Dnes je pondelok 16. júna 2025, meniny má Blanka a zajtra Adolf
Patrol GR s motorom Toyota 4.2td
Autor |
Správa |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
robo kop píše: takze uz je rozhodnute idem do tej 6,2 od poliakov
Robo, popíš prosím ťa, ako to vlastne je. Kto dodá ten motor 6,2 (predpokladám hladký V8 HD)? Ak Poliak, aká je, aspoň zhruba jeho cena? (predtým si písal, že motor treba dodať, preto si to upresňujem).
Jedná sa o tú prestavbu Karlowitz?
Sorry že ťa takto spovedám, ale som mimo Európu a volá sa mi do Poľska veľmi zle.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Ned, 30.05.2010, 20:30 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Len drobná techická:Karlowicz.
|
Ned, 30.05.2010, 21:48 |
|
 |
Rudy-Vitara
Ťažký Profík
Registrovaný: Sob, 10.01.2009, 1:54 Príspevky: 262 Bydlisko: Žarnovica
|
Som rad ze niekto ide do toho a budeme mat referencie z prvej ruky. nikde som nenasiel aku to bude mat asi spotrebu s tym motorom po prestavbe.nieze by ma to trapli len ma to zaujima.a koni bude teda kolko?a Nm?
_________________ Vitara 1.6, navijak, šnorchel, zdvihutá, rozšírená, T3, Hi-lift, kompresor,....
|
Ned, 30.05.2010, 21:57 |
|
 |
robo kop
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 12.11.2006, 9:47 Príspevky: 322 Bydlisko: Zborov nad Bystricou
|
motor dava poliak 6,2 hladky diesel 160koni 480nm krutak cena by nemala presiahnut 6500 € dnes by som mal nalozit pata prepravcovi co mi ho tam zavezie za 14dni by to malo byt hotove bude napredaj 3 motor bez turba
_________________ monteropat,GR Y61,unimog,grizzli,kodiak,Ventura,F8,a k tomu vsetci necenzurovany a nekonfliktny offrovdaci s celeho sveta,www.offroadland.sk
|
Pon, 31.05.2010, 6:35 |
|
 |
lada
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 04.11.2007, 20:49 Príspevky: 113 Bydlisko: KYSUCE
|
robo,tak to som zvedavy  ,ale urcite to je spravna volba. 
_________________ nissan patrol 3,0
|
Pon, 31.05.2010, 9:28 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Robo ďakujem za súhrnné info, od dnes som SK, skúsim si tam aj zavolať. A držím palec, budeš prvý v týchto končinách.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Uto, 01.06.2010, 12:17 |
|
 |
EssoSk
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 18.03.2009, 20:11 Príspevky: 350 Bydlisko: Poprad
|
Mňa by zaujímalo ako to bude z papierami ? ako chápem keď miesto 3,0 drbnem 3,3 alebo hoc čo .... tak sa dá ale keď otvorím kapotu a tam 6,5 ? 
_________________ Končím........
|
Uto, 01.06.2010, 13:02 |
|
 |
robo kop
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 12.11.2006, 9:47 Príspevky: 322 Bydlisko: Zborov nad Bystricou
|
EssoSk píše: Mňa by zaujímalo ako to bude z papierami ? ako chápem keď miesto 3,0 drbnem 3,3 alebo hoc čo .... tak sa dá ale keď otvorím kapotu a tam 6,5 ? 
to ty neries ako to zistia co tam masjedine ze podla zvuku ale ked ma zastavia tak vypnem motor
_________________ monteropat,GR Y61,unimog,grizzli,kodiak,Ventura,F8,a k tomu vsetci necenzurovany a nekonfliktny offrovdaci s celeho sveta,www.offroadland.sk
|
Uto, 01.06.2010, 15:08 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Emisná kontrola - prvý filter
STK - druhý filter
Dopravná nehoda - miestenka na dovolenku s podmienkou
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Uto, 01.06.2010, 15:24 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
Čo sa týka dokladov, poliaci dokážu urobiť legálne zmenu typu motora v PL dokladoch. Výhodnejšie podľa mňa by bolo dať si prerobiť auto na zákazku na PL dokladoch, urobiť dovoz a až potom prihlásiť na SK značky. U nás je úradnícky šimeľ veľmi ťažký súper. Každopádne, nech to urobí Robo akokoľvek, rád sa s autom oboznámim.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Uto, 01.06.2010, 20:28 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|

Postrehy jedného landroveristu:
kosa20 píše: to ja dołączę swoje 3 grosze. Przymierzałem się do Patrola ze 3 razy. I nie dało rady. Po prostu nie lubię tych samochodów i tyle. Źle mi się w nich siedzi, źle prowadzi. No nie lubię.
Wczoraj przejechałem Patrolem 400 kilometrów po czarnym. I dwie godziny jeździłem w terenie. Bynajmniej nie seryjnym, tylko wyliftowanym "pomnikiem" na 37 calowych oponach. W sensie Igorową wydumką.
Ci którzy mnie znają, wiedzą, że nie jestem "onanistą" motoryzacyjnym i traktuję auta czysto użytkowo. Mają, karwa, jeździć. Nie znam się również i nie chcę się znać na portalach, mostach, przełożeniach, łożyskach, zasadach działania skrzyń biegów itd. Wali mnie gadanie o średnicy tłoka i tym podobne.
Ta wydumka Igorowo-Karłowiczowa po prostu jeździ i sprawia frajdę. Dawno się tak dobrze nie bawiłem prowadząc samochód. Praca silnika to bajka. Elastyczność, moc, kultura pracy bajeczne. Zawieszenie od Dobinsona rewelacja. Samochód, chociaż wyliftowany niemożebnie i dla mnie irracjonalnie, prowadzi się pewnie na zakrętach, nierównościach. Kuźwa... brak słów jaką frajdę sprawia jeżdżenie tym autem. I ten nieprawdopodobny zapas mocy. Niewiarygodne. Napiszę tylko tyle, że serpentynki między Zagórzem i Leskiem pokonałem na czwartym biegu, a na trasie piąty bieg zdejmowałem jedynie w miastach. Wszystkie wyprzedzania robiłem na piątym biegu. I to olbrzymie auto spaliło między Górą Kalwarią a Zagórzem 14/100.
W terenie auto robi również fantastycznie. Pod "igorową górkę" (Ci co byli na Wilczych wiedzą która to górka i jaki jest podjazd) wjechałem na jedynce bez reduktora. Kuźwa. Na reduktorze i pierwszym biegu ten silnik wciągnął auto do połowy podjazdu bez dotykania pedału gazu. I ten nieprawdopodobny zapas mocy. Zakopałem na górze auto w błotnej breji, po czym po prostu je "wystrzeliłem" na drugim biegu.
Napisałem powyższe, bo wkurza mnie pisanie malkontentów na temat Igorowych "wydumek". Że nie będzie robić, że nie będzie jeździć, że głupi pomysł itd. Jeśli ktoś ma kasę i ma chęć ją wydać na taką fantazję, to ja mogę tylko przyklasnąć. Ten ktoś będzie miał wielką frajdę.
Nie kupię sobie takiego auta, nie włożę takiego silnika do mojej dyskoteki, ale przy każdej okazji będę wskakiwał za kierownicę Igorowego Patrola. Bo frajda jest. Niesamowita. Jedyna rzecz, której nie ma, a powinna być w tym całym zestawie, to automatyczna skrzynia biegów.
Wielki szacun dla Andrzeja Karłowicza za wiedzę. Wielki szacun dla Igora za upór. Ten samochód jest w tej chwili, jak dla mnie, konstrukcją skończoną. Przemyślaną i zrealizowaną.
Nie udzielałem się w tym temacie, bo kwestie techniczne "walą" mnie dokumentnie. Ale przejechałem się i opisałem w skrócie tylko swoje wrażenia. Subiektywne. I nie ma znaczenia, że jesteśmy z Igorem przyjaciółmi. Mam frajdę z jazdy i mam frajdę, że mogę uczciwie napisać, że mojemu przyjacielowi udało się zrobić coś rewelacyjnego.
|
Pon, 07.06.2010, 14:02 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Ešte by ma zaujímalo, ktorý z tých ponúkaných motorov ho tak nadchol.
_________________ Jenki
|
Pon, 07.06.2010, 14:53 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Igor nie je žiaden šuflikant.
Dosť pikantná informácia: chystajú zástavbu do LC80, sériový motor vraj je naprd.
|
Pon, 07.06.2010, 22:41 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Neviete niekto zistiť, o ktorý motor sa jedná?
_________________ Jenki
|
Uto, 08.06.2010, 9:15 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Ten komentár je k turbovému Chevymu, ak sa pýtaš na to.
Ak nie, upresni otázku.
|
Uto, 08.06.2010, 9:59 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|