Dnes je utorok 8. júla 2025, meniny má Ivan a zajtra Lujza
Autor |
Správa |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
..tiež sa priklanam k Subaru ... .  akurat Outback je drahši ako Forester
aktualny cennik:
http://www.subaru.mikona.sk/pictures/ce ... 1_2010.pdf
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Str, 15.12.2010, 15:22 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
To je sranda! To by som si nepomyslel. U subaru by som brall forester.
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Str, 15.12.2010, 17:25 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
známy má nový forester a zvuk pri zabuchnutí predných dverí budí dojem že sú z kartónu a konzervového plechu vyplneného styrodurom. Podľa mňa sa na zvuku dverí prejaví kde sa šetrilo. Keď subko tak outback s ešte bezrámovými oknami a motorom H6.
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Str, 15.12.2010, 19:08 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 26.01.2010, 22:27 Príspevky: 383 Bydlisko: TRENČÍN, LIPTOV
|

veeelmi zaujmavá téma a po prečítaní celej rubriky sa vyjadrím len z osobných skúseností : (ďaľší subjektívny pohľad, ktorý ťa len viac zmätie  )
- Jeep compas - nem nem nem - vyskúšal som na krátkej vzdialenosti a absolútne mi nesadol interiér posed a motor sa mi nempáčil,
- Grand cheroke jojojojo veľmi pohodlná velká krava s neohrabaným dizainom, tak škaredá že je až pekná odskúšané
- Nisan x-trail - zaujímavá volba podvozok a celková váha OK, ale francúzky motor za velmi vysokú cenu, motor je srdce a vydrží prd servisy žijú z majiteľov "francúzov" odskúšané
- Suzuky grand diesel- nežerie 7-8L, ale podstivých 10 a ten motor s budkou nevládze(mám odskúšaný nový model), inak je to good - podvozok. najlepšia volba v prípade Grand Vitarky - silný V6 s plynom skôr ee ako ano - viac ako odskúšané
- Duster - opäť francúzky motor aj keď za 5korún podvozok (črevá) z x-trailu a do limitu, keď sa ti poseruse po troch rokov tak ho za pár, snáď už opäť korún vymeníš za nové a dvoj troj ročné predáš (vzhľadom na zrtiaďovaciu cenu s najnižšou stratou) do 30 dnešných ti vydajú dva kúsky(ak nepozeráme na prestíž). - odskúšané
Hyunday - s teraccanom bola spokojnosť dva roky bez problémov, ale ťažká kravka a už sa nevyrába a je to off, IX 55 veľké ťažké a drahé SUV, IX 35 malé sedadlá inak ok na tri až 5 rokov.
Kia obdobne ako Hyundai ak nevyhovuje velkosť kufrov v triede sportage a tucson...., sorento staré bolo dobré! - odskúšané viac
- Mitsubishi - AX cenovo prijateľné vzhľadom k prevedeniu, Pajko bolo tu už dosť popísané mne osobne sa veľmi páčia(nové modely ako SUV) , aj keď v kombináciu s Franciou si to táto legenda nezaslúžila!!! Staré dobré Japonsko!!! nem zlá skúsenosť
- stratila sa mi tu Honda CRV!!!
Padla tu poznámka, že honda nízka priechodnosť a blablabla...... Blbosť ako traky!!! mám za sebou 150tis. km na CRV a kedykoľvek sa k nej vrátim ak budú volné dengi! Honda robí autá pre ľudí a spotreba je tá ako deklarujú 6-7l nafty!!! určite radšej ako ktorékoľvek mnou menované doteraz! a nedrbe sa to!!!
a konečne Subaru!
Sú autá od najhoršieho až po najlepšie a potom dlho nič a potom Subaru a preto aj stojí trochu viac. ale ako v salóne tak aj v servise!(nieje tam moc čo opravovať ale ak náhodou tak to stojí za to!)
Forester boxer motor fajný a po čipnutí diesel boxeru na 180koní stráááááášne fajný, ale je pravda to zo zabuchnutím dverí ktorékoľvek ineé už uvádzané auto je na tom lepšie aj Duster! (plechová búda je proti tomu nič) jazdné a bezpečnostné charakteristyky absolútne výborné (bývalý kolega na novom forestry pred dvoma mesiacmi priamo zoťal dva 20cm kmene stromov s koreňom a vyliezol len odretý z aerbagov - roluje to pod posádku ukážkovo(auto je totálka-úplná). Silno doporučujem!
Jednotka v celej spomínanej skupine aut je outback - interiér+++, to z dverami už neplatí, funkčnosť absolútna, motor božííííí-ten istý čo vo foresteri a reakcie na podvozku nadprirodzené-skrátka chcem ho jak hladný pes kosť! (kua ale je drahé!!!)
V tvojom prípade je v limite!
A včil buc z toho múdry?!?
_________________ všetko čo má kolesa, pásy, nohy .......
|
Str, 15.12.2010, 20:47 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Tož s tým Foresterom ste ma nasr....li  Jediné, čo mi na ňom vadí je farba osvetlenia prístrojovej dosky. Kombinácia červená/modrá mi evokuje výrobky AIWA.
Ale nikdy som nemal pocit, že by na karosérii šetrili. Dokonca som si ani nevybral, či benzín alebo diesel, lebo oba majú svoje čaro (benzín má super redukciu, diesel super spotrebu).
Ja mám vybraný Outback, lebo mám veľkú rodinu, psa a všetci majú návyky z Patrola.
Ten motor H6 (originál Tribeca) ma vydesil svojou reálnou spotrebou - nechcel by som ho.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Štv, 16.12.2010, 1:04 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
H6 v predošlom legacy má reálnu spotrebu cca 14 litrov keď sa využíva jeho potenciál 240 koní (s automatom) a jazdí sa po meste. Ja mám na sorente rovnakú spotrebu (nafty), čo je dané vyššou hmotnosťou a 50 % podielom mestskej premávky. Samozrejme s forestrom 2.0 D sa dá vojsť do 10 litrov za rovnakých podmienok.
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Štv, 16.12.2010, 6:21 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 26.01.2010, 22:27 Príspevky: 383 Bydlisko: TRENČÍN, LIPTOV
|
jenki píše: Tož s tým Foresterom ste ma nasr....li  Jediné, čo mi na ňom vadí je farba osvetlenia prístrojovej dosky. Kombinácia červená/modrá mi evokuje výrobky AIWA. Ale nikdy som nemal pocit, že by na karosérii šetrili.
Na karosérií nešetrili len nedotiahli tie dvere! Ešte čo mi na tom dosť vadilo sú drnčiace a vŕzgajúce niektoré plasty (stredová opierka) a ešte to množstvo elektroniky, ktoré sa s tebou pohrá v šmyku! Ak si zvyknutý reagovať protitočením pri šmyku tak na to zabudni, lebo ťa to tak domotá, že nebudeš vedieť kde je sever! Netreba robiť vôbec nič a ono sa to zo šmyku zrovná samo!
Jenki čo špatné detstvo v ávií namiesto kočiara(nemáš rád cestársky oranž) ? 
_________________ všetko čo má kolesa, pásy, nohy .......
|
Štv, 16.12.2010, 9:30 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Nemám rád AIWA Style. Ale Japonci svetelnú hudbu milujú, takže im to nedochádza, že to potom vyzerá lacno.
Na Outbacku je paluba v decentnom štýle.
Ja som Forestra ani na letných gumách (december 2009) nedokázal dostať na ceste do úzkych ani keď som sa veľmi ponáhľal. Ale spolujazdec mal problémy so žalúdočnou nevolnosťou.
Subaru je Subaru.
Lepšie 4x4 zatiaľ ešte nikto nevymyslel.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Štv, 16.12.2010, 10:00 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
no ...pekne ...
Takze pre take kazdodenne jazdenie do roboty po celom slovensku hore dole 400km denne na 90% s jednym clovekom na palube bude ta Impreza 2,0 BoxerDiesel vo verzii sport asi dobra volba ... Uz som na 80% nalomeny... Ale ja straasne scel AT ...
Po vyluceni SuzukiGV (celkov zastarala koncepcia = napr AT iba 4st!!!)
MitsubASX (motor bomba /inak take nemastne neslane)
zostava este 2xRAV4
a) 2,0benz Valvematic + akoze 7st variator (spotreba ze vraj 7,5 kombinovana)
b) 2,2 D-cat + klasicky 6st AT (spotreba ze vraj 7,2 kombi)
_________________ OFF the ROAD
|
Štv, 16.12.2010, 11:23 |
|
 |
Igor
Frajer
|
Pozrel by som sa v Rakusku alebo Nemecku po Foresteri 2,0X s fabrickym LPG a redukciou.....kamos si odtial doniesol pred tromi rokmi predvadzacku a chrochta od radosti zakazdym, ked sa pozrie kolko prejazdil za mesiac.....
_________________ EX: Nissan Patrol GR SUVčkár...
|
Štv, 16.12.2010, 16:38 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Ivo, toto čo hovorí Igor nie je zlý nápad.
Ale u nás LPG nekúpiš (ani HU, Taliansko a ostatné neviem), sme v inej zásobovacej zóne ako Češi, Nemci ... U nás sú lacné diesle, u nich frčia plyňáky. A sú urobené naozaj super. Prevodovka klasická 5 stupňová s redukciou (tá sa radí normálne za jazdy, môže sa používať do 120km/h.
Možno by to stálo za úvahu. Ten benzíňák ide ako besný aj na plyn. Sú aj automaty (tuším Shiftronic...neviem presne), ale s tým som nejazdil, neviem posúdiť.
_________________ Jenki
|
Štv, 16.12.2010, 22:37 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|