Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 15.07.2026, 15:06
Dnes je streda 15. júla 2026, meniny má Henrich a zajtra Drahomír

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 721 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 45, 46, 47, 48, 49
 Výlety po Slovensku a okolí 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Včera v sobotu Těšín, český aj poľský.
Muzeum Těšínska.
https://www.muzeumct.cz/muzeum-tesinska ... esky-tesin
Veľmi pekne porobené múzeum, ktoré vás prevedie od praveku až po súčastnosť. Chodíte si sami.
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok  
Zamek Cieszyn.
https://www.zamekcieszyn.pl/pl/artykul/ ... amkowe-227
Boli sme na veži, rotunde a prešli sa parkom. Zámok asi otvorený nie je. Pochodili sme aj po meste. Benátska ulička je z jednej strany zatarasená ale dá sa to obísť. Žiadne zázraky od toho nečakajte. Je to ulička a domy popri potoku. Nevravím, že to nie je pekné ale také vzletné názvy by som čakal skôr na druhej strane, kde si každé prd nejako pomenujú a potom o ňom drístajú pol hodiny :lol:
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok 
Počasie nám vyšlo fajné. Trocha pod mrakom aj jasno, nie moc teplo, tak akurát. V Českom Těšíne som zaparkoval trocha inde ako som chcel a potom som sa zmätený vybral na opačnú stranu :oops: A to som tam roky chodil na nákupy. Na poľskej strane mi to išlo lepšie, tam som sa len raz netrafil o jednu ulicu.
Ešte jedna taká zaujímavosť. Ak ste niekedy držali v rukách poľských 20 zlotých, tak je tam rotunda. Je to presne tá čo tu mám na fotke. (hneď tá prvá z Cieszyna)

bbooble zavináč gmail.com

Ned, 12.07.2026, 9:33
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 721 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 45, 46, 47, 48, 49

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný