Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 01.07.2025, 23:22
Dnes je utorok 1. júla 2025, meniny má Diana a zajtra Berta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 70 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5
 STK US Cars 
Autor Správa
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Menej roboty je to cele prehodit ako by to malo byt u nas, ci nie? A clovek nemusi spekulovat kazde 2 roky :-)

Ned, 03.11.2013, 11:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
VladoKE píše:
Ako jednoduché riešenie by stálo zato domontovať lacné oranžové guľaté smerovky, v zadnom združenom svetle odpojiť konektor z červených smeroviek, a snáď by to šlo :smt017
Brzda by ostala blikať, ale na STK sa skúšajú smerovky bez stlačenej brzdy :smt151
No a po STK všetko zase späť :smt023

no zase tak jednoduché to nie je lebo brzda a smerovka používa to isté vlákno
Ja to mám tak že z konektora združeného prepínača je prerušený signál smeroviek a privedený na cúvačky (s oranžovou žiarovkou)
Ale ak si to myslel na tú vitaru tak samozrejme tam to budú oddelené žiarovky

Ned, 03.11.2013, 12:27
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no myslim ze poklial si alebo mas sikovneho elekrikara tak by to nemal byt problem s tymi gulatymi lacnymi smerovkami ako spominal tuto kolega(resp. obldlznikovymi..ake chces). jasne ze kablik ktory vedie signal na smerovky odpojis od zdruzenych svetiel a privedies ho do dokupeneho svetla. ale potom je otazka ze ci mas vzadu dvojvlakovku a teda to iste svetlo aj na obrysove svetlo aj na brzd. ale predpokladam ze asi vsetky ameriky to maj rovnako a teda vsetko spolu. ale ani to by nemalo vadit pretoze ked v ˇˇnavode´´ by si mal mat aj elektroinstalaciu a teda mao by ti tam pisat ktore prerusovacie rele je na smerovky. potom uz len staci vymenit dane rele za rele so spravym pocton pinov a zapojenim a kabel ktory ti ide do relatka od hlavnych svetiel jednoducho prepojit mimo tohto relatka a mas vybavene. ked si z KE a nevedel by si si s tym rady rad ti pomozem. :) ale urcite sa to da. vsetko musi ist cez prerusovacie rele a to sa da obist resp. vymenit :smt151

Sob, 28.12.2013, 2:22
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Niesom moc zrucny autoelektrikar,ale viem urcite ze brzda svieti s jednym vlaknom jak aj blinker.

Sob, 28.12.2013, 9:36
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no jak tak rozmyslam tak ked rozmyslam spravne tak do svetla by ti mali ist tri kable(svetlo,brzda,kostra). Pokial je to tak, tak v tom pripade ti ak najdes to prerusovacie rele mal by si tam mat ked dobre pocitam tak 6 pinov (ked som sa nezmylil :smt136 ) a teda dva na svetlo a brzdu vstupne a dva vystupne, jeden na vstup od packy blinkrov a jeden kostrovy. to je na jednu stranu. takze pokial sa aspon trosku rozumiem elektrike tak by si mal mal v ovode zapojene dve rovnake prerusovacie relatka(prava strana a lava strana) plus by mali byt aj nejakym sposobom prepojene kvoli vystraznym. len rozmyslam e jak by to mohlo byt napojede na predne blinkre. skratka. jak najdes to rele, tak jednoducho od neho musis odpojit kabliky ktore idu do svetla a do brzdy a spojit ich mimo tohto rele. a druhy krok bude zapojenie kablika od packy do prerusovacieho rele a od tohto rele natiahnut dalej kabliky k novym zadnym blinkrom a tak isto k prednym(resp. pripojit kalik ktory ti od prednych blinkrov ostane. co sa tyka prerusovacieho rele uplne bohate ti postaci obycajne na skodu 120 ktore kuis za nejake smiesne drobaky v kazdej ´´mototechne´´. a schema zapojenia je uplne jednoducha :smt155 :smt023

Pon, 30.12.2013, 2:20
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
vies co alebo vsak napis co to mas vlastne za ameriku, alebo este lepsie skus prelistovat ten uzivatelsky manual. urcite tam nieco vycitas.a ked tak to dajak kvalitne odfot a hod to tuna. a urcite ti s tym dajako my chalani tunak poradime... :smt151 :smt006

Pon, 30.12.2013, 2:22
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Kajsi máš to pomýlené alebo si ešte nevidel originál US zapojenie svetiel :shock:

Originál US svetlá majú predné blinkre zapojené spolu s parkovačkami,v parkovačke je dvojvláknová žiarovka a pri zapnutí parkovačiek svietia obidve vlákna a pri zapnutí blinkrov striedavo preblikávajú

Zadné svetlá používajú takisto dvojvláknovku, ale parkovačka je samostatne a blinker má spoločné vlákno s brzdou. Takže ak máš blinker, tak bliká TO ISTÉ VLÁKNO ako pri brzde. Takisto pri prudkom brzdení (ak to je vo výbave) BLIKAJÚ OBIDVE zadné brzdové svetlá. Takže na jedno vlákno idú DVE RôZNE napájania. Používa to jeden a ten istý prerušovač (často zdvojený kvôli výstražným smerovkám, prípadne výstražné majú SAMOSTATNÝ prerušovač)

Ak má auto fabrické ťažné, tak toto je zapojené samostatne - má svoje relé na svetlá aj svoj prerušovač.

A čím novšie auto, tým viac je to prepojené medzi sebou - napríklad signál od brzdového pedála je prepojený s riadiačkou AT a tak podobne

Pon, 30.12.2013, 14:16
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
fuck... :smt017 tak otom zostava uz len tak jak som pisal zrusit tie relatka a nanovo natiahnut kabel dozadu k brzdam a tak isto k blinkrom dopredu aj dozadu...a vpredu uz jedine dat zvlast parkovacky a patku vymenit za obycaju blinkrovu a hotovo..to je najjednoduchsie co mi napada...a vlastne aj jedine...a co sa tyka tej riadiacky pokial je od blinkrov vyvedeny signal aj do riadiacky (tí amíci sú fakt je*nutí :smt021 ) tak s tym potom neviem ako dalej. ale podla mna ked je to aj cez riadiacku fuknute tak pokial sa ten sytem odpoji a zapoji sa na normalne prerusovacie relatka s tym ze sa upravi aj ten predok tak maximalne to mu bude vyblikavat vypalenu ziarovku alebo tak nieco...ale zas u maikov nikdy nevies taze kludne kvoli blinkru nebude moct nastartovat :smt121

Pon, 30.12.2013, 17:07
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
KajsiKE píše:
tí amíci sú fakt je*nutí ....

Ani by som nepovedal. Vôbec to nemajú zle vymysleé.
Striedavé blikanie vpredu je oveľa výraznejšie a napríklad blikanie bŕzd pri prudkom brzdení
(čo majú US autá zo 60 rokov) teraz niektoré EU automobilky zavádzajú ako brutálnu novinku. Objavili ameriku.

Prerobiť US na EU vôbec nie je zložité. Len to treba správne zapojiť. Sú to len blbé svetlá
A pre nové autá (plné počítačov a elektroniky) je tiež riešenie. Je to jedna blbá (chytrá) krabička, ktorú zapojíš namiesto US zadných svetiel a z nej máš vyvedené všetky signály ktoré treba pre EU svetlá.

Pon, 30.12.2013, 23:11
Profil WWW
Proviantak
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
:smt133 :smt133 :smt133

Pon, 30.12.2013, 23:15
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 70 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný