Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 27.01.2026, 10:58
Dnes je utorok 27. januára 2026, meniny má Bohuš a zajtra Alfonz

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 3 ] 
 Pajero 3 2.5 TD vošlo viac oleja do prevodovky ako by malo.. 
Autor Správa
Čumil

Odpoveď s citáciou
pozdravujem Vás som tu novy ale idem nato hned zhurta kedže som hľadal už dosť dlho a nete a spravnu odpoved som nenašiel

mám pajero 3 2.5 TD easy select ,5 stupnova manualna prevodovka

menil som olej vo svojej 5 stupnovej manualnej prevodovke kedže za studena sa veľmi ťažko radilo a čital som na viacerych forach že pomože lepši olej

čo sa tyka oleja už mam jasno kupil som a začal menit

podľa manuálu čo som dostal k tomu pajeru aj podľa roznych zdrojov na internete domacih zahraničnch bymalo by ísť do 5 stupnovej manualnej 3,2 l prevodoveho oleja

vypustil som stary a hned som videl že tam bolo odhadom pomaly 5 litrov stareho

začal som naplňať cez napúštaciu šrubu novy a podľa klasickeho návodu som dolieval dovtedy kym nezačalo pretekať von cez napúštaciu šrubu. ale tu je problem vošlo mi tam asi 4,4 litra oleja , tak už neviem všade čitam na forach a v návodoch že tam ma ist 3,2 litra ,, može mi to poškodit prevodovku ked tam vošlo 4,4? mam vypustit a znižít hladinu na 3,2 litra? ake mate skusenosti vdaka...

Sob, 24.01.2026, 10:33
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ako taku prevodovklu ti to neposkodi v ziadnom prypadeeeee, :smt017 aleee moze ti vytlacit simering na oboch stranach :smt139 a bude tlacit ti von olej,, daj do prevodovky iba tolko co je predpisovo,,spravidla to byva tolko ze ked naplnas, tak uz ked zacne vytekat z napustacieho otvoru tak staci,, to znamena ze je full-maximum :smt151 Ktovie ako a preco tam natrepali tolko oleja :smt139

Podla zistenia umelej inteligencie,, som zistil ze!!! Pajero III generacia,2,5TD, ma v manualnej prevodovke cca 2,5 az 2,6 litra oleja , pre model 4D 56 s diesel motorom 2,5 tretia generacia, a ma byt pouzity olej 75W-85 alebo 75W-90 podla specifikacie Mitsubishi/GL-4 :smt139

To ze si tam mal tolko oleja, ti mohlo kludne robit tu sarapatu ze sa tasko radilo,, :smt151 :smt023

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pon, 26.01.2026, 20:54
Čumil

Odpoveď s citáciou
ano podľa internetových zdrojov by tam malo ist 2,6 litra oleja , ja mam nemecku priručku čo som dostal ku autu tam sa uvadza 3,2 litra do manualnej prevodovky ale to je universal priručka ktora je aj pre pajero 2,5 TD aj 3,2 DID toho roku vyroby 2000

ano ten servis /nebol to original mitsubishi servis/ tam odhadom nalial tiež asi 4,5 litra lebo doplňali asi presne tak isto ako ja že doplnňali napuštacim šrubom až kym nezačal olej z neho vytekať

samozrejme olej som tam dal 75w-85 gl4 podľa špecifikacie vyrobcu

čiže olej som doplnil spravnym sposobom , auto na rovine a doplnal som dovtedy kym nezačal vytekať napuštacim šrubom olej a predsa tam vošlo 4,4 litra tak to je teda zahada

Pon, 26.01.2026, 22:11
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 3 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: makorider