4x4 Club Slovakia http://4x4club.sk/forum/ |
|
nedelny obed by Radoffroad http://4x4club.sk/forum/viewtopic.php?f=60&t=16119 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | RADOFFROAD [ Ned, 18.11.2012, 14:56 ] |
Predmet príspevku: | nedelny obed by Radoffroad |
este sa to asi celkom o mne oficialne nevie, ale teraz pod vlyvom neskoreho zberu a dobreho pocitu nad vysledkom sa idem podelit o skusenosti... dalsi dovod je, ze som hladal na nete ako dlho to mam piect a nenasiel som jednoznacnu radu Takze : velmi rad robim medailonky z bravcovej panenky, ale take medium rare, hrube cca 4 cm , k tomu domace bylinkove maslo (tuto robotu kusok neznasam ) k tomu ako doplnok susene paradajky osmahnute vo vypeku z panenky (pozor otvorenu stranu si nechajte na koniec , pekne sa zodvihne) priloha klasika na rychlo hranolky z domacich zemiakov pecene v teplovzdusnej friteze s minimom oleja... alebo zemiaky (rozmarinove, pecene, alebo zltucke varene s maslom) ...dnes som sa podujal na dlhodobu vyzvu, panenka v celku... kedze hlad je zly radca, pocas cistenia panenky (aj tu som postihnuty pedanciou a prplem sa s tym asi 35min), som spravil najskor male sote pre synatora a synovca, ktori mi pomahali (otvorili mi vinko a nakrajali udeny kozi syr a cerstvy ovci ) ochutene bylinkami, potom pre istotu ak by sa v celku nepodarila som spravil medailonky a podme na chrbatik (panenka v celku) jednoducho som len spravil dieru uprostred panenky, dokonale ocistenej od tuku a sliach a naplnil som ju domacou vonavou slaninou a udenym kozim syrom, potom som ju vynatieral olivovym olejom, nakorenil a vlozil do janskeho skla bez prikrytia ... piekol som prvych 15 min na 210 st v domneni aby sa uzatvorili boky a stava zostala dnu a neskor som znizil teplotu na 170 a piekol dalsich 45 min, kazdych cca 10 min som na nu polozil platok masla a zakazdym slaninu vysledok : panenka je poddajna, mäkka, ale cakal som malinko stavnatejsiu, nie ze by bola doslova sucha, ale pravdepodobne skusim nabuduce o cca 20 min menej a pridam trochu cesnaku aspon 3 hod pred pecenim aby mäso trochu preslo, vnutri ma sice charakteristicku prijemnu chut, ale na moj vkus malo prejdena koreninami, (alebo : "tretou chutou") Vase skusenosti ?? |
Autor: | casper007 [ Ned, 18.11.2012, 15:17 ] |
Predmet príspevku: | |
Nabuduce si ju prudko opeč na panvičke a potom do truby a na panenku 45 minut je už moc to ju nikdy nebudeš mat medium,stači 25 minut na viac stupnou a hlavne zakryť inač dobru chuť prajem |
Autor: | RADOFFROAD [ Ned, 18.11.2012, 15:34 ] |
Predmet príspevku: | |
no, aby bolo jasno, zas uplny zaciatocnik nie som (take steaky zo svieckovice mam zvladnute), ale pisali kuchari az 80 min pri cca 100 st , aj mna to prekvapilo, tak so skusil tak trochu strednu cestu... inak ako to myslis , na panvicke opec, ved to je cca kilo masa, opeciam max. 15 % plochy z dvoch stran, tym boky nezatvorim, ci ? |
Autor: | casper007 [ Ned, 18.11.2012, 16:57 ] |
Predmet príspevku: | |
stači ak to opečieš zo všetkych stran na rozpalenom tuku a konce sa ti aj tak nikdy sami neuzavru to musiš zaviazat špagatom alebo špajdlou prešpikovat,potom šup do truby inač ti može napln lahko vytiect. |
Autor: | Klokan [ Ned, 18.11.2012, 19:57 ] |
Predmet príspevku: | |
uplne dobre sa to cita hlavne ked po dnesnom boji z prevodovkou som schopny si akurad chleba vo vajci dopriat |
Autor: | palo-cherokee [ Ned, 18.11.2012, 20:06 ] |
Predmet príspevku: | |
opec to zbokov aj zhora/zdola na panvici, pekne sa to zatiahne. potom sup do pekaca ako plnku do panenky mozem doporucit susene slivky a podliat trochou rumu dobre je to spojit kovovou ihlou, lepsie sa to prepecie vo vnutri ako prilohu skus na male kusky nakrajane zemiaky pecene na plechu s jarnou cibulkou a trochou rozmarinu |
Autor: | jenki [ Ned, 18.11.2012, 21:00 ] |
Predmet príspevku: | |
Chlapi, vám všetkým nadobro drbe???? Som v robote (viem, nedeľa podvečer..), hladný ako Čenkovej deti na 15-stej strane, mrknem na fórum prepláchnuť hlavu - a vy toto. Kua, neskutočne mi škvŕka v bruchu, toto je hotové mučenie. Ešte že Palo nepridal aj zákusok na koniec to by ma fakt zabilo. |
Autor: | tibik [ Ned, 18.11.2012, 21:06 ] |
Predmet príspevku: | |
total naj je to naplniť klobasnym mäsom a okrúťíť do sieťky ktora je na prasačom žaludku - plní sa tak že sa spravý diera buď oslou alebo dlhým tenkým nožom a potom sa natiahne namiesto čreva na rurku a uz sa len laduje ,po naplnení obtočiť sieťkov a šup do rúry tak isto ju možno naplniť akov kolvek zmesou .(sieťka nie je podmienka) (a my to voláme , že plnený zajac) A potom už len dobrú chuť ! |
Autor: | Macej [ Ned, 18.11.2012, 21:24 ] |
Predmet príspevku: | |
sry za OT ale dosť ma pobavil názov tejto témy Po tých otrepaných názvoch ako napr Patrol, Toyota, Pajero atď by Radofroad je toto pecka ale čo bude nabudúce? Dúfam, že tieto kulinárske chuťovky (pri čítaní topicu som slintal neskutočne) sú vytvárané iba v špeciálne navrhnutom a pevnostnom kuchynskom náradí značky PRV Ospravedlňujem sa za OT ešte raz a ďakujem za pobavenie a dobré nápady - takéto papanice ja možem |
Stránka 1 z 1 | Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |