Dnes je streda 18. júna 2025, meniny má Vratislav a zajtra Alfréd
Jeep - stav Select Track-u
Autor |
Správa |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
diesel píše: tá zmienka o krátkej hriadeli u niektorých 5.9 je ale podla mna omyl. To len niekto asi omylom považoval strednú hriadel za krátku.
Tak,tak,tohle si taky myslím. Je jasný,že se to rozsekne,až to kuchnu. Že mám krátkou XJčkovou se nebojím,to je skoro nepravděpodobný spíš jestli nemám tu dlouhou. Koneckonců,nemám ZJ ale ZG a klidně tu může bejt nějaká anomálie  .
Jsem rád,že sme to takhle rozebrali,mnoho dalšího jsem se dozvěděl a dalo mi to naději,že sem se s hřídelí trefil. Když jsem viděl všude jen ty dlouhý,tak jsem byl celkem smutnej.
Takhle rozsáhle o tomhle, na jednom místě, to nikde nerozebírali.
Jinak,vyndat ten zajišťovací kolík vidličky aby šly vyndat,to je lahůdka! Skoro hodinu jsem se s tím trápil,zkoušel i mírný násilí to nějak odpáčit ale bez šance.Jedině vyndat kolík.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Uto, 03.04.2007, 15:25 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Harley píše: Jinak,vyndat ten zajišťovací kolík vidličky aby šly vyndat,to je lahůdka! Skoro hodinu jsem se s tím trápil,zkoušel i mírný násilí to nějak odpáčit ale bez šance.Jedině vyndat kolík.
ak píšeš o 242 tak ja som to na druhý a tretí krát už rozoberal bez vyťahovania toho kolíčka. Pri zaradenej redukcii sa mi to darilo vybrať aj zložiť. Ide to. Prvý krát som sa tiež mordoval s kolíčkom dve hodiny...s toho hodinu a pol som sa to márne pokúšal rozobrať a pol hodinu som kúsok po kúsku zatlkal kolík hlbšie a hlbšie a z druhej strany ho usekával ostrým šrobovákom kým nevyliezol celý. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Uto, 03.04.2007, 15:41 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Uto, 03.04.2007, 15:47 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
JO mne to už menili takže mam to zmenené musela sa prehodiť hriadel, pretože na selectract bola ta kratka sice 23 dražková ale krátka. Prehodené to je na aute tiež prešiel len par km a zase stojíme, pretože nejako sa im nechcelo zapodievať nadstavením tiahla a tak ked skúšal režimi nevedel zaradiť trvalu redukovanú štyrkolku a potom už žiaden režim jazdy. Takže pekne stojíme na parkovisku pred firmov a čakáme na servis menou čo to robili
Edit:
No Dieselov predpoklad bol správny vyskočený mechanizmus ovladania od rozvodovky. Tak budeme dieselka trochen otravovať aby mi to pomohol nadstaviť. 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 25.04.2007, 13:17 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
dieselka čaká servisný veekend: nahodiť nové vahadlá a tyčky, rozobrať klímové spoje a pokaziť andrejovi ovládanie rozvodovky.  V pondelok budem behať s tesneniami v ruke po klímových obchodoch a na prvního máje snáď klímu zložím. 
|
Str, 25.04.2007, 17:58 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
diesel píše: dieselka čaká servisný veekend: nahodiť nové vahadlá a tyčky, rozobrať klímové spoje a pokaziť andrejovi ovládanie rozvodovky.  V pondelok budem behať s tesneniami v ruke po klímových obchodoch a na prvního máje snáď klímu zložím. 
prípadne gumičky odfotíš a pomeráš šublérou a pošleš info a ak sa mi veľmo bude scieť  tak sa pohrabem v krabičke s gumkami , prípadne navštívim Kubiko a niečo možno bude 
|
Str, 25.04.2007, 18:09 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Nuž ale to by si mal v rimaszombat o piatiku postaranô. 
|
Str, 25.04.2007, 18:13 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
diesel píše: Nuž ale to by si mal v rimaszombat o piatiku postaranô. 
Jáááj? Heeej? Nuž onô takô dobrô vínko...
Inak 2 gumičky na hlavnú trubku od kompresora k vysúšaču (taká bandaska guľatá) mám určite. Síce použité, ale dobré. Originálne, zelené.
Teda ak má ZJ ten istý rozmer ako XJ
|
Str, 25.04.2007, 18:19 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
diesel píše: dieselka čaká servisný veekend: pokaziť andrejovi ovládanie rozvodovky. 
Jo jo kedy ťa budem mocť navštíviť???  Aj z nejakým tekutým všimným???
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 25.04.2007, 18:38 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Jedno zistenie pri nezapojenom konektore na udávanie čo ma človek zaradené na paneli displeya sa nič nedeje proste akurat PC vyhodnotí že nič nieje zaradené a tvári sa to ako neutrál, ostatné veci fungujú normálne.
To Harley: Nakoniec to nebol parkovací zub. čo ma teší, po nahodení selectrac auto normalne parkuje. AKurat mam v hajzly homokineták
|
Štv, 26.04.2007, 13:35 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
Andrej píše: Jedno zistenie pri nezapojenom konektore na udávanie čo ma človek zaradené na paneli displeya sa nič nedeje proste akurat PC vyhodnotí že nič nieje zaradené a tvári sa to ako neutrál, ostatné veci fungujú normálne.
to je napuosto noumální uďo
lebo ten konektor ide na NSS spínač a na základe polohy toho spínača sa PC rozhodne že čo má zaradiť a aký solenoid má pocvakať.
Takže keď nemá nič na vstupe, tak nemôže byť ani na výstupe.
|
Štv, 26.04.2007, 14:19 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
palo-cherokee píše: to je napuosto noumální uďo  lebo ten konektor ide na NSS spínač a na základe polohy toho spínača sa PC rozhodne že čo má zaradiť a aký solenoid má pocvakať. Takže keď nemá nič na vstupe, tak nemôže byť ani na výstupe.
No to víš Pali elektrika a ja no viem že je a trase ale ako to dela tyhle zazraky to de mimo mne 
|
Štv, 26.04.2007, 15:05 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Andrej píše: Jedno zistenie pri nezapojenom konektore na udávanie čo ma človek zaradené na paneli displeya sa nič nedeje proste akurat PC vyhodnotí že nič nieje zaradené a tvári sa to ako neutrál, ostatné veci fungujú normálne.
Ale to hovoríš asi o konektore režimov rozvodovky(prídavnej prevodovky) a Palochero zase o konektore automatickej prevodovky ňe? Lebo inak mi to nejak neštimuje. 
|
Štv, 26.04.2007, 17:15 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
diesel píše: Andrej píše: Jedno zistenie pri nezapojenom konektore na udávanie čo ma človek zaradené na paneli displeya sa nič nedeje proste akurat PC vyhodnotí že nič nieje zaradené a tvári sa to ako neutrál, ostatné veci fungujú normálne.
Ale to hovoríš asi o konektore režimov rozvodovky(prídavnej prevodovky) a Palochero zase o konektore automatickej prevodovky ňe? Lebo inak mi to nejak neštimuje. 
No ja hovorím o tom bazmeku ( NSS switch) čo spína polohy páky automatickej prevodovky
Ak sa bavíme o čidle v Selectracu-u, tak to je pikačovina, ktorá len rozsvecuje kontrolky a nemá nič spoločné z radením. Selectrac má radenie mechanické, vidličkami. Takže to čo tam vrazíš tam aj je.
je možné, že u ZJ je to nejako spojené s PCM od automatu, ale nie som istý 
|
Štv, 26.04.2007, 20:58 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
palo-cherokee píše: diesel píše: Andrej píše: Jedno zistenie pri nezapojenom konektore na udávanie čo ma človek zaradené na paneli displeya sa nič nedeje proste akurat PC vyhodnotí že nič nieje zaradené a tvári sa to ako neutrál, ostatné veci fungujú normálne.
Ale to hovoríš asi o konektore režimov rozvodovky(prídavnej prevodovky) a Palochero zase o konektore automatickej prevodovky ňe? Lebo inak mi to nejak neštimuje.  No ja hovorím o tom bazmeku ( NSS switch) čo spína polohy páky automatickej prevodovky Ak sa bavíme o čidle v Selectracu-u, tak to je pikačovina, ktorá len rozsvecuje kontrolky a nemá nič spoločné z radením. Selectrac má radenie mechanické, vidličkami. Takže to čo tam vrazíš tam aj je. je možné, že u ZJ je to nejako spojené s PCM od automatu, ale nie som istý 
EE myslel ten bazmek čo sa zobrazuje na tie super displey a ako to je prepojené zatial šuma fuk nič iné to neurobilo ani nesposobilo akurat to neukazuje režim jazdy
|
Štv, 26.04.2007, 22:10 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|