Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 17.06.2025, 1:37
Dnes je utorok 17. júna 2025, meniny má Adolf a zajtra Vratislav

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 38 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3
 Guferá-prípadná zákazková výroba 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to je zaujímavé. Polotovar je rúrka z gumy?
Kde by sa dal polotovar nakúpiť?

Štv, 09.12.2010, 9:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skor by som povedal, ze gumova gulatina :-) Kedze sustruzenim sa da dobre opracovat asi len tvrda guma, neviem si dost dobre predstavit sustruzenie gufera napr. na dify alebo podobne kedze maju dost jemne brity na vnutornej strane. Nedajboze viacbritove gufero :shock:

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Štv, 09.12.2010, 9:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vela firiem vyraba na zakazku gufera, aj jeden kus, male par eur, vacsie 10 eur aj s postovnym. posles mail, na druhy, mozno treti den mas dobierku. vonkajsok vsak maju z tvrdeho plastu namiesto plechu. skusil ich niekto a nebol spokojny?

edit: napr. http://tesneniaosusky.sk ale ide o jednoduche gufera, ake su na nabojoch kolies, difoch a pod. azijske vozy nepoznam (ani logiku ich dizajnerov) a mozu tam mat zbytocne prekomplikovane tvary ktore ti skutocne malokto vyrobi.

Naposledy upravil rustycj dňa Štv, 09.12.2010, 11:19, celkovo upravené 2

Štv, 09.12.2010, 10:34
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak už nám tu chýba len link na jednu z tých firiem.
Mašurko, sústruží sa aj guma. Je to vec nastavenia rezných podmienok. A guma na guferá nepatrí zrovna medzi tie mäkké. Určite sa to nerobí na klasických sústruhoch, možno len tie jednoduchšie. CNC sústruhy majú úplne iné možnosti. Nakoniec, aj formu na najzložitejšie gufero museli nejak výrobiť. Je to vlastne negatív konkrétneho gufera +niekoľko % naviac na každý rozmer.
Som rád, že skončila tá školkárska debata z niektorých predchádzajúcich príspevkov a možno sa aj k niečomu dopracujeme.

Štv, 09.12.2010, 10:55
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Predčasná radosť, neskončila.

Zákazková výroba bežných gufier s neštandardnými rozmermi nie je žiadna novinka, o to tu predsa nejde.

Panáčku, isto Ti ostalo to staré Peťove gufero. Ideálna predloha na výrobu kópie.

Takže to niekam pošli, link Ti tu isto niekto znalý poskytne, so žiadosťou o výrobu.

Ja by som si dovolil predvídať výsledok.

Štv, 09.12.2010, 11:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rustycj vdaka za link :wink: ..čiže som skusil dopytovat u spomenutej firmy gufero 50x72,5x19,5 a odpoved je tu:

" Dobrý deň.
Gufero GP 50x72,5x19,5 2ks sa dá vyrobiť.
Materiál NBR - čierny
Cena: 12,40 Eur + DPH a doprava
Termín: 1-2 dni

S pozdravom

TESNENIA
Peter Osuský..........

....len by ma zaujimalo či je to klasicke gufero alebo len tvar nejakej plastovej manžety bez pružinky? :smt017 a či sa to oplati ,neviem,nech si každy zvaži sam ;-)

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Štv, 09.12.2010, 16:39
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
na to, že je to kusová výroba je to dobrá cena. Chcelo by to link na tú firmu.

Sak ho mas hore o 3 prispevky vyssie. F.

Štv, 09.12.2010, 21:19
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Keď niečo volajú "gufero", tak je to "gufero", teda s pružinkou.

Ako som spomínal, ja som robil v jednej väčšej firme, kde sme mali kopu zahraničných obr. strojov. Čas-od času sme menili originálne guferá za tie "zákazkové", no ani raz sme s nimi nemali problémy. A to niektoré mašiny behali v non-stop prevádzke. Sprvu som sa aj zamýšľal, či tie nové gufera budú dočista OK, ale prax potvrdila, že naozaj žiaden problém. Na prvý dojem (hlavne keď som sa dozvedel, že sa sústružia) sa mi zdali naozaj o čosi tvrdšie ako tie štandardné, ale ako vravím, slúžia tak ako sa od nich očakáva... teda prestal som špekúlovať... Niekedy teoretická teória v praxi funguje trocha inak...

Pia, 10.12.2010, 7:29
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 38 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný