4x4 Club Slovakia http://4x4club.sk/forum/ |
|
nedelny obed by Radoffroad http://4x4club.sk/forum/viewtopic.php?f=60&t=16119 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | RADOFFROAD [ Ned, 18.11.2012, 14:56 ] |
Predmet príspevku: | nedelny obed by Radoffroad |
este sa to asi celkom o mne oficialne nevie, ale teraz pod vlyvom neskoreho zberu a dobreho pocitu nad vysledkom sa idem podelit o skusenosti... dalsi dovod je, ze som hladal na nete ako dlho to mam piect a nenasiel som jednoznacnu radu Takze : velmi rad robim medailonky z bravcovej panenky, ale take medium rare, hrube cca 4 cm , k tomu domace bylinkove maslo (tuto robotu kusok neznasam ![]() k tomu ako doplnok susene paradajky osmahnute vo vypeku z panenky (pozor otvorenu stranu si nechajte na koniec , pekne sa zodvihne) priloha klasika na rychlo hranolky z domacich zemiakov pecene v teplovzdusnej friteze s minimom oleja... alebo zemiaky (rozmarinove, pecene, alebo zltucke varene s maslom) ...dnes som sa podujal na dlhodobu vyzvu, panenka v celku... kedze hlad je zly radca, pocas cistenia panenky (aj tu som postihnuty pedanciou a prplem sa s tym asi 35min), som spravil najskor male sote pre synatora a synovca, ktori mi pomahali (otvorili mi vinko a nakrajali udeny kozi syr a cerstvy ovci ![]() jednoducho som len spravil dieru uprostred panenky, dokonale ocistenej od tuku a sliach a naplnil som ju domacou vonavou slaninou a udenym kozim syrom, potom som ju vynatieral olivovym olejom, nakorenil a vlozil do janskeho skla bez prikrytia ... piekol som prvych 15 min na 210 st v domneni aby sa uzatvorili boky a stava zostala dnu a neskor som znizil teplotu na 170 a piekol dalsich 45 min, kazdych cca 10 min som na nu polozil platok masla a zakazdym slaninu vysledok : panenka je poddajna, mäkka, ale cakal som malinko stavnatejsiu, nie ze by bola doslova sucha, ale pravdepodobne skusim nabuduce o cca 20 min menej a pridam trochu cesnaku aspon 3 hod pred pecenim aby mäso trochu preslo, vnutri ma sice charakteristicku prijemnu chut, ale na moj vkus malo prejdena koreninami, (alebo : "tretou chutou") Vase skusenosti ?? |
Autor: | casper007 [ Ned, 18.11.2012, 15:17 ] |
Predmet príspevku: | |
Nabuduce si ju prudko opeč na panvičke a potom do truby a na panenku 45 minut je už moc to ju nikdy nebudeš mat medium,stači 25 minut na viac stupnou a hlavne zakryť ![]() |
Autor: | RADOFFROAD [ Ned, 18.11.2012, 15:34 ] |
Predmet príspevku: | |
no, aby bolo jasno, zas uplny zaciatocnik nie som (take steaky zo svieckovice mam zvladnute), ale pisali kuchari az 80 min pri cca 100 st , aj mna to prekvapilo, tak so skusil tak trochu strednu cestu... inak ako to myslis , na panvicke opec, ved to je cca kilo masa, opeciam max. 15 % plochy z dvoch stran, tym boky nezatvorim, ci ? |
Autor: | casper007 [ Ned, 18.11.2012, 16:57 ] |
Predmet príspevku: | |
stači ak to opečieš zo všetkych stran na rozpalenom tuku a konce sa ti aj tak nikdy sami neuzavru to musiš zaviazat špagatom alebo špajdlou prešpikovat,potom šup do truby inač ti može napln lahko vytiect. ![]() |
Autor: | Klokan [ Ned, 18.11.2012, 19:57 ] |
Predmet príspevku: | |
uplne dobre sa to cita hlavne ked po dnesnom boji z prevodovkou som schopny si akurad chleba vo vajci dopriat ![]() |
Autor: | palo-cherokee [ Ned, 18.11.2012, 20:06 ] |
Predmet príspevku: | |
opec to zbokov aj zhora/zdola na panvici, pekne sa to zatiahne. potom sup do pekaca ako plnku do panenky mozem doporucit susene slivky a podliat trochou rumu ![]() dobre je to spojit kovovou ihlou, lepsie sa to prepecie vo vnutri ako prilohu skus na male kusky nakrajane zemiaky pecene na plechu s jarnou cibulkou a trochou rozmarinu |
Autor: | jenki [ Ned, 18.11.2012, 21:00 ] |
Predmet príspevku: | |
Chlapi, vám všetkým nadobro drbe???? ![]() Som v robote (viem, nedeľa podvečer..), hladný ako Čenkovej deti na 15-stej strane, mrknem na fórum prepláchnuť hlavu - a vy toto. ![]() Kua, neskutočne mi škvŕka v bruchu, toto je hotové mučenie. Ešte že Palo nepridal aj zákusok na koniec ![]() |
Autor: | tibik [ Ned, 18.11.2012, 21:06 ] |
Predmet príspevku: | |
total naj je to naplniť klobasnym mäsom a okrúťíť do sieťky ktora je na prasačom žaludku - plní sa tak že sa spravý diera buď oslou alebo dlhým tenkým nožom a potom sa natiahne namiesto čreva na rurku a uz sa len laduje ,po naplnení obtočiť sieťkov a šup do rúry tak isto ju možno naplniť akov kolvek zmesou .(sieťka nie je podmienka) (a my to voláme , že plnený zajac) A potom už len dobrú chuť ! ![]() |
Autor: | Macej [ Ned, 18.11.2012, 21:24 ] |
Predmet príspevku: | |
sry za OT ale dosť ma pobavil názov tejto témy ![]() Po tých otrepaných názvoch ako napr Patrol, Toyota, Pajero atď by Radofroad je toto pecka ![]() ![]() Dúfam, že tieto kulinárske chuťovky (pri čítaní topicu som slintal neskutočne) sú vytvárané iba v špeciálne navrhnutom a pevnostnom kuchynskom náradí značky PRV ![]() ![]() ![]() Ospravedlňujem sa za OT ešte raz a ďakujem za pobavenie a dobré nápady - takéto papanice ja možem ![]() |
Stránka 1 z 1 | Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |