Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 16.06.2024, 2:45
Dnes je nedela 16. júna 2024, meniny má Blanka a zajtra Adolf




Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 115 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Ďalší
 Kuchyna, recepty ... 
Autor Správa
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21
Príspevky: 3601
Bydlisko: MY/BA
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pridám pár receptov, ktoré zozbieral kamarát :-D , sa môžu na expedícii hodiť.
Recepty sú overené dlhoročným skúsenosťami a pobytom v divočine tak dobrú.... :wink:

---------------------------------------
Opekaná špekačka na ohni zasratá od popola.


Špekačku napichneme na palicu a začneme opekať. Opekáme dovtedy až kým nieje opečená do chrumkava, prípadne dovtedy kým nám nespadne do pahreby. Ak nám spadla do pahreby snažíme sa ju vytiahnuť. Takto zasratou špekačkou od popola pohrdneme a dáme si paštékový chleba. Ak však máme stále chuť na opekanú špekačku tak postup opakujeme až pokiaľ nám nepríde chuť na paštékový chleba. Podobne pripravujeme aj opekanú slaninu zasratú od popola.

--------------------------------------


Super rýchla saklová polievka bez vody trampská.

Odkrojíme si krajec chleba. Krajec nie je podmienkou,môže byť aj lunt , trhanec či íný tvar chleba. Otvorýme pytlík s polievkou najlepšia je gulášová a obsah sáčku vysypeme na chleba pričom sa ničomu nečudujeme a sypeme podľa chuti množstvo polievky. Keď je chleba posypaný začneme jesť. Je to rýchle a strašne po tom smädí. Ako aperitív doporučujem 14 pív prekladaných tvrdým alkoholom.

--------------------------------------

Káva kamaráta trampa.

Tákúto kávu si nevaríme . Ak vsatneme prvý počkáme až si kamarát kávu uvarí sám a túto mu vypijeme. Ak sladíme je treba počkať až si ju kamarát osladí. Ak sa Vám dostane do rúk káva neosladená a vy sladíte tak ju vylejeme do lesa a počkáme až si nejaký kamarát uvarí a osladí.

--------------------------------------

Rakayov červený strik veľký.

Do pollitrového pohára z celej duše nalejeme celé štyri deci čistého vína a necelé deci koly . Ak kolu nedáme nevadí. Pijeme glgavo.

---------------------------------------

Opekané zemiaky v pahrebe.

Zemiaky v pahrebe opekáme nie vtedy ked si na ne spomenieme ,ale hlavne v tedy ked ich máme vôbec zo sebou, čo by som sa divil keby ich niekto mal. Ak však ich náhodou niekto má a sú jedlé tak ich hodíme do pahreby a to je všetko. Nevyberáme , necháme ich zhorieť. Podľa trampského receptu sa totiž zemiaky s pahreby nikdy nevyberali.

_________________
JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ.Obrázok


Ned, 13.01.2008, 13:20
Profil
Koumák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob, 17.02.2007, 21:30
Príspevky: 186
Bydlisko: Žilina
Odpoveď s citáciou
Poslať 
toto je fakt dobre :D :D :D a ze, chlapi nevedia varit :D :D


Str, 16.01.2008, 15:52
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51
Príspevky: 41
Bydlisko: Přerov / Klokočov
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
zatial všetko znie dobre... . :)

ale rád by som tu čítal Pepína..... :P



Tak jo. :D :-D :D Pozdě,ale přeci.
Já miluji ze slovenské kuchyně plněná žebírka. Naučil jsem se to kdysi ve Štrbě:
silnější vepřové žebírko rozkrojíte naplocho až ke kosti,rozložíte jako sešit,dobře naklepete,osolíte,opepříte a vložíte hrst kysaného,propraného zelí a"sešit" zavřete.Můžete buď sepnou třemy párátky,nebo sešít bílou(!!!!) nití. Peečete na pánvici na rozpáleném oleji,nebo zvolna grilujete na ohni. Druhá možnost je zajímavější a také chutnější.Kdo nemá rád kysanou kapustu,může ji nahradit sterilovanou paprikou....rajčaty....u.z.w.
Dobrou chuť Martina. Vy ostatní samozřejmě také.

Příště uzbecký šašlík,platí?

_________________
Patrol - to je názor!


Štv, 17.01.2008, 22:13
Profil
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:10
Príspevky: 3197
Bydlisko: nr
Odpoveď s citáciou
Poslať 
.... ten šašlik by som si prosím pekno rezervoval na leto na Jízdu 08 (ktorej sa povinne účastníš... že áááno...) Mám k dispozícii jednu CK oficiersku šabľu na ktorej by sa ten šašlik aj mohol riadne urobiť (keď už nieto kozáckej šašky)

_________________
SLOW & FURIOUS


Pia, 18.01.2008, 10:11
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto, 15.01.2008, 15:12
Príspevky: 509
Bydlisko: CR
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hnusny maso se bude pict v sobotu na elektrarne.


Pia, 18.01.2008, 12:44
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 09.12.2007, 22:40
Príspevky: 1125
Bydlisko: Nové Zámky
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dobráááá téma!!!! Ale prečo som taký hladný keď to tu dočítam??? :smt117 Idem papať :smt139 už som hladnýýý!!

_________________
TOYOTA 4 Runner 3.0V6 , off road club NZ, www.4x4nz.sk


Pia, 18.01.2008, 15:42
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51
Príspevky: 41
Bydlisko: Přerov / Klokočov
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak,vážení. Práce je pro dnešek hotová a tak se dáme do toho šašliku.
Nejdůležitější je dobře naložit maso.Na druhu tolik nezáleží,na kvalitě už více.
Způsobů nakládání je také mnoho. Já vám popíšu ten svůj.Někteří z vás ho už měli možnost posoudit a docela jim šmakovalo.
Nejraději používám 50% vepřové krkovice a 50% plecko,nebo kýtu. Kdo má rád tučnější,může plecko nahradit libovým bůčkem.
Budeme se bavit 5-6 porcích.
1kg masa nakrájím na větší kostky.Když jsou malé,šašlík se suchý,když příliš velké,je maso uvnitř syrové. Maso osolím,opepřím dám do hrnce,nebo mísy,přidám bobkový list 1/4kg rajčat a 1/4kg cibule nakrájené na čtvrtky..Vše opatrně promíchám,aby se zelenina příliš nerozbila a vše zaleju neslazenou(!!!!) minerálkou.Nechám v ledničce,nebo na chladném místě uležet minimálně 24 hod. Nejlepší je v ledničce 48 hod.Pokud nemáte mnoho času a jde víceméně o rychlovku,přidám do minerálky 0,2l octu.Těsně před pečením napichuju střídavě maso,cibuli,rajče,maso,cibuli...... na plochou jehlu. (Martin může napíchat vše na sablu pro celou společnost).Pro většinu z vás nebude jistě problém,takové jehly si opatřit.Na kulatých jehlách se maso protáčí a je s tím děsná vodrbávačka a navíc je kousek spálený a kousek syrový. Na grilu,nebo ohni peču asi tak 20 minut. No a pak to během 10 minut sežeru. :P Tak si nechte chutnat.
A příště jednu docela jednoduchou kuřecí rychlovku....

_________________
Patrol - to je názor!


Pia, 18.01.2008, 17:22
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26
Príspevky: 1254
Bydlisko: Trenčín
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tam jedete píchat, nebo co... :mrgreen: = Kalito na cz fore :lol:

uz vidim ako Martin napichuje maso na "sablu" :lol:
asi zalezi z coho bude ci z cerveneho alebo z bieleho hehehe

to masko asi na ake velke kocky?

_________________
na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."


Pia, 18.01.2008, 22:26
Profil ICQ
Support
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20
Príspevky: 6674
Bydlisko: PB
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na silvestrovskej bleskovej mini-oslave v praci, kolegyna spravila na pecivo pomazanku zo syrokremu, masla, este neviem akeho syra, cesnaku.

Nejako sa mi to zapacilo, a v poslednej dobe holdujem tomuto "Smradu" asi kazdy druhy den. (Pre jednoduchost a dostupnost pouzivam len maslo, nejake to Bambino, a par strucikov cesnaku).

O ucinkoch cesnaku na organizmus sa hovori uz dlho, a zenaci sa tymto sposob tiez dokazu vyhnut manzelskym povinnostiam. :-D

(Tym nechcem povedat, ze by ma sex nebavil :-D ).

Inac je fakt, ze vedla mna vsetci smrkaju, kaslu, a ja furt nic ... Nahoda, alebo nieco na tom je ? :shock:

_________________
Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda :-D.
31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ...
http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html


Sob, 19.01.2008, 14:41
Profil
Učeň
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51
Príspevky: 41
Bydlisko: Přerov / Klokočov
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kostky o něco větší než vlašský ořech.Ale pozor!!! Kokosový je už příliš veliký. Dlouho bys to pekl......ale ztase víc vypil slivovičky. :D :D :D

_________________
Patrol - to je názor!


Sob, 19.01.2008, 19:57
Profil
Učeň
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 07.05.2007, 0:51
Príspevky: 41
Bydlisko: Přerov / Klokočov
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Teď Vám,pánové,poradím jednu rychlovku. Hodí se,když se nad ránem vrátíte s kamarádem z hospody a manželka není ochotna vám přichystat nic k jídlu i když ji u postele prosíte na kolenou. Také to dobře působí na čerstvou přítelkymi(u ženatých milenku),když jí po promilovaném odpolední rychle připravíte tuto mňamku.Já osobně s tím nejednu ulovil. :D
Každý doma jistě má v lednici kousek kuřecího masa. Idealní jsou kuřecí prsa bez kůže.páč nemají žádné šlachy.Ale v čase nouze může být jakékoliv kuřecí maso bez kůže.
Maso nakrájíte na drobné kousky(petertn - JAKO JEDEN ČLÁNEK PALCA),osolíme a jemně opepříme. Je možné i poprášit mletou červenou paprikou. Dáme do varné misky.Nakrájíme na drobno cibuli a smícháme s masem. Přidáme kousek másla,dietáři,jako já Ramy a připravujeme cca 7 mim na plný výkon v mikrovlnce. Jako příloha se hodí všechno,kromě kysaného zelí. Já budu dnes mět houbovou rýži a zelný salát

_________________
Patrol - to je názor!


Sob, 19.01.2008, 20:27
Profil
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21
Príspevky: 3601
Bydlisko: MY/BA
Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
... kolegyna spravila na pecivo pomazanku zo syrokremu, masla, este neviem akeho syra, cesnaku....


Ano , takáto pomazánka sa robí aj : strúhaný tvrdý syr , tatarka , strúhaný cesnak , v pomere podla chuti .

Inak v billa ,tesco , atď., ju majú pod názvom "rodinná nátierka " :wink:

_________________
JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ.Obrázok


Sob, 19.01.2008, 21:15
Profil
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33
Príspevky: 459
Bydlisko: BA/MY
Odpoveď s citáciou
Jedna z neodolateľných "aromatických" nátierok (pre ženáčov, ale aj slobodných, ktorí sa ovšem nechystajú na rande :-) )

- 1 tvaroh, 3 trojuholníkové tavené syrečky, pomazánkové maslo - množstvo podľa chuti, 3 strúčiky cesnaku, za lyžicu mletých vlašských orechov a za lyžicu (aj viac) sekaných vlašských orechov .... mňam :-)

_________________
GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo. :-)
skype: jancila (<>)


Ned, 20.01.2008, 10:26
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20
Príspevky: 4200
Bydlisko: St. George SVK
Odpoveď s citáciou
janwayz píše:
Jedna z neodolateľných "aromatických" nátierok (pre ženáčov, ale aj slobodných, ktorí sa ovšem nechystajú na rande :-) )

- 1 tvaroh, 3 trojuholníkové tavené syrečky, pomazánkové maslo - množstvo podľa chuti, 3 strúčiky cesnaku, za lyžicu mletých vlašských orechov a za lyžicu (aj viac) sekaných vlašských orechov .... mňam :-)


nevolá sa to náhodou Feromón Deafrodiziakum? :smt142

_________________
Strieborný Šíp & Čierny Hawran


Ned, 20.01.2008, 10:46
Profil
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33
Príspevky: 459
Bydlisko: BA/MY
Odpoveď s citáciou
Poslať 
... a konečne má táto nátierka aj meno :-D :-D :-D

_________________
GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo. :-)
skype: jancila (<>)


Ned, 20.01.2008, 10:49
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 115 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: