drapáky.

Práveže traktoroidné MT majú malú styčnú plochu = málo záberových hrán a sú z tvrdej gumy ktorá je v zime ešte tvrdšia :evil:

Takže na zimu idú AT s hustejším dezénom.

Hmmm, som sa bavil na túto tému s Igorom a hovoril mi, že tam, kde sa dá preisť v hlbokom snehu na MTčkach sa na ATčkach bez reťazí preisť nedá. Nie je to teda tak?

Pon, 23.10.2006, 23:04
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Letne mam M-S,z malym vzorom podobnym pic.plechu na elektronoch OFF-ROAD.Zimne na plechoch a vzor podobny Tvojmu.Z letnymi nebeham len po asfalte.Gumy som kupil uz z autom len som zohnal elektrony.Tiez som spodok auta vydrhol snehom.To som skusal vtedy retaze.

Pon, 23.10.2006, 23:07
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MilanBB píše:
Hmmm, som sa bavil na túto tému s Igorom a hovoril mi, že tam, kde sa dá preisť v hlbokom snehu na MTčkach sa na ATčkach bez reťazí preisť nedá. Nie je to teda tak?

Je. Ale aj tak AT v zime neopustím. MT sú v hlbokom snehu trocha lepšie ako AT. ÁTéčka to doženú na reťaziach. Ale eMTéčka sú na ujazdenom snehu a lade dosť nesvojprávne :evil: . Pomohli by leda (protizákonné) hroty. Radšej sa dožijem jari a sezóny eMTéčik a v prípade potreby zareťazím ÁTéčka.

Pon, 23.10.2006, 23:07
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MilanBB píše:

MT su v snehu traktor ... Ale mysli nato, ze gumy su aj na brzdenie ... Ak s nimi vybehnes na ujazdeny sneh, mas veeeeelke problemy ...
Ja osobne prakticne skusenosti nemam, ale chalani na MTckach sa museli cajdat max 60, potom zevraj auto bolo neovladatelne ...
Edit - Martin, vidim, ze som sa nemylil :-D, pekne napisane ...

Naposledy upravil finder dňa Pon, 23.10.2006, 23:12, celkovo upravené 2

Pon, 23.10.2006, 23:10
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
Letne mam M-S,z malym vzorom podobnym pic.plechu na elektronoch OFF-ROAD.Zimne na plechoch a vzor podobny Tvojmu.Z letnymi nebeham len po asfalte.Gumy som kupil uz z autom len som zohnal elektrony.Tiez som spodok auta vydrhol snehom.To som skusal vtedy retaze.

...toto už nie je o reťaziach, ale dobrý kompromis zima/leto/cesta/necesta je BF Goodrich AT (ak nechceš dvoje gumy)

Ale ak chceš využiť potenciál Patrola, tak treba MT gumy. Lenže tie sú v zime nie moc optimálne, takže leda dve sady a druhé AT.

Pon, 23.10.2006, 23:11
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
poslal som dotaz do tej raťazovne, keľo by ma vyšli reťaze pevné, no nie moc masívne kôli malému priestoru v blatníkoch. Ak by niečo mali, zareťazím MTčka !

Pon, 23.10.2006, 23:14
Profil WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
...ale chalani na MTckach sa museli cajdat max 60, potom zevraj auto bolo neovladatelne ...

tak tak.... raz ma mojou nedbalosťou prikvačila zima na MT... prežil som... aj som prešiel z Vrátnej doliny do NR... ale skoro som sa po... neudržal stolicu :evil:

Pon, 23.10.2006, 23:14
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja budem túto zimu prvý krát skúšať MT, ak sa osvedčia, neprezujem. Ak sa pri tom najlepšom len skoro po.... ale nič nerozbijem, prezujem druhú sadu, BFG AT, len tie sú zas maléééé.... :? takže by som bol bruchoplaz...

Pon, 23.10.2006, 23:18
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ked tak dívam na vašu debatu,tak vidím,že skoro každý spomína BFG AT :? to sú také dobré,alebo je to len nejaká zhoda názorov??? :shock:

Uto, 24.10.2006, 14:56
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
ked tak dívam na vašu debatu,tak vidím,že skoro každý spomína BFG AT :? to sú také dobré,alebo je to len nejaká zhoda názorov??? :shock:

BFG AT sa spomínajú preto že:
sú dobré
sú dostupné
za slušnú cenu
dlho vydržia

A keďže nie každý jazdí len v hard teréne a nie každý má možnosti (skladové, finančné, časové) na dve sady pneumatík tak na kompromisné používanie offa sú veľmi dobrá voľba a to aj ako rozumná alternatíva na zimu.

... a v teréne sú na tom tiež slušne, a aby som citoval jedného kolegu zo susedného fóra " Nač jezdit MT, když na AT je věčší sranda" :-D :-D

Uto, 24.10.2006, 15:08
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a ked jazdíte v snehu,na aké hodnoty fúkate gumy-napr. Jeep,ked máte reťaze,bez reťazí v hlbokom snehu a na ceste :oops:

Uto, 24.10.2006, 15:13
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 285 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný