Dnes je nedela 22. júna 2025, meniny má Paulína a zajtra Sidónia
Autor |
Správa |
Xader
|
|
Str, 13.12.2006, 23:43 |
|
 |
Xader
|
Ziaden komentar ?  mne sa nahodou toto auto paci.
4-runner ma bratranec s 3.0TD motorom ... dobre to taha a celkom prijemne auto ...
S 3.0 benzinakom to musi byt celkom dobra kombinacia ... jedneho som takeho skual v BA - cerveneho ...tusim este stale je v inzeratoch automat a celkom dost rozbity a nebola to 4x4 - zevraj nejaka kanadska verzia a nahon len zadok a uzavierka k tomu ... ani redukcia,ani pripojenie prednej napravy to nemalo ... strasny hybrid 
|
Pon, 25.12.2006, 20:31 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3303 Bydlisko: Nitra
|
Akoze ziaden komentar,ja som ostal bez slov.Dobre to vyzera 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Uto, 26.12.2006, 10:52 |
|
 |
Xader
|
Jasne , ze dobre vyzera ...
FOTO Z DNESNEHO JAZDENIA ...

|
Uto, 26.12.2006, 17:05 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
co to vsetko ma? tuhe napravy,uzavierka,...? mohli by ste dat parametre, zaujima ma hlavne diesel.ako je to s nahr. dielmy?
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Uto, 26.12.2006, 18:06 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3303 Bydlisko: Nitra
|
A nebol si ho poumyvat? 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Uto, 26.12.2006, 18:45 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
Pripajam odkaz na tech. udaje ( http://www.4runnerclub.org/techspec1996.htm) pre 97 rocnik , viem ze to je uz trosku novsie , ale tu aj zoznam toho co ktory rocnik priniesol ( http://www.4runnerclub.org/historie.htm). Ja mam tu druhu generaciu z 90 roku ...
|
Uto, 26.12.2006, 19:34 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
dik, moc vycerpavajuce info, lubi sa mi to skoda len toho nezavysleho zavesenia predku, ako si spokojny + tvoje postrehy, spravanie v terene, cesta,...
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Str, 27.12.2006, 0:37 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
|

No tazko sa mi porovnava. Na offroade sa vozim 3 tyzden vo svojom zivote vobec. V inom som dokonca ani nesedel  Teda az na nejake Terrano. Na akcii som bol prvy krat ... bola to taka pohodicka, takze tiez tazko porovnavat  . No ale presiel som skoro vsetko do coho som sa pustil (az na jeden kopcek - mal som sa viacej rozbehnut). Postrehy mozno len tech. charakteru : Ked zostanes vysiet na bruchu je na to myslene a nic tym zospodu neposkodis - odskusane  . Vseobecne podvozok je celkom fajn spraveny - nic nevytrca, aj zadny diferencial je celkom slusne dvyhnuty. Problemova je akurat spiatocka - mal som skusenosti s corollou, RAV4 nova, Hiace - a na kazdom z tychto Toyot to bolo spravene presne tak isto - rpsote si to musi skrypnut ked ju hadzes, bud sa jemne posunies, alebo zaskrypes - ina moznost nieje (no da sa na to este pozriet a trosku to premazat aby to chodilo lepsie - ale neviem urcite cim to je sposobene) . Ostatne rychlosti idu ako po masle ... Velmo dobre ide H2, H4 a L4. H2, H4 mozes prehadzovat kedy chces a ako chces. L4 musis zastavit ale pohodicka - vyhadzovat ho mozes aj zajazdy (teda ja radsej vzdy zastavim) ... Riadenie ide veelice lahucko - ale to asi na kazdom offroade - teda neviem. Porovnavam to s Vectrou co mam doma - ta Vectra je oproti tomu ako nejaka Tatrovka. Zle je vyriesena rucna brzda - sice mozno nie zle ale nemozes ju pouzivat na santenie po snehu - ze by si si len tak zatiahol rucnu - totiz je to spravene ako na Avii - musis taku paku z pod volantu pritiahnut k sebe - tym padom sa musis naklanat dopredu - je to nepohodlne ... No a zadne stahovacie okno - to je tam za trest. Uz to idem nejako radikalne doriesit - polovicu jazdenia na vinohradoch som ho mal stiahnute - proste same padlo dole na nejakych skokoch . Posledne som totiz riesil tu gumennu spojku - kedze sa mi nakoniec nejak skrizila a motor sa koli vysokemu prudu odmietal pohybovat okno zostalo zaseknute - nechcelo sa mi s tym viac babrat - nemohol som o 17tej vecer ked je uz tma zatvorit okno - nic som nevidel a tak - tak som nastriekal do tej spojky WD40  . No odvtedy to uz na motorcek nereaguje absolutne , a okno mozes pekne vysuvat a zasuvat jednym prstom  )))))))))) Kdeze som zistil ze japoncici tam namotovali prudochu ochranu tak dnes tu spojku spojim naveky a bude pokoj  . Takze na najblizsom stretnuti mi to uz bud pojde super, alebo budem mat zhoreny motorcek a budem zase ruckovat  .
|
Str, 27.12.2006, 10:28 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
to peterB: prides toho 30teho do Nemsovej? Ja sa rozhodujem nad kupou off a zatial mam v umysle kupit Patrola - jazdeneho. ale ako vsetko na tomto svete zavisi momentalne na financiach, tak aj ja hladam financne unosnejsie alternativy
S Terranom,4runnerom,... nemam ziadne skusenosti a v terene som ich jazdit nevidel vobec. Ich vyhody a muchy nepoznam vobec. Podla tej stranky co si dal v linku mas nezavisle zavesenie prednych kolies , redukciu a tusim aj uzavierku zadneho difu?
Ked uz nieco kupim, chcem Td.
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Str, 27.12.2006, 11:21 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
|

Jasne , pridem ak sa nic nestane. Ja som toto auto kupil halvne z dovodu spolahlivosti. Je to Toyota a to hovori za vsetko. Uzavierka zadneho nieje - aspon o tom neviem, teda jedine ze by bola zaroven s redukciou - ale to asi nie  . Tiez som chcel TD, ale teraz ked vidim ako funguje benzin (na plyn), tak veelka spokojnost. A hlavne vela neautorizovanych mechanikov radsej opravuje benzin, je to jednoduchsie ... . Startovanie v zime, po 1km zohriaty na 90stupnov, velmi tichy chod motora - mam doma Vectru 2liter diesel - optori tejto 3litrovej toyote je to hrozny traktor  . Toyota ma 150koni a zerie 20litrov plynu (mesto,teren). Da sa vraj mimomesto 90km/h 15 litrov ... . Ja som sa pre toto auto rozhodol aj koli tomu ze sme na nich v pakistane jazdili do prace. Teraz nejde o prejazdnost terenom , ale o tie drsne podmienky co tam vladnu, o to ze to auto musi byt sakra spolahlive aby ho tam bolo mozne pouzivat. Mozno nebudem mat stastie na vydareny kus , ale dufam ze hej  .
Uvediem priklad : spomalovace v pakistane - prifrci domiesavac, zastavi a cely obsah cisterny vyleje na jednu kopu - odide, no a auta jazdia - pol metrovy spomalovac - vzdy sa okolo neho tvoria rady nakladnych aut - polovici z nich to totiz vyhodi kardan, druha polovica strati naklad  . Na tomto aute sme obcas cez tie spomalovace skakali - sice sme sa v aute trosku otrieskali o strop, ale fajn - a je este koopa dalsich prikladov co tam s tym stvaraju ... Zo srandy uvediem priklad takeho spomalovaca : 
|
Str, 27.12.2006, 12:55 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
Peter ,Toyoty su neznicitelne...na BBC som raz videl relaciu ..nieco ako nase Auto moto revue....vzali staru Toyotu z vrakovista...Pick up...nic iba pripojili baterku ..trochu posparali a isla..potom od zatopenia v mori az po umiestnenie na streche asi 20 metroveho domu co isli odstrelit ....po tom ako sa rozplynul prach vytiahli Toyku,nastartovali a ...sice kriva ako vrtula ale isla......keby som riesil auto do terenu idem do Toyoty 
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Str, 27.12.2006, 13:25 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
Ten Patrol sa mi paci aj koli velkosti, 7 miest,...
Pevne napravy - da sa to casom dvihnut,...
Da sa vobec dvihnut ta Toyota kd to ma nezavisle zavesenie? To by bola asi otazka na Radaoff, dam to do poradne a uvidime co napise. Diesel chcem aj pre to ze to chcem prerobit na olej. Ake je tam vstrekovacie cerpadlo pri Td?
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Str, 27.12.2006, 16:48 |
|
 |
Xader
|
ludo: nebola to TOYOTA Hilux ?  ak hej , tak na internete dost dlho kolovalo video o tomto aute ... fakt ho zdvihli zeriavom a nechali padnut, narazili do stromu , potopili do mora a potom vytiahli a to auto stale islo ... samozrejme , ze chlapik vzdy pozrel do motora a nieco dal trochu dokopy a znovu isiel  velmiiiiiii dobre spravene 
|
Str, 27.12.2006, 16:59 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Štv, 28.12.2006, 2:13 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|