Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš
Jeep - Prečo, sa neoplati zakladat novy thread ...
Autor |
Správa |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
dado píše: Aky akumulator patri do ZJ 4,0 I6 ? Mam tam 74 AH Bosch Silver a zacina kolabovat. Mate nejaky typ na predajcu ? Baterku som dost davno nekupoval, a ceny sli dost hore. EXIDE 70 AH cca. 3600 Sk, BOSCH SILVER 74 AH 4700 Sk, BOSCH SILVER 60 AH 3700 SK. Staci tam 60 AH ?
Ja tam mám nejakú 74Ah značku nepoviem drí už nejaký patek je od povodného majitela, pač tu čo kupil som si odje..babral ked som dal auto bokom a ona z časti vytiekla  teraz slúži ako zdroj pre kompresor, ked striekam alebo fúkam synovi bike.
Určite tých 74 bude asi také minimum čo by tam dával.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 07.05.2008, 18:40 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Nedávej rozhodně menší,než tam má bejt,což je 72-74 Ah. Maximální kapacita je dána rozměrem,kterej se tam vejde.
Menší Ah kapacita může bejt jen u Optimi baterek,který maj trochu jiný vlastnosti. Navíc jejich 55Ah je rozměrově stejně velká jako jsou klasický 74Ah. Jejich 74 je ale už moc veliká a hlavně vysoká a do ZJ se nevejde.Moc dobře to vím,jelikož jsem si nedavno Optimu Yellow Top 74Ah objednal a pak jsem zjistil ,že jí tam nedostanu.Tak jsem musel objednat jejich 55tku(nic mezi nedělaj) a ta tam sedne přesně.
S touhle baterkou to točí motorem,jako by tam nebyly svíčky.
Optimu vřele doporučuju!
PetrF má dobrý ceny
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Str, 07.05.2008, 22:00 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Tak obavam sa ze problem asi nebude v akumulatore. Dal som ho nabyt. A raz startuje dobre raz zle. Pri toceni motorom sa rucicka na voltmetri nedostane ani do cerveneho pasma. Mam podozrenie na starter. Dam ho von a vycistim.
Inak robil som drobnu upravu v elektrike ale to by nemalo mat na to vplyv.
Mal so zlu kostru na prednych svetlach - vodicova strana. Origo si kostru bralo kablom ktory bol ukostreny v blatniku za tou krabickou co je vedla filterboxu na blatniku.
Tak som priviedol priamo - pol kablom z baterky na ten blatnik. Bohuzial ani to nepomohlo. Tak som vsetky kable,ktore boli kostrene na tom mieste dal dole z blatnika a pripojil priamo na ten kabel od - polu baterky. A odvtedy svietia svetla perfektne, ale sere sa to startovanie.
Btw. dnes sme boli s manzelkou na turistickom vylete a v 80 km / hod mi padol zadny tlmic z horneho uchytenia. Nic sa nestalo, len nechapem ako sa mohol uvolnit.
Cez vikend budem musiet spravit taku drobnu udrzbu.
|
Štv, 08.05.2008, 18:22 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Ten startér by to mohl bejt.Sjetý uhlíky.Zvlášť t bejvá horší,když je to teplý.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Štv, 08.05.2008, 21:36 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
|
Skusil som diagnostiku :
Vyblikalo kody :
12 - akumulátorová batéria bola odpojena v priebehu 50 posledných zapalovani. Informácia môže sa ocitnúť užitočné pri kúpe a bude znamenať, čo predavač, podľa všetkého, odpojuje akumulátor v pokusu zhodí zapísané počítačom kódy porúch.
33, reťaz relé spojky klimatizačný prístroj roztrhaný alebo skratovaný. "To je co ?"
51- signál s snímača kyslíku uvádza na ochudobnenie palivovej zmesi v prevoze motoru. "Tu mam co hladat ?"
27 - jedna z trysiek neodpovedá na riadiaci signál
41 - Raztrhana alebo skratovaná reťaz ovinovačky budený generátor (rovnako tak v nevyhnutnosti zámien ščjotok generátor). "Ale remen je O.K."
55 - ten je jasny
|
Ned, 11.05.2008, 13:24 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
|
...tak som prave vyliezol spod auta. Kody su uz O.K. Starter vymontovany a vycisteny, ale.... petrhol som zavit v prirube strtera ten horny pri cievke  Natlacil som tam kus hlinika a silikon a zatial to drzi. Ale neverim tomu, da sa tam dat nejaka vlozka ?
Co sa tyka toho startovania, asi bude fakt v prdeli baterka.
|
Ned, 11.05.2008, 19:03 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
dado píše: da sa tam dat nejaka vlozka ?
http://www.impkontakt.sk/recoil.php
mám to v hlavách VMka...zatial držia. ťuk ťuk ťuk... 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 11.05.2008, 19:52 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|

dado píše: Skusil som diagnostiku : Vyblikalo kody : 12 - akumulátorová batéria bola odpojena v priebehu 50 posledných zapalovani. Informácia môže sa ocitnúť užitočné pri kúpe a bude znamenať, čo predavač, podľa všetkého, odpojuje akumulátor v pokusu zhodí zapísané počítačom kódy porúch. 33, reťaz relé spojky klimatizačný prístroj roztrhaný alebo skratovaný. "To je co ?" 51- signál s snímača kyslíku uvádza na ochudobnenie palivovej zmesi v prevoze motoru. "Tu mam co hladat ?" 27 - jedna z trysiek neodpovedá na riadiaci signál 41 - Raztrhana alebo skratovaná reťaz ovinovačky budený generátor (rovnako tak v nevyhnutnosti zámien ščjotok generátor). "Ale remen je O.K."
55 - ten je jasny
dado, tie kódy sú takto:
27 - Fuel injector circuit - obvod riadenia vstrekov (väčšinou to hlási vtedy, keď je jeden zo vstrekov "out of timing" to znamená mimo rozsahu časovania a to znamená na umretie. On síce palivo dávať bude, ale pravdepodobne už netesní tak ako má alebo nerozprašuje tak ako treba. povedané inak je to štiak a nie vstrek
Základný test sa dá spraviť ak máš tlakomer, ktorý sa dá nasadiť na fuel rail - zmerať či drží tlak paliva. Zvyšok sa dá otestovať len pomocou DRB postupne jeden vstrek po druhom. Keby niečo, tak sa ozvi. Vstreky mám skladom.
Neviem či máš LPG , ale táto chyba sa uloží do pamäti aj vtedy, keď nemáš emulátor vstrekov a prepneš na LPG. Ak sa ti po prepnutí na LPG a
následnom akomkoľvek pohybe TPS rozsvieti "Check Engine", tak to je ono. Vstreky pritom môžu byť v absolútnom poriadku. Ale tým, že ich surovo odpojíš nejakým relátkom, tak riadiaca jednotka sa z toho zblbne.
Nie je to šťastné riešenie, pretože potom ide motor zčasti v núdzovom režime. Emulátor vstrekov stojí cca 4000,-
33 - Air conditioning clutch relay - ovládacie relé elektromagnetickej spojky kompresora klimatizácie, alebo jeho kabeláž
41 - Alternator field switch - spínanie budiaceho vinutia alternátora. Altík na ZJ je riadený cez riadiacu jednotku. Budenie má 3 stupne - low - normal - high. Ako základ by som skontroloval alternátor a jeho uhlíky, prípadne kontakty a spoje. Tiež sa to dá otestovať len cez DRB
51 - O2 detects lean mixture - lambda sonda hlási "chudobná zmes"
Treba skontrolovať lambdu, jej kabeláž, a podtlaky na motore. Hlavne okolo MAP senzora a tiež na intake mainfolde (na saní ).
Môže to tiež súvisieť z LPG, hlavne ak máš plyn "do sania" bez regulácie.
Aj pre LPG do sania existuje regulácia. Namiesto tých 2 šróbov, ktorými sa reguluje dávkovanie plynu. Namontuje sa tam elektricky riadený ventil. k nemu je "múdra krabička" ktorá spracováva signály z lambdy a iných senzorov. A dajú sa s tým dosiahnuť celkom zaumývané parametre. Cena cca 7 až 8000,- Sk
12 a 55 - to je jasné
|
Ned, 11.05.2008, 20:25 |
|
 |
VladoKE
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 08.02.2007, 20:56 Príspevky: 828 Bydlisko: Košice
|
To Mopar Magnum si tam pridal ty?
_________________ Dodge RAM 1500 5,7 V8 HEMI 5,4T DualBattery TV Ex.1997 Ford Explorer 4.0V6 SOHC, 6", 35" MT, 5,4T 1988 Chrysler LeBaron Convertible 2008 Jawa 555 vyladená 1991 MT8-070 13,5HP Ex.1997 Jeep ZJ 5,2 V8, RE 4,5", 32" MT, 5,4T 0904-436-669
|
Pon, 12.05.2008, 20:43 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
VladoKE píše: ...To Mopar Magnum si tam pridal ty?
Vlado tu je cely ,,Mopar Magnum,, tak toto nema chybu ,proste nadhera  Darmo ,,kto umi ten umi  ,,
http://www.4x4nazory.cz/phpBB2/viewtopi ... 88&start=0
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 12.05.2008, 21:38 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
|

palo-cherokee píše: Neviem či máš LPG , ale táto chyba sa uloží do pamäti aj vtedy, keď nemáš emulátor vstrekov a prepneš na LPG. Ak sa ti po prepnutí na LPG a následnom akomkoľvek pohybe TPS rozsvieti "Check Engine", tak to je ono. Vstreky pritom môžu byť v absolútnom poriadku. Ale tým, že ich surovo odpojíš nejakým relátkom, tak riadiaca jednotka sa z toho zblbne. Nie je to šťastné riešenie, pretože potom ide motor zčasti v núdzovom režime. Emulátor vstrekov stojí cca 4000,-
Môže to tiež súvisieť z LPG, hlavne ak máš plyn "do sania" bez regulácie. Aj pre LPG do sania existuje regulácia. Namiesto tých 2 šróbov, ktorými sa reguluje dávkovanie plynu. Namontuje sa tam elektricky riadený ventil. k nemu je "múdra krabička" ktorá spracováva signály z lambdy a iných senzorov. A dajú sa s tým dosiahnuť celkom zaumývané parametre. Cena cca 7 až 8000,- Sk
Emulator vstrekov tam asi nie je, lebo check engine sa rozsvieti.
Mudru krabicku mam aj s elektromagnteickym ventilom. No zaujimave parametre... neviem, neviem, Ale je sice pravda ze v jeepe ktory mudru krabicku nema som este nesiel trak nemam s cim porovnat.
Zacinam vsak silne uvazovat nad sekvencnym LPG. Musim niekm skocit, ci treba prekopat komlet vsetko od nadrze, alebo len od elektro ventilu hlavneho privodu LPG, ktory je uz v motorovom priestore.
|
Uto, 13.05.2008, 6:58 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
dado píše: Mudru krabicku mam aj s elektromagnteickym ventilom. No zaujimave parametre... neviem, neviem, Ale je sice pravda ze v jeepe ktory mudru krabicku nema som este nesiel trak nemam s cim porovnat.
Zacinam vsak silne uvazovat nad sekvencnym LPG. Musim niekm skocit, ci treba prekopat komlet vsetko od nadrze, alebo len od elektro ventilu hlavneho privodu LPG, ktory je uz v motorovom priestore.
Hat v mojom jeepe mudra krabička nebola, a no chodilo to ale len chodilo, to že mal spotrebu aku mal je skor že chodil jak dochodca  Nehovoriac o tom že to natvrdo odpájanie vstrekov motoru nejako neprispieva, a no sekvenák by bol ideališ, len nejako nemám sponzora na túto vifikundáciu 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 13.05.2008, 8:26 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
|
Dal by sa tento ventilator pouzit v ZJ ? Myslim co sa tyka velkosti a neviem spravne prelozit ci sa montuje za alebo pred chladic.
http://www.cbsonline.co.uk/index.asp?function=CART&mode=COUNTRY&code=SK&reload=DONE&catid=&productid=#
[img]http://www.cbsonline.co.uk/ekmps/shops/carbulder/images/fan16[ekm]294x300[ekm].jpg[/img]
|
Uto, 13.05.2008, 20:42 |
|
 |
VladoKE
OFFROAD Expert
|
_________________ Dodge RAM 1500 5,7 V8 HEMI 5,4T DualBattery TV Ex.1997 Ford Explorer 4.0V6 SOHC, 6", 35" MT, 5,4T 1988 Chrysler LeBaron Convertible 2008 Jawa 555 vyladená 1991 MT8-070 13,5HP Ex.1997 Jeep ZJ 5,2 V8, RE 4,5", 32" MT, 5,4T 0904-436-669
|
Uto, 13.05.2008, 21:19 |
|
 |
VladoKE
OFFROAD Expert
|

dado píše: ..... Ale je sice pravda ze v jeepe ktory mudru krabicku nema som este nesiel trak nemam s cim porovnat.
Ja mám sekvenčný Landi Renzo a žiadna kontrolka check engine sa nikdy nerozsvietila, takže ten oblb už má asi v sebe.
Keď sa nad tým bližšie zamyslím, na nádrži je elektroventil, odtiaľ ide hadička do motorového priestoru hneď do prvého filtra potom do druhého a až tak sú vstreky. Takže podľa mňa ti stačí začať montáž až za filtrom, pretože to predtým až k nádrži bude zhodné. Jediná zrada tohto systému je, že je príliš tenká hadička od nádrže k filtru a za určitých okolností a konštalácie hviezd nevie z nádrže ísť dostatočný prietok plynu na spaľovanie. Samozrejme hovorím o vysokej okamžitej spotrebe ale je to jeden zo 100 prípadov a to musia byť splnené určité okolnosti aby to niekto pocítil. Potom prepínam na benzín na cca 10 sekún a zasa plyn a je to ok. Už som s tým bol v servise je to tenká rúrka a stačí nejaký sajrajt a sa to prejaví, chyba tiež je že prvý filter nie je hneď na nádrži ale až o 3 metre ďalej v motorovom priestore.
|
Uto, 13.05.2008, 21:31 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|