Dnes je piatok 20. júna 2025, meniny má Valéria a zajtra Alojz
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 7 ] |
|
Autor |
Správa |
Peter BR
Koumák
Registrovaný: Uto, 26.02.2008, 4:34 Príspevky: 175 Bydlisko: Brezno
|

Tak vas po dlhom case zdravim, a dufam ze sa tu zdrzim dlhsie ako ked som odpisal defendera.
Podarilo sa a kupili sme si s priatelkou p[re radost take priblizovadlo a radsej 4x4 aby sme sa mohli priblizit kamkolvek
Takze k Jeepistom sa hlasi dalsi prirastok: grand cherokee V8 4.7 litrik s quadra track 2 systemom
Zacal som hned po kupe s vymenou olejou vo vsetkom na co som natrafil,
predny a zadny diff aj s aditivom, prevodovka, motor a pridavna prevodovka.
Zaujalo ma ze niesu nikde vypustacie srouby na diffoch ani na prevodovke a aj to ze predny a zadny diff maju rozny olej
No niesom mechanik tak to asi zato.
Oleje boli vsetko mopar od dealera okrem motoroveho ten bol od dealera plna syntetika 5W 40 aby mi doma na slovensku zbytocne nezhustol.
kukal som na fore ale som asi slepy nenasiel som, treba menit rozvodovu retaz? teda pri akych kilometroch? ja mam na nom teraz nejakych 180000
a tiez moj mechanik mi poradil aby som si skusil zistit ci sa moze dat lpg converzia ak mam plastovy krit na intake manifolde (niesom isty ako sa to po slovensky povie, je to ta kritka na vrchu bloku motora medzi dvoma radmi sviecok).
Uvitam akekolvek rady ohladom toho co skontrolovat a vymenit nech uz auto slizi daky ten rok.
Vopred vdaka.
_________________JEEP grand cherokee 99
4.7 V8 
|
Pia, 30.04.2010, 16:56 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Čus
no vypušťajky niesu preto aby sa vždy aj fyzicky skontroloval aj samotný dif a prevody.
Na automatke preto pač by nikto nikdy nevimenil potom dva filtre čo su tam, olej klasika ATF4+.
U nás lejeme do motora 5W30 syntetiku, od Petro Canada teda olej aký sa leje v USA pri výrobe.
Diferáky štandartne 85W140, pač v roku tuším 2001 sa prešlo z 75W90 na tento olej koli vari lok-u.
Podla roku ešte môžeš mať problem z brzdami pokial máš starší rošník tj do 2001 a budeš tam mať TEVES brzdy. Problem je že sa nerepasujú a len sa komplet vymenia za AKEBONO, na ktoré sú aj repasné sady.
V servoriadení PSF a ak tečie horná hadica čo TI poháňa aj hydromotr na ventilátory chladenia treba dať spraviť aj tu.
Ostatok podla roku a najazdených km bývaju vymrdané silenbloky v ramenách čapy a pod. Ono sa to aj tak časom prejavý.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Ned, 02.05.2010, 15:37 |
|
 |
Peter BR
Koumák
|
Cav Andrej, dik za rady.
Problemy akeho druhu s brzdami? a ked povies vymenit brzdy tak myslis komplet system alebo prasiatka a disky?
Hmmm filtre v prevodovke  som si takmer isty ze mi ich majstri mechanici nevymenili.
Oleje som kupil ja sam a pytal som si vsetko co treba okrem filtrov, olejovy na motore sa vymenil ale v prevodovkach isto nie.
Mal by som ho vymenit este raz? Asi ano co vy nato? Ale teraz aj s filtrami.
A ako je to s rozvodou retazou pri kolkych mylach sa ma manit?
Dakujem za rady andrej.
4.7 V8 
|
Ned, 02.05.2010, 23:12 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Brzdy asi v tom zmysle ak fungujú je všetko OK ale ak sa TI začnu zasekávať TEVES brzdiče tak len výmena za AKEBONO, nakoľko na Teves sa nič nerobí a aj to je doporučovaný postup od výrobcu kes sa poseru brzdy TEVES.
No filtre by určite vymenil v automatke, tiež to má obmedzenú životnosť.
No rozvodová reťaz hm toto neviem nájsť kedy je servisný interval, ale ešte poňuram, nakoľko 4,7 ma reťaze celkovo 3 ks.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 03.05.2010, 12:19 |
|
 |
Peter BR
Koumák
|
Budes super ak by si to zistil s tymi retazami, moj mechanik nevie.
Co sa tyka filtrov v prevodovke tie nevymenil isto tak ich kupim a vymenim aj olej este raz aspon sa kus viac z toho oleja v prevodovke vymeni.
Brzdy idu ok, ale quadra drive asi pomaly pojde do kelu teda ta visko co pripaja predok ked sa smyka....
Dik Andrej
4.7 V8 
|
Pon, 03.05.2010, 15:36 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Mno v prídavke už nemáš visko ale čerpadlo ktoré uzatvára a pripája predok.
Niečo na spôsob vari lok ako su v nápravách.
A.
|
Pon, 03.05.2010, 16:00 |
|
 |
Peter BR
Koumák
|
Jo jo to som sa zle vyjadril, som vycital ze tlaci olej...
Tiez som vycital ze zvyknu vdrzat 100 000 km a umriet. Je to pravda?
som sa to snazil nastudovat kym som kupil auto aby som poskusal co treba. Vyzera to ze sa to da skusit ak vytocis kolessa do strany a pustis v D brzdu auto buy sa malo zacat pohynat ak nie a treba mu pridat viac ale kus trha tak to uz odchadza ten systyem nahonu. Teda ked uz nepracuje ako ma tak ostava predok pripojeny stale je to pravda alebo som to ja ako elektrikal len doplietol?
4.7 V8 
|
Pon, 03.05.2010, 19:50 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 7 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|