Dnes je piatok 27. júna 2025, meniny má Ladislav, Ladislava a zajtra Beáta
Autor |
Správa |
MoostanQue
Mašinista
|
Martin 4 píše: (..) Varí sa čokolvek, kdekolvek ale zásadne len tým, čo je reálne vozitelné vo výbave auta.
Nieco ako zrazeny zajac peceny na zbernom potrubi?
Macka.. ee. Fujtajbl.

_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Str, 28.05.2008, 20:47 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
toooo je vono mustang
divízia "lama amatér" - používa prefabrikáty, kuchynské náradie, gril alebo varič.
divízia "open class" - varí zo základných surovín na otvorenom ohni v armádnom ešusi.
divíza "hardcore guru" robí to čo popisuješ. čiže to čo získa na mieste alebo cestou a čo najjednoduchším spôsobom (čiže napr. ryba upytlačená na silon a háčik zo sady na prežitie zo zeleninou náhodne stretnutou na poli pečená v alobale na výfukovom zberači)
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 28.05.2008, 21:18 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
Registrovaný: Str, 01.08.2007, 12:41 Príspevky: 134 Bydlisko: Vydrná
|
Kapo píše: Jo, inak Offroadmen-V.Gášek už nie je medzi nami vyše roka, takže on už nič nepridá. Nám už ostáva si len v dobrom zaspomínať a niečo si tu uvariť.
boli sme tento rok na spomienkovej akcii a bolo OK dobrý guláš a ešte lepšie pečené prasiatko -Bohuslavice nad Vláří dobrá akcia.
_________________ Keď do hory,tak s flintou a OFFROADom
|
Str, 28.05.2008, 21:39 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Zase som objavil celkom zaujímavý recept, vhodný hlavne pre dámy.....
Ingredience:
melasa (3 polévkové lžíce) (je možno nahradit medem)
máslo (1/2 polévkové lžíce) (je možno nahradit olejem na smažení)
4 lehce rozšlehaná vejce
worcester (2 polévkové lžíce)
kakao (2 polévkové lžíce)
malá cibule
ocet (volitelně, dle potřeby)
Postup:
Dejte cibuli bokem. Ostatní ingredience smíchejte na středně velké pánvi a 35 minut pred příjezdem manžela začněte smažit na silném plameni. Použijte starou pánvičku. Spalte směs do nerozpoznatelné konzistence. Pokud není zápach v kuchyni dostatečný, přilijte ocet. Až uslyšíte manželův klíč v zámku, nakrájejte nadrobno cibuli a začněte slzet: "Spálila jsem večeři a doma už nic není." Pokračujte o utrpěných příkořích tohoto dne dostatečně dlouho, až manžel svolí vzít vás na večeři do restaurace. Upravte účes, aplikujte make-up, vezměte si nejlepší šaty a večeři si užijte.
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Štv, 26.06.2008, 21:35 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|

A teraz jeden vážny recept na gril: SNIHURIVSKIJ ŠAŠLIK
/ dlja čotyry ljudy /
původní autor: kuchař Boris Borisovič K.
Snihurivka: loc. 47°04´31.40" N; 32°49´22.32" E
1,5 kg vepřové krkovičky, 2 sáčky grilovacího koření, 2 větší cibule, 1 láhev piva, olej (já rád olivový ale není to podmínkou), majonéza 500ml (NE tatarka )
1. do nádoby dáte majonézu, vysypete jeden sáček koření, nalejete asi 100ml oleje půl flašky piva a zamícháte - dostanete ČMAJU na naložení a při grilování s ní potom potíráte maso
2.nakrájíte cibuli na kolečka
3.nakrájíte krkovičku na řízky a uděláte kousky velké asi jako dlaň, naklepete na tenko nebo na silno dle své libosti - když budou silnější, tak je třeba naložit a grilovat déle. řízečky posypete kořením z druhého sáčku a nakladete jednu vrstvu masa, na to vrstvu koleček cibule a aplikujete "čmaju" takhle to střídáte, dokud vám nedojdou ingredience
maso musí být úplně ponořený, zbytek piva můžete vylít k masu a nebo ho vypít já pořád řídím, nebo mám u sebe kvér, tak to pivo vylívám k masu do hrnce.
Hrnce na nakládání používám litinový smaltovaný, který jsem ještě nestačil rozstřílet , ale keramická nebo skleněná nádoba je také OK,nemám totiž moc rád takový ty plastový misky s deklem. Sice se to může potom vylít v autě, jako se to stalo mě, ale já prostě ty umělotiny nemusím, pokud z nějakýho toho plastu není třeba P99
pokud jste si již všimli, nikde nebyla zmínka o česneku a soli, také jsem byl zpočátku nedůvěřivý, ale reakce strávníků mne přesvědčily, že se věc povedla, nejhorší na tom je, že to chutnalo i mě
česnek totiž přerazí tu zvláštní chuť a sůl jsem nedával proto, že mám směs koření a soli - ale nechávám to na libovůli každého soudruha kuchaře
necháme v chladnu(!!!) cca 12-24 hodin (pozor v létě na tu majonézu) a maso potom grilujeme buď napíchaný na plochý grilovací jehly a nebo přímo na grilu na těch grilovacích táckách z hliníku nebo nerezu, záleží na tom, co kdo má. nejlepší je grill s kamennou deskou, ale ten nemám. je to lepší než na těch jehlách, protože při posledním otáčení se k tomu masu přihodí cibule z té čmaje, gril - pokud je to weber, nebo podobná konstrukce - se uzavře poklopem a lehce ogriluje a podusí v kouři.
Potom je to ten pravej LUXUS
Jako příloha je možné použít cokoli, co vám chutná (chléb, brambory na všechny způsoby atd.) já mám nejraději zeleninu a tequilu vodka se také dá.... pěkně vychlazená.....
A teď před spaním mě pěkně honí mlsná asi půjdu do spížky zakrojit nějakou uzeninu, grrrrrrrrrrrrrrr........... to je životospráva
PŘEJI DOBROU CHUŤ
/ neprešlo cenzurou /
|
Štv, 26.06.2008, 22:00 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|

No, a do tretice. Keďže grilovanie je moje  , tak toto tiež vyskúšam čo nevidno:
Vzhledem k tomu, že dobrých receptů není nikdy moc tak jsem se rozhodl také něco přidat. Je to pro změnu recept na maso na grill (rošt), co taky jiného na léto, že?
Údajně jde o recept ze Sýrie
Množství mám vyzkoušené na 10kg masa, já preferuju vepřovou krkovici, ale lze i jiné (při menší množství masa doporučuju zachovat množství "sosu" na nakládání) .
Pokrájíme na menší kousky 2kg rajčat, 7 citrónů (nemusí se loupat, stačí omýt), 8 -10 cibulí (dle velikosti), 5 paliček česneku, 10ml octa, paprika (sladká nebo pálivá dle chuti) a trochu soli a pepře (také dle chuti, ale ne moc aby to nepřerazilo chuť)
Uvedené věci sesypeme dohromady a trošku je lízneme mixérem, aby z toho byla takova hustější omáčka ve které jsou stále větší kousky (ne úplně kaše)
na naložení používám pytle na odpadky kterých do kterých střídavě prokládáme maso vzniklou "omáčkou" pytle zavázat a uložit na 24 - 48 hodin ve chladu a temnu.
Po naložení je "sos" nanic. Je víceméně bez chuti, kterou vytáhne maso (pro ty by se ho snažili ještě využít).
PS: s těmi kořeními opatrně, původce receptu dokonce říkal že je to originál úplně bez koření a navíc dokořenit se to dá i ex post.
Dobrou chuť
/tiež v pôvodnom znení/
|
Štv, 26.06.2008, 22:09 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
Kapo píše: Množství mám vyzkoušené na 10kg masa, já preferuju vepřovou krkovici, ale lze i jiné (při menší množství masa doporučuju zachovat množství "sosu" na nakládání) .
Kapo dúfam, že Ty z tej mierky 10 kg neustúpiš!
|
Pia, 27.06.2008, 1:59 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
Pokud má někdo zájem vyrobit si ořechovku, tak teď je právě nejvyšší čas, za chvíli nepůjdou ořechy krájet a šťávy bude ubvývat.
Zde recept:
-Do lahve 3 l od okurek se nakrájí na čtvrtky 24 zelenejch ořechů.
-Zasype 1 kilem cukru, já dávám cukr krupici.
-Papírem z pytlíku zakrýt lahev, postavit za okno, občas zarotovat a promíchat.
-Až se cukr rozpustí tak asi za měsíc, zcedit.
-Roztok se ředí 1:1 vodkou /domáce pálené je lepšie-kalvados/.
Chuťově lahodné nejen pro dámy ale i pány... 
|
Uto, 15.07.2008, 0:54 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 26.02.2007, 14:27 Príspevky: 399 Bydlisko: Bratislava
|
Kapov recept udajne zo syrie vyskusany. Vysledny produkt sa ujal bez vyhrady. Celkom zaujimava citronova chut.
_________________ unlimited
|
Uto, 15.07.2008, 9:27 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Uto, 15.07.2008, 9:59 |
|
 |
RAIDER
Frajer
Registrovaný: Štv, 21.06.2007, 11:26 Príspevky: 224 Bydlisko: Nitra
|
stangla malokarpatskej pecen chleba a na tri dni mam vystarane ..ked sa v nedelu vratim stav zasob je:stangla malokarpatskej a stvrdnuty pecen chleba..grga sa mi po gulasi ciganskej pecenych kurencoch a klobasach....je to des proste varenie na akciach a vyletoch som uz vzdal 
|
Uto, 15.07.2008, 10:45 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
To je masňácke*. Salat v sacku z opchodu a turisticky (!?) varic..
Ja by som sa nesmelo hlasiu do open class. Vid tiez anketa o dovolenkach. Rano kafe varene v nemeckej helme. Marsku?
Zajac na zbernom (to je popicovy nazov do kucharskej knihy.. zberne potrubie nakrajame a osmazime..  ...  ) vyzera sice fajn, ale od doby, co sme zistili ze 10 litrov vianocneho zemiakoveho salatu s naftou sa proste neda jest, tak si davam pozor
*) Pre netrampsku verejnost: masnaci su ta cast obcanov, ktora sa do lesa ci na 'opekacku' vybera hojne zasobena vydobytkami civilizacie (taniere a servitky, v horsom pripade periny a pyzamo (vlastnoocne videne na Patroveckej kyselke)). Cesky by to mohol byt 'paďour' ? Tu by som poprosil osobu znalejsiu (Karlito?) o vyjadrenie.
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Uto, 15.07.2008, 10:51 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|

Zhýralé kura
Dovoľte mi ponúknuť tento recept ako kulinársky fejtón. Suroviny som vyznačil farebne. Cársky kuchár rozkrájal cibuľku. Jej veľkosť nikto nevie, čo nás zvádza k presvedčeniu, že krájal normálnu, teda stredne veľkú cibuľu. Na cárskom dvore boli veľkosti zatiaľ v normále. Iba po VOSR sa mierky zmenili na počudovanie celého ľudu. Sovietsky trpaslík bol najväčší trpaslík na svete. Naspäť k cibuli. Rozkrájal ju na štvrtky. Zatiaľ ju nechal tak a v hrnci rozpustil 40 g masla a 80 g údenej slaniny a na to položil rozporciované kura. Aj vy si ho nakrájajte ako chcete, len nie na drobno ako Číňania.
Cársky kuchár nakázal pomocníkom, aby hádzali polená do pece tak, aby sa vyhriala ani veľa, ani mále. Tak stredne. Vy to máte jednoduchšie, nastavte si trúbu na mierny ohrev – cca 180 stupňov. Cársky kuchár vložil hrniec dnu do pece. Počas 20 minút kura niekoľkokrát obrátil, aby sa začalo červenať ako stála panna. Keď bolo kura červené, pridal cársku cibuľku a keď chytila zlatú farbu, zľahka ju osolil a okorenil mletým korením. Potom pridal 120 g nakrájaných šampiňónov, medzi prstami posypal tymiánom a zalial litrom červeného vína. Cár musel mať burgundské. Úplne postačí, či dokonca ho pretromfne račianska frankovka alebo svätovavrinecké. Pozor - veľká zmena! Tentoraz sa hrniec dal na sporák a na prudkom, opakujem prudkom ohni, nezakryté dusil. Červené víno farbilo kuriatko do farby nosa poctivého konzumenta vodyprostých nápojov. Keď z vína zostalo najviac tak za pohárik alebo jeden a pol pohárika, stiahol plameň a zakryl hrniec pokrievkou. (Cársky kuchár sťahoval plameň v peci tak, že hrniec posunul na jej okraj, kde to toľko nehrialo.) Po zhruba 20 minútach bolo mäsko ako mačací jazýček - krehučké, jemnučké, no trochu červenšie. Pozor, ešte sa cárovi nenieslo! Ešte jednu dôležitú vec mal pred sebou kuchár. Na misu položil ďalších 40 g masla a polial ho dvomi lyžicami horúcej šťavy z hrnca. Maslo sa napoly rozpustilo a zmäklo. Potom pridal pol kávovej lyžičky hladkej múky, rozmiešal na zmes a tú pridal do hrnca s kurčiatkom na mol. Aby ho úplne dorazil, vlial tam ešte pohárik koňaku. Na miernom ohni nechal celú nádheru dozrieť ešte päť minút. Potom ochutnal, ak bolo málo slané, dosolil. Ak bolo veľa soli tak na vyhnanstvo na Sibír, v omáčke rozpustil kocku cukru a zostal cárskym kuchárom v St. Peterburgu. A potom sa cár len zalizoval a zalizoval a pri tomto jedle zabudol na celý svet okolo a ani si nevšimol, že pred dverami vrčí revolúcia...
/v pôvodnom znení  /
|
Str, 23.07.2008, 0:37 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 06.02.2008, 20:07 Príspevky: 743 Bydlisko: Nitra
|
vidis Kapo keby carsky kuchar dropol este kvapku ultimate insanity http://www.amazon.com/Daves-Universe-Re ... B000BVY02M
asi by skoncil na sibiri ale nemusela ta krajina byt dve hodiny popredu a 10 rokov pozadu
nechcem mrsit tento recept ale prisada je velmi dolezita pre vsetkych co maju radi naozaj ostre veci 
|
Str, 23.07.2008, 2:20 |
|
 |
cikeres
Učeň
Registrovaný: Uto, 02.12.2008, 10:17 Príspevky: 78 Bydlisko: Bratislava
|
planujem si urobit so znamymi kotlikovy gulas, nasiel som jeden (mozno dva) recepty, chcel by som viac skusenosti a rad.. ak mate niekto nejaky super recept alebo prisadu, dajte do eteru..
nebude ziadna divina, asi len bravcove alebo hovadzie.. co doporucujete a aky je postup varenia..
vdakaaaaaaaaa
ps: co sa tyka varenia tak uvarim toho vela ale gulas som este neskusal a studentske varenie kotlikoveho gulasu spocivalo v niekolkych sackovych polievkach (gulasovych), asi dva zemiaky a maso z konzervy, dlho sa to varilo, vela sa pilo, potom najviac opity isiel pomiesat a vsetko vylial.. tak prosim nejake mnam-mnam recepty.. 
_________________Mitsubishi Pajero 3,0 V6 GLS  uz nie 
|
Uto, 12.05.2009, 18:33 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|