Dnes je nedela 16. júna 2024, meniny má Blanka a zajtra Adolf
Autor |
Správa |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Pridám pár receptov, ktoré zozbieral kamarát , sa môžu na expedícii hodiť.
Recepty sú overené dlhoročným skúsenosťami a pobytom v divočine tak dobrú....
---------------------------------------
Opekaná špekačka na ohni zasratá od popola.
Špekačku napichneme na palicu a začneme opekať. Opekáme dovtedy až kým nieje opečená do chrumkava, prípadne dovtedy kým nám nespadne do pahreby. Ak nám spadla do pahreby snažíme sa ju vytiahnuť. Takto zasratou špekačkou od popola pohrdneme a dáme si paštékový chleba. Ak však máme stále chuť na opekanú špekačku tak postup opakujeme až pokiaľ nám nepríde chuť na paštékový chleba. Podobne pripravujeme aj opekanú slaninu zasratú od popola.
--------------------------------------
Super rýchla saklová polievka bez vody trampská.
Odkrojíme si krajec chleba. Krajec nie je podmienkou,môže byť aj lunt , trhanec či íný tvar chleba. Otvorýme pytlík s polievkou najlepšia je gulášová a obsah sáčku vysypeme na chleba pričom sa ničomu nečudujeme a sypeme podľa chuti množstvo polievky. Keď je chleba posypaný začneme jesť. Je to rýchle a strašne po tom smädí. Ako aperitív doporučujem 14 pív prekladaných tvrdým alkoholom.
--------------------------------------
Káva kamaráta trampa.
Tákúto kávu si nevaríme . Ak vsatneme prvý počkáme až si kamarát kávu uvarí sám a túto mu vypijeme. Ak sladíme je treba počkať až si ju kamarát osladí. Ak sa Vám dostane do rúk káva neosladená a vy sladíte tak ju vylejeme do lesa a počkáme až si nejaký kamarát uvarí a osladí.
--------------------------------------
Rakayov červený strik veľký.
Do pollitrového pohára z celej duše nalejeme celé štyri deci čistého vína a necelé deci koly . Ak kolu nedáme nevadí. Pijeme glgavo.
---------------------------------------
Opekané zemiaky v pahrebe.
Zemiaky v pahrebe opekáme nie vtedy ked si na ne spomenieme ,ale hlavne v tedy ked ich máme vôbec zo sebou, čo by som sa divil keby ich niekto mal. Ak však ich náhodou niekto má a sú jedlé tak ich hodíme do pahreby a to je všetko. Nevyberáme , necháme ich zhorieť. Podľa trampského receptu sa totiž zemiaky s pahreby nikdy nevyberali.
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ.
|
Ned, 13.01.2008, 13:20 |
|
|
Maťka
Koumák
Registrovaný: Sob, 17.02.2007, 21:30 Príspevky: 186 Bydlisko: Žilina
|
|
Str, 16.01.2008, 15:52 |
|
|
pepínov
Učeň
Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51 Príspevky: 41 Bydlisko: Přerov / Klokočov
|
Martin 4 píše: zatial všetko znie dobre... . ale rád by som tu čítal Pepína.....
Tak jo. Pozdě,ale přeci.
Já miluji ze slovenské kuchyně plněná žebírka. Naučil jsem se to kdysi ve Štrbě:
silnější vepřové žebírko rozkrojíte naplocho až ke kosti,rozložíte jako sešit,dobře naklepete,osolíte,opepříte a vložíte hrst kysaného,propraného zelí a"sešit" zavřete.Můžete buď sepnou třemy párátky,nebo sešít bílou(!!!!) nití. Peečete na pánvici na rozpáleném oleji,nebo zvolna grilujete na ohni. Druhá možnost je zajímavější a také chutnější.Kdo nemá rád kysanou kapustu,může ji nahradit sterilovanou paprikou....rajčaty....u.z.w.
Dobrou chuť Martina. Vy ostatní samozřejmě také.
Příště uzbecký šašlík,platí?
_________________ Patrol - to je názor!
|
Štv, 17.01.2008, 22:13 |
|
|
Martin 4
Trvalá prekážka
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:10 Príspevky: 3197 Bydlisko: nr
|
.... ten šašlik by som si prosím pekno rezervoval na leto na Jízdu 08 (ktorej sa povinne účastníš... že áááno...) Mám k dispozícii jednu CK oficiersku šabľu na ktorej by sa ten šašlik aj mohol riadne urobiť (keď už nieto kozáckej šašky)
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Pia, 18.01.2008, 10:11 |
|
|
shaman
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 15.01.2008, 15:12 Príspevky: 509 Bydlisko: CR
|
Hnusny maso se bude pict v sobotu na elektrarne.
|
Pia, 18.01.2008, 12:44 |
|
|
marcus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 09.12.2007, 22:40 Príspevky: 1125 Bydlisko: Nové Zámky
|
Dobráááá téma!!!! Ale prečo som taký hladný keď to tu dočítam??? Idem papať už som hladnýýý!!
_________________TOYOTA 4 Runner 3.0V6 , off road club NZ, www.4x4nz.sk
|
Pia, 18.01.2008, 15:42 |
|
|
pepínov
Učeň
Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51 Príspevky: 41 Bydlisko: Přerov / Klokočov
|
Tak,vážení. Práce je pro dnešek hotová a tak se dáme do toho šašliku.
Nejdůležitější je dobře naložit maso.Na druhu tolik nezáleží,na kvalitě už více.
Způsobů nakládání je také mnoho. Já vám popíšu ten svůj.Někteří z vás ho už měli možnost posoudit a docela jim šmakovalo.
Nejraději používám 50% vepřové krkovice a 50% plecko,nebo kýtu. Kdo má rád tučnější,může plecko nahradit libovým bůčkem.
Budeme se bavit 5-6 porcích.
1kg masa nakrájím na větší kostky.Když jsou malé,šašlík se suchý,když příliš velké,je maso uvnitř syrové. Maso osolím,opepřím dám do hrnce,nebo mísy,přidám bobkový list 1/4kg rajčat a 1/4kg cibule nakrájené na čtvrtky..Vše opatrně promíchám,aby se zelenina příliš nerozbila a vše zaleju neslazenou(!!!!) minerálkou.Nechám v ledničce,nebo na chladném místě uležet minimálně 24 hod. Nejlepší je v ledničce 48 hod.Pokud nemáte mnoho času a jde víceméně o rychlovku,přidám do minerálky 0,2l octu.Těsně před pečením napichuju střídavě maso,cibuli,rajče,maso,cibuli...... na plochou jehlu. (Martin může napíchat vše na sablu pro celou společnost).Pro většinu z vás nebude jistě problém,takové jehly si opatřit.Na kulatých jehlách se maso protáčí a je s tím děsná vodrbávačka a navíc je kousek spálený a kousek syrový. Na grilu,nebo ohni peču asi tak 20 minut. No a pak to během 10 minut sežeru. Tak si nechte chutnat.
A příště jednu docela jednoduchou kuřecí rychlovku....
_________________ Patrol - to je názor!
|
Pia, 18.01.2008, 17:22 |
|
|
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
Tam jedete píchat, nebo co... = Kalito na cz fore
uz vidim ako Martin napichuje maso na "sablu"
asi zalezi z coho bude ci z cerveneho alebo z bieleho hehehe
to masko asi na ake velke kocky?
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Pia, 18.01.2008, 22:26 |
|
|
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6674 Bydlisko: PB
|
Na silvestrovskej bleskovej mini-oslave v praci, kolegyna spravila na pecivo pomazanku zo syrokremu, masla, este neviem akeho syra, cesnaku.
Nejako sa mi to zapacilo, a v poslednej dobe holdujem tomuto "Smradu" asi kazdy druhy den. (Pre jednoduchost a dostupnost pouzivam len maslo, nejake to Bambino, a par strucikov cesnaku).
O ucinkoch cesnaku na organizmus sa hovori uz dlho, a zenaci sa tymto sposob tiez dokazu vyhnut manzelskym povinnostiam.
(Tym nechcem povedat, ze by ma sex nebavil ).
Inac je fakt, ze vedla mna vsetci smrkaju, kaslu, a ja furt nic ... Nahoda, alebo nieco na tom je ?
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Sob, 19.01.2008, 14:41 |
|
|
pepínov
Učeň
Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51 Príspevky: 41 Bydlisko: Přerov / Klokočov
|
_________________ Patrol - to je názor!
|
Sob, 19.01.2008, 19:57 |
|
|
pepínov
Učeň
Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51 Príspevky: 41 Bydlisko: Přerov / Klokočov
|
Teď Vám,pánové,poradím jednu rychlovku. Hodí se,když se nad ránem vrátíte s kamarádem z hospody a manželka není ochotna vám přichystat nic k jídlu i když ji u postele prosíte na kolenou. Také to dobře působí na čerstvou přítelkymi(u ženatých milenku),když jí po promilovaném odpolední rychle připravíte tuto mňamku.Já osobně s tím nejednu ulovil.
Každý doma jistě má v lednici kousek kuřecího masa. Idealní jsou kuřecí prsa bez kůže.páč nemají žádné šlachy.Ale v čase nouze může být jakékoliv kuřecí maso bez kůže.
Maso nakrájíte na drobné kousky(petertn - JAKO JEDEN ČLÁNEK PALCA),osolíme a jemně opepříme. Je možné i poprášit mletou červenou paprikou. Dáme do varné misky.Nakrájíme na drobno cibuli a smícháme s masem. Přidáme kousek másla,dietáři,jako já Ramy a připravujeme cca 7 mim na plný výkon v mikrovlnce. Jako příloha se hodí všechno,kromě kysaného zelí. Já budu dnes mět houbovou rýži a zelný salát
_________________ Patrol - to je názor!
|
Sob, 19.01.2008, 20:27 |
|
|
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
finder píše: ... kolegyna spravila na pecivo pomazanku zo syrokremu, masla, este neviem akeho syra, cesnaku....
Ano , takáto pomazánka sa robí aj : strúhaný tvrdý syr , tatarka , strúhaný cesnak , v pomere podla chuti .
Inak v billa ,tesco , atď., ju majú pod názvom "rodinná nátierka "
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ.
|
Sob, 19.01.2008, 21:15 |
|
|
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
Jedna z neodolateľných "aromatických" nátierok (pre ženáčov, ale aj slobodných, ktorí sa ovšem nechystajú na rande )
- 1 tvaroh, 3 trojuholníkové tavené syrečky, pomazánkové maslo - množstvo podľa chuti, 3 strúčiky cesnaku, za lyžicu mletých vlašských orechov a za lyžicu (aj viac) sekaných vlašských orechov .... mňam
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
skype: jancila (<>)
|
Ned, 20.01.2008, 10:26 |
|
|
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
janwayz píše: Jedna z neodolateľných "aromatických" nátierok (pre ženáčov, ale aj slobodných, ktorí sa ovšem nechystajú na rande ) - 1 tvaroh, 3 trojuholníkové tavené syrečky, pomazánkové maslo - množstvo podľa chuti, 3 strúčiky cesnaku, za lyžicu mletých vlašských orechov a za lyžicu (aj viac) sekaných vlašských orechov .... mňam
nevolá sa to náhodou Feromón Deafrodiziakum?
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 20.01.2008, 10:46 |
|
|
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
skype: jancila (<>)
|
Ned, 20.01.2008, 10:49 |
|
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|