Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 01.07.2025, 15:12
Dnes je utorok 1. júla 2025, meniny má Diana a zajtra Berta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Aby bola NRSR uznášaniaschopná potrebujú 76 poslancov.
Ústava hovorí, že prezident môže predčastné voľby vyhlásiť, ak po dobu troch mesiacov nie je NRSR usnášaniaspchopná.
Keby to bolo také “jednoduché” ako si to predstavuje zrazuvlastenec Harabin, tak by sme mali predčastné voľby každé tri mesiace. A prvý by s tým začal práve Matovič keď bol v opozícii.

Ned, 21.02.2021, 23:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Bahno

Harabin ak niečo povie, tak to platí. Treba si uvedomiť, že zatiaľ má 100 % úspešnosť voči tým konaniam, čo proti nemu sa viedli. A že to nepodávali nejakí truľkovia ale fundovaní právníci, a aj tak vyhoreli. Tvrdím – Harabin je kapacita a treba sa od neho učiť.

Harabin toho narozpráva, tam to začína a končí. Nenechaj sa oblbnúť sladkými rečami, mal možnosť niečo zmeniť keď bol sudca a čo spravil? Akurát tak zákon, ktorý je len bič na vlastencov, teda extrémistov ako ich on ešte donedávna nazýval.

Mimochodom, hovorí aj že voľby boli zmanipulované a prezident je on, to je tiež fakt podľa Teba?

Pon, 22.02.2021, 0:07
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Bahno

Harabin nedrísta
Harabin ak niečo povie, tak to platí. Treba si uvedomiť, že zatiaľ má 100 % úspešnosť voči tým konaniam, čo proti nemu sa viedli. A že to nepodávali nejakí truľkovia ale fundovaní právníci, a aj tak vyhoreli. Tvrdím – Harabin je kapacita a treba sa od neho učiť.

sak vravim,ze je perfektny pravnik,nie idiot :-D .Lenze perfektny pravnik je velmi nebezpecny vo vrcholovej politike,ak zrovna nieje v opozicii.To uz dokazal protinarodnymi zakonmi,ktore pomahal tvorit.Aj fico teraz drista velmi rozumne.....-lebo je v opozicii a trasie sa,co vsetko este vypadne z kajucnikov.Preto by rad predcasne volby :wink: .
...preco si nemozeme osvojit.......-preco si koli osobnym antipatiam nemozes pripustit,ze tato vlada je jedina po hadraku,ktora sa snazi dostat do basy aj vecsie ryby,nielen bezvyznamnych zlodejickov?Takze aj ked by som nikdy nevolil nikoho z tvorov co su vo vlade teraz,musim uznat,ze aspon toto robia dobre.

Pon, 22.02.2021, 11:25
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Luther:
Aby bola NRSR uznášaniaschopná potrebujú 76 poslancov.
OGO:
Ano. Z tých 150. Už som ti to písal. Podľa ústavy platí 150 poslancov = NRSR. Ani viac ani menej.

Luther:
Ústava hovorí, že prezident môže predčastné voľby vyhlásiť, ak po dobu troch mesiacov nie je NRSR usnášaniaspchopná.
OGO:
Ano. Presne ako píšeš. Ale dňom vzdania sa mandátu a nedoplnenia dopočtu 150 NRSR právne neexistuje. Niečo neexistujúce nemôže byť ani uznášaniaschopné.

Luther:
Keby to bolo také “jednoduché” ako si to predstavuje zrazuvlastenec Harabin, tak by sme mali predčastné voľby každé tri mesiace. A prvý by s tým začal práve Matovič keď bol v opozícii.
OGO:
Ano. Ale ako vidíme, zatiaľ toto nikto nevyskúšal. Prečo ? No opýtaj sa poslancov. Majú svoju istotu, svoj plat, postavenie, kšeftíky. Ak by boli nové voľby, reálne hrozí, že sa už nedostanú k takým istým korýtkam, možno sa tam nedostanú vôbec. Ryby si svoj rybník nevypustia dobrovoľne.
Ale skôr si myslím, že na takúto možnosť ani neprišli. Stačí sa pozrieť akými mozgovými kapacitami je Matovič obklopený. Plagiátori, osoby s kriminálnou minulosťou, bábkoherečka, komediant...atd, atd. Kto z nich má naštudovanú ústavu ? Kto z nich ju ovláda a vidí do nej ???

Luther:
Harabin toho narozpráva, tam to začína a končí. Nenechaj sa oblbnúť sladkými rečami, mal možnosť niečo zmeniť keď bol sudca a čo spravil? Akurát tak zákon, ktorý je len bič na vlastencov, teda extrémistov ako ich on ešte donedávna nazýval.
OGO:
Harabin vo funkcii sudcu nemal žiadnu možnosť niečo meniť.
Ako sudca musí a smie pracovať len podľa ústavy, Trestného zákona a Tr. por. To je jeho alfou a omegou, nielen Harabina ale každého sudcu.
Sudca nemá zákonodarnú moc !!!

Luther:
Mimochodom, hovorí aj že voľby boli zmanipulované a prezident je on, to je tiež fakt podľa Teba?
OGO:
V podstate ano. Treba si uvedomiť, že proces jeho sťažnosti je stále aktívny. T.č. sa konanie vedie mimo SK. To znamená, že po právnej stránke to nie je uzavreté a preto ak má pocit, že on vyhral tak to je jeho tvrdenie, jeho názor a vysloviť názor sa povoľuje. ( zatiaľ...)
Dovoľujem si poznamenať, že Rakúsky ústavný súd zrušil výsledok druhého kola prezidentských volieb kvôli nezrovnalostiam pri sčítaní korešpondenčných hlasov. Druhé kolo volieb sa opakovalo v celom Rakúsku. (2016)
Predseda rakúskeho ústavného súdu Holzinger uviedol: Cieľom ústavného súdu nie je rozhodovať o víťazovi a porazenom. Voľby sú základom našej demokracie a ústavný súd ju musí udržiavať funkčné. Naše rozhodnutie má posilniť dôveru občanov v náš právny štát a v demokracii“.
Rakúsky právny systém, resp. celý európsky je takmer rovnaký ako u nás. Však napokon by nás ani do EÚ nezobrali. Ale výklad práva – ako vidieť na rakúskom príklade – nie je totožný.
Dá sa očakávať, že Harabin spor prehrá. V stávke je totižto veľmi veľa. Jeho výhrou by sa potvrdilo, že sa Čaputová ocitla tam kde je mimo zákon. Utrpel by náš ústavný súd, komplet naše právo. Je to veľmi náročné rozhodnutie – erudovaný sudca voči štátu. Už len fakt, že sa to rieši mimo SK je v podstate škandál. Naše seiriózne médiá o tom zjavne mlčia a zjavne vedia prečo o tom neinformujú.

Naposledy upravil OGO dňa Pon, 22.02.2021, 15:23, celkovo upravené 1

Pon, 22.02.2021, 14:21
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bahno:Takze aj ked by som nikdy nevolil nikoho z tvorov co su vo vlade teraz,musim uznat,ze aspon toto robia dobre.

OK, je to tvoj názor.
No akonáhle by si mal aspoň posledných 10 rokov prax ako OČTK, aspoň na ZÚ, tak by si veľmi rýchlo a veľmi radikálne zmenil svoj názor.

Pon, 22.02.2021, 14:35
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
To je samozrejme :wink: .To by som potom bol v spolku tych,co tu poslednych 12 rokov vladli a ktori to dostali do tohto marastu.Tak je smozrejme,zeby som mal nazor iny :wink: .Ale kedze som za poslednych 30 rokov(ani predtym)nepraxoval v ziadnom octk,ani zu a teda som nepoberal ziadne vyhody z parazitovania na state,ani som nemusel lizat ziadnu ruku,ci prdel,tak mam nazor aky mam.Samozrejme si nerobim iluzie,ze to novi vladcovia robia z nejakeho zachvatu poctivosti....proste potrebuju nahradit poskokov predchadzajucej vlady svojimi.Ale nebyt tychto novych mocipanov,nikdy by sme sa nedozvedeli,co za svinstva sa diali za minulych vlad.To vobec neznamena,ze za tejto vlady sa ziadne svinstva nedeju :smt018 ...ale tychto bude mozno zavierat vlada,ktora pride po nich.A mozno uz bude tak zle,ze ta nova vlada ich rovno povesia.... :smt139 .Odrazu sa moze ''naaahodou '' objavit daky ''spasitel'',ktory sa nebude bat tresnut pestou po stole a ukazat(a nielen ukazat) na vinnika....a uz to bude frcat.Tazko povedat,ako(a ci vobec) toto skonci....

Pon, 22.02.2021, 15:08
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bahno: To by som potom bol v spolku tych,co tu poslednych 12 rokov vladli a ktori to dostali do tohto marastu.

Ale niééééééééé. :D :D :D
Píšeš o vrchole pyramídy, ale ja som ťa nechcel upriamiť na vrchol pyramídy.
Aj v najväčšej mele sa dá zachovať česť. Nepochopil si moje slová, možno čiastočne.

Pon, 22.02.2021, 15:29
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Harabin vo funkcii sudcu nemal žiadnu možnosť niečo meniť.
Ako sudca musí a smie pracovať len podľa ústavy, Trestného zákona a Tr. por. To je jeho alfou a omegou, nielen Harabina ale každého sudcu.
Sudca nemá zákonodarnú moc !!!

Prepáč, písal som to v noci, tak som už moc nevnímal. Ako minister spravodlivosti zaviedol do trestného zákona také právne absurdity, ako napr. že keď si označený za extrémistu, tak neplatí prezumpcia neviny, teda nie že vyšetrovateľ musí dokázať úmysel Tebe, ale Ty neúmysel vyšetrovateľovi :smt157

Stále trvám na tom, že zložením mandátu nič nezmôžu. To je ako keď Harabin múti vodu, že by kotlebovci nemali nosiť rúška v NRSR, lebo tým pochlebujú vláde. Podľa neho majú ostať doma a brať plat, lebo sa môžu úplne v pohode ospravedlniť. To by si bol spokojnejší ako keď tam (podľa Teba) len sedia a berú plat?

Harabin bol vo vláde, mal možnosť a nespravil nič. Vtedy bol tíško a prikyvoval, žil s úplatkov a plat ministra si odkladal na horšie časy. Ja stále nerozumiem, prečo ľudia veria takýmto vnútorným premenám vrcholových politikov. Dávam tomu ešte rok, a ľudia budú aj Ficovi veriť, že už to myslí so Slovenskom dobre :smt017

Pon, 22.02.2021, 16:19
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Aky rok :shock: ?Ved uz teraz mu veria!Ludia jednoducho chcu byt klamani a tak ich klame.
Ogo,s tou igiho suitou mas pravdu....je tam samy zlodej(ako u fica),podvodnik(ako u fica)mafian(ako u fica)zkorumpovany sudca,ci pravnik(ako u fica)bruselsky vlezdoprdelnik(ako u fica),akurat u fica niesu take komicke figurky,ako ta babkoherecka,ci ten saso.Vdaka tomu fico mohol narod klamat a okradat a zaroven ho dokazal presvedcit,ze ho obdaruva :smt126 a mysli na jeho dobro :smt126 .Duce igor sa to uz ani nesnazi predstierat....je to jednoduhsi chory clovek a nieje pravnik...a preto na svojich placovkach vypada ako zanovity idiot :-D .A jeho suita rovnako.
Media preto cusia,lebo duce im predsa slubil volaky ten milion,nie?Tak nebudu hryzt ruku,ktora ich krmi....to je znama vec.
Ogo,v politike sa cest zachovat neda :smt018 ...tam sa z cloveka stane bud svina,alebo totalna svina.Alebo ho odtial vystvu,ci zlikviduju.Tam uz ma volic na vyber len medzi mensim a vecsim zlom.Akurat je nahovno to,ze clovek dopredu nevie,ktore je ktore.To sa ukaze az casom.
...ta pyramida....je jedno,ci vrchol,ci zakladna,hlavne,ze sa uz aspon zacalo daco robit.Doteraz sa okolo tej pyramidy len chodilo po spickach.

Pon, 22.02.2021, 17:42
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Luther:
........Ako minister spravodlivosti zaviedol do trestného zákona také právne absurdity, ako napr. že keď si označený za extrémistu, tak neplatí prezumpcia neviny, teda nie že vyšetrovateľ musí dokázať úmysel Tebe, ale Ty neúmysel vyšetrovateľovi.....

OGO:
Toto mi zrejme uniklo. Poprosím o konkrétne § ové znenie z Tr. zák. alebo Tr. por.

Luther:
Stále trvám na tom, že zložením mandátu nič nezmôžu. To je ako keď Harabin múti vodu, že by kotlebovci nemali nosiť rúška v NRSR, lebo tým pochlebujú vláde.

OGO:
Nie je tomu tak. To sa nedá porovnávať. Pokiaľ trváš na tom, OK, rešpektujem tvoj názor. Ja sa nesnažím presadiť svoj názor, len som napísal, že Harabin tvrdí, že zložením mandátu opozičníkmi sa znefunkčníi NRSR. A zrejme bude mať pravdu, lebo je v tom opora v ústave. Mimo to, Harabin si veľmi dibre rozmyslí, čo vypustí z ústna verejnosti, lebo vie veľmi dobre, že by tým znemožnil len seba.
Na kotlebovcov škoda míňať slovami. Sú stranou sám vojak v poli. Nikto s nimi nebude diskutovať, nikto s nimi nebude chcieť vytvoriť nič spoločného. Z pohľadu pomerov v NRSR neovplyvnia nič. Okrem toho sa zrejme začal u nich rozklad, odchádzajú od nich poslanci. Pri súčasnej konštelácii moci je len otázkou času, kedy ich zrušia úplne. S veľkou pravdepodobnosťou Kotleba pôjde do výkonu trestu odňatia slobody.

Luther:
Harabin bol vo vláde, mal možnosť a nespravil nič. Vtedy bol tíško a prikyvoval, žil s úplatkov a plat ministra si odkladal na horšie časy. Ja stále nerozumiem, prečo ľudia veria takýmto vnútorným premenám vrcholových politikov.

OGO:
Ja zas nechápem prečo ľudia tvrdia o Harabinovi, že bol vrcholový politik, keď on politikom nebol nikdy. Bol krátku dobu ministrom, kam nastúpil z pozície sudcu, na tento post ho nominovalo HZDS. Ale žeby bol politik ? A v ktorej politickej strane bol členom prosím ťa ? A akú funkciu zastával v tej politickej strane ako politik ???

Pon, 22.02.2021, 19:04
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Minister nieje politik :shock: ?A k tomu minister,ktoreho nominovalo hzds....treba k tomu este nieco dodavat?
http://www.idemvolit.sk/1208-kauza/prav ... slovensku/

Pon, 22.02.2021, 19:27
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Na kotlebovcov škoda míňať slovami. Sú stranou sám vojak v poli. Nikto s nimi nebude diskutovať, nikto s nimi nebude chcieť vytvoriť nič spoločného. Z pohľadu pomerov v NRSR neovplyvnia nič. Okrem toho sa zrejme začal u nich rozklad, odchádzajú od nich poslanci. Pri súčasnej konštelácii moci je len otázkou času, kedy ich zrušia úplne. S veľkou pravdepodobnosťou Kotleba pôjde do výkonu trestu odňatia slobody.

Ogo,a co sa takto zamysliet,ci prave kotlebovci nebola jedina strana,ktora este mohla odvratit nase zruteniesa do pomyslenej priepasti spolu s uniou?Ci prave to,ze sa s nimi nechcu spojit ostatni zlodeji(ktori sa inak nezhodnu ani na dnesnom datume)nerobi tu stranu vhodnou pre obcanov slovenska?Kotleba mozno pojde sediet(na zaklade zakona,ktory prave pomohol vytvorit harabin) a to prave ukazuje na to,ze aj ked kotlebu oznacuju za fasistu,fasisti prave momentalne vladnu.Keby kotleba nebol sebestredny narcis a neprovokoval s tym cislom,a keby sa toho neboli chytili novodobi urvalkovia,tak by ta kauza vysumela za 2 dni.Oproti svinstvam ktore robia ini politici,ci ''pracovnici'' v justicii,ci policii a za ktore mali dostat aspon po 4 dozivotia,je ta kotlebova kauza uplne smiesna,90tim percentam naroda by nic nehovorila a tej rodine v nudzi mohlo byt uplne u prdele,ake cislo bolo na seku.Hlavne,ze bolo!
No,ako vravim...strana s ktorou ostatne nechcu mat nic spolocne,je mozno prave tou stranou,ktora by mohla slovensky narod zachranit.Ze sa stiepi....to je normalne.Na ziadnom smetisku sa neznesie viacero kohutov :wink: .Rovnako sa chovaju aj ine strany.Lenze u kotlebovcov sme mali riziko zeby nas ojebali(ak by mali vecsinu a vladli sami) zhruba na 50%...oproti inym zavedenym stranam so znamymi ''politikmi'',kde nemame ziadne riziko,ale mame 100% istotu,ze nas ojebu....ako to robia uz vyse 30 rokov.

Naposledy upravil bahno dňa Pon, 22.02.2021, 19:55, celkovo upravené 1

Pon, 22.02.2021, 19:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ogo, snažíš sa pretlačiť názor blázna, ktorý si tak dáva pozor na to čo povie na verejnosti, že na otázku z čoho žil, keď celú výplatu odkladal, odpovedal protiotázkou, koľko krát za rok mala moderátorka sex. Ďalej hovorí, že Kotlebu financujú najskôr Rusko, potom Jezuiti a ktovie s čím ešte príde. Ako som veľakrát spomínal, Kotlebu nemám rád, ale Harabin je krok vedľa.

Zákon bol schválený a pod číslom 316/2016 Z. z. nadobudol účinnosť 1. januára 2017.

Pon, 22.02.2021, 19:55
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
S tymi jezuitmi mozno nieje daleko od pravdy :smt017 .Keby mal na plagate na prvom mieste namiesto za boha za rodinu,tak by som ho hadam aj bol volil.Ale ked mal rodinu na poslednom mieste.... :smt018 .
Ale par ludi v strane ma celkom rozumnych :smt023 !Navyse su oproti ostatnym politickym stranam cisti ako lalie....ked clovek popozera,ake kauzy a svinstva sa tahaju za ostatnymi stranami.

Pon, 22.02.2021, 19:59
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Luther:
Zákon bol schválený a pod číslom 316/2016 Z. z. nadobudol účinnosť 1. januára 2017.

OGO:
Prosím ťa, daj priamy link, lebo mne ukazuje toto:

Zákon č. 316/2016 Z. z. Zákon o uznávaní a výkone majetkového rozhodnutia vydaného v trestnom konaní v Európskej únii a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Takže neviem, či si toto myslel, ale o extrémizme tam nepíšu.

Pon, 22.02.2021, 20:47
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný