Dnes je pondelok 30. júna 2025, meniny má Melánia a zajtra Diana
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Mitsubishi Pajero 3.0, 24V, r.v.98, prosím o radu
Autor |
Správa |
Mirecm5
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 28.11.2008, 16:39 Príspevky: 263 Bydlisko: Žilina
|
Chcel by som poprosiť o radu ak má s týmto motorom (3.0, 24V, 130kW, r.v.98) niekto skúsenosti, mám taký problém, že mi motor počas jazdy občas trhá ako keby vynechával, robí to hlavne pri ustálených otáčkach ale aj na voľnobehu, sviečky som vymenil, nepomohlo, auto chodí aj na plyn a robí to pri oboch palivách takže palivový filter som zo závad vylúčil.
DIK za každú radu
|
Pia, 19.12.2008, 13:40 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Určite si nevyužil všetky možnosti, skús sa spýtať ešte v iných sekciách.
|
Pia, 19.12.2008, 14:06 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
Mas riadeny plyn ? Mne to robilo na benzione ked som mal pokazenu lambdu. Odpojil som ju a odvtedy je pokoj  . Pripadne si kup novu - ale najprv to vyskusaj. A moze to byt aj vaha vzduchu - pozri ci nezadrhava.
Ale vsetko to plati jedine ak mas riadeny plyn, ak nie tak je to nieco ine ...
_________________ Lestenka
|
Ned, 21.12.2008, 19:30 |
|
 |
joso
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 29.04.2008, 21:41 Príspevky: 1716 Bydlisko: Gbelce
|
Skus dve veci a to aspon nam na bruchoplaze to robí tiež pokial :
Pod vzduchovym filtrom je taka klapka alebo elektronicke davkovanie sa to vraj vola. Ja to demontujem vycistim benzinom bo elektronika blbne tak to zanasa a potom je good. Ta sranda na Ibizu stoji vraj 4500,-Sk a celí moturek mi vedia z Italie dodat za 150eur tak cakam a vecne pucujem tu klapku ked trha na volnobehu auto. Alebo ze by katalizator , sviecky na tvojom ? V akom mas stave? Skus hodit vyfuk dole ci ti to bude robit dalej. Podobny problem mal marcelo tiez skusil vse ale ako sme mu na caffe poradili zhodil vyfuk a OFF ma good  .
PS:Tiez skusil vsetko mozne aj nemozne
|
Ned, 21.12.2008, 19:44 |
|
 |
lupenik
Čumil
Registrovaný: Ned, 28.12.2008, 18:42 Príspevky: 2 Bydlisko: B. Bystrica
|
a co je to riadený plyn?
|
Str, 31.12.2008, 19:26 |
|
 |
Petr4x4
Učeň
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 0:39 Príspevky: 91 Bydlisko: Praha
|
Mirecm5 píše: Chcel by som poprosiť o radu ak má s týmto motorom (3.0, 24V, 130kW, r.v.98) niekto skúsenosti, mám taký problém, že mi motor počas jazdy občas trhá ako keby vynechával, robí to hlavne pri ustálených otáčkach ale aj na voľnobehu, sviečky som vymenil, nepomohlo, auto chodí aj na plyn a robí to pri oboch palivách takže palivový filter som zo závad vylúčil. DIK za každú radu
Kabely ke svíčkám...
Měnils???
Str, 31.12.2008, 19:43 |
|
 |
PATaMAT
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 01.09.2008, 16:29 Príspevky: 501 Bydlisko: Michalovce
|
Mne bolo par ludmi povedane ze to je vaha vzduchu. Ale z mojich skusenosti pri 2.0 od VW dako nehcelo pomoct nic rozdelovac kable ku svieckam sviecky filter palivovy mal som dolu hlavu a stale nic isty cas bolo ok a to po vymene tesneni pod vstrekmi ale nepomohlo to nadlho.. skus tu vahu vzduchu vymenit ak mas moznost..
|
Str, 31.12.2008, 20:25 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|

aj ked je mmc trochu mimo mna (odkedy nepatri do koncernu chrysler)
tak mi to nejak neda, lebo niektore rady (odpojit lambdu...) su fakt jak za korunu nozik
hovoris ze ten motor trha pri zatazi aj na volnobehu?
Robi to len za tepla ci aj za studena?
Hned po nastartovani alebo az po nejakej dobe?
ak hej, tak treba hladat nieco, co je spolocne pre oba rezimy.
Aby bolo jasne o com pisem, tak riadenie toho motora ma viacero rezimov.
A napriklad lambda sa uplatnuje az v rezime "closed loop" po zohriati na prevadzkovu teplotu. A napriklad ked vtedy das "plny plyn", tak je lambda ignorovana. To iste plati napriklad pre riadene EGR.
Moze to byt cokolvek.
napriklad cokolvek z tohoto :
sviecky, kable, cievka
cidlo otvorenia skrtiacej klapky (TPS Sensor)
cidlo teploty nasavaneho vzduchu (IAT Sensor)
cidlo tlaku vzduchu v sani (MAP sensor), inak nespravne nazyvany vaha vzduchu
cidlo teploty motora
cidlo polohy kluky (CKP,CPS, snimac otacok)
cidlo polohy vacky (CMP,CPS)
a mnoho ineho
mozes skusat a laborovat, ale najlepsie by to bolo napojit na diagnostiku
To LPG je tam urobene ako? Zmiesavac a do sania, alebo sekvencia?
Ak do sania, tak je to nejak riadene? Lambda, emulacia vstrekov...?
edit:
pozeram ze zilina, tak sa pripadne ozvi. Ten motor je aj v chrysleroch, trochu ho poznam
Naposledy upravil palo-cherokee dňa Štv, 01.01.2009, 21:23, celkovo upravené 1
|
Štv, 01.01.2009, 13:18 |
|
 |
Haldir
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.02.2007, 15:29 Príspevky: 675 Bydlisko: stranske
|
Mirecm5 píše: Chcel by som poprosiť o radu ak má s týmto motorom (3.0, 24V, 130kW, r.v.98) niekto skúsenosti, mám taký problém, že mi motor počas jazdy občas trhá ako keby vynechával, robí to hlavne pri ustálených otáčkach ale aj na voľnobehu, sviečky som vymenil, nepomohlo, auto chodí aj na plyn a robí to pri oboch palivách takže palivový filter som zo závad vylúčil. DIK za každú radu ake mas auto ja som tiez zo ziliny,nemyslim tym len off
odkial si presne?
_________________ a prejdem ...skype: haldir53
|
Štv, 01.01.2009, 17:20 |
|
 |
Mirecm5
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 28.11.2008, 16:39 Príspevky: 263 Bydlisko: Žilina
|
na túto tému som úplne zabudol a až teraz pozerám, že záhada skákajúceho motora ešte nebola odhalená, takže tu je príčina: bolo to v sviečkových kábloch, ked som po tme otvoril kapotu, neveril som, čo dokážu preražajúce káble, všetky svietili ako vianočný stromček, vymenil som ich a šlape ako hodinky 
|
Str, 11.02.2009, 19:49 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|