Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 01.07.2025, 3:09
Dnes je utorok 1. júla 2025, meniny má Diana a zajtra Berta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1076 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 72  Ďalší
 Pandíkov "PROTOTYP" 
Autor Správa
Pandík

Odpoveď s citáciou
PANDA 4X4
nuž tak ahojte :wink:
v tejto téme vám chcem postupne ukazovať moje úpravy na tomto zázračnom autíčku :wink:
pár dní po kúpe som hľadal riešenie o zdvihnutí predku o 3cm podložkami na uloženie tlmiča. kúsok plávala. potom som zodvihol zadok 3cm podložkami ktoré mi boli vyrobené podľa môjho nákresu na milimetrik, ale keďže už diferák padal dole už sa kríž lámal a robilo to menšie vybrácie a kus väčší hluk. tak všetky podložky aj predné aj zadné šli von. Panda bola asi 1mesiac bez zdvihnutia a nakoniec dopredu som narval 4cm podložky ale hneď pri prvom teste rozlámalo prírubu s ktrou mám doteraz zlý vzťah, tak mi bolo poradené jedným mechanikom že mám vihodiť tie podložky a dať tam iba 1cm (lebo mám ich na kusy 1podložka=1cm) a nejaké gumy do pružín... jazdili sme tak pomerne dlhšie ale tie cca 2cm mi boli málo tak nasledovali zadné pružiny z felície, ku ktorým som sa len náhodou dopracoval lebo náhodou mi to len poradil jeden pandista z čadce. dodnes mám tam tie pružiny zodvihlo mi pandu cca 5cm ale neskor som dal ešte + 1cm tu podložku na uloženie tlmiča takže lift predku cca 6cm keď nie viac. následoval zadok. mal som to už vyšpekulované tak dal som si z tých podložiek čo som mal zfrezovať aby bola šikmina z 3cm na 1,5cm tak dozadu pod perá som dal 1cm rovnú a 2podložky ktoré boly zfrézované a panda ide pekne potichučky žiadné vybracie nič. zadok bol 3cm dosť málo aj keď dvihlo iba kastu tak predĺžili sme hojdačky o 5cm a tlmiče z nejakej inej pandy kus dlhšie. keďže je zdvihnutá a vpredu nie je tuhá náprava tak kolesá šli ako na tatre tak len teraz nedávno zom si dal urobiť tie ramená, ako vidno na obrázku že horná diera sa zavarina a nová diera sa vyvŕtala o 4mm viac von a kolesá idú pekne rovno
pár fotiek na ukážku:
Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok

Naposledy upravil OFFroad4wd dňa Ned, 16.12.2012, 17:39, celkovo upravené 5

Uto, 07.09.2010, 16:30
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
na rade bol naviják michimu ďakujem za montážnu platňu zbytok som si robil sám viď. foto :wink: aj keď je to iba 2000lbska tak mňa už párkrát parádne zachránil :wink:
Obrázok Obrázok Obrázok

ovládač navijaka mám v kabíne pôvodne bol pod kapotou ale na to by museli byť dvaja tak dal som si ho na takzvanú odpaľovaciu rampu na ktorej mám aj iné vypínače...
pri ovládači je aj ťahací vypínač a ten bude slúžiť ako odpojovač ale vyrobený podomácky :wink: a to je tak že pod kapotou bude cievka zo štartéra z felície pretože je najmenšia preto voľba z felície. bude to zapojené ako je na nákrese:
Obrázok

kto nerozumie nákresu alebo na čo je cievka rád vysvetlím :wink:

Uto, 07.09.2010, 16:49
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
od Maceja som si zaobstaral záhradku origo z pandy a od MARTINO a Martin4 prídavné svetlá takže všetkým vám ďakujem a nesmiem zabudnúť na ochotného michiho a ďuri191 za dopravu tých vecí ;-) hneď po OFFRoade v Tisovci som nahodil na pandu záhradku a na ňu 4 prídavné diaľkové svetlá. samozrejme cez relatká potom od M4 som dal na ďalšie relatko 2 okrúhle svetlá na nárazník, takže dokopy 3 vypínače ktoré sú na mojej "odpaľovacej rampe" a 3 relatká relatká sú napojené na 15ku to je že prúd tam prechádza len keď je zapnuté zapaľovanie :wink:
vštko dodnes pekne funguje takže som maximálne spokojný ale idem si vyrobiť záhradku sám ale na celú strechu pretože chcem tam nosiť 4 kolesá na nejakú akciu + neskôr keď kúpime aj hi-lift a dozadu na záhradku na kraje 2 svetlá na cúvanie. :wink:
relatká boli len prinitované o kastu nevyzeralo to pekne tak som vyrobil na to krabičku:
Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok

Uto, 07.09.2010, 17:02
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nové vlákno? :-D

Uto, 07.09.2010, 17:10
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ešte pôvodný motor ale ešte ten úplne prvý sériový 1,0i.e. fire už nevládal, slabý bol a zo starej pandy 4x4 sme mali taký istý ale po výmene krúžkov a ten ťahal jak piga tak sme ho dali vymeniť ale motor nešiel už ako šiel na starej pande takže som vyzistil že pasuje do pandy motor punto I 1,2 60hp tak sme ho kúpili neskôr som ho vymenil už ja ešte trebalo dať riadiacu jednotku aby vyhodili imobilizér a keďže motor bol z havarovaného punta tak trebalo tam ešte vraziť aj keď rátam tú RJ 200€ určite a kúpili sme ho za 150€ ale teraz už pekne funguje má konečne život tá panda ide ako šíp :wink:
ale keďže Rj šla na miesto baterky tak baterka šla na miesto rezervy ktorá bola pod kapotou. takže vyrobil som odklápaciu konštrukciu a na ňej je rezerva zámok je tam zo zadných sedadiel z pandy a tlmič z kufra zadného tiež z pandy :wink:
Obrázok Obrázok Obrázok
vďaka patmatovi za pomoc:
Obrázok
Obrázok

tu je videjko: http://www.youtube.com/watch?v=FJyVJxCnWQ8

pár fotiek a nejaké videjko z motora z punta :wink:
Obrázok Obrázok
http://www.youtube.com/watch?v=fYQqROHSNnc
http://www.youtube.com/watch?v=kyJnOgp7 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=aYp1U1z-R_o

patrilo sa už aj poriadné papučky takže som si ich zaplatil sám aj s poštou celoprotektory za 150€ hĺbka dezénu v strede 13mm a na krajoch cca 15mm :wink:
Obrázok Obrázok
disky nanovo spravené = opálené, opieskované, základ a vrchná farba :wink:
rozšírovacie podložky dozadu po 3cm na stranu a dopredu som dal 2,5cm na stranu + ešte jeden disk rozšíri cca 1cm+ a na iných diskoch chceme zmeniť ET :wink:
Obrázok Obrázok

následoval hajzel šnorchlík :D
Obrázok Obrázok Obrázok

účel plní maximálna spokojnosť :wink: testovaný síce v mlákaach ale dosť som ich prerážal :-D

Uto, 07.09.2010, 17:26
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a aby nevyhla ten pliešok tá rezerva tak pod svetlom je niečo takéto :wink:
Obrázok

Uto, 07.09.2010, 17:29
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pandik pocuj nemrda ti v makovici ! Sa my zda ze 2vlakna o tvojej PANDE su na jebnutie a stale tam ukazujes to iste :evil: :evil: :evil: zbytocne to tu zasieras! :!: :!: :!:

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Uto, 07.09.2010, 20:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
On chcel mať asi všetky úpravy pokope a nie rozhádzané v 70 stranách :wink:

Uto, 07.09.2010, 20:16
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jj mozne to je ale tunak bude za chvilu XXXLM stran :roll: :evil:

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Uto, 07.09.2010, 20:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:smt132 Tak možné to je,on stále upravuje :-D

Uto, 07.09.2010, 20:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tibik ak sa ti nepáči malého vlákno tak ho nečítaj, teraz si to ty kto zasiera cudzie vlákno, tak ho nechaj nech sa realizuje na svojej úrovni vo svojom chlieviku a buď zhovievavý. Neber to osobne.

Uto, 07.09.2010, 21:00
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tibik píše:
Pandik pocuj nemrda ti v makovici ! Sa my zda ze 2vlakna o tvojej PANDE su na jebnutie a stale tam ukazujes to iste :evil: :evil: :evil: zbytocne to tu zasieras! :!: :!: :!:

012Roman_0 píše:
On chcel mať asi všetky úpravy pokope a nie rozhádzané v 70 stranách :wink:

B je spravne. A je len jedno vlakno.

Uto, 07.09.2010, 21:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
malo by sa toto vlákno uzamknúť nech sem môže prispievať len Pandík a nebude to tu zasraté na desiatkach strán keď sa všetci zdržíme komentárov :-D

Uto, 07.09.2010, 21:56
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
počúvajte 70stránové vlákno bolo po dohode s finderom zmazané lebo keď mám niečo hľadať v 70 str. tak ma ide poraziť to je jedna vec a druhá vec lepší pocit mám keď môžu to vidieť len registrovaný :wink:
ak to bude takto pokračovať ako to teraz začalo tak sa potom nečudujte že je tu xxxxl strán :wink:

Uto, 07.09.2010, 22:30
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja len cumim, skvelo si to zmakol :)

Str, 08.09.2010, 7:24
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 1076 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 72  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný