Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 27.06.2025, 6:58
Dnes je piatok 27. júna 2025, meniny má Ladislav, Ladislava a zajtra Beáta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 125 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší
 ake auto 

co poradite?
Range Rover 2.5 DSE automat, rv 2000-2001 11%  11%  [ 5 ]
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD, rv 2002-2003 32%  32%  [ 15 ]
Nissan Partol GR 3.0Di, rv 2000-2001 32%  32%  [ 15 ]
Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD, rv 2002-2003 26%  26%  [ 12 ]
Celkom hlasov : 47

ake auto 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
No harley ako vždy dokonalé odpovede.

To: SittingBull

Počuvaj stanov si nejaké prijority načo potrebuješ auto potom sa bude lahšie vyberať.

Ono máš pravdu čím menej všeliakých elektrických vymožeností tým skor sa ma čo dejebabrať.

Ono ak vybrať medzi Hondou a Toyotou tak radšej Toy videl v akcii neupravenú dotyčný sa moc nemazlil. Neprejde všetko ale docela solídne auto na rozdiel od Hondy, Hondu ber ako kombíka na iných kolesách len na cesty, kamoš robí a ak spomenieš že si sa stým prehánal po terene garančka ti padne aspon tu v ba niesu moc prívtivý.

Ostatné tj medak, cayenne, touareg moc nobl auta z hromadou elektriky, image za strašne prachy a tým to končí, tuareg dosť poruchové auto, ml zapadne aj na bežnej ceste ked s ním ide obyč šofér, cayene nepoznam nepačia neriešim, sorento ťažko povedať vie prekvapiť prejazdnosťou ale off to nieje, ak by mal brať v tej cene normal auto alebo toto radšej toto SUV

No a včul buc mudri z toho že ano. Tiež tým prešiel a skončil kde skončil. Ono treba rozhodnuť kolko do toho vraziť a čo človek od toho očakava a ako využije, to su asi zakladné kryteria potom všetko ostatné.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pia, 26.01.2007, 13:28
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
[quote="

Já Quadra drive nemám ale vím,že je to velice úspěšnej druh pohonu 4x4 pro lehčí střední terén a že je to všeobecně chválený.
O proti staršímu Qudra tracu(NV 249OD),kterej pro připojení předku až na 99% používá vizkospojku,která kolem 150tis. stárne a musí se vyměnit tak novější Qudratrac II(NV 247) kterej je v WJ Grandech ,má vizkospojku přepracovanou a s progresivním účinkem(není to přímo vizko spojka ale jsou tam čerpadla s gerorotorama a ty pak vytvářejí přítlak na lamely a ty pak přenáší výkon ).
Pak jsou taky WJ lacinější verze jako Laredo a ty mají rozdělovku Quadra trac I (NV 147) . Tam není redukce ani možnost mechanický uzávěrky mezidifu.
Když je celý systém nazýván Qudra driveII,tak to znamená,že v nápravách jsou samosvory s progresivním účinkem,jako v rozdělovací převodovce,tzv. systém Hydra-lock a tyhle samosvory jsou taky velice účinný mají vysokou svornost a i životnost je veliká a s běžným lamelovým samosvorem se to nedá srovnat(trac-lokem).

[/quote]

dakujem za pomoc. este otazka: da sa podla fotky schaltpaky zistit, aky je system pohonu? slectrac sa myslim da, tam je toho pomalovaneho dost 2hi, 4hi, 4lo 4lo-lock ci ako to tam vsetko je. ale na tomto je len 4hi, N, 4lo. ako zistim, ci je tam QT 1 alebo 2?

Pia, 26.01.2007, 13:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Přesně nevím. Ale nebude mít polohu "4x4 Low."

Pak jedině pro jistotu vlízt pod auto a na přídavný,při pohledu od zadu,je vedle výstupu na zadní kardan kulatý červený štítek,nakterým je vyražen krom jinýho i typ rozdělovky.

Pia, 26.01.2007, 13:49
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no, co sa tyka predbezneho vyuzitia:
takmer vsetko cesty mimo mesta. dovolenky kade pride, ale na miesto sa aj tak vacsinou ide po dialnici. na mieste cinu aj lahko mimo teren. potrebujem vacsi kufor kvoli velkemu psovi. dobre rodinne auto, co znesie obcasne vylety mimo cestu- k vode, cez pole, luku, lesnou cestou a tak. nesmie mat problemy na smyklavom terene do kopca. tahat velke veci neplanujem, ale okolo domu sa gula vzdy zide.
z presvedcenia nechcem ziadne imitacky. chvilu som nad tou hondou a toyotou rozmyslal, ale potom som to zavrhol a vratil sa spat k poriadnemu autu.

tu je taka mensia vzorka:

http://www.mobile.de/SIDQ.txI-JKLRwStLx ... earch.y=11

Pia, 26.01.2007, 15:21
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ako tu citam tvoje potreby, tak by som ti odporucil este cheknut Freelandera. v nemecku sa daju kupit za velmi dobru cenu. kamarat ho ma asi rok .. neskutocne ho trapi, fanatik rybar a zivnostnik, ktory stale cosi vlaci a auto sa drzi a to ma vraj najhorsi motor..1,8

Pia, 26.01.2007, 15:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tady je o druzích pohonu u WJ všechno a i přesnějc,než jsem to popsal.

http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

Pia, 26.01.2007, 15:32
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať tom
freelandera nie. to si nevidel moju zenu, ked sa bali na dovolenku. nemal by som si kam sadnut.

Pia, 26.01.2007, 15:37
Odpoveď s citáciou
Poslať 
SittingBull píše:
Xader píše:
SittingBull: tccccccssssss ... tak s tymi + - u Patrola si ma sokoval :shock:
To auto si fakt radsej nekupuj :evil: :twisted: :!:
.

co s tym patrolom? paci sa mi, velkost, kufor mi vyhovuje. asi som trochu konzervativny, ale tie plasty sa mi tam velmi nepacia. co sa tyka toho radenia 4kolky, tiez to nie je super user friendly, aspon podla popisu sa mi to zda. mozno v praxi to nie je az take zle.

nechcem nasierat, ale mitsubishi mi nikdy nebolo nejak zvlast sympaticke. vlastne som ho do vyberu dopisal na poslednu chvilu. asi by bol najlepsi toyota landcruiser, ale to presahuje moje financne moznosti.

No je to vec nazoru , ale mne sa plasty a narazniky na patrole pacia ...
Co sa tyka 4x4 , tak behas stale na zadok a ak potrebujes len jednu malu packu posunies dozadu a hned si 4x4 ... nevidim v tom ziadnu zlozitu operaciu.
Ak mas este k tomu AUTOMAT - tie sa robili dost casto , tak to je to je tiez pohodicka ... tusim nove patroly mali aj ESP , ale nie som si isty ...
Pokial sa ti to auto paci a si z BA , tak ti tu 4kolku ukazem jak sa to radi,nie je to ziadna veda ...

Pia, 26.01.2007, 15:51
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no, ako som pozeral, tak quadra 1 sa davala do grand cherokeezov do 98 roku. takze pri rv. 2002-2003 ma moze podla teraz dostupnych zdrojov stretnut iba selec trac a quadra 2. ako pisete, obi2 by mali byt v pohode, bez nejakych tajnych bugov. tak?

Pia, 26.01.2007, 15:57
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No to ne.
Quadra trac -93-95 , Quadra trac OD - 96-98, to byly roky ZJ Grand Cherokee.

Quadra trac I byl v 04 WJ s I-6 benzínem ale mohl bejt i dříve s naftou.
Quadra drive nebyl ve verzích Laredo.

Viz tady: http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

Pia, 26.01.2007, 16:16
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
No to ne.
Quadra trac -93-95 , Quadra trac OD - 96-98, to byly roky ZJ Grand Cherokee.

Quadra trac I byl v 04 WJ s I-6 benzínem ale mohl bejt i dříve s naftou.
Quadra drive nebyl ve verzích Laredo.

Viz tady: http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

v larede by mal byt selec-trac, az som spravne pochopil. pisali ste tu,ze ten je dobry, nemam sa coho obavat? ide mi o to, aby som sa v tom jednoducho vyznal. vidim to tak, ze pri quadra trac 1 nie je 4LO, ale iba 1 schaltpaka. pri selec-trac su 2 paky, z toho jedna ma aj 2HI, pri quadra trac2 (quadra drive - neviem, nakolko je to identicke alebo ci sa jedna o nadstavbu) su 2 paky, z toho jedna ma 4HI-N-4LO.
dufam, ze takto to je, ano?

bezpecne na kupu su auta, ked je aj redukcna paka, lebo je to bud selectrac, alebo quadra2. chapem spravne?

Pia, 26.01.2007, 16:35
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hej máš tam niečo čo je docela fajn :-D Inač lepšie je kuknúť pod auto a je to veriešené čo tam je

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pia, 26.01.2007, 16:39
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nezabudat ze Parol nema medzidiff - co moze byt na uvedene ucely skor nedostatkom. Ak tomu dobre rozumiem, chces v podstate velky kombik, pohodlny na dlhsie cesty, ktory zvladne aj lahsi teren (polna cesta) a obcas potiahne nieco male okolo chalupy. Igen?

Pia, 26.01.2007, 16:40
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mozno Land Rover Discovery !?

Pia, 26.01.2007, 16:50
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MoostanQue píše:
. Ak tomu dobre rozumiem, chces v podstate velky kombik, pohodlny na dlhsie cesty, ktory zvladne aj lahsi teren (polna cesta) a obcas potiahne nieco male okolo chalupy. Igen?

igen baratom

Pia, 26.01.2007, 16:51
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 125 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný