Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 16.06.2025, 22:25
Dnes je pondelok 16. júna 2025, meniny má Blanka a zajtra Adolf

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 298 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Ďalší
 LPG 

Ak by bola moznost jednoducheho procesu legalizacie LPG, namontovali by ste ho?
Ano 84%  84%  [ 132 ]
Nie 16%  16%  [ 25 ]
Celkom hlasov : 157

LPG 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
LPG , dnes, TN .. 11,90 ... Uaaa, preco este nemam plyn ... :?
Ako cakal som subezne s krizou, ze plyn pojde dolu, ale az takto ... :smt118

findo nielen dnes ale ako to sledujem tak uz dobre dva-tri tyzdne :-) a pritom je to flaga plyn pri shellke takze ziadny aussus :-)

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Str, 31.12.2008, 13:27
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
LPG , dnes, TN .. 11,90 ... Uaaa, preco este nemam plyn ... :?
Ako cakal som subezne s krizou, ze plyn pojde dolu, ale az takto ... :smt118

:shock: :shock: ...až tak?....tak to se asi stavim natankovat ku vám....u nás je to pořád kolem 14 czk.. :evil:

Nissan Patrol GR Y60 wagon ,lift 4" , 33 MT
http://prcekdave.rajce.idnes.cz/

Str, 31.12.2008, 19:57
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Hi All,

Eviduje ctené osadenstvo užívajúce LPG, že od 1.1.2009 !!! máme zmenu nálepky zo žltej O na "zelenú" <> ???

Ex. Lada Niva 1.6

Pon, 12.01.2009, 15:13
Profil ICQ
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ano, aj ked mne to moze byt jedno. :-D

Pon, 12.01.2009, 18:57
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Otazka - prekonal tu niekto cestu individualneho schvalenia LPG ? Nemyslim tych co si to jednoducho doviezli zo zahranicia alebo tak nejak, myslim tych co sli oficialnou cestou schvalenia.

Ja som sa na to dal - drzte mi palce :lol:

A uz je aj prva pikoska na svete :
- ak chcem auto prestavat potrebujem povolenie na prestavbu , ale aby som dostal povolenie na prestavbu musim mat fotodokumentaciu prestavaneho auta, ale ak chcem auto prestavat potrebujem povolenie na prestavbu , ale aby som dostal povolenie na prestavbu musim mat fotodokumentaciu prestavaneho auta, ale ak chcem auto prestavat potrebujem povolenie na prestavbu , ale aby som dostal povolenie na prestavbu musim mat fotodokumentaciu prestavaneho auta, ale ak chcem auto prestavat potrebujem povolenie na prestavbu , ale aby som dostal povolenie na prestavbu musim mat fotodokumentaciu prestavaneho auta, ale ak chcem auto prestavat potrebujem povolenie na prestavbu , ale aby som dostal povolenie na prestavbu musim mat fotodokumentaciu prestavaneho auta, ale ak chcem auto prestavat potrebujem povolenie na prestavbu , ale aby som dostal povolenie na prestavbu musim mat fotodokumentaciu prestavaneho auta, ale ak chcem auto prestavat potrebujem povolenie na prestavbu , ale aby som dostal povolenie na prestavbu musim mat fotodokumentaciu prestavaneho auta, ale ...

Tak ma teraz napadlo - klamem vas, ani ja to nebudem mat uplne legalnou cestou , lebo v tomto pripade budem musiet urobit tu prestavbu nacierno aby som ju nafotil a potom mohol dostat povolenie na prestavbu. Takze este raz a tym viac ma zaujima kto to tu ma fakt oficiale -legale ?

Štv, 22.01.2009, 16:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a co ti brani to mat neofiko?

nevyhody neofiko:
riskujes kefovacku pri kontrole organom
a riskujes kefovacku na stk

vyhody neofiko:
usetris si jednu stk za rok
usetris reviziu LPG tusim raz za dva roky.
ani nevravim o tych peripetiach co ta cakaju pri zapise... ale drzim ti palce a posielaj nam apdejty ako to ide :-D

ake su vlastne tvoje motivy
pre tento masochizmus?

Štv, 22.01.2009, 17:09
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To sa mi nezda. Fotodokumentacia by mohla existovat od hromadne schvalenych montazi (ci uz u nas, alebo v zahranici - ano, narazam na EHK 115). V pripade individualneho montovanie ziadna fotodokumentacia existovat nemoze, nakolko take auto moze byt kludne prva lastovicka na slovensku, tak im to na odbore dopravy omlat o hlavu.

Mozu pozadovat navrh riesenia, co je fotka auta s nejakym nacrtom konstrukcneho riesenia domalovaneho v coreli alebo tak, ale nie fotodokumentaciu, ta sa vyhotovuje az po finalnom vykonani prace.

Štv, 22.01.2009, 19:10
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som sa na to dal minuly rok december. U nas je to takto> ides na obvodny urad odd dopravy, vypytas papier na jednotnu prestavbu, kolok 500Skk - teraz :30.126 =Eur, potom nasledne dostanes povolenie na namontovanie LPG. S tymto povolenim mozes behat, je rok platne. Ked ti namontuju LPG, pofotia, pridu schvalit montaz, alebo ides do Ziliny, ja to mam od ruky tak cakam. Medzitym potrebujes urobit emistnu, aby ti zapisali do TP tu prestavbu. Cely proces ma vyda okolo 300EUR. Si myslim, ze za to drbkanie a vybavovanie to stoji. Aj ked ma doteraz nekontrolovali, co ma skor ci neskor caka, nebudem behat so stiahnutym zaludkom, ale v pokoji. Teraz uz chodim s uazom aj do Tesca nakupovat u nas 13.50 :-D Ked bude lacnejsi, porozmyslam aj o dovolenke :-D :-D Apropo STK sa robi tak ako sa aj robila. Na kontrolu musis chodit nie na STK, ale tam, kde ti montovali LPG. Ja budem chodit na STK raz rocne, ale to preto, ze mam karburator.. Na ine auta ostavaju 2roky. Mne sa tato investicia vrati uz prvy rok, ked nie na druhy som 100% plusovy. Startujem na plyn idem na plyn, benzin pojde len minimum, aby nezabudol, ze aj take mame 8-)

off road club NZ, www.4x4nz.inx.sk

Štv, 22.01.2009, 19:25
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Peto, este jedna vec. Obvodne urady su najkrutejsia institucia. Ked mi niekto povie Zivnostensky, je mi na :smt078 Vybavujem sro a potrebujem zodpovedneho zastupcu.. Riaditel mi hadze pod nohy co sa da. Napr. v Sali nerobia problem a daju hocikomu.. Keby si mal problem na dopravnom, neviem ci sa da urobit zapis do TP cez novozamocky OU, u nas mozes prestavat aj ponorku na LPG.

Keby si mal otazky, tu ti urcite povedia ako postupovat a tlacit na OU http://www.autogas.sk/kontakt.htm

Štv, 22.01.2009, 19:31
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
snipera píše:
Keby si mal otazky, tu ti urcite povedia ako postupovat a tlacit na OU http://www.autogas.sk/kontakt.htm

Vsak ja mam od nich plyn - cele to riesim cez nich - super firma. Oni uz vedia ako na to, tak dufam ze to dobre dopadne :)

Štv, 22.01.2009, 21:51
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Este taka vec - zavolaj si na OU ale v inom okrese (aj v dvoch ak sa ti chce), nepreveruju odkial si (nemaju dovod), a opytaj sa ich na tvoj problem (ci aj v inych okresoch pozaduju foto).
Ak ti daju ine stanovisko ako v tvojom okrese, treba zistit, kde ma OU nadriadeny organ, a vyhrozit sa staznostou za obstrukcie, nespravny postup, atd.

Štv, 22.01.2009, 22:38
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vedel by mi niekto povedať, prečo sú na čerpačkách dvojaké ceny plynu, podľa toho, do čoho tankujem? Ešte pred krízou bola cena cca 17sk/L. Ja som bral do 10kg fľaše a zaučtoval mi 22sk/L. Tiež mi je divné, že pri cene LPG cca 0,4e/L sa za výmenu 10kg fľaše, čo je asi 20L LPG platí cca 18,5e. Má LPG pre domácnosti vyššie daňové zaťaženie?

Štv, 22.01.2009, 22:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pejo píše:
Vedel by mi niekto povedať, prečo sú na čerpačkách dvojaké ceny plynu, podľa toho, do čoho tankujem? Ešte pred krízou bola cena cca 17sk/L. Ja som bral do 10kg fľaše a zaučtoval mi 22sk/L. Tiež mi je divné, že pri cene LPG cca 0,4e/L sa za výmenu 10kg fľaše, čo je asi 20L LPG platí cca 18,5e. Má LPG pre domácnosti vyššie daňové zaťaženie?

Ide o to, koľko ti tam vošlo litrov toho LPG do 10kg fľaše, nie?

Štv, 22.01.2009, 23:06
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Fuj to mate ake ceny plynu ? U nas je 11,90 pre vsetkych ...
A LPG nema nic spolocne zo zemnym plynom (CNG).

Štv, 22.01.2009, 23:24
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Este taka vec - zavolaj si na OU ale v inom okrese (aj v dvoch ak sa ti chce), nepreveruju odkial si (nemaju dovod), a opytaj sa ich na tvoj problem (ci aj v inych okresoch pozaduju foto).
Ak ti daju ine stanovisko ako v tvojom okrese, treba zistit, kde ma OU nadriadeny organ, a vyhrozit sa staznostou za obstrukcie, nespravny postup, atd.

Foto ide pre skusobnu, OU nie je skusobna, namaju preco pytat !!
Ked to mas od nich, tak sa skus spytat, ci sa neda zapisat v NZ..

Pia, 23.01.2009, 0:24
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 298 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný