Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 18.08.2022, 18:42
Dnes je štvrtok 18. augusta 2022, meniny má Elena, Helena a zajtra Lýdia




Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
 Denné svietenie Philips 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 25.11.2013, 8:17
Príspevky: 325
Bydlisko: Lučenecko
Odpoveď s citáciou
Kamaráti, odišiel mi riadiaci modul denného svietenia Philips DayLightGuide 12825wledx1. Najlacnejšie som objavil za 120e a viac. Nechce sa mi kupovať novú súpravu, keď všetko ostatné mám v poriadku. Nemáte s tým skúsenosti, alebo nepovaľuje sa niekomu doma na ponku samostatný modul?


Uto, 11.01.2022, 12:54
Profil
Koumák

Registrovaný: Pon, 31.12.2018, 15:41
Príspevky: 190
Bydlisko: TN Mitice
Odpoveď s citáciou
Montované denné svietenie potrebuje nejaký riadiaci modul?
To načo?
Veď tam stačí relátko, ktoré sa zopne, keď alternátor začne nabíjať a vypne, keď prepneš na klasické svetlá.
Aspoň tak by som to riešil ja, keby som si plánoval denné svietenie.

Ak máš nejakého kamaráta, čo sa venuje elektrike, zapojí ti to raz dva.

Ale ak ti odišlo niečo iné, ako je prepínanie režimu denné <-> klasické, tak to bude niečo zložitejšie.


Uto, 11.01.2022, 15:08
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 25.11.2013, 8:17
Príspevky: 325
Bydlisko: Lučenecko
Odpoveď s citáciou
Modul je zaliaty nejakou pružnou hmotou a nedá sa opravovať.
Porucha sa prejavuje tak, že aj pri kľúčiku vybratom zo spínacej skrinky sa svetlá DS svojvoľne hocikedy zapnú.


Uto, 11.01.2022, 15:16
Profil
Koumák

Registrovaný: Pon, 31.12.2018, 15:41
Príspevky: 190
Bydlisko: TN Mitice
Odpoveď s citáciou
Z toho, čo píšeš, ten modul slúži iba na zapnutie a vypnutie. Aspoň tak to chápem ja.
Zrejme je tam zaliaty nejaký IO a evidentne mu hrablo.
DS je stále pod napätím a IO ovláda iba zapnutie a vypnutie.
Trochu zdatnejší rádioamatér ti to zbúcha a materiál ťa vyjde hádam aj 2 eurá (odhad, neviem, koľko stojí také relátko na 12V). :-D
IO sa používajú hlavne z dôvodu tichého prepínania.
Relátko síce cvaká, ale je skoro nezničiteľné, stačí otvoriť kapotu na 50 ročnom aute a nájdeš tam relátka z prvovýroby.


Uto, 11.01.2022, 19:06
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 25.11.2013, 8:17
Príspevky: 325
Bydlisko: Lučenecko
Odpoveď s citáciou
Takto vyzerá schéma zapojenia:
Obrázok 
A takto to funguje:
https://www.youtube.com/watch?v=nSHfDsPnBrk
Čiže zapínanie, časovač na oneskorené vypínanie a stlmenie pri zapnutí hlavného osvetlenia, vraj v súlade s predpismi EK. Pritom novohomologované autá s DS z výroby si veselo svietia s DS a zároveň aj Hlavného svietenia s rovnakou intenzitou DS aj HS.
Trochu zdatnejší slaboprúdar by to možno aj opravil, ale kde v súčasnosti nájsť aj obyčajného a nie to ešte zdatného, keď dnes sa už nič neopravuje, len sa vyhadzuje a kupuje nové.


Str, 12.01.2022, 15:07
Profil
OFFROAD Expert

Registrovaný: Uto, 17.04.2012, 18:31
Príspevky: 2569
Bydlisko: Vychod
Odpoveď s citáciou
Pre slaboprudara je to strata casu sa s modulom babrat ked novy cinsky kupis do 10eur aj menej a relatkom alebo 2relatkami sa to tiez da vyriesit jednoduchsie :D Pisem to preto,ze ked v moduli odide napriklad neaky integrovany obvod, chip a je neoznaceny tak ho ani nevies za co mas vymenit + samozrejme,ze treba najprv zistit ,premerat a to dost zaberie casu a ked je modul zaliaty v zivici-plaste tak uz sa duplom s tym nikto babrat nebude :-D


Štv, 13.01.2022, 12:38
Profil
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01
Príspevky: 7661
Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
Odpoveď s citáciou
Stefan,, su tu dva riesenie,, to co je na tovarenskych autach, to neplati pre tovoje, ze zapnes svetla a denne svietia alebo sa kusok stlmia, to su na novsich autach,, ty mas modul pravdepodobne taky ze ked nastartujes, zacne dobijat a zapne denne svietenie, a ked zapnes parkovacky tak shasnu,, alebo druhy system ze , do ACC/KL15 ide prud do modulu po zapnuti klucika v spinacej skrinke a potom sa automaticky zapnu denne svetla, a rozopnu sa ak dostane signal od parkovacich svetiel,, ak je to ten modul, taky sa da zohnat,, mozno aj ja mam dade v garazi este zajtra kuknem,, al je tu druha moznost, kupis rozpinacie relatko,, cca 1-2,50€, a napojis to nato,, zapnes parkovacky a denne svietenie shasne, vypnes parkovacky a automaticky sa zapnu denne svetla,, to je najjednoduchsi a najlepsi system, robota na cca max30 minut,,, :smt139


Štv, 13.01.2022, 20:33
Profil
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 25.11.2013, 8:17
Príspevky: 325
Bydlisko: Lučenecko
Odpoveď s citáciou
Tento sa napája na ACC/KL 15.
Známy autoelektrikár mi sľúbil, že sa na to pozrie. Ak by to bolo na prd a Ty by si našiel ten Tvoj modul niekde na ponku, určite by sme sa dohodli.
Alebo to celé vyhodím a kúpim si nové alebo budem bez DS a hotovo. :lol:
Zatiaľ vďaka.


Pia, 14.01.2022, 9:34
Profil
OFFROAD Expert

Registrovaný: Uto, 17.04.2012, 18:31
Príspevky: 2569
Bydlisko: Vychod
Odpoveď s citáciou
Pozri tu mas novy modul z bazosa https://auto.bazos.sk/inzerat/131548276/l.php


Pia, 14.01.2022, 12:03
Profil
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 25.11.2013, 8:17
Príspevky: 325
Bydlisko: Lučenecko
Odpoveď s citáciou
Vďaka. :smt158


Pia, 14.01.2022, 22:00
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: