Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 17.06.2025, 11:04
Dnes je utorok 17. júna 2025, meniny má Adolf a zajtra Vratislav

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 298 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Ďalší
 LPG 

Ak by bola moznost jednoducheho procesu legalizacie LPG, namontovali by ste ho?
Ano 84%  84%  [ 132 ]
Nie 16%  16%  [ 25 ]
Celkom hlasov : 157

LPG 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majo píše:
nezabudajte, ze ceny porastu. To ze plyn bude oslobodeny od dane ako PHM sposobi len to ze bude stat menej nez polovicu benzinu. Ale ze bude pod 18sk aspon 2 dni tomu neverim....
hlavne ked som cital prognozy vyvoja cien benzinu a v blizkej dobe tam svietilo nejakych 60 za liter....

No pri tejto ficikus vláde by som sa ani nečudoval keby vyrukoval náš vodca že sa vzhliadol v čine a všeci budeme musieť presedlať na bicykle :-D

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pia, 16.05.2008, 9:03
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak to je sila ak to bude pravda. Ak by ta cena klesla na 16, 17 za liter tak budem mat v prepocte spotrebu ako keby 6 litrov benzinu :) ... dokelu , kupujem dalsi off :)

Pia, 16.05.2008, 22:21
Čumil

Odpoveď s citáciou
Tak som nasiel to spravne miesto pre moju dilemu. Vidim, ze tu je vela ludi, co uz ma skusenosti s vacsimi autami a LPG.
Som momentalne v USA a o nejaky cas sa chystam domov. Ceny aut su tu stale velmi vyhodne v porovnani s cenami u nas. Neprijemna stranka je ich spotreba. Riesenie: LPG. Ale to ma dalsie dva haciky: Technicka sposobilost daneho auta na prestavbu na LPG a jeho nasledne legalizovanie v sulade so Slovenskymi predpismi. S akym autom je najlepsia sanca uspiet a odjazdit par sto tisic km na LPG bez poruch? Cherokee? Liberty? Toyota? Volvo? Nieco ine? 4 valec? 6 valec? Tu je kazda rada draha. Privitam vsetky vase nazory a skusenosti.

Sob, 17.05.2008, 18:46
Profil ICQ
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Off-top
Spravna otazka znie - dokazes auto prihlasit ?
Ak ano, za aku cenu ? (dostanes vynimku na svetla, alebo budes musiet menit za eurosvetla).
Ak dokazes odpovedat ano, potom mozes riesit LPG.

Sob, 17.05.2008, 19:07
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tento problem budem v septembri riesit aj ja....myslim ze kade auto sa da prihlasit, akurat ze s amerikou bude treba zajst do skusobne ci splna podmienky. Splynovac sa da namontovat ci uz v usa alebo v EU, a potom s autom do skusobne, nech je aj plyn oficialne. Otazne je ze kolko chces do auta vrazit+ preprava+ clo a dph ak sa ta to tyka+skusobna a poplatky za prihlasenie auta.
Potom sa dostanes k realnej cene a ci to vobec za to stoji a kupit nieco v europe. Ak uz auto mas, a ma este cenu potom sa to asi oplati.
Ja budem viezt dodge grand caravan 2006 a asi aj ford F150 2004.dodge je 6-valec, ford 8.zatial su oba bez plynu, ale na sk asi len z plynom :-)

Sob, 17.05.2008, 21:39
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A neviete si to nechat na US znackach?? Ked sa da vonku namontovat plyn, tak by to bolo omnoho lacnesie.. Dovezies a v US budes platit poplatky, alebo Ti ich niekto bude platit.. A usetris zopar desiatok tisic...

Ned, 18.05.2008, 11:36
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
snipera píše:
A neviete si to nechat na US znackach?? Ked sa da vonku namontovat plyn, tak by to bolo omnoho lacnesie.. Dovezies a v US budes platit poplatky, alebo Ti ich niekto bude platit.. A usetris zopar desiatok tisic...

Nie neoplati sa to nechat na US znackach. Uz sa o tom velakrat spekulovalo a nejde to.

Ned, 18.05.2008, 12:01
Profil WWW
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na US znackach to nechcem nechat aj keby sa to dalo. Neviem si predstavit tie vybavovacky, keby sa stala nehoda alebo tak. Clo a DPH ma netrapia, ak dovezies auto, ktre vlastnis 1/2 roka a viac, neplatis. Prilhasit auto by nemal byt neprekonatelny problem, som si isty, ze po Europe jazdia tisicky aut dovezenych z USA. Vymenu svetiel este hadam nejako zaplatim. Myslim, ze najvacsi rozdiel bude v cene technickej kontroly a to v pripade, ak bude to auto musiet byt individualne schvalene. Tu prichadza na scenu osvedcenie o zhode vozidla (COC), ktore ho existencia zrejme umozni tuto zalezitost zlacnit. Ma noekto skusenost s obstaranim COC na Jeepy? Pozeral som sa na modely a vychadza mi to na Liberty (vyzera to, ze u nas sa predava ako Cherokee) alebo Patriot. Ako sa da k takemu dokumentu dopracovat? A spat k otazke c.1: Ma niekto v Patriote alebo Liberty - Cherokee (modely 2008 alebo 2007) namontovane LPG? Prechadzal niekto individualnym schvalovanim v skusobni? Kolko to stoji?
Vdaka za vase doterjsie aj buduce reakcie.

Ned, 18.05.2008, 17:40
Profil ICQ
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To Laci73: Dovazas Dodge grand caravan 2006 a Ford F150? Neobavas sa problemu s nahradnymi dielmi? Myslim, ze tieto auta sa na Slovensku nepredavaju. Alebo sa mylim? Inak o montazi splynovaca v USA som vobec neuvazoval, pravdupovediac, myslel som si, ze sa to tu nerobi. Zatial som nikde nevidel cerpaciu stanicu na LPG. Mozno si budem musiet zacat lepsie vsimat... :o)

Ned, 18.05.2008, 17:44
Profil ICQ
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Fordov 150, 250 ... tu jazdi relativne pomerne dost o Dodge Caravan ani nehovoriac. S ND by nemal byt problem.

LPG sa da dat bez problemov. Akurat zajtra ma caka rozhovor o prestavbe podtlakoveho systemu LPG na sekvencne.

Ned, 18.05.2008, 20:17
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ori píše:
To Laci73: Dovazas Dodge grand caravan 2006 a Ford F150? Neobavas sa problemu s nahradnymi dielmi? Myslim, ze tieto auta sa na Slovensku nepredavaju. Alebo sa mylim? Inak o montazi splynovaca v USA som vobec neuvazoval, pravdupovediac, myslel som si, ze sa to tu nerobi. Zatial som nikde nevidel cerpaciu stanicu na LPG. Mozno si budem musiet zacat lepsie vsimat... :o)

nahradne diely? Vsak to nie toyota :-). caravan je relativene novy, ma len 45 tisic km, a vsetky servisne prehliadky kazdych 5000 km, ten ide ako hodinky, ford ma sice viac najazdene, ale je to truck, ten esye 300 tisic nabeha. Ak si byval v amerike urcite mas nejakych znamych co c pripade potreby ti zabalia a poslu ;-). Nebojim sa dielov ktore sa opotrebuvaju...skor mam obavy v pripade buracky, tam by to slo do penazi asi viac.
inak caravan mi papka asi 10-13 l a ford 13-16 co tiez nie je strasne.

Pon, 19.05.2008, 7:20
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Otazka pre tych, co maju Jeep a LPG: Mal uz niekto z vas prolbem opotrebovanim ventilov z dovodu prehrievania?

Pia, 23.05.2008, 17:12
Profil ICQ
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nie. Pokial viem tak ventili v tychto motoroch nemali zuzene drieky ako motory azijske a japonske.

Pia, 23.05.2008, 19:53
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ori, LPG v USA predava kazda benzinka, len sa to nevola LPG ale PROPANE. U nas v kanade ide asi za 80 centov, asi za liter.

Sob, 24.05.2008, 2:52
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vsetko musi byt v tej ameerike lacnejsie :)

Sob, 24.05.2008, 5:51
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 298 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný