Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 12.07.2025, 3:44
Dnes je sobota 12. júla 2025, meniny má Nina a zajtra Margita

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Biblia sa dá vyložiť hocijako, preto moc neblúznim, lebo by som tam našiel presne to, čo by som chcel.

K tým mimozemšťanom poviem len toľko, že kto neverí v Boha nieže neverí ničomu, ale uverí všetkému.

Čo sa týka nových opatrení, dnes už bol šéf ba vyzvedách, či sa ideme očkovať a neodchádzal moc nadšený.

Štv, 11.11.2021, 22:08
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ved prave...kazdy v biblii najde co chce a preto aj dvaja protivnici s uplne rozdielnym pohladom b udu mat podla biblie pravdu.
....kto neveri v boha....zalezi,akeho mas na mysli.Pred krestanskym bohom mali ludia bohov pochuja,potom stacil kazdemu nabozenstvu jeden....samozrejme kazde nabozenstvo povazuje toho svojho za jedineho......
....mimozemstania.....rovnako,ako niekto veri na boha,nebo,peklo,tak iny zas moze verit na emzakov,dalsi zas,ze tzv.boh je nejaka vesmirna energia ktoru my nedokazeme nasimi zmyslami chapat....
No a niekomu tie zazite ''pravdy'' jednoducho nedovolia ani pomysliet nato,ze vsetko moze byt inak,ako si on mysli....teda,v co pevne veri.Ale kde je pravda......kto to vie?Ja nie.Ale myslim si,ze ti co veria len v jedinu pravdu su schopni v mene tej pravdy robit najvecsie svinstva...ako nam to ukazuje historia.

Ani moja sefka nieje nadsena.Dnes mi volala,ze kedy ma ma zapisat na ockovanie...vraj musim byt loajalny k firme.Na otazku,ci mi da robotu ak ma ta vakcina dojebe a ja nebudem moct jazdit iba habkala :-D .A o tom to je.Vlada potrebuje za kazdu cenu este viac rozostvat ludi medzi sebou...aby ti ockovani sami volali po zltych hviezdach,ktore nam budu pripinat.Som zvedavy,kedy sa to zvrhne.

Štv, 11.11.2021, 22:25
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Bahno, vo svojom živote som si prešiel kadečím. Veriaci som bol vždy, ale pomýlené som veril v slovanských aj germánskych Bohov, ale až teraz vediem pokojný zmysluplný život.

Ja som dal šéfovi podobnú otázku, že kto bude niesť zodpovednosť za moju rodinu ak sa mi niečo stane. Kukal ako puk. Ešte ak v životom poistení vyhlasujem, že sa nebudem zúčastňovať na experimentálnych liečbach a pokusoch, za čo sa očkovanie novou vakcínou dá považovať.

Štv, 11.11.2021, 22:59
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Kuva dobru debatu mate :-D Idem si naliat nieco na vypalenie cerva :D

Štv, 11.11.2021, 23:16
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Luther napísal: „... kto neverí v Boha nieže neverí ničomu, ale uverí všetkému....“

V prvom rade by bolo vhodné definovať čo je alebo kto je Boh.
Presne tak, ako to spomínal Bahno.

Ďalšou vecou je tá „viera“. Verí – neverí – uverí všetkému.
Blbosť.
Slnko rovnako svieti na toho čo verí a rovnako svieti aj na toho, čo neverí.
Rovnako svieti na toho čo verí v Aláha, Mohameda, Manitua, Boha, Ježiša.
Keď si dáme tú námahu a zapátrame po tom, že koľko životov vyhaslo v mene viery, koľko vojen bolo vedených – a výsledkom bola smrť smrť a ešte raz smrť.
Tak kto na tom bol lepšie, ten, ktorý zomrel veriaci alebo ten ktorý zomrel ako neveriaci ???? Čí život je z tohto pohľadu cennejší ?
Život veriaceho alebo život neveriaceho ???
O tom, či niekto v niečo verí alebo neverí sa presvedčiť nedá.
Môžem vyhlásiť, že verím a oklamem vás.
Môžem vyhlásiť, že neverím a klamal som vás.
Kto mi dokáže či som klamal alebo neklamal ?
Viera je vecou vnútorného presvedčenia.
Ak som vnútorne presvedčený, že verím v to a to, nepotrebujem presviečať iných, že Aha, ja verím, ja som veriaci !
Je to o vnútorných pocitoch.

....Veriaci som bol vždy, ale pomýlene som veril v slovanských aj germánskych Bohov, ale až teraz vediem pokojný zmysluplný život. ...
Mne z toho vyplýva, že si prekukol tých bohov, čo si spomínal a dal si sa na niečo nového.
A v podstate to isté môžu tvrdiť aj tí, čo z kresťanstva konvertovali napr. na islam. Všetko OK, stačí si vybrať, čo komu viac pasuje, nie ?

Pia, 12.11.2021, 2:01
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Tiez to takto vidim.Zvlast ten posledny odstavec si treba precitat a hlavne ho pochopit.
Luther,ja nemam na mysli ani slovanskych,ani germanskych bohov.Mam na mysli Stvoritela,ale kto to je to netusim.Rovnako,ako to netusi asi nik.....mozno je par vynimiek :smt139 .Tak si ''elity'' vymysleli bohov,aby v ich mene mohli ovladat ostatnych.
Ale myslim si,ze prastari slovania(vedrusovia) ziadnych bohov ani nemali.Oni sa podla niektorych zdrojov akoby modlili k svojim predkom....namiesto nasich pokrivenych zakonov mali svoje Kony a podla nich zili.Len asi stroskotali na podobnej pricine,ako stroskotame my.Zacali byt moc dovercivi a priliz jemnocitni.

Pia, 12.11.2021, 11:21
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ogo, presne ako píšeš, ja nemusím nikoho presviedčať. Viera je vomne, nie naoko.
K tým bohom, naši predkovia verili, že vietor je jeden boh, blesk je iný boh, voda je iný boh atď.
O menejcennosti ľudí som nepísal nič, o tom si začal Ty.
A vraždilo sa vždy a vraždiť sa aj bude, a dokonca aj pre omnoho malichernejšie veci ako je viera. Prečo nehovoríš aj o tom, koľko ľudí cirkev zachránila? Či to sa už nehodí do konceptu?

Pia, 12.11.2021, 12:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Luther,zabudol si napísať koľko detí cirkevní hodnostári zneužili.

Nissan Terrano ll TDi - EX Jeep Grand Cherokee 5,2 V8,Jeep Grand Cherokee 5,2 V8,Jeep Cherokee 2,5 td,Ford Maverick 2,7td,Jeep Grand Cherokee 5,2V8,Jeep Grand Cherokee 4,0i,Jeep Grand Cherokee 2,5td,Hyundai Galloper 2,5td,Jeep Cherokee 2,5td , VW T3

Pia, 12.11.2021, 15:55
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Nezabudol, je to tu písané v každom druhom príspevku.

Pia, 12.11.2021, 16:14
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
cit. Luther..... Prečo nehovoríš aj o tom, koľko ľudí cirkev zachránila? Či to sa už nehodí do konceptu?.....

Preto nehovorím o tom, že koľko ľudí cirkev zachránila, lebo to neviem.
Z novodobých dejín sa o počte zachránených ľudí dá dozvedieť zo štatistík napr. zdravotnej záchrannej služby, hasičov, horskej záchrannej služby a pod.
Neviem, či aj cirkev vedie svoje štatistiky o počtoch zachránených ľudí.
Ak máš ty o tom nejaké zdroje, tak ich sem napíš, prečítam.
Neviem o akom koncepte píšeš, pomenuj.
Ináč nechápen, načo spomínaš cirkev, tu je reč o viere a nie cirkvi.
Cirkev je normálna klasická organizácia, ktorá zamestnáva ľudí, t.j. jej zamestnanci sú platení za svoju činnosť. Neviem, čo všetko majú v náplni práce ale mätie ma, že je ich veľa typov, napr. katolíci, evanjelici, babtisti, spolok bratov kapucínov, protestanti, luteráni, kalvinisti, reformisti, anglikanisti... a čojaviem čo ešte. Prekvapuje ma to, lebo ak má byť jeden Boh, načo je tak veľa cirkví ?

Pia, 12.11.2021, 18:24
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
cit. Luther..... Prečo nehovoríš aj o tom, koľko ľudí cirkev zachránila? Či to sa už nehodí do konceptu?.....

. Prekvapuje ma to, lebo ak má byť jeden Boh, načo je tak veľa cirkví ?

OGO, cirkev vela ludi zachranilo aj pocas vojny,, skryvaly zidov ciganov a aj radovych bielych kade kde v kostoloch, ich pivnic, katakomb a cojaviem kde,, Ano Pampuch ma pravdu,, cirkev vela deti zneuzila,, teda pedofilia,, napriklad Vatikan je sidlo diablov, Vela ludi je v tom ze je to svate miesto,, zial uz nie,, holduju tam v pivniciach satanovskym rytulaom, zneuzivaju pedofilovia male deti atd,, Preco Vatikan nepusta kontrolu dnu???? Preco sa vzdal papez Racinger svojho postu???pretoze sa nemohol nato divat a nechce byt tym co ostatny, zioel su viazany mlcanlivostou,, tolko k k Vatikanu,,Som veriaci, verym v **Boha** a nie zmrdom z Vatikanu,,
Ogo,, pises ze preco je tak vela cirkvi ak ma byt jeden BOH je to jednoduche,, Boch stvoryl Adama a Evu,, boli dvaja,, potom sa rozmonozovali,, vnikli narody ze ?ovsem ze casom ,, a kolko narodov, tolko jazykov,, a tak je to aj s vierou,,proste kazy po svojom siel, teda podla mna,, ale nemusi to tak byt :smt139

a este nieco zaujimave,,, :smt139 https://www.podtatransky-kurier.sk/spra ... Tq6GsfuJd0

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pia, 12.11.2021, 19:05
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
.....k tym injekcijam......rozumne vravi ten pan.Predsa kazdy neskorumpovany odbornik vravi,ze 2 roky na skusanie vakciny je malo a nik nedokaze povedat,ci vakciny nesposobia vecsiu pohromu ako kovid sam.
...ale taky skorumpovanec ako napr. tento....
https://www.podtatransky-kurier.sk/spra ... ne-morcata
...ten bude tvrdit samozrejme opak.Inak,ked tak rozmyslam :smt139 ...kto a akou silou drzi tie vlady za gule,ked robia taketo svinstva?

Sob, 13.11.2021, 9:58
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
...ak by niekomu nesadli ranajky a nechcel by si mazat rit....
https://www.youtube.com/watch?v=9VHLbr8jC-w
Vecsina naroda je naozaj jebnuta,ked si dokazali zvolit toto..... :cry:

Ned, 14.11.2021, 9:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
“… chcem sa poďakovať prekonaným, že sú zodpovedný a chránia nás ostatných…” vytesať do kameňa túto pamätnú hlášku :smt133

Inak, kto je tento, slušne povedané, šašo, že bez mihnutia oka ľudom obmedzuje slobodu, práva?! A kto sme my, že mu to dovolíme?!

Ned, 14.11.2021, 10:47
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ten saso je demokraticky zvoleny saso.Takze,kto sme my(ako narod),ked sme si ho tam zvolili?Sak oni sa vobec netajili svojimi fasistickymi chutkami.A ked si ich tam jebnuty narod(teda,jebnuta vecsina naroda) zvolil,tak robia to,co mu slubili.Ako sa vravi...kazdy narod ma taku vladu,aku si zasluzi :cry: .
ja sa skor opytam takto....Mohol normalny premyslajuci clovek bez straty pameti a bez straty pudu sebazachovy volit do vlady niektoreho z tych,co su tam teraz?Aj ked volby boli v podstate len o tom,ze -len nie fico.

Ned, 14.11.2021, 14:22
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný