Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 12.07.2025, 9:52
Dnes je sobota 12. júla 2025, meniny má Nina a zajtra Margita

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Co je lepsie pre vecsinu naroda?

Veľmi dobrá otázka.
A veľmi zásadná. Mnohokrát sa ako príčina zamatovej revolúcie objavovali také témy, že boli na smiech. A veľakrát pre ľudí, ktorí obhajovali socializmus odporúčali aby sa vysťahovali zo Slovenska niekam tam, kde je ten dobrý socializmus. Sny štrngačov z r. 1989 boli naplnené len pre mizivé percento, a som presvedčený, že to častokrát ani neboli štrngači.
Po vyše 30 rokoch si môžeme klásť otázku, že prečo nie sme na tom lepšie ?
Lebo v podstate každá politická strana chcela a chce pre nás len to najlepšie.
Takže kde je chyba ? Lebo fico ?
Pomenovanie smerak neberiem ako urazku, strana ktorá dokázala toľkokrát vyhrať voľby musí byť v niečom lepšia ako otatné.

Ešte pár riadkov k tomu zlému socializmu.
Existuje mnoho parametrov, podľa ktorých sa posudzuje štát, jeho vyspelosť a kde sa neberie do úvahy jeho politika.
Sú to medzinárodne uznávané parametre, vďaka ktorým sa dá ten-ktorý štát posúdiť a zaradiť v tej pomyslenej stupnici.
Prednedávnom som čítal presne takúto analýzu od nejakých ekonómov, ktorí v skratke porovnali ČSSR do r. 1989 s týmto novým vývojom.
Opierali sa pritom o čistú štatistiku, nič sa neprikrášľovalo.
No a ja som ten článok zabudol si zálohovať a tak teraz si môžem len šomrať pod nos, lebo tam boli také výsledky, že bývalá ČSSR bola v tej dobe vysokorozvinutý štát, s úžasným rozvinutým strojárenstvom, poľnohospodárstvom, školstvom, lekárskou starostlivosťou a pod.
Napíšem len jeden príklad za všetky – u nás v tom zlom socializme vyrábali fajné pivo Gemer. Bolo dobré, bolo lacné, bolo naše. Ale potom prišla vytúžená sloboda a tak náš pivovar zanikol. Tá genéza sa dá dohľadať. A tí ľudkovia, čo tam poctivo robili, tak tí sa ocitli bez práce, a bez príjmu, ale zas mali tú vytúženú a neobmedzenú slobodu a tak mohli konečne voľne cestovať všade tam, kde im dovtedy nebolo umožnené tým zlým socializmom. No lenže časom aj tunajší management prišiel na to, že to bola dobrá vec, že bola výroba, že bola zamestnanosť, atd, atd, že bolo by to nejak obnoviť ! Dodnes je mi záhadou, čo bolo na tom pive zlé ?

Štv, 10.06.2021, 19:56
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
na tom pive bolo nahovno vsetko :wink: !gemer a martin boli najvecsie sracky,ktore si poctivy pivar nekupil :wink: .Ale ja som vtedy nebol pivar a teraz mam najradsej bavorsky vajsbir.....som si len rypol :wink: .
....strana smer bola v niecom lepsia.....to suhlasim s tebou uplne!V ojebavani ovcanov bola bez konkurencie.A vypada to,ze este stale je.
...lala ho betara.....vraj kajucnici boli vecsi zlocinci ako ti,proti ktorym svedcia :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=Mq8djiFZk1I
...a za ktorejze vlady a ktorehoze ministra vnutra ti zlocinci robili svoje zlociny?(skoro som vygrcal to decko cerveneho co som si dal,ked som ho pocuval)Tu sa ukazuje totalna bezcharakternost a drzost tych tvorov,ktore maju na svedomi,ze sa teraz do vlady dostali take iste tvory,alebo este horsie.
....po 30 rokoch si kladieme otazku.....ono zalezi na tom,kto si ju kladie.Inak to vyzera ak si ju kladie obycajny clovek,ktoreho system derie z koze,inak to vypada,ak si ju kladie milionar,ktory sa k svojmu majetku dostal podvodmi a zlodejstvom,co mu umoznila prave demokracia.Zalezi na uhle pohladu a kusa pomysleneho kolaca,z ktoreho niekto ujeda az sa mu prasi od huby a druhy zbiera len tie omrvinky,ci nanho len pozera.
Nech je ako chce(komousov som nemusel,ale ani mi dako nevadili),ten pokus o socik vnimam ako najvyssie stadium ludskeho vyvinu.Len ludstvo nan este mentalne nevyzrelo a myslim,ze ani nikdy nedozrie.Pritom len stacilo,aby ludi nechali pokojne podnikat (v malom,kde by zamestnavali len svoju rodinu),pustili by na zapad toho,kto by tam chcel odist,davali by tvrde tresty sudruhom,ktori zneuzili svoju funkciu...a mohlo to kludne fungovat doteraz.
Inak,to ''vysokorozvinute'' :smt126 strojarenstvo si tam nemusel davat...v strojarenstve sme mali strasne malo vyrobkov schopnych konkurovat zapadnym.
...pricina hadraku.....hlavna pricina bola asi to,ze zlodeji,podvodnici a dalsia haved vtedy navlecena v cervenom videli,ze v ''totalite'' sa neda tak kradnut ako v demokracii,plus zaujem zapadu na zniceni sebestacnych nezavislych statov ktore by mohol rozkradnut a zahltit svojimi prebytocnymi srackami.....
Verit tomu,ze sa v kuse ozraty vasek lahev prebral z opice,povolal par kaviarenskych povalacov a studakov a tych sa sudruhovia tak nalakali :smt121 ,ze im odovzdali moc :smt121 .....tomu moze verit len daky mlady sopliak,ktoremu vymyli mozog,pripadne nejaky picus z tych povalacov a dalsich parazitov prisatych na system.

Štv, 10.06.2021, 20:34
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
""""""""na tom pive bolo nahovno vsetko :wink: !gemer a martin boli najvecsie sracky,ktore si poctivy pivar nekupil """"""""
Ja odpadávam, ja norrrrrrmálne odpadávam !
Že sračky ? Že sračky ? Vieš prečo zlikvidovali Gemer ? Lebo už ani češi nechceli piť tie ich slávne pivá, ked koštovali Gemer !!! :smt134
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Telenovela pokračuje ( neviem koľkátá časť...)

Podpredseda Národnej rady SR Gábor Grendel (OĽANO):

Je v záujme nielen všetkých zainteresovaných, ale aj vedenia štátu, aby sa urýchlene vyjasnilo, čo sa tu deje. Inak dôveru ľudí v právny štát tak skoro neobnovíme. Policajti podozrievajú tajných. Tajní podozrievajú policajtov. Policajti podozrievajú inšpektorov. Inšpektori podozrievajú policajtov. Ak sú podozrenia oprávnené, je to zlé. Ak sú neoprávnené, je to ešte horšie. Ale najhoršie by bolo, keby sa zametali pod koberec....

Preložené – vymklo sa to spod kontroly, nevedia, čo sa deje.

https://www.topky.sk/cl/10/2130999/Je-p ... di-Grendel

Štv, 10.06.2021, 23:51
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Pani pisce pomalsi bo nesciham citac :-D Ze cekame kedy buchne ,,atomovka,, ale ta policajna ci ako? :smt017

Pia, 11.06.2021, 0:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bahno píše:
na tom pive bolo nahovno vsetko :wink: !gemer a martin boli najvecsie sracky,ktore si poctivy pivar nekupil

Gemer neviem ale martiner čierna 16 ačapovana bolo super som sa co to nalogal :-D

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Pia, 11.06.2021, 5:12
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ved som pisal,ze s tym pivom som si robil prdel :wink: .Pivo som zacal chlastat az v rajchu a to rovno wajsbir a tak je moje hodnotenie nasich piv skreslene.
....vojna policajtov.....vypada to,ze kazda zlozka kope za niekoho ineho a jedno musim grendelovi uznat.Najhorsie je,ak sa to zametie pod koberec.To sa dialo za minulych vlad a mysliet si,ze vtedy mocensky boj o koryta v represivnych zlozkach neprebiehal je naivne.Vzdy ked je niekde plne koryto a malo placu pri nom,tak sa svine vzdy o ten plac pobiju.Tam je roziel len ten,ci sa hryzu a vytlacaju potichu,alebo ich kvikot pocut nadaleko,ako je to teraz.Vypada to,ze v koryte je zradla uz len na dne a tak aj boj o to zradlo je zakonite tvrdsi a surovejsi.
Akurat zas ta grendelova hlaska,ze musia obnovit doveru :smt126 v pravny :smt126 stat :smt126 ....tak to mu teda vyslo :smt126 ...ako chcu obnovit nieco,co u nas nikdy nebolo?
...jeden clovek raz davno povedal takyto vyrok....-/fasisti sa v buducnosti budu volat liberali/....a presne to sedi.
Teraz som si na chvilu pustil tlacovu konferenciu smeru....ale vydrzal som roba pozerat max. 10 minut....viac som nedal.Povedat 3 slova a v styroch z nich klamat,to dokaze len nas hranol :-D .

Pia, 11.06.2021, 6:43
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Kua,ja som si myslel,ze igi bol v cele vlady od aprila 2020 a podla tyhto robovych dristov
https://www.youtube.com/watch?v=4z8xlIP_zJE
tam musel byt uz od oktobra 2019,ked zabasli ribara.inak si to neviem vysvetlit,ale ked pocuvam roba cas 23.00,tak by som ratal,ze toho ribara zavreli za igora,ked to robo tak kritizuje.Alebo za vlady smeru bola ta vezba v poriadku a za vlady tychto gasparkov uz nieje?To robo naozaj mysli,ze slovaci su uz tak vymleti,ze mu na toto skocia?Ja sa bojim,ze skocia :cry: .

Pia, 11.06.2021, 17:48
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Kokotová vydala vo štvrtok stanovisko v súvislosti rušením takzvaných Mečiarových amnestií.
Teda po nejakých 25 rokoch po skutku sa ide na to. To je teda tempo.
Bude vhodné sledovať Kokotovú, ako to celé skončí.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... utie-paci/

Pia, 18.06.2021, 16:41
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Nuz neviem.....znova rozpitvavat taku hovadinu,ked jeden zlocinec unesie druheho a da ho na podnose polisom.....
Mna viac zaujima toto....
https://www.youtube.com/watch?v=OYpF1Bzb_fU
....Minovi dobre sla huba :wink: !A najtrefnejsie situaciu v nasom parlamente zhodnotil suja poslednou vetou.Tou bolo vysvetlene vsetko :-D .

Pia, 18.06.2021, 21:15
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Však presne o to sa jedná., po 25 rokoch chcú rozhodovať. Ale čo je najhoršie, že sa o našich veciach musí rozhodovať v zahraničí, tak to je tiež vizitka úrovne práva v štáte.

Sob, 19.06.2021, 1:22
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Trocha sa nerozumieme.Mne nevadi,ze po 25 rokoch...mne vadi,ze takuto hovadinu!Ked uz chcu vysetrovat,tak v prvom rade maju vysetrit rozkradnutie republiky,nie to,ze jeden zlocinec unesie ineho zlocinca,aby tym mohol vydierat dalsieho zlocinca.Oni nech sa medzi sebou kludne vystrielaju.
Uroven prava v nasom state je presne rovnaka,ako uroven prava v inych statoch.....to znamena,ze pravo je na strane tych,co maju prachy a moc.

Sob, 19.06.2021, 7:46
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Aha, rozkradnutie republiky...no pravdepodobne sa s tým nebude zaoberať nikto, lebo to bolo politické a demokratické rozhodnutie vtedajších vlád, ( reformy... ) a zrejme nikto ani nepodal voči tomu nejakú sťažnosť. A keby aj podal, tak sa o tom nejak nehovorilo, a keby aj bola podaná, tak už nikto nevie, kde to skončilo.
S tými zbraňami - tam zrejme neuspeje nikto, oni to prijmú, čo len chcú, sú tam na to aby schválili to, čo im strčia pod nos.

Sob, 19.06.2021, 9:46
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Dnes som sa na topkych docital, ze vtraj vlada chce aby bolo povinne ockovanie proti kovidu,, no ale teraz to tam uz nevidim,,bolo to asi odstranene,, aky je vas nazor?? moj osobny je ze to vedie k nieco ako k celostatnemu strajku alebo este nieco horsiemu,, Nemozu porusovat ustavu a zakladne prava obcanov,, silou mocou chcu zaviest 3ti svetovy poriadok,, a nasa captava otom vedela od zaciatku,,..dufam ze po volbach bude brana na zoddpovedanie sa pred sudom,, a ak níe, tak pred bozim sudom.....!!!! nacele aj s tym spuchnutym prasatom...

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pon, 21.06.2021, 21:12
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
To sa preriekol ten lampasak co je momentalne v kozi ministra ked sa dozvedel,ze putin ide prikazat vakcinovanie.Potom ho asi dostihli zvysky rozumu a pudu sebazachovy a zistil,ze je vo vlade a nie v kasarnach,tak to potichu stiahli.Ono,vakcin je vyrobenych pokokot a nieto ich komu pichat.Babkovodici tlacia na babky vo vladach nech to zariadia ako chcu,ale vakcin sa treba zbavit a tak nam nasi fasisti utahuju sroby coraz viac.Ale robia to sikovne....stvu ockovanych a neockovanych proti sebe a ja to vidim skor na nejaky konflikt ludi proti sebe,ako proti vlade.Proti vlade stvu ovcanov najviac ti,co boli v minulej vlade a maju hlavny podiel na tom,ze sa do vlady dostali terajsi fasouni.A najviac by privitali referendum,lebo ovcania uz zabudli...ako vzdy.Takze referendom vymenit fasistov za mafosov ktori nam uz vladli a radi by zas....... :smt139

Pon, 21.06.2021, 21:59
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Očkovanie povinné nemusí byť, lebo ľudia pôjdu sami dobrovoľne.
https://www.denik.cz/z_domova/hoax-jacques-attali.html

Pon, 21.06.2021, 22:18
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný