Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 15.07.2025, 17:29
Dnes je utorok 15. júla 2025, meniny má Henrich a zajtra Drahomír

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ak máš ( máte ) výnimky, tak to dokazuje, že pandémia nie je.
Lebo pandémiu určuje choroba a tá nevie zistiť, že kto má alebo nemá výnimku.

Uto, 03.08.2021, 16:28
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Tvl,ty necumis na vyhlasky :shock: ?Sak tych vynimiek je tolko,ze je jasne,ze ziadna pandemia nieje.Keby bola,nase ''elity'' by boli zalezene pod zemou a ''vzor'' spravnej zivotospravy :smt126 (hygienik) by trcal doma s maskou na hube a nepromenadoval sa pri mori.Je mozno nejaka vyslachtena odnoz chripky,ktora zabija trocha inak,ako ta na ktoru sme zvyknuti a ktora uz vlastne vymizla :lol: ...lebo ako na scenu nastupil kovid,tak na chripku,rakovinu,anginu...atd.,uz nik neumrel.Vsetci na ''kovida'' :smt121 .Ved som spominal....porovnaj kolko ludi v tvojom okrese umrelo rocne v predkovidovej dobe a kolko v kovidovej.V kovidovej odrataj aspon polovicu mrtvych,ktori umreli zbytocne na zanedbanu (skoro ziadnu)lekarsku (ne)starostlivost :wink: a si v obraze

Uto, 03.08.2021, 19:22
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
To, čo sa deje na Slovensku je ukážkou ako veci domrviť.
Ja sa nečudujem, však čo už len môže vyprodukovať človek na mieste, kde na to nemá ani vzdelanie ani prax. Mňa len to trápi, že ako jednoducho sa dá dostať k moci a potom ovplyvňovať životy miliónov ľudí. Prakticky bez kritérií. Už len obyčajné získanie vodičského oprávnenia je z toho hľadiska diskriminácia.

Naposledy upravil OGO dňa Str, 04.08.2021, 13:20, celkovo upravené 1

Str, 04.08.2021, 12:13
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
:smt010 https://www.topky.sk/cl/10/2160795/REAK ... -sa-modli,, :smt019 tak toje v pici.. kde sme to dospeli..

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Str, 04.08.2021, 12:22
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Kua,ked tam vidim pcolinskeho......rodina,ktora rozkradala republiku od hadraku....mafiansky starter kolar....estebak budaj,podvodnik matovic,saso procko,skladkova lejdy caputova,prokurator vo vykone trestu lipsic......jeden vecsi ''kvietok'' ako druhy.Ale zvolili si ich tam ludia.Takze je to o tom,ze si tam tych fasistov zvolili jebnuti obcania a teraz sa divia,ze sa ti fasisti chovaju ako fasisti :shock: ...to nechapem.Ako inak sa maju chovat?Ved oni sa netajili svojimi chutkami a kazdy si mohol zistit ich minulost.Akurat igor to dobre zahral a pred volbami dristal o spravodlivom state....ale tomu mohol verit len uplny idiot.

Str, 04.08.2021, 18:31
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
To, čo sa deje na Slovensku je ukážkou ako veci domrviť.
Ja sa nečudujem, však čo už len môže vyprodukovať človek na mieste, kde na to nemá ani vzdelanie ani prax. Mňa len to trápi, že ako jednoducho sa dá dostať k moci a potom ovplyvňovať životy miliónov ľudí. Prakticky bez kritérií. Už len obyčajné získanie vodičského oprávnenia je z toho hľadiska diskriminácia.

Ogo,lenze ziskat vodicak je o uplne inom!Vlastne,ani nie....ked vidim,ze vodicak ma romsky spoluobcan s absolvovanymi 9timi rokmi v prvej triede,s diagnozou v invalidnom preukaze -tazky debil :lol: ....tak na dostaniesa k moci staci len par ''prednosti''.Absencia chrbtovej kosti,dvojita pamet,=okamzite zabudnutie na predvolebne sluby a zaroven si presne pametat,komu treba prejavit vdacnost a hlavne absolutna poslusnost voci panovi.Pozeras,co za individua to riadia u nas....ale to su len taki mopslikovia.Pan je inde.Spominas na ozrana junkera,ktory ked bol spravne nalozeny v alkohole,tak nevidel uz ani biele mysi,ale rovno hovoril s mimozemstanmi?A vidis,kam to dotiaholMyslel som,ze po nom uz tu latku nik tak lahko nepreskoci :smt139 ...a sudruzka lajnova ju dala bez rozbehu :-D .

Str, 04.08.2021, 18:41
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Niekde som čítal, že U S A sa medzinárodne uznáva ako kolíska demokracie.

Str, 04.08.2021, 21:12
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
No ved aj je.Len ako siel cas,koliska sa zmenila na smrtelnu postel.Spomen si na ten Sokratov vyrok o demokracii a zbadas,ze to na juesej sedi ako rit na serbel :-D .Demokracia sa narodila,potom rozvinula a nakoniec umiera.....ako vsetko v zivote.Ktovie,kolkykrat uz....Tak nam znova nastupi otrokarstvo.Akurat otroci uz nebudu putani retazami,ale cipmi.raz som videl film,kde ludia mali na ruke voperovany displej,ktory im ukazoval,kolko casu im este ostava,kym ich vypnu.Tak boli perfektne a bez problemov uplne ovladatelni.Co myslis,ako dlho bude ten film este scifi?Ja myslim,ze uz dlho nie.

Štv, 05.08.2021, 6:58
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Mieril som tým na vec, že som tiež čítal, že aj Slovensko je demokratická krajina. Takže teraz nemám jasno v tom, či tá demokracia má aj nejaké medzistupne. Lebo som sa tiež dočítal, že v usa si môže občan kúpiť zbraň na doklad totožnosti. Na Slovensku si nemôžem kúpiť zbraň na občiansky preukaz, treba všelijaké povolenia či skúšky...hoci som aj ja občanom demokratickej krajiny, z tohoto pohľadu ponímania demokracie, som znevýhodnený oproti občanovi inej demokratickej krajiny. Z toho mi vyplýva, že demokracia u nás nie je takou istou demokraciou ako v usa. Nikde som nenašiel normálny dôvod, prečo občan jednej demokratickej krajiny je znevýhodňovaný v tých istých a samých právach ako občan inej demokratickej krajiny. A toto nemyslím vôbec ironicky. Mám dobré kontakty na právnikov v klasických konaniach, ale nemám žiadny kontakt na právnika, ktorý by mi vysvetlil, ako je možné že existujú také rozdiely v právach vlastných občanov medzi dvomi krajinami, ktoré sú obidve demokratické. Vie mi to niekto vysvetliť ?

Štv, 05.08.2021, 10:09
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Mieril som tým na vec, že som tiež čítal, že aj Slovensko je demokratická krajina. ?

Nikkdy nebola, neni a nebude, :smt152 ,,100 percentna DEMOKRACIA akotaka vysnivana este nikde nebola a neni na svete nikde, a ked si niekto misly ze je ,,,tak tu ma Nobelovu cenu Obrázok 
Vychadzajuc z toho co sme sa ucili na Marxaku, tak uz tam sme sa ucili ze akotaka 100percentna nikdy nemoze byt,, pretoze je to v rozpore s vladnucima triedami,, A ta ma svoju vladnucu hiearchiu, !!!Vid zrovna terajsiu vladu unas,, trepu o demokracii,,a popritom sajnu nemaju niektory politici otom cojeto vlastne ta demokracia :smt151 ,, no a vysledok vidis :smt151 mame demokraciu po revolucii?? mame bacov kkot :smt023 Demokracia unas uz neni ani na papieru, pretoze ocividne sa vladnucou triedou porusuje USTAVA SR,, :smt151 Takze mozeme tu hovoryt a demokracii?? :smt139

este doplnim ze ta nobelova cena neni adresovana na tvoju osobu Ogo

Štv, 05.08.2021, 11:26
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ogo....nuz ale demokracia na slovensku :smt121 ???To si robis prdel,nie?Nieje demokracia nahodou vlada vecsiny?Keby u nas mala byt demokracia,znamenalo by to,ze vecsina obcanov su mafiani,podvodnici,zlodeji,fetaci,rozne zlomyselne hracky prirody,pomatenci ,majitelia haremov ci presuvaci smetisk.......
ja si myslim,ze vecsina ludi su slusni a normalni ludia...akurat sa ich tej hrstke individui vo vladach po hadraku podarilo rozostvat proti sebe.Pred hadrakom mala vecsina ludi za nepriatela len haved oblecenu v cervenom(komunistov v strane moc nebolo :-D ) a ta sa z toho poucila.Bleskovo prezliekla do pestrofarebneho a ludia si odrazu mohli vybrat objekty svojej nenavisti z nepreberneho mnozstva tych prezliekacov.A zacali sa
nenavidiet medzi sebou namiesto toho,aby sa snazili pochopit,preco ich vlastne rozhadali.Najnovsie to vidiet pri spore opichani vs neopichani.
V usa si na doklad totoznosti moze kupit zbran len v par statoch,v niektorych maju pri ziskavani zbrane daleko vecsie problemy ako u nas....myslim tym legalny nakup.V tych statoch zas maju najvyssiu mieru zlocinnosti.Zlocinec ked vie,ze sa obet nema cim branit urobi zlocin ktory by sa inak bal ak by vedel,ze obet ho moze zlozit rovnako,ako sa on chysta ju.
Zakon u nas mame myslim si perfektny!Zbrojak ziska len bezuhonny obcan,ktory sa dokaze naucit nejake pravidla(osobne by som zaviedol prisnejsie skusky pri manipulacii so zbranou...predsa je to nebezpecna vec) a nosenie zbrane ho uci vecsej zodpovednosti a dodrziavaniu pravidiel,ako ked ju nema pri sebe.Aj k zivotu a rieseniu roznych situacii sa potom clovek stavia inak.Tak ja som za tie skusky.Zbran u nas nedostane kupit kadejaky vymetenec(pokial nieje z tych ''rovnejsich'' :wink: ) a je aspon zaruka,ze legalni vlastnici su viacmenej bezuhonni obcania.Prave takych sa najviac boja skorumpovane fasisticke a totalitne vlady a z toho dovodu terajsi vladcovia unie robia vsetko preto,aby svojich potencialnych nepriatelov odzbrojili.Naproti tomu ich vobec netrapi,ze do unie tahaju tisice bojovnikov z kadejakej riti,zvyknutych vydobyt si svoje aj pomocou kalacha,ci nejakeho toho kufrika,ci vesty.Lenze oni trapia len plebs a nato sa politici mozu vysrat.Riesit sa to zacne,az ked ti ''obohacovaci''obohatia :-D zeny a dcery par politikom,vyleti par barakou,ci aut kadejakym potentatom,ci buchne nejaka vesta na plese ''smotanky''.
Efi,pravdu dis :smt023...je to ako vravis.
.....nobelova cena.....nobel sa musi v hrobe tocit ako ventilator,ked vidi,ako tu jeho cenu zneuzivaju.Hadam si tam tlcie hlavu,ze mohol srat na nejaku hlinu a rovno flasu nitraku jebnut o zem :-D .

Štv, 05.08.2021, 12:08
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Vidím, že máte politologické nadanie, ale ja som ináč myslel s tou témou.
Že čo je konkrétne demokracia, konkrétne čo znamená a ako je možné, že sú 2 štáty vedľa seba, samozrejme oba sú demokratické, a i napriek tomu občania v jednej demokratickej krajiny majú iné možnosti ako v druhej tiež demokratickej krajine.

Myslím to tak, že pokiaľ tento pojem nie je jednoznačne vymedzený, tak sa môže vykladať rôznymi spôsobmi a od toho je už len na krôčik ako to rovno ten rôzny výklad aj zneužiť.

Napríklad taký kilogram je zadefinovaný medzinárodne uznaný a 1 kg je 1 kg aj u nás aj inde.
Pokiaľ demokracia nebude takto jednoznačne zadefinovaná, tak bude stále otvorená možnosť ako ju ináč využiť. A tu už nastupuje otázka – iné využitie demokracie je tiež demokratické ?
Chápete čo tým chcem povedať ?

Príklad: Politik označí svojho oponenta že je fašista, že je nacionalista, že je neviem aký fób, za to, že „neuznáva európske demokratické hodnoty!“
No ale ani ja neviem, čo to je. Kde je to zadefinované ?

Niekto si povie, že to je slovíčkárenie.
Ale pokiaľ slová, pojmy nie sú štandardizované, tak sa dajú vykladať veľmi rozličnými spôsobmi. No a z toho potom pramení chaos.
Z toho potom pramení napr. aj to, že hoci je jedna krajina demokratická ako druhá, v jednej krajine majú občania iné možnosti ako v druhej.

Mám pocit, že sa nachádzame v dobe, kedy je načase aby sa nanovo predefinovali niektoré základné pojmy a aby sa aj rešpektovali. Svet už riadi viac – menej počítačový systém a celý počítačový systém je založený na tom, že 1 je jedna a 0 je nula. Všade, v celom vesmíre.
Tak prečo sa nedajú zadefinovať aj niektoré pojmy, aby sa potom nedali vykladať rôzne ???

Štv, 05.08.2021, 13:25
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Nuz,demokracia,=ludova vlada.Takze podla toho aki ludia momentalne vladnu,podla toho vypada aj ta demokracia.A kedze v kazdej krajine vladnu ini ludia,tak aj demokracia sa v kazdej krajine musi prejavovat inak.Nemoze byt vsade rovnaka...to by musel byt uplne rovnaky svet.A ten nieje.
Dobre jej vyvin a koniec (ktory prave zazivame a bude vsade rovnaky)popisal Sokrates a zaujimave je aj vysvetlenie ''zakladatela'' :wink: demokracie,-zreca kraciosa.Akoby ju bol naozaj zalozil.
Ogo,prave tebe sa cudujem,ze sa cudujes,ze demokracia sa da vykladat rozne.Ved aj zakon je len jeden a traja pravnici kazdy jeden zakon dokazu ohnut na 4 sposoby a kazdy dokazu obhajit :cry: ...takze ohnut demokraciu ktora ziadne pevne pravidla nema..... :wink:
Nasa vlada sa chova presne tak,ako sa ma chovat :smt023 !Som rad,ze nesklamala moje ocakavania.Uz pomaly precitaju aj jej volici,co mi pred volbami nadavali do nackov a posielali ma do ciny,ci korei :smt121

Štv, 05.08.2021, 14:09
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="bahno"]... ..Ogo,prave tebe sa cudujem,ze sa cudujes,ze demokracia sa da vykladat rozne.Ved aj zakon je len jeden a traja pravnici kazdy jeden zakon dokazu ohnut na 4 sposoby a kazdy dokazu obhajit :cry: ...takze ohnut demokraciu ktora ziadne pevne pravidla nema..... :wink: ..... [/quote]

Práve preto je taký bordel.
Predstav si, že ti zamestnávateľ poslal výplatu na účet, ale ti prišlo menej.
A správca počítačovej siete ti povie, že však to sa stáva, že pri prenose v digitálnej podobe niekde tie jedničky a nuly sa vytratili a ty si okrátený. Určite by si nebol spokojný s takýmto vysvetlením.

Poriadok sa dá veľmi ľahko nastoliť, a tam kde sa poriadok stane súčasťou života občanov, tam bordel nebude mať miesta.

Ešte k tej držbe zbraní.
Viem, že všade je to ináč. Aj jasne chápem, že prečo. Ale tu sa jedná o samotný princíp. Občan v usa si kúpi v predajni zbraň. Bodka. Ten istý občan usa príde na SK a zbraň si nekúpi, lebo mu ju nepredajú bez tých povinných procedúr. Myslíš si, že to ten rodený američan, patriot, pochopí ? Vieš isto, čo si o nás klasický američan myslí.

Na záver perlička - vieš ako funguje vojsko resp. domobrana v Švajčiarsku ?

Štv, 05.08.2021, 14:50
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
[quote="OGO"] Svet už riadi viac – menej počítačový systém a celý počítačový systém je založený na tom, že 1 je jedna a 0 je nula. Všade, v celom vesmíre.
Tak prečo sa nedajú zadefinovať aj niektoré pojmy, aby sa potom nedali vykladať rôzne ???[/

vyvediem ta z omylu,, Svet riadia zidovsky bankary v USA Šoros , Rotfild, Rokefeler a ostatna haved,, a aj pocitace oni ovladaju!! nato maju B Gatesa :smt151

Štv, 05.08.2021, 14:59
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný