4x4 Club Slovakia
http://4x4club.sk/forum/

nedelny obed by Radoffroad
http://4x4club.sk/forum/viewtopic.php?f=60&t=16119
Stránka 1 z 1

Autor:  RADOFFROAD [ Ned, 18.11.2012, 14:56 ]
Predmet príspevku:  nedelny obed by Radoffroad

este sa to asi celkom o mne oficialne nevie, ale teraz pod vlyvom neskoreho zberu a dobreho pocitu nad vysledkom sa idem podelit o skusenosti...

dalsi dovod je, ze som hladal na nete ako dlho to mam piect a nenasiel som jednoznacnu radu

Takze :

velmi rad robim medailonky z bravcovej panenky, ale take medium rare, hrube cca 4 cm , k tomu domace bylinkove maslo (tuto robotu kusok neznasam :-D )

k tomu ako doplnok susene paradajky osmahnute vo vypeku z panenky (pozor otvorenu stranu si nechajte na koniec , pekne sa zodvihne)

priloha klasika na rychlo hranolky z domacich zemiakov pecene v teplovzdusnej friteze s minimom oleja... alebo zemiaky (rozmarinove, pecene, alebo zltucke varene s maslom)

...dnes som sa podujal na dlhodobu vyzvu, panenka v celku...

kedze hlad je zly radca, pocas cistenia panenky (aj tu som postihnuty pedanciou a prplem sa s tym asi 35min), som spravil najskor male sote pre synatora a synovca, ktori mi pomahali (otvorili mi vinko a nakrajali udeny kozi syr a cerstvy ovci :wink: ) ochutene bylinkami, potom pre istotu ak by sa v celku nepodarila som spravil medailonky a podme na chrbatik (panenka v celku)

jednoducho som len spravil dieru uprostred panenky, dokonale ocistenej od tuku a sliach a naplnil som ju domacou vonavou slaninou a udenym kozim syrom, potom som ju vynatieral olivovym olejom, nakorenil a vlozil do janskeho skla bez prikrytia ...

piekol som prvych 15 min na 210 st v domneni aby sa uzatvorili boky a stava zostala dnu a neskor som znizil teplotu na 170 a piekol dalsich 45 min, kazdych cca 10 min som na nu polozil platok masla a zakazdym slaninu

vysledok : panenka je poddajna, mäkka, ale cakal som malinko stavnatejsiu, nie ze by bola doslova sucha, ale pravdepodobne skusim nabuduce o cca 20 min menej a pridam trochu cesnaku aspon 3 hod pred pecenim aby mäso trochu preslo, vnutri ma sice charakteristicku prijemnu chut, ale na moj vkus malo prejdena koreninami, (alebo : "tretou chutou")

Vase skusenosti ??

Autor:  casper007 [ Ned, 18.11.2012, 15:17 ]
Predmet príspevku: 

Nabuduce si ju prudko opeč na panvičke a potom do truby a na panenku 45 minut je už moc to ju nikdy nebudeš mat medium,stači 25 minut na viac stupnou a hlavne zakryť :D inač dobru chuť prajem

Autor:  RADOFFROAD [ Ned, 18.11.2012, 15:34 ]
Predmet príspevku: 

no, aby bolo jasno, zas uplny zaciatocnik nie som (take steaky zo svieckovice mam zvladnute), ale pisali kuchari az 80 min pri cca 100 st , aj mna to prekvapilo, tak so skusil tak trochu strednu cestu...

inak ako to myslis , na panvicke opec, ved to je cca kilo masa, opeciam max. 15 % plochy z dvoch stran, tym boky nezatvorim, ci ?

Autor:  casper007 [ Ned, 18.11.2012, 16:57 ]
Predmet príspevku: 

stači ak to opečieš zo všetkych stran na rozpalenom tuku a konce sa ti aj tak nikdy sami neuzavru to musiš zaviazat špagatom alebo špajdlou prešpikovat,potom šup do truby inač ti može napln lahko vytiect. :D

Autor:  Klokan [ Ned, 18.11.2012, 19:57 ]
Predmet príspevku: 

uplne dobre sa to cita hlavne ked po dnesnom boji z prevodovkou som schopny si akurad chleba vo vajci dopriat :roll:

Autor:  palo-cherokee [ Ned, 18.11.2012, 20:06 ]
Predmet príspevku: 

opec to zbokov aj zhora/zdola na panvici, pekne sa to zatiahne.
potom sup do pekaca

ako plnku do panenky mozem doporucit susene slivky a podliat trochou rumu :D

dobre je to spojit kovovou ihlou, lepsie sa to prepecie vo vnutri

ako prilohu skus na male kusky nakrajane zemiaky pecene na plechu s jarnou cibulkou a trochou rozmarinu

Autor:  jenki [ Ned, 18.11.2012, 21:00 ]
Predmet príspevku: 

Chlapi, vám všetkým nadobro drbe???? :twisted:
Som v robote (viem, nedeľa podvečer..), hladný ako Čenkovej deti na 15-stej strane, mrknem na fórum prepláchnuť hlavu - a vy toto. :twisted:

Kua, neskutočne mi škvŕka v bruchu, toto je hotové mučenie.

Ešte že Palo nepridal aj zákusok na koniec :-D to by ma fakt zabilo.

Autor:  tibik [ Ned, 18.11.2012, 21:06 ]
Predmet príspevku: 

total naj je to naplniť klobasnym mäsom a okrúťíť do sieťky ktora je na prasačom žaludku - plní sa tak že sa spravý diera buď oslou alebo dlhým tenkým nožom a potom sa natiahne namiesto čreva na rurku a uz sa len laduje ,po naplnení obtočiť sieťkov a šup do rúry tak isto ju možno naplniť akov kolvek zmesou .(sieťka nie je podmienka) (a my to voláme , že plnený zajac)
A potom už len dobrú chuť ! :wink:

Autor:  Macej [ Ned, 18.11.2012, 21:24 ]
Predmet príspevku: 

sry za OT ale dosť ma pobavil názov tejto témy :smt126

Po tých otrepaných názvoch ako napr Patrol, Toyota, Pajero atď by Radofroad je toto pecka :smt126 ale čo bude nabudúce? :wink:
Dúfam, že tieto kulinárske chuťovky (pri čítaní topicu som slintal neskutočne) sú vytvárané iba v špeciálne navrhnutom a pevnostnom kuchynskom náradí značky PRV :-D :-D :wink:

Ospravedlňujem sa za OT ešte raz a ďakujem za pobavenie a dobré nápady - takéto papanice ja možem :D

Stránka 1 z 1 Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/